MONICA MACOVEI, pe lista neagra pentru Parlamentul European, alaturi de prietenii sai, Laszlo Tokes si Sogor Csaba

Fundatia Societatea Civila pentru Reforma Morala a trimis o scrisoare deschisa liderului PDL, Emil Boc, si ministrul justitiei, Catalin Predoiu. Prin aceasta se solicita informatii suplimentare privind mandatul de perchezitie semnat in alb de fostul procuror Monica Macovei. Solicitarea survine in urma faptului ca, in ciuda acestei sesizari, Monica Macovei este actual candidat la alegerile europarlamentare din partea PDL.
Reporter: La cele doua scrisori a fost atasata si o copie a mandatului in alb. În scrisoarea catre liderul PD-L se arata: “Avand in vedere declaratiile dumneavoastra conform carora partidul pe care il prezidati reprezinta ‘o formula profesionista, ce raspunde intereselor Romaniei de a avea la Bruxelles oameni care sa reprezinte cu cinste, demnitate si mult profesionalism interesele tarii’, dorim sa ne oferiti o pozitie oficiala referitoare la eligibilitatea candidaturii doamnei Monica Macovei in contextul in care, in calitate de procuror, domnia sa a emis – dupa dovezile existente – un mandat de perchezitie in alb, actiune ilegala in orice stat de drept”.
În urma cu o saptamana, Societatea Civila pentru Reforma Morala a dat publicitatii “Lista neagra a candidatilor pentru Parlamentul European”, document ce cuprinde 17 candidati considerati nerecomandabili pentru functia de europarlamentar, printre care si Monica Macovei, despre care exista informatii ca in 1984 ar fi emis un mandat de arestare in alb, actiune ilegala in orice stat de drept si cu consecinte deosebit de grave. În acest sens, organizatia cere ministrului justitiei sa confirme sau sa infirme, pe baza unei anchete, existenta mandatului de perchezitie emis in alb. (Rador)

Lista Neagra pentru Parlamentul European

1. Monica Macovei (PD-L). Fost ministru al Justitiei in primul Guvern Tăriceanu (24 decembrie 2004 – 5 aprilie 2007), Monica Macovei a fost unul dintre cei mai controversati membri ai cabinetului. Desi neinregimentată politic, a fost sustinută oficial de către Partidul Democrat (actual PD-L) pentru obtinerea si apoi păstrarea portofoliului Justititiei in ciuda criticilor vehemente ale opozitiei si a unelor dezvăluiri venite din partea presei. Fost procuror in timpul regimului comunist (din 1983 pană in 1997), activitatea Monicăi Macovei a fost deseori criticată de către superiori din cauza lipsei de organizare, nerespectării termenelor, absenteismului si lipsei de punctualitate. Din cele 198 de dosare repartizate in trei ani de activitate, procurorul Monica Macovei a solutionat doar 29. Printre abuzurile comise de procurorul Macovei si devenite
publice se numără emiterea in alb a unui mandat de perchezitie, procedură ilegală chiar si in timpul regimului comunist. Numită in functia de consilier pe probleme de coruptie al Prim-ministrului Fostei Republici Iugoslave a Macedoniei, Monica Macovei a castigat anul trecut 100.000 euro (Un salariu nejustificat tinand cont ca Macedonia nu este o tara mai bogata decat Romania; dimpotriva). In momentul de fată detine trei imobile in Bucuresti, unul in Corbeanca si unul in Limanu, precum si o serie de terenuri in mai multe judete din tară.

Alte nume pe lista neagra a Fundatiei: Laszlo Tokes, Sogor Csaba, Traian Ungureanu, Janos Boros, Rovana Plumb, Relu Fenechiu, etc

You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

Powered by WordPress

toateBlogurile.ro

customizable counter
Blog din Moldova