Părintele Dumitru Stăniloae, “Teologul Absolut”: “Noi suntem protolatinitatea!”. 22 de ani în oastea românească din Ceruri

You can leave a response, or trackback from your own site.

5 Responses to “Părintele Dumitru Stăniloae, “Teologul Absolut”: “Noi suntem protolatinitatea!”. 22 de ani în oastea românească din Ceruri”

 1. adim says:

  Tot respectul pentru Parintii nostri dintotdeauna! Imi place sa cred ca suntem pe cale sa ne apropiem tot mai mult de ceea ce si-au dorit pentru tara asta.

  ps:
  Va recomand un articol interesant: “Farsorul stiintific si teoria romanizarii”, eu l-am citit pe blogul “Adevarul despre daci”

 2. A.D.D. says:

  @adim
  Site-ul “Adevarul despre daci” e o mare capcana.Domnii de acolo se dau mari aparatori ai adevarului istoric si luptatori pentru drepturile românilor dar defapt ei lupta impotriva noastra,a romanilor,prin reinterpretarea si remodelarea istoriei noastre dupa placul (sau planul!) lor si practica o agresiune subversiva continua asupra Bisericii prin promovara dogmelor neopagane,adica new-age(campuri energetice,cristale magice,puteri paranormale, extraterestrii etc.),si ateiste (ipoteza evolutionista) si amestecarea lor cu invatatura Bisericii Ortodoxe.Intrati de curiozitate pe site-ul lui Daniel Roxin,unul din principalii propagandisti ai curentului dacist neo-pagan,si va veti convinge cam ce intentii sunt in spatele “Adevarului despre daci”.

  Cat despre articolul de care vorbiti va spun doar ca domana care l-a scris (Iulia Branza Mihaileanu),o vredinca ucenica a lui Napoleon Savescu,este o impostoare si o minicinoasa,pe langa faptul ca e foarte vulgara,o trasatura cu atat mai dezagreabila la o femeie.Sa ma ierte cei care cred ca jignesc,dar asta e adevarul;daca doare nu e vina mea.Am incercat sa citesc cateva articole de-ale dumneaei si credeti-ma ca nu am putut sa le termin din cauza nervilor ce m-au coplesit cand am vazut cu cata nesimtire minte aceasta doamna si le reproseaza istoricilor si lingvistilor de buna credinta,si mari specialisti in domeniul lor,faptul ca nu scriu istoria romanilor dupa placul demneaei.

 3. anonim says:

  Articolul Iuliei Branza Mihaileanu este unul corect, chiar daca intinde elasticul cu note discordante, care m-au iritat si pe mine, dar care nu au legatura cu fondul. Problema insa e alta. Mergem pe calea marilor istorici care aveau un alt adevar la vremea lor, sau depunem marturie despre ceea ce s-a intamplat acum 15 – 20 de secole, adica nicio romanizare. Si faptul ca Neamul nostru, mare candva, a format un popor tocmai in conditiile in care sclavagismul roman i-a pus in primejdie ancestralitatea. Ca apoi sa preia imperiul si sa-l crestineze, sub imparatii traco-daci sau straromâni.

Leave a Reply

Powered by WordPress

toateBlogurile.ro

customizable counter
Blog din Moldova