O analiza Victor Roncea in BURSA: Indiferent de rezultatul Referendumului, România pierde, Soros câştigă. Un comentariu psiho-politic de MAKE: Elogiu minciunii. Un Referendum care ne impinge spre dementa

Indiferent de rezultatul Referendumului, România pierde, Soros câştigă

BURSA 15.08.2012

Înainte de a ne avertiza că urmează “un război civil” – ca în Siria, poate, după cum sugera încă de la începutul crizei politice fosta sa colegă din societatea civilă, analista Alina Mungiu Pippidi – europarlamentarul Monica Macovei, cel mai activist vicepreşedinte al PDL, a subliniat că “România este singura ţară care pune probleme politice Uniunii Europene” din cauza “instabilităţii prelungite politice” (citat exact). Aşa să fie, oare? Dacă l-am întreba pe şeful Băncii Angliei, Mervyin King, s-ar putea ca acesta să arate mai curând spre statul care chiar pune cele mai mari probleme zonei euro, respectiv Grecia, întâmplător cea de a doua ţară ortodoxă din UE după România, ca mărime.
Nici chestiunea cu “instabilitatea prelungită politică” nu se prea susţine. La finele anului trecut, Belgia, de exemplu, a încheiat o criză politică care a ţinut ţara 585 de zile fără guvern şi, implicit, fără prim ministru. Revenirea la situaţia normală a necesitat 80 de runde de negocieri între cele două părti, efectuate pe parcursul celor aproape doi ani de “instabilitate”. Diferenţa este că nici politicienii valoni şi nici cei flamanzi nu au strigat la Bruxelles că se dă “o lovitură de stat”. Nici n-ar fi avut cum să-i ameţească prea tare pe oficialii UE: Bruxelles este capitala Belgiei.
Un alt exemplu, mai aproape de noi, este Moldova ruptă din România. Basarabenii au avut de trăit – fără să se plângă prea tare, ba chiar dimpotrivă -, nici mai mult nici mai puţin decât 917 zile fără preşedinte. Moldova este o zonă tampon foarte importantă pentru UE. Dovada: peste doar câteva zile, în ajunul comemorarii a 73 de ani de la semnarea Tratatului de neagresiune dintre Germania nazistă şi Uniunea Sovietică, respectiv între Hitler şi Stalin, rămas în istorie ca Pactul Ribbentrop-Molotov, cancelarul RFG, Angela Merkel, întreprinde o vizită de lucru la Chişinău, unde, se pare, se va discuta chiar proiectul de federalizare a Republicii Moldova. Sigur, pentru unii, Moldova nu e România.
*  România pentru americani – nu mai mult decât o altă provincie Kosovo
Dar pentru americani, ce credeţi că e România? Nu mai mult decât o altă provincie Kosovo. Altfel nu se explică de ce Statele Unite, mai precis diplomaţia americană a democraţilor, l-au trimis la Bucureşti, să se întâlnească cu doi preşedinţi şi un prim ministru, pe Philip Gordon, un asistent de-al Secretarului de Stat al SUA, Hillary Clinton, care tocmai “a rezolvat” o criză constituţională similară, în republica separatistă Kosovo.

Analiza integrala despre: * Curtea Constituţională a Kosovo si Philip Gordon au prelungit un mandat de presedinte temporar de la nouă luni la cinci ani * Basescu si Gordon: “Yes, yes, yes” * Emisarul SUA “a auzit ceea ce a trebuit” *  Philip Gordon şi Wesley Clark, doi tovarasi de arme * Generalul Clark – implicat în operaţiuni de captare a gazelor de şist din Polonia * Admiraţia ex-prezidentiabilului Clark faţă de  Soros * Relaţiile lui George Soros cu Silviu Brucan si societatea civilă din România * UM 0110 “Anti-KGB” ii urmarea pe actualii membri GDS * Patapievici, proprietar protestatar la Rosia Montana * Ghemul încâlcit se deşiră în strada Comaniţa * Soros si statul ungar, împotriva exploatării aurului românesc * Traian Băsescu, preşedintele incontestabil al “Ţinutului Secuiesc”: “Le promit maghiarilor că nu voi uita gestul lor” in BURSA

Cititi si

MAKE: UN REFERENDUM CARE NE ÎMPINGE SPRE DEMENŢĂ

Elogiu minciunii

BURSA 15.08.2012

“România a luat-o razna”, şi-a intitulat Deutsche Welle comentariul de marţi, în care afirma că “Guvernul Ponta plănuia falsificarea listelor electorale la scară largă”, adăugând că “datele falsificate aveau ca scop să declare valid, în mod retroactiv, Referendumul controversat de pe 29 iulie, privind demiterea lui Băsescu”.
Aşa se vede de acolo.
Nemţii nu ne caută în coarne.
Nu stă nimeni să-i ia un interviu lui Victor Ponta, ca să-l audă cum minte că tot ce face este constituţional şi că totul este perfect democratic şi că totul este normal.
Nemţii nu lucrează la HotNews, să-i încurce Ponta.
Pentru ei totul este limpede.
Simplu: România are un premier care minte.
Străinii nu intră în controverse.
Guvernul României este condus de un plagiator, care minte că n-a plagiat şi care a folosit puterea Guvernului să nu fie declarat oficial drept “plagiator”.
Ce să discuţi cu el?!
Discuţia nu duce nicăieri.
Nu discuţi cu buştenii.
Minciunile perechii Ponta-Antonescu nu-i încurcă pe nemţi şi nu prea încurcă pe nimeni din străinătate.

