FOTO/VIDEO: BUDAPESTA inapoi pe Arcul de Triumf. Operatiunea “De Craciun romanii si-au dat ratia de adevar”. Exclusiv Roncea.Ro / Ziaristi Online 23.12.13

Mos Craciun la Bucuresti a adus Budapesta pe Arcul de Triumf

Craciun Fericit! Ho, ho, ho… 🙂


Actiunea Picasso 4 – De la Bucharest la Budapest by bindiribli

Budapesta inapoi pe Arcul de Triumf - 22.12.13 - Roncea Ro - Ziaristi Online_59Doi nationalisti romani – inventivul Mihai Tociu si acerbul Mihai Rapcea – sustinuti mediatic de Roncea.Ro si Bindiribli.ro au redat demnitatea nationala romanilor, in ajun de sarbatori, si au repus adevarul istoric privind eliberarea Budapestei la locul lui, pe Arcul de Triumf. Un cadou de la romani pentru romani. Actiunea civica asumata de cei prezenti a avut lor azi, 23 Decembrie 2013, sub deviza: “De Craciun romanii si-au dat ratia de adevar”.

Ideea dateaza inca de anul trecut, cand De Ziua Armatei s-a infiintat Comitetul pentru Victoria de la Budapesta pe Arcul de Triumf. Obiectiv principal: Restabilirea adevarului istoric pana la 1 Decembrie, Ziua Nationala a Romaniei.

Nu s-a intamplat atunci, pentru ca am asteptat ca autoritatile sa nu batjocoreasca Armata Romana, din nou, trecand-o pe sub un Arc al carui Triumf a fost stirbit deliberat. Dar, surpriza (?), povestea cu parada golita de fond s-a repetat si anul acesta.

Cazul Scandalului Budapesta este, cred, cunoscut. Daca nu, cititi aici: Dovada ca Basescu, Comandant Suprem al Fortelor Armate, Oprescu, Primar General al Capitalei si Oprea, Ministrul Apararii, au stiut din 2011 de stergerea BUDAPESTEI de pe Arcul de Triumf si nu au facut nimic. Sesizarea unui colonel (r) SRI

Drept urmare, pentru repunerea adevarului istoric la locul lui, profanat, cu ceva timp Civic Media facea o Plangere Penala in Cazul Arcul de Triumf, pe adresa Primariei Capitalei, Oficiului pentru Monumente Istorice si a Ministerului Culturii. Administratia Prezidentiala si autoritatile Romaniei au fost sesizate oficial inca din iunie 2011 de catre un ofiter in rezerva al SRI.

A trecut ceva timp si am primit si o confirmare ca ancheta a demarat: Si o veste buna: Parchetul a inceput demersurile in Cazul Arcul de Triumf – Budapesta, la solicitarea Civic Media

Dupa o oarecare perioada, in care am fost si audiat, un investigator mi-a spus in particular ca modalitatea prin care a fost inceputa actiunea denota ca sefii si-au propus ingroparea afacerii. In primul rand, au intrebat vinovatii daca sunt vinovati si ei au zis, normal, ca nu. Asta nu e nimic nou in cazul unei anchete. Problema e ca afirmatia lor – a Ministerului Culturii si Primariei – a fost luata drept litera de lege: si anume ca modificarea dateaza din 1953. Asa ca onor Parchetul General s-a spalat pe maini si a dat un mare NUP (documentele mai jos).

Insa, chestiunea este ca, din 1989 incoace, Arcul de Triumf a trecut prin vreo doua restaurari si jumatate (in ultimul caz s-au ridicat schele in jurul Arcului, pentru a fi apoi date jos apoi fara vreo explicatie clara). Pe scurt, noi nu stim daca aceste institutii sau altele au operat profanarea Arcului de Triumf, dar ele au dat vina pe comunistii bolsevici din ’53 desi numerosi veterani ai Armatei Romane, care au defilat de-a lungul anilor pe sub Arc, au depus marturie ca inscriptia Budapesta a fost reinstalata la locul ei dupa 1964.

Eu, ca simplu jurnalist si cetatean roman, vreau doar adevarul. Si modul cel mai simplu prin care adevarul putea fi aflat era o expertiza tehnica asupra cimentului care a astupat inscriptia. Era greu? Nu! Tot asa cum nu era greu nici sa fie curatat acest ciment pentru a reaparea BUDAPESTA printre bataliile castigate de Armata Romana si inscrise pe Arcul de Triumf, ca urmare a victoriei asupra trupelor bolsevice ale lui Bela Kun, in ceea ce ramane practic in istorie drept primul razboi anticomunist al lumii.

