EXCLUSIV. Budapesta înapoi pe Arcul de Triumf la 96 de ani de la eliberarea ei de către Armata Română. FOTO/VIDEO

Budapesta pe Arcul de Triumf - Bucuresti - Romania, 4.08.2015 - Foto Catalin Berenghi via Roncea Ro“Cu ungurii nu putem avea probleme militare: dacă dăm drumul la toţi caii din Ardeal, fără călăreţi, în două ceasuri se pişă în Budapesta”, spunea Petre Ţuţea. Budapesta a fost ocupată, hrănită şi eliberată de Armata Română. Chestia nu le place ungurilor deloc. De aceea s-au gândit chiar să falsifice istoria, aşa cum era ea înscrisă pe Arcul de Triumf din Bucureşti. Aşa că într-o zi menţiunea a dispărut. După ce basorelieful ce omagia pe Arcul de Triumf ocuparea şi eliberarea Budapestei de către Armata Română, la 4 august 1919 (foto aici), a fost eliminat, sub una din guvernările trădătoare în care UDMR şi-a făcut de cap, am făcut o Plângere pentru identificarea şi pedepsirea autorilor acestei fapte penale. Deşi Parchetul a început ancheta, prin 2012, şi deşi aflarea răufăcătorilor era la fel de grea ca depistarea unui elefant roz în biroul miniştrilor culturii UDMR, nici până azi nu au fost aflaţi făptaşi. Când a devenit clar că autorităţile nu vor să se mişte pentru îndreptarea unei asemenea sfidări şi batjocoriri maghiare la adresa Istoriei şi a României, de Crăciunul anului 2013 câţiva băieţi viteji s-au gândit să facă un cadou inedit românilor, reînscriind Budapesta pe Arcul de Triumf, printr-o manieră cu totul inedită, imaginată şi pusă în aplicare de activistul pentru drepturile omului Mihai Tociu (video mai jos). Iată că, în sfârşit, după alţi doi ani şi chiar la aniversarea a 96 de ani de la eliberarea capitalei maghiare de hoardele bolşevice ale lui Bela Kuhn (Cohen), restauratorii Arcului de Triumf s-au gândit şi ei să facă un cadou românilor, finalizând chiar pe 4 august 2015 basorelieful ce urmează să reamintescă lumii cum a salvat Armata Română B U D A P E S T A!

Felicitări şi mulţumiri!

PS: Desigur, sperăm ca lucrările să fie gata până de 1 Decembrie, pentru ca Armata Română, brigăzile SRI şi alte detaşamente să poată trece cu arma la umăr pe sub Arcul de Triumf!

Foto şi Video: Cătălin Berenghi via Roncea.Ro

Vedeţi mai multe la FOTO/VIDEO: BUDAPESTA inapoi pe Arcul de Triumf. Operatiunea “De Craciun romanii si-au dat ratia de adevar”. Exclusiv Roncea.Ro / Ziaristi Online 23.12.13

Print Friendly, PDF & Email
You can leave a response, or trackback from your own site.

9 Responses to “EXCLUSIV. Budapesta înapoi pe Arcul de Triumf la 96 de ani de la eliberarea ei de către Armata Română. FOTO/VIDEO”

  1. Alexandru says:

    Asta se intampla in trecut, ma rog.. nici acum nu-i prea mare diferenta desi nu prea se pot face pentru ca puterea nu se mai bazeaza pe forat militara. In schimb, ei tot ofteaza pentru teritoriile noastre, desi noi n-am facut-o, dar le-am detinut pe-ale lor.

  2. Mihai Mihaescu says:

    Frumos…

  3. anonim says:

    In mod normal, asa consider eu, ar fi trebuit trecute pe Arcul de Triumf si succesurile tatalui meu: comandourile Securitatii care au intrat in Yugoslavia. Pentru ca e un succes al statului roman in vederea mantinerii integritatii teritoriale a Romaniei. Aaaaa, si inca ceva! de ce pe lista de canonizari nu e trecut nici un roman omorat de securistii yugoslavi din Timoc sau Voievodina? Inteleg ca toata lumea fuge de subiect dar nu se poate evita la nesfarsit un genocid pentru ca situatia devine stupida in fata listelor de pe blogurile croatilor cu gropi comune si executii etnice executate de securitatea yugoslava!E o problema: avem un genocid cenzurat.

Leave a Reply

Powered by WordPress

toateBlogurile.ro

customizable counter
Blog din Moldova