Schimbare de strategie. George Roncea scrie in continuare la “Curentul”, cu ochii pe acoperitii si descoperitii lui Vintu

Decizia noastra, a “echipei Roncea”, de a ne dedica finalizarii unor proiecte (trei carti aflate in lucru) si deschiderii unui portal al ziaristilor liberi, din spatiul online, a fost facuta publica, din nefericire, simultan cu anuntul incoltirii lui Mihai Iacob, patronul “Curentul”, de catre oamenii lui Vintu, intr-un dosar scos de la naftalina. Pentru ca nu vrem sa le dam satisfactie noilor si vechilor santajisti de presa am decis sa schimbam strategia, prin diversificare: George ramane la “Curentul” iar eu ma voi ocupa de proiectul ziaristilor online. Chiar astazi, George pune luneta pe acoperitii, descoperitii si “independentii” lui Vintu, catavencii deontologi ai RAAPPS, navetisti de profesie pe ruta Moscova – Budapesta (prima halta de pisat a cailor nostri, vorba lui Tutea).

Vintu dat in vileag de fostii sai angajati de la Catavencu

Scris de George Roncea

Ajunsa pe dric, pe cale de a-si da duhul prin infometare, publicatia Catavencu a reusit totusi, in aceste clipe macabre, sa atinga un maxim al nivelului comic. Colectivul revistei a iesit la drumul mare tipand ca din gura de sarpe ca nenea Vintu nu mai este gigea, ca e un  ‘ot,   un shmenar, un boulangiu etc.
Acuzand dureri de sale si usturime la spate, dupa ce i-au stat capra perversului mogul atatia ani, catavencii il porcaie si il maimutaresc in fel si chip pe tiran, dedicandu-i chiar si un blog, de unde aflam mari minunatii, scoase la iveala, in premiera, de fostii sai supusi.
Se livreaza publicului cutremuratoare dezvaluiri si mari noutati, scoase pentru prima oara la lumina de fostii sclavi de pe plantatia lui Sorin Ovidiu Vintu. Aflam astfel, pentru intaiasi oara, ca Vintu ar fi un zepar, un mincinos, pe scurt un derbedeu care s-a folosit de presa in scopuri murdare pentru ca apoi sa le aplice picioare in fund sclavilor deveniti inutili.
Tot de la deontologi ai Catavencu de talia unui Mircea Toma, de exemplu, aflam si noi, presa si publicul romanesc, in exclusivitate, ca Sorin Ovidiu Vintu este tzeparul FNI! Colosal, ce bine ca am aflat la timp aceste lucruri cu totul si cu totul noi!

Vintu – mahnit si usurat totodata

La randul sau fostul patron, tot in acelasi spirit umoristic a declarat public ca acuzatiile acestora il mahnesc. “Atitudinea domniilor lor ma mahneste. Realitatea este ca lor li s-au redus salariile. Academia Catavencu nu era profitabila. Atat anul trecut cat si anul acesta revista era pe o pierdere importanta. Anul trecut Academia Catavencu a avut pierderi de 400.000 de euro, iar anul acesta estimam mai mult. O reajustare a salariilor era necesara”, a declarat pentru Mediafax Sorin Ovidiu Vintu, adaugand: “imi permit sa spun ca plecarea lor este o usurare, ca sa fiu onest”.
Cu proverbiala-i onestitate Vintu le-a mai ars o copita din mers fostilor angajati subliniind ca: “nivelul domniilor lor pentru revista Academia Catacvencu era discutabil. Academia Catavencu era o revista de umor, eu o cumparam pentru ca imi placea. A devenit extrem de incrancenata si exprima anumite frustrari”, a mai spus Sorin Ovidiu Vintu, precizand ca publicul a simtit “incrancenarea”.
Mana dreapta a lui Vintu, Doru Buscu, a declarat si el agentiei de presa ca plecarile de la Academia Catavencu ar putea fi influentate de faptul ca, in urma cu cateva zile, a anuntat ca urmeaza o reducere cu 15% a salariilor angajatilor si ca revista reintra intr-un regim de austeritate.
In replica, Catalin Prisecariu, unul dintre catavencii care si-a luat lumea in cap revoltat de regimul de austeritate, a postat pe blogul sau, facut ad-hoc, peste noapte, anume pentru a-i raspunde mogulului peltic, urmatoarele puncte de vedere:
“Sorin Ovidiu Vintu a dat declaratii de presa. A opinat, ‘timatilor, ca cei care au plecat de la “Academia Catavencu” au “un nivel discutabil”. Si a adaugat ca se simte usurat, totusi, ca “discutabilii” au parasit revista”.
Indignat de alegatiile fostului patron Prisecariu da din casa povesti suculente de-a dreptul: “‘timate fost patron, sa facem putina istorie recenta, deci sa dezgropam din cimitirul arheologic al trustului niscaiva vestigii. In toamna lui 2006, in vila matale de pe strada Paris , unde ne-ai invitat (pe toti cei din redactie) sa ne juri ca nu vei interveni in continutul editorial al revistei, te-am intrebat: “Cum vei reactiona cind vom scrie despre eventualele tale afaceri, altele decit presa?”. Mi-ai raspuns, ‘timate ex-patron, inconfundabil: “Eu nu am afaceri in Romania !”. In insolenta mea inconstienta, am insistat: “Dar poate o sa ai, deci problema ramine”. De data asta, ‘timate odata-patron, te-ai ratoit la mine: “Eu nu am afaceri in Romania !”.