Dar nici Primarul General, nici capii Armatei, nici UDMR-istii din Ministerul Culturii si nici comandantul lor suprem, nu s-au invrednicit sa faca acest lucru de trei ani incoace, de cand dureaza scandalul, multumindu-se sa dea din gura despre patriotism la 1 Decembrie, cu o istorie mutilata deasupra lor.

La operarea simbolica a Romaniei cei responsabili de redarea demnitatii nationale s-au dovedit drept agenti, mai precis servitori, ai celor care au astupat inscriptia, fie ei ocupantii sovietici si alogenii bolsevici din 1953 fie mostenitorii si succesorii lor de dupa 1989.

Victor Roncea

“Faptuitorii” 🙂 se explica Tociu.Ro: Locul Budapestei este pe Arcul de Triumf din București

Rapcea.Ro: Despre însemnătatea actului repunerii Budapestei pe Arcul de Triumf al Armatei Române

Bindiribli.Ro : Actiunea Picasso 4 – De la Bucharest la Budapest – VIDEO

FOTO cu Actiunea Budapesta, mai jos

Vedeti si: FOTO-OMAGIU: Armata Romana la Budapesta. Acei oameni minunati cu mitralierele lor eliberatoare si ceaunurile pline pentru unguri infometati si copiii lor desculti. Inedit : Opinca de pe Parlamentul Ungariei. 20 FOTOGRAFII-DOCUMENT

Foto/Video: Ziaristi Online

Budapesta inapoi pe Arcul de Triumf - 22.12.13 - Roncea Ro - Ziaristi Online_17

Budapesta inapoi pe Arcul de Triumf - 22.12.13 - Roncea Ro - Ziaristi Online_24

Budapesta inapoi pe Arcul de Triumf - 22.12.13 - Roncea Ro - Ziaristi Online_27

Budapesta inapoi pe Arcul de Triumf - 22.12.13 - Roncea Ro - Ziaristi Online_30

Budapesta inapoi pe Arcul de Triumf - 22.12.13 - Roncea Ro - Ziaristi Online_40

Budapesta inapoi pe Arcul de Triumf - 22.12.13 - Roncea Ro - Ziaristi Online_47

Budapesta inapoi pe Arcul de Triumf - 22.12.13 - Roncea Ro - Ziaristi Online_49

Budapesta inapoi pe Arcul de Triumf - 22.12.13 - Roncea Ro - Ziaristi Online_50

Budapesta inapoi pe Arcul de Triumf - 22.12.13 - Roncea Ro - Ziaristi Online_54

Budapesta inapoi pe Arcul de Triumf - 22.12.13 - Roncea Ro - Ziaristi Online_55

Budapesta inapoi pe Arcul de Triumf - 22.12.13 - Roncea Ro - Ziaristi Online_62

Budapesta inapoi pe Arcul de Triumf - 22.12.13 - Roncea Ro - Ziaristi Online_61

Budapesta inapoi pe Arcul de Triumf - 22.12.13 - Roncea Ro - Ziaristi Online_66

Budapesta inapoi pe Arcul de Triumf - 22.12.13 - Roncea Ro - Ziaristi Online_73

Budapesta inapoi pe Arcul de Triumf - 22.12.13 - Roncea Ro - Ziaristi Online_74

Budapesta inapoi pe Arcul de Triumf - 22.12.13 - Roncea Ro - Ziaristi Online

Budapesta inapoi pe Arcul de Triumf - 22.12.13 - Roncea Ro - Ziaristi Online_76

Budapesta inapoi pe Arcul de Triumf - 22.12.13 - Roncea Ro - Ziaristi Online_77

Albumul Ziaristi Online cu 77 de fotografii de la momentul de reparatie istorica:

Documente futile:

Arcul de Triumf Budapesta NUP Civic Media Roncea Ro 1

Arcul de Triumf Budapesta NUP Civic Media Roncea Ro 2 Arcul de Triumf Budapesta NUP Civic Media Roncea Ro 3

Print Friendly, PDF & Email
You can leave a response, or trackback from your own site.

32 Responses to “FOTO/VIDEO: BUDAPESTA inapoi pe Arcul de Triumf. Operatiunea “De Craciun romanii si-au dat ratia de adevar”. Exclusiv Roncea.Ro / Ziaristi Online 23.12.13”

  1. anonim says:

    Ai documentarul “Thrive” pe youtube, subtitrat in romana, daca nu ai ajuns, inca, la el. E vital, daca il poti distribui pe sectorul vostru…

  2. George says:

    Ce procuror incapabil. Ca sa nu mai zic si de “agentii” de la “siguranta si inredere” pahahah, cum sa dai NUP pentru ca asa zice ministrul culturii care a demisionat pentru ca este prea incult pentru functia aia. Multumim pentru adevarata restaurare a arcului de triumf.

