Monica Macovei m-a dat în judecată şi îmi cere doar 10.000 de euro. O cerere cu adevărat orwelliană: “Nu am văzut nici un act de violenţă” = “Arestaţii de la Măgurele nu-i băteau pe poliţişti şi pe colegii mei, procurorii anchetatori din iunie 1990”

Funny photo Monica Macovei LustratieDemenţa care a cuprins societatea românească, mai ales în timpul “epocii Băsescu”, atinge, iată, nivelul paroxismului şi după debarcarea pensionarului cu girofar. Într-o Cerere agramată de chemare în judecată, euroasiatica Monica Mandela Macovei, mafalda “anticomunismului”, cunoscută şi ca “tribuna homosexualilor”, după ce că siluieşte limba română, ca într-un capitol nescris până acum din “1984” răstoarnă întelesul frazelor şi al cuvintelor, transformând negrul în alb şi albul în negru. Cazul e cunoscut, cred. Prezentă în exerciţiul funcţiunii – “trimisă de la unitatea sa”, după cum declară azi -, la Unitatea de Jandarmi de la Măgurele în care fuseseră “depozitaţi” ilegal, fără acte de reţinere sau arestare, sute de protestatari din Piaţa Universităţii, maltrataţi bestial până la răniri grave (răni deschise sângerânde, fracturi craniene şi de membre) şi agresaţi psihic continuu, procurorul anchetator Monica Macovei avea să declare, peste ani – prin ceea ce americanii numesc slip of the tongue, o scăpare a limbii – că la faţa locului “nu a văzut nici un act de violenţă“. Afirmaţia a fost folosită în apărarea sa, la proces, de fostul ministru de Interne al lui Iliescu, odiosul Mihai Chiţac, responsabil principal pentru crimele din iunie 1990 (şi nu numai). Tot ceea ce am făcut a fost să prezint acest document din Dosarul colegului de sistem represiv al procuroarei ex-comuniste Monica Macovei, ministrul FSN Mihai Chiţac, care de altfel sublinia ceea ce reieşea foarte clar din el – pentru că altfel nu l-ar fi folosit în apărarea sa! – şi anume că “procurorii nu au constatat (la Magurele – n.m.) violenţe sau alte încălcări ale legii din partea poliţiei“. Iată-l, cu sublinierile făcute de răposatul Chiţac:

Declaratie-de-absolvire-Monica-Macovei-Chitac-Mineriada-din-13-15-iunie-1

Declaratie-de-absolvire-Monica-Macovei-Chitac-Mineriada-din-13-15-iunie-2Ce vrea să ne spună azi ex-procuroarea Monica Macovei într-o “logică” orwelliană, după cum veţi putea vedea singuri mai jos? Că, de fapt, ea ar fi vrut să spună că arestaţii nu comiteau acte de violenţă. Adică – întelegeţi, nu-i aşa? -, că noi, cei maltrataţi şi păziţi cu arme cu glonţ pe ţeavă, nu-i băteam în Unitatea lor pe poliţiştii şi procurorii care ne anchetau cu bâte şi mănuşi de box (strict autentic). Inventând un citat inexistent în documentul folosit de Chiţac, dar este pus între ghilimele în Cererea înaintată Tribunalului, Macovei se auto-traduce afirmând că practic ea ar fi cerut ca oamenii “să fie eliberaţi imediat, să plece acasă”. Deşi admite în aceeaşi Cerere tâmpă că tot ce am făcut este să public documentul lui Chiţac, acesta se transformă peste câteva pagini în “afirmaţii mincinoase” şi “cutremurătoare”, pentru că este o “evidenţă” faptul că fosta procuroare a vrut să spună de fapt că “nu a văzut nici un act de violenţă săvârşit de manifestanţi“. Unde, tovarăşi, în Unitatea voastră???