Integral in BURSA

Print Friendly, PDF & Email
You can leave a response, or trackback from your own site.

10 Responses to “O analiza Victor Roncea in BURSA: Indiferent de rezultatul Referendumului, România pierde, Soros câştigă. Un comentariu psiho-politic de MAKE: Elogiu minciunii. Un Referendum care ne impinge spre dementa”

 1. PV says:

  Soros dupa ce fatza are,pare un monstru cu 2 capete.

  Totusi e mult mai bine ca soros vede Romania asa,decat ca si Siria

  https://www.youtube.com/watch?v=JUOBTczWXjU&feature=plcp

  Decat cu Assad,care sta pe tron pana mor toti sirienii,mai bine mort.Daca-ti iubesti tara iti depui demisia,ca sa nu-ti moara civilii!

  Asta nu a inteles Ceausescu.

  Asta nu intelege Assad

  Insa MUBARAK in Egipt a inteles.A demisionat.A salvat Egiptul de la o baie de sange!In cazul unui razboi civil dupa modelul Gadhafi-Libia,sau Siria-Assad,in Egipt mureau cel putin 1 milion de civili inocenti,femei,copii,batrani inclusiv!

 2. Dorin Suciu says:

  Că tot scrise MAKE „ÎNCERCAREA UNUI DIAGNOSTIC DE PSIHOPATOLOGIE SOCIALĂ: MITOMANIA / USL versus Băsescu – modus operandi”, BURSA / 16.07.2012)…
  Ia de aici:„Manuel diagnostique et statistique de troubles mentaux
  Ed. Masson, Paris 1996

  Criteriile de diagnoză ale „personalității antisociale”:

  1. Dificultatea de a se conforma normelor sociale şi de a respecta un spirit civic prin repetarea unor acte ilegale şi represibile.
  2. Minciuni repetitive, utilizarea de şiretenii şi înşelătorii în vederea profitului personal.
  3. Impulsivitate, dificultatea de a defini un plan pe termen lung.
  4. Iritabilitate, agresivitate indicată mai ales prin atacuri verbale sau fizice.
  5. Nepăsare totală pentru binele sau securitatea celorlalţi.
  6. Iresponsabilitate constantă în munca sa sau în onorarea obligaţiilor sale, sociale sau financiare.
  7. Absenţa remuşcării, indicată prin indiferenţă faţă de suferinţa, furtul sau proaste tratamente suferite de celălalt.

  Pentru a pune diagnosticul de „personalitate antisocială”, trebuie să se observe la pacient cel puţin trei dintre cele şapte criterii din listă, precizează psihiatrul canadian Paul de Sutter, la p. 34 a ediţiei în limba română a cărţii Aceşti nebuni care ne guvernează, Ed. Tritonic, Bucureşti 2008.
  În ceea ce priveşte întrebarea: ce este un psihopat?, Paul de Sutter precizează că: „Un psihopat se caracterizează şi prin tendinţa de a înşela pentru profit sau pentru plăcere. Adesea este dispus spre iritabilitate sau agresivitate şi, în sfârşit, el nu simte remuşcări pentru necazul provocat altora.”
  Ghici ghicitoarea mea! cui i se potrivesc TOATE cele 7 criterii. (Te rog trimite și lui MAKE.) Întrebare: Cum se pot deosebi două grămezi de gunoi? Răspuns: Miroase și vezi care pute mai tare! Gunoiul Băsescu pute îngrozitor, la superlativ.

 3. VR says:

  Stimate Dle Suciu,
  De asta ce ziceti:
  https://www.mediafax.ro/politic/basescu-despre-afirmatiile-privind-pactul-cu-viktor-orban-minciuna-a-vocii-rusiei-9950760
  Dvs, ca responsabil al romanilor din Harghita, Covasna si Mures, care sustineti repetat, in comunicatele avertisment-strigat de disperare ale Forumului, ca autonomia maghiara se manifesta deja in zona, sunteti cumva, si Dvs, ziarist rus? 🙂
  Vedeti si comentariile de la stirea Mediafax. Ar merita o analiza drept replica…

 4. Pichi says:

  1. Oare doar mie mi se pare ciuda ca agenti ai ungurului Soros au ajuns sa fie numiti in functii in stat?
  2. Mi se pare ciudat si ca subiectul Soros si agentii lui nu e atins in mass-media. Nici macar in zilele astea.

Leave a Reply

Powered by WordPress

toateBlogurile.ro

customizable counter
Blog din Moldova