  3. B.Mihai says:

    Multumim,la mai multe si Doamne ajuta…dar tare ma tem ca o sa va deschida dosar penal pentru treaba asta.
    Pana una alta noi,romanii,va multumim!

  4. VR says:

    Sa fie!
    Doamne ajuta!

  5. Cristina P. says:

    Mi-ar fi placut sa fiu si eu acolo! Felicitari haiducilor! 😉

  6. Emil says:

    BRAVO !!! FELICITARI , CURAJUL ESTE CEA MAI MARE VIRTUTE !

  7. Nommo says:

    Toata stima si respectul pentru voi!

  8. El Bundy says:

    vitelor cu copite de plastic cand a avut loc “razbouiul sau batalia de la Budapesta ” ? Cea ce ati facut este distrugere boilor tampiti !

  9. diaconul Eusebiu says:

    Creştinule, ţie şi creştinei tale vă doresc tot binele acestei lumi şi frumoase sărbători!

    În rest, rămâne cum am stabilit:
    EŞTI PRINTRE PUŢINII CARE MI-AU MAI RĂMAS LA INIMĂ!

    Hai La Mulţi Ani inunda-v-ar binele şi bucuria ….

  10. Petre says:

    Va multumesc !!!

  11. VR says:

    Si noi!!! Craciun fericit!

  12. VR says:

    Asemenea! La multi ani!

  13. VR says:

    Multumim si lui “el fundy”

  14. VR says:

    Primit pe e-mail de la dl Marian Ilie:

    La nevoie, istoria trebuie scrisa si asa!
    Trei frumosi nebuni ai Bucurestiului au imprimat, ieri, 23 decembrie, cu vopsea, pe arcada Arcului de Triumf, cuvîntul BUDAPESTA – pe locul acoperit cu ciment in scopul ascunderii capitalei ungare printre localitatile in care Armata Romaniei s-a acoperit de glorii.
    Al patrulea – rezervistul SRI care a declansat disputa – este prietenul nostru Bazil ot Zarnesti, care ne adreseaza, indeosebi militarilor, rugamintea din finalul mesajului copiat si postat de mine mai jos:
    “Eventual, căutaţi şi alţi prieteni, îndeosebi ofiţeri, care ar putea atesta că, între anii 1968-1990, pe Arcul de Triumf scria BUDAPESTA pe placa acoperită acum cu ciment. Am nevoie de mărturii sigure că a existat inscripţia BUDAPESTA pe Arcul de Triumf cel puţin între anii 1970-1990”.
    Nota mea: O singura imagine de dupa 1953 ar arunca in aer toata “investigatia” Parchetului cu “NUP”-ul aferent.

  15. VR says:

    Primit pe e-mail:
    Titlu: Reinscriptionarea cuvintului BUDAPESTA pe Arcul de Triumf!
    Tags: Arcul de Triumf, Budapesta, Victor Roncea, Mihai Tociu, Mihai Rapcea, Mihail E. Ionescu

    Reinscripţionarea cuvîntului BUDAPESTA pe Arcul de Triumf!

    Domnilor Victor Roncea, Mihai Tociu şi Mihai Rapcea,
    Vă felicit pentru această realizare festivă, de a reinscripţiona prin imprimare cu vopsea cuvîntul BUDAPESTA pe Arcul de Triumf (cf. aici https://roncea.ro/2013/12/23/fotovideo-budapesta-inapoi-pe-arcul-de-triumf-operatiunea-de-craciun-romanii-si-au-dat-ratia-de-adevar-exclusiv-roncea-ro-ziaristi-online/). Regret că nu m-aţi chemat şi pe mine la eveniment, aşa cum convenisem cu d-l avocat Mihai Rapcea. Între timp, AlterMedia şi-a schimbat interfaţa şi hyperlink-urile prin care aţi indicat titlurile articolelor mele nu mai sunt accesibile. Îi rog pe cititorii patrioţi să le folosească pe acestea, actualizate de AlterMedia:
    1. „Dictatul de la Viena redictat de Ungaria, via U.D.M.R.“, publicat în 4 septembrie 2011 pe AlterMedia, aici https://ro.altermedia.info/romania/2011/09/04/dictatul-de-la-viena-redictat-de-ungaria-via-u-d-m-r/; pentru a face dreptate istoriei şi a-mi arăta recunoştinţa faţă de ceilalţi editori curajoşi, trebuie să arăt că articolul a mai fost publicat, la rugămintea mea sau din proprie iniţiativă, şi aici:
    https://rapcea.ro/2011/09/05/dictatul-de-la-viena-redictat-de-ungaria-via-u-d-m-r/
    https://www.ziarulnatiunea.ro/2011/10/10/dictatul-de-la-viena-redictat-de-ungaria-via-udmr-3/
    https://neamul-romanesc.com/2011/09/16/vasile-zarnescu-dictatul-de-la-viena-redictat-de-ungaria-via-u-d-m-r/
    https://trezirealarealitate.ro/2011/09/06/dictatul-de-la-viena-redictat-de-ungaria-via-u-d-m-r/
    https://curentul.net/2011/09/21/dictatul-de-la-viena-redictat-de-ungaria-via-u-d-m-r/;
    https://monitorsri.blogspot.com/2011/12/dictatul-de-la-viena-redictat-de.html;
    https://www.ne-cenzurat.ro/index.php?option=com_content&view=article&id=25410:dictatul-de-la-viena-redictat-de-ungaria-via-udmr-&catid=11:cultura&Itemid=15;
    https://deveghepatriei.wordpress.com/2013/06/15/colonel-r-vasile-zarnescu-dictatul-de-la-viena-redictat-de-ungaria-via-u-d-m-r/.

