Basarabia-Bucovina.Info se alătură demersului DREPTATE PENTRU GRUPUL ILAŞCU! Video-document cu Ilie Ilaşcu în temniţa rusească de la Tiraspol: “Te iubesc, popor român!”

Grupul Ilascu in temnita la Tiraspol 1992În condiţiile în care plenul Camerei Deputaţilor urmează să se pronunţe asupra unui sprijin material simbolic care ar putea fi acordat martirilor basarabeni din Grupul Ilaşcu, în ciuda respingerii acestui proiect de catre o Comisie a Parlamentului, Basarabia-Bucovina.Info se alătură fără preget demersului public “DREPTATE PENTRU GRUPUL ILAŞCU!“. Solicităm în mod special organizaţiilor societăţii civile româneşti dar şi factorilor responsabili din forul legislativ, Guvern, Preşedinţie şi alte instituţii ale statului, să susţină la rândul lor, din punct de vedere moral, eroii români, foşti deţinuţi politici cu până la 15 ani de temniţă rusească, pentru România. În acest sens, publicăm câteva materiale video tulburătoare, spre aducere aminte, scrie sursa citată. Iată unul dintre acestea, cu Ilie Ilaşcu filmat în temniţa rusească de la Tiraspol:

Mai multe filmări şi documentare la Basarabia-Bucovina.Info

Sursa: Ziaristi Online

Print Friendly, PDF & Email
You can leave a response, or trackback from your own site.

3 Responses to “Basarabia-Bucovina.Info se alătură demersului DREPTATE PENTRU GRUPUL ILAŞCU! Video-document cu Ilie Ilaşcu în temniţa rusească de la Tiraspol: “Te iubesc, popor român!””

 1. Ghanima says:

  Si noi te iubim, Ilie Ilascu! De-a Domnul sa se trezeasca constiintele adormite ale guvernantilor romani, ca de la alogeni n-avem nica de asteptat!

 2. Ioan C. says:

  De ce ne împotrivim conducătorilor ruşilor

  1. Pentru că ne-au răpit Basarabia în 1812 şi au incercat să o populeze cu slavi, iar românilor le-a fost interzisă limba în Biserică şi în scoli.

  2. Pentru că în 1877, printr-un tratat, au garantat integritatea teritorială a României, ca pe urmă, în 1878, să ne fie luat din nou sudul Basarabiei, pe care Europa ni l-a redat în 1856.

  3. Pentru că în Primul Război Mondial ne-au lăsat singuri împotriva germanilor şi austro-ungarilor, trecând la bolşevism (comunism), săpându-ne apoi pe la spate.

  4. Pentru că nu ne-au returnat integral Tezaurul României, ci doar firimituri, că acel Tezaur le-a fost dat doar spre păstrare în Primul Război Mondial, deci el trebuie să revină proprietarilor drept, românilor şi statului românesc.

  5. Pentru că, cu tancurile sovietice, ne-au impus comunismul, cu tot ce a însemnat el (prigoana, jefuirea ţării în favoarea URSS, controlul total al oamenilor de către sistem prin Securitate, exterminarea multor deţinuţi politici, colectivizarea pământului).

  6. Pentru că ne-au răpit Basarabia şi Bucovina de Nord după al doilea război mondial, provincii româneşti şi care prin voinţă liberă s-au unit cu Patria-Mamă, România, în 1918.

  7. Pentru că prin Armata a 14-a din Transnistria şi prin presiuni destabilizează Republica Moldova, împiedicând-o să se apropie mai mult de România.

  8. Pentru că Patriarhia Rusă vrea să păstreze sub jurisdicţia sa Basarabia, care-i pământ românesc, nu rusesc.

  9. Pentru că vor să taie dreptul României la apărare, vezi acuzele împotriva bazei de la Deveselu, când se ştie că numai un stat ce se poate apăra e un stat sigur, iar nu la cheremul vecinilor.

  P.S.
  Democraţia, aşa rea cum este, dă libertatea cuvântului, inclusiv unora să îşi verse toate dejecţiile împotriva ei.
  Ar trebui aceia în Rusia şi să îl critice pe Putin şi pe urmă să vadă ce îi aşteaptă.
  Mai multe crime fac ruşii in Ucraina decât toţi imigranţii din Europa la un loc, dar asta propagandiştii pro-ruşi se fac a nu vedea. Ba mai mult, propagandiştii pro-ruşi se dau şi mari naţionalişti, dar ţin partea Rusiei împotriva bazei de la Deveselu, ca să nu ne putem apăra eficient la o adică.

Leave a Reply

Powered by WordPress

toateBlogurile.ro

customizable counter
Blog din Moldova