Sfidându-şi propria-i (i)logică, peste câteva rânduri găseşte şi o altă explicaţie, şi anume că “citind declaraţiile manifestanţilor ridicaţi din Piaţa Universităţii nu a văzut nici un act de violenţă”. Carevasazică, acum actele de violenţă nu se văd în foile celor anchetaţi cu brutalitate şi, drept urmare, procuroarea decretează că “nu rezultă comiterea nici unei infracţiuni” şi atunci decide “toată lumea pleacă acasă”. Acum, “pe bune” – vorba, unuia, Guiţiu – dacă eram nişte incendiatori în serie, pentru că, totuşi, Bucurestiul ardea!? Cum a decis ea şi dacă a făcut-o atât de doct de ce nu a stat până i s-a împlinit voi? Înţeleg că dacă Monica Macovei ar fi fost azi procuror DNA, după primele declaraţii ale suspecţilor, în care cu toţii îşi susţineau vinovăţia, ar fi decretat la fel: “Toată lumea pleacă acasă”?! Demenţa e totală!

De abia aştept să înceapă procesul! Mai ales că, în aceeaşi Cerere de chemare în judecată articolul “incriminat” nici măcar nu există pe blogul meu. Titlul corect al acestuia este: Să ne aducem aminte cine este Monica Macovei cu Radu Tudor, despre mineriada din iunie ’90, şi Victor Roncea, despre “dreapta” din PE: “Rămân alături de asociaţia ACCEPT şi comunitatea de gay, lesbiene, bisexuali şi trisexuali”. Huo, cenzura! 🙂 Să înţeleg că Mandela, deşi vrea să ajungă în Click (!), îşi dă demisia din ACCEPT de dragul lui Claudiu Târziu?

PS: Mă întreb cum îşi va mai cosmetiza trecutul “anticomunist” GDS-ista Monica Macovei, fosta nomeklaturistă bolşevică trecută la democraţie la ordinul lui Soroşică. Poate vom afla în curând că tatăl ei, “juristul” din poveştile de adormit idioţi, în fapt securist notoriu la CC al PCR, decorat pentru “înalte merite” de însuşi Ceauşescu, a fost chiar deţinut politic, mort în temniţele Anei Blandiana de la Comana, aşa cum i-a povestit Patapievici Monicăi Lovinescu despre tatăl lui, ştabul NKVD-ist din Banca de Stat a RPR şi RSR?

Altfel, rămâne cum am stabilit: Monica Macovei contra lui Victor Roncea, sau torţionarul care nu-şi uită victima. Răspuns în BURSA la adresa aberatiilor fostului procuror comunist Monica Macovei

Monica Macovei vs Victor Roncea 13 - 15 Iunie 1990 1 Monica-Macovei-vs-Victor-Roncea-13-15-Iunie-1990-2 Monica Macovei vs Victor Roncea 13 - 15 Iunie 1990 3 Monica Macovei vs Victor Roncea 13 - 15 Iunie 1990 4 Monica Macovei vs Victor Roncea 13 - 15 Iunie 1990 5 Monica Macovei vs Victor Roncea 13 - 15 Iunie 1990 6 Foto semi-cenzurată: Funny Photos

Monica Macovei Partidul M 10 Funny photo

Print Friendly, PDF & Email
You can leave a response, or trackback from your own site.

19 Responses to “Monica Macovei m-a dat în judecată şi îmi cere doar 10.000 de euro. O cerere cu adevărat orwelliană: “Nu am văzut nici un act de violenţă” = “Arestaţii de la Măgurele nu-i băteau pe poliţişti şi pe colegii mei, procurorii anchetatori din iunie 1990””

 1. Ghanima says:

  N-are nici o sansa in acest proces. V-a dat in judecata numai si numai din motive electorale, deoarece avea nevoie de voturi pentru candidatura ei super-hiper-ultra-independenta la prezidentiale. Oricum, afirmatiile ei din documentul lui Chitac nu sunt normale, logice. A intrebat-o cineva daca a vazut violente pentru a face afirmatia “nu am vazut nici un act de violenta”? Daca aceasta este o afirmatie in termeni juridici, io-s magistrat! Dar eu mai intreb, de auzit, a auzit? De mirosit, a mirosit? Doar nu s-a dus la cinematograful mut, Turnu Magurele! Ar fi putut cel mult sa constate ca…, ceea ce implica mai mult decat a vedea, in sensul folosit de ea.