    A fost semnalat, printre multe alte site-uri, reviste on line, boguri etc. inclusiv aici:
    https://www.dantanasa.ro/2012/10/04/plangere-penala-in-cazul-arcul-de-triumf-pe-adresa-primariei-capitalei-oficiului-pentru-monumente-istorice-si-a-ministerului-culturii-administratia-prezidentiala-si-autoritatile-romaniei-au-fost-se/.

    2. „Victoria Ungariei asupra Romaniei pe Arcul de Triumf“, publicat în 14 ianuarie 2012, pe AlterMedia, aici https://www.altermedia.info/romania/2012/01/14/victoria-ungariei-asupra-romaniei-pe-arcul-de-triumf/; republicat şi semnalat aici:
    https://www.ziarulnatiunea.ro/2012/01/16/victoria-ungariei-asupra-romaniei-pe-arcul-de-triumf/;
    https://rapcea.ro/2011/09/05/dictatul-de-la-viena-redictat-de-ungaria-via-u-d-m-r/; https://www.samanatorul.ro/editura/2012/Vasile_Zarnescu-Impietate_la_Arcul_de_Triumf.pdf;
    https://monitorsri.blogspot.ro/2012/01/victoria-ungariei-asupra-romaniei-pe.html;
    https://www.curentul.net/2012/01/31/victoria-ungariei-asupra-romaniei-pe-arcul-de-triumf/;
    https://cleptocratia.blogspot.ro/2012/10/la-arcul-de-triumf-inscriptia-budapesta.html;
    https://www.ne-cenzurat.ro/index.php?option=com_content&view=article&id=27876:victoria-ungariei-asupra-romaniei-pe-arcul-de-triumf&catid=1:dezvaluiri&Itemid=7. Etc.

    3. „Plagierea studiilor despre profanarea inscripţiei BUDAPESTA“, publicat în 8 octombrie 2012, pe AlterMedia, aici: https://www.altermedia.info/romania/2012/10/08/plagierea-studiilor-despre-profanarea-inscriptiei-budapesta/, republicat şi aici:
    https://rapcea.ro/2012/10/08/plagierea-studiilor-despre-profanarea-inscripthiei-budapesta/;
    https://www.ziarulnatiunea.ro/2012/10/10/plagierea-studiilor-despre-profanarea-inscriptiei-budapesta/;
    https://www.sfatulbatranilor.ro/threads/5539-Plagierea-studiilor-despre-profanarea-inscrip%C5%A3iei-BUDAPESTA;
    https://basarabialiterara.com.md/?p=13469;
    https://asymetria-anticariat.blogspot.ro/2012/10/plagierea-studiilor-despre-profanarea.html.

