Redeschiderea Dosarului Mineriadei, dubiosul procuror Mandela în “vizită de lucru” la Magurele, un general de mucava pus tartor de Macovei, un avocat care ştie ce zice şi o recomandare Roncea în Bursa

Generalul Dan Voinea Justitia si Elena Ceausescu de Marilena Murariu

Generalul de carton Dan Voinea, groparul marilor dosare, in exercitiul functiunii

Victor Roncea: “Poate vom afla şi rolul Monicăi Macovei în cercetarea victimelor «depuse» din Piaţa Universităţii la Unitatea de Jandarmi de la Măgurele”

Jurnalistul Victor Roncea, participant la evenimentele din 13-15 iunie 1990, ne-a declarat: “Mă bucur că s-a redeschis Dosarul Mineriadei pentru că astfel vom afla, sper, şi rolul pe care l-a avut Monica Macovei în cercetarea victimelor «depuse» din Piaţa Universităţii la Unitatea de Jandarmi de la Măgurele, unde acestea erau bătute atât de ofiţeri şi soldaţi în termen cât şi de mineri, acompaniaţi de colegii săi, procurorii veniţi să ancheteze reţinuţii fără mandat, practic răpiţi, sechestraţi şi încarceraţi ilegal. Într-o declaraţie a Monicăi Macovei, folosită în apărarea sa de fostul ministru de Interne al lui Iliescu, Mihai Chiţac, viitoarea europarlamentară aleasă pe bani negri, după cum aflăm din depoziţiile de la DNA, afirma că «nu a văzut nici un act de violenţă» la Măgurele şi, ca atare, a «decretat»: «Toată lumea pleacă acasă». Dar de plecat, a plecat doar dânsa, însoţită la final de program prelungit de respectabilii ei colegi anchetatori cu mănuşi de box – strict autentic! -, probabil la o bere. Noi, proştii încarceraţi, n-am stiut de «decretul» domniei sale, şi am mai stat câteva zile, unii chiar săptămâni, la «tratament»: în genunchi, pe ciment, cu faţa la perete şi mâinile la ceafă. Ii recomand şi dânsei acelaşi «tratament»”.

Sursa: BURSA: SE REDESCHIDE DOSARUL MINERIADEI 13-15 IUNIE 1990

Avocat Elenina Nicuţ despre Dosar, Dan Voinea şi Monica Macovei

Povestea asa-zisei SUP a lui Iliescu de catre Kovesi in dosarul mineriadei sta in felul urmator:

– in primul rand nu e vorba de SUP, ci de infirmarea unei rezolutii de incepere a UP, ceea ce este altceva;

– in al doilea rand, practica scoaterii carbunilor incinsi cu mana altuia era veche si cunoscuta de vulpoii din sistem: se emitea un act de procedura vadit nelegal, impricinatul formula plangere impotriva actului, iar cel care solutiona plangerea nu avea la dispozitie alta solutie decat admiterea acesteia;

– in cazul rezolutiei de incepere a UP impotriva lui Iliescu, motivele de vadita nelegalitate au constat intre altele in incalcarea regimului incompatibilitatilor si nerespectarea conditiilor de forma si de fond; practic, rezolutia a fost data in batjocura, astfel incat Iliescu sa o poata contesta.

– Kovesi nu a facut altceva decat sa restabileasca legalitatea prin infirmarea rezolutiei dispuse in conditiile de mai sus; si nu a dispus SUP, ci continuarea cercetarilor de catre procurorii din cadrul SUPC – PICCJ.

PS: Cine are de gand sa vina sa-mi spuna cat de destoinic si profesionist era procurorul care a intocmit pseudo-rechizitoriul pe baza caruia s-a desfasurat pseudo-procesul in urma caruia s-a dispus condamnarea Ceausestilor, mai bine s-o lase balta.

Simplul fapt ca a avut pe mana dosarul Ceausestilor, dosarul Revolutiei si dosarul Mineriadei mie, una, imi ridica mari semne de intrebare.

Idem numirea lui in functia de procuror sef adjunct al Sectiei Parchetelor Militare din cadrul PICCJ in aprilie 2006, la propunerea ministrului Macovei, si interimatul la sefia sectiei pana in octombrie 2007.

Nota mea: Voi reveni cu nişte elemente spectaculoase despre manifestările bolii vacii nebune în mediul europarlamentar.

Vedeţi şi: Băsescu bolnav de sindromul Elena Ceauşescu? »

Bonus: Amintiri din Piata Universitatii cu fratii Roncea. Jurnalul Garnizoanei Bucuresti din 13 – 15 iunie 1990, martorii, rebeliunea legionara a lui Ion Iliescu si complicitatea la crima a lui Andrei Plesu si Monica Macovei. FOTO/DOCUMENTE

Print Friendly, PDF & Email
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

Powered by WordPress

toateBlogurile.ro

customizable counter
Blog din Moldova