  CONSTATÁ, constát, vb. I. Tranz. A stabili situația sau starea unui lucru, existența unui fapt, a unui adevăr etc. – Din fr. constater. (DEX online)

 2. VR says:

  Totul e ilogic. Dupa mintea ei…

 3. anonim says:

  Esti sigur ca o sa fie un proces corect? Astia sunt specialisti in magarii si asta o stiu pe pielea mea.

 4. DF says:

  Macavoi mai fabrica un partid. Eu cred ca asta asta se gandea la gradatia sticlelor de votka cand si-a ales denumirea partidului de interlopi.

 5. VR says:

  Dumnezeu cu mila!

 6. Grig says:

  sigur va câștiga si păcat ca a cerut numai 10.000 de euro! Ar trebui introdusa si amenda pentru tembelism!

 7. VR says:

  Intre timp a si pierdut. Cand platiti amenda?

 8. Ardeleanu Giuliano Eduard Danut says:

  Oameni buni, dna Macovei nu are dreptate! Procurorii care au venit la Magurele ne-au luat declaratii, scrise de noi dar dictate de ei. 1 la mana. 2 – nu aveai cum sa nu scrii dupa dictare, atata timp cat printre mese se plimbau cu bate si manusi de box asa zisi mineri – sau poate chiar erau nu stiu nici acum – pentru ca acolo nu stiai cine te bate si de ce. Se faceau cordoane cand, vezi Doamne, ne scoteau afara ca sa ne facem nevoile dar nu mai ajungeai sa le faci normal ca in acele cordoane luai de toate peste tot: de la furtune, pari si paturi de arme pana la pumni si bocanci. In spate, in cap, in organe… Sa vedem cine mai putea sa se tina… Am vazut un inscris mai sus unde doamna spune ca procurorii nu au vazut ca cei aflati acolo au fost batuti si ca au fost eliberati sau cel putin asa ar fi cerut ea. Poftim? Pai stie ea cat am fost eu inchis? Chiar asa, eu am fost arestat pentru simplul fapt ca am fost la un film si pentru ca, find copil, am facut o prostie pentru care am platit cu libertatea: adica am fost acolo, in Piata. Asa, si? De ce trebuia sa fiu arestat? De ce parintii mei nu au stiut nimic pana cand, tarziu de tot, au fost anuntati de Crucea Rosie Internationala? Si m-au crezut mort. De ce doamna procuror Macovei nu a anuntat ea presa ca acolo la Magurele sunt copii, tineri si femei maltratati, cu capul spart, taiati, loviti s.a.m.d. Nu a vazut chiar nici o vantaie pe chipul nostru? Nici un strop de sange ca sa o deranjeze ca doamna? Doamna Macovei zice ca nu a vazut acte de violenta. Dar violurile – nici pe alea nu le-a vazut, normal, ca avea treaba sa plece acasa… Ca procuror poate sa spuna, eu, in baza carei hotarari judecatoresti am fost arestat? Carui mandat? Care sunt motivele? Asta vreau sa stiu de la doamna Procuroare stie-tot? Macar acum, dupa 26 de ani. Si de ce nu a protestat atunci, pe loc? A verificat a doua zi daca am fost eliberati? Daca mai traim? Bun, dl Iliescu e vinovat, el a chemat minerii… Bun, ei ne-au batut dar apoi de mutilat ne-au mutilat cei care ne pazeau, adica cei de la Unitatea din Magurele, Procurorii dnei Macovei si Jandarmii. Apoi Politia. Ne-au mutat de colo-colo, din sectie in sectie, din celule in celule, ca sa nu se stie nimic de noi si sa nu putem fi gasiti si aparati… Asta-i realitatea ignorata atunci de dna Macovei. Iar doamna se numeste Procuror… Mi-e sila de aceste persoane care se cred mai presus de Lege! Va veni si timpul lor.

Leave a Reply

Powered by WordPress

toateBlogurile.ro

customizable counter
Blog din Moldova