    Cer iertare celor care au mai publicat aceste studii ale mele, dar pe care nu i-am menţionat aici.
    Preluarea acestor articole a contribuit, desigur, la alertarea opiniei publice, şi sunt sigur că ticăloşii care au comis acoperirea cu ciment a inscripţiei BUDAPESTA şi care au muşamalizat acest atentat la securitatea naţională, la imaginea Armatei Române şi a României, în genere, nu vor avea curajul să şteargă reinscripţionarea pe care aţi făcut-o ieri cu deplin succes.
    Dimpotrivă, vor căpăta, sper, imboldul să se grăbească să refacă inscripţia autentică şi nu să se mai fofileze, cum au făcut generalul (r.) Mihail E. Ionescu, un anume Cherecheş de la Ministerul Culturii şi primarul Sorin Oprescu în răspunsurile către mine, iar acesta din urmă şi către d-l Dan Tănasă, aşa cum am anticipat aici, în comentariul la materialul d-lui Dan Tănasă: https://www.dantanasa.ro/2013/07/25/exclusiv-budapesta-va-fi-reamplasata-pe-arcul-de-triumf-din-bucuresti-document/.
    Se pare că aceasta este soluţia contra acţiunilor antiromâneşti ale guvernanţilor: SĂ NE FACEM SINGURI DREPTATE! Oricum, generalul-panglicar (r.) Mihail E. Ionescu trebuie dat afară din M.Ap.N. căci mănîncă banii noştri degeaba! Deoarece, iată, ceea ce trebuia să facă el au făcut aceşti trei români patrioţi!
    Toţi camarazii noştri rezervişti se vor bucura să afle despre acest eveniment. Sunt sigur că nici un post de televiziune nu va relata evenimentul de ieri.
    Sărbători Fericite! La Mulţi Ani!

    24 decembrie 2013, Ajunul Crăciunului
    Colonel (r.) Vasile I. Zărnescu

    Nota mea: VA MULTUMIM!

  16. Mihai says:

    Crăciun Fericit, domnule Victor Roncea!

    Pentru mine e stupefiant, nu-mi vine sa cred nici acum ca cineva a avut tupeul, indrazneala de neimaginat sa stearga un nume de pe Arcul de Triumf, asa ceva ESTE DE NECONCEPUT.
    In orice tara din lume o asemenea dementa s-ar fi soldat cu judecarea cazului in regim de urgenta de catre Inalta Curte, dat fiind ca este vorba de un caz a carui gravitate este iesita din comun.

  17. Anonim says:

    Felicitari. Sa vedem si cimentul dat jos. La multi ani tuturor.

  18. SGD says:

    Impresionant !
    Bunicul meu, mr. Victor Dimitriu (var cu George Enescu) a fost unul din primii ofiteri ai Armatei Romane care in August 1919 a pus piciorul in Budapesta si a strivit revolutia comunista.
    Regret nespus ca, fiind plecat din Bucuresti, nu am putut fi prezent la acest eveniment deosebit.
    Va multumesc si va raman dator !

  19. VR says:

    Si noi va multumim!
    Poate ne trimiteti fotografii cu bunicul Dvs pe front…
    Doamne ajuta!

  20. Vasile Zărnescu says:

    Va multumesc si eu pentru postarea scrisorii.

    Acest articol al meu a fost publicat si aici,

    https://www.altermedia.info/romania/2013/12/29/reinscriptionarea-cuvintului-budapesta-pe-arcul-de-triumf-2/

    Materialul meu a fost republicat, ca dovada tot a bucuriei partiale generata de acest eveniment si a aprecierii actiunii voastre curajoase, chair daca nu a fost agreata de unii natarai, care pretind ca sunt “patrioti” – nu nationalisti, fiindca nu le miroase bine notiunea, cum nici internationalistilor neocominternisti nu le place -, si aici:

    https://cleptocratia.blogspot.ro/2013/12/reinscriptionarea-cuvantului-budapesta.html;
    https://georgefloroiu.blogspot.ro/2013/12/reinscriptionarea-cuvintului-budapesta.html;
    https://ioncoja.ro/doctrina-nationalista/cum-ne-au-batut-ungurii-la-budapesta-in-ww-1/;
    https://monitorsri.blogspot.ro/2013/12/reinscriptionarea-cuvintului-budapesta.html;
    https://www.necenzuratmm.ro/sos/41654-reinscriptionarea-cuvintului-budapesta-pe-arcul-de-triumf.html;

    https://scmdbeius.blogspot.ro/2013/12/dar-de-craciun-reinscriptionarea.html;

    https://suciusiminfo.blogspot.ro/2013/12/dar-de-craciun-reinscriptionarea.html;

    https://www.ziarulnatiunea.ro/2013/12/27/reinscriptionarea-cuvintului-budapesta-pe-arcul-de-triumf/;

    https://deveghepatriei.wordpress.com/2013/12/25/felicitari-domnilor-victor-roncea-mihai-rapcea-si-mihai-tociu-budapesta-este-din-nou-pe-arcul-de-triumf/.

    Dar ticalosii care trebuau sa repare lucrurile tot la posturile lor sunt.
    S-auzim de bine!
    Colonel (r.) Vasile Zarnescu

Leave a Reply

Powered by WordPress

toateBlogurile.ro

customizable counter
Blog din Moldova