Scandalul a plecat de la bani

In continuare fostul angajat al lui Vintu se refera la afacerile acestuia cu Liviu Luca – “baiatul ala cu alura de Hoffa de Ploiesti” si face referire la un “ministru al Agriculturii cu care o firma din Romania ”, – se subintelege, o firma cu interpusi ai mogulului – “negocia niste contracte de milioane de euro”. Se mai afirma ca “un mare constructor cu dosar la DNA a sponsorizat Realitatea TV cu niste sute de mii de euro” si la final, Prisecariu, dezvaluie cu ciuda ca Doru Buscu “pentru cele 15.000 de euro incasate lunar (din bugetul pe care-l trageam noi in jos) – va scoate din revista cu cel putin 15% mai multe texte decit pina acum.”
Asadar se confirma din “surse interne” ca Doru Buscu, deontologul cu vila de la RAPPS unde plateste o liliputana chirie de garsoniera de Berceni presteaza pentru o suma care mai mai ca atinge nivelul salariului de la stat al cumnatului lui Geoana la Eximbank, Ionut Costea, Evident ca pulimea de jos de la Catavencu si-a pierdut umorul si s-a rasculat in contra tiranului de Vintu, cata vreme doar unii ca Buscu stau pe morcovul cel mare, iar ei se aleg doar cu frunzele.
Blogerul bine informat Zoso, cel care a anuntat in exclusivitate izbucnirea rascoalei catavencilor si rasturnarea barcazului lui Vintu, a precizat ca Doru Buscu, directorul editorial, va ramane cu numele revistei si actiunile pe care le va cumpara de la SOV. Scufundarea barcazului cu umoristi eolieni este anuntata si comentata si pe cele cateva bloguri de specialitate, paginademedia.ro si reportervirtual.ro, unde sunt preluate si jelaniile fostilor subordonati ai lui Vintu, care si-au dat seama brusc, dupa ani de zile de slugareala, ca mogulul lor era de fapt un ticalos, un hotoman, devalizatorul FNI.
“Pana la urma, povestea de iubire si de despartire a plecat de la bani: banii cu care SOV a cumparat constiinte,” comenteaza Tiberiu Lovin, blogerul care administreaza reportervirtual.ro, cel care a anuntat de mai multa vreme carambolul financiar al Trustului Realitatea Catavencu.

Impostura si frauda morala

Pe de alta parte contextul actual scoate la iveala si subtirimea morala a fostilor angajati ai lui Vintu, simpli agenti de influenta pe piata media, deveniti acum inutili  – ca atare platiti din ce in ce mai prost. Pentru a gasi o justificare cu note morale a gestului lor, acestia pretind ca au plecat de la tiran din motive ce tin de deontologia actului jurnalistic.
Mircea Toma, deontolog de profesie, unul dintre membrii fondatori ai „Academiei Catavencu” care a iesit la scandal acum, zice, pentru Evenimentul Zilei “ca nu crede in promisiunile unui „tepar de la FNI”. Toma, care are de recuperat bani in urma actiunilor pe care le-a cedat, in 2006, catre Sorin Ovidiu Vintu, si sustine ca “in campania electorala, au fost presiuni editoriale peste nivelul suportabilitatii. Traseul «cenzurii» era de la filiera marketing – management – editorial, practic controlul era la nivel de director”, invocand ca exemplu al cenzurii subiectul Rosia Montana .
Catalin Prisacariu, redactor sef adjunct al saptamanalului, cel care a maimutarit pe blog stilul peltic de vorbire al patronului, a sustinut si el ca “in ultimul an au fost foarte multe presiuni editoriale”, dar ca ei, demisionarii de azi, au luptat din spatele frontului si din transee bine mascate, au pus la cale chiar o miscare de guerila, care si-a atins apogeul intr-un moment cheie al campaniei electorale exemplificand: “Celebra poza cu Mircea Geoana la Sorin Ovidiu Vintu a fost parte a aceste miscari de guerila. Episodul cu poza este un exemplu ca noi nu am fost obedienti.” Nu mai lipseste mult sa-i auzim acum pe fostii catavenci ai lui Vintu ca afirma ca ei l-au pus presedinte pe Traian Basescu.
Nu este prima data cand cei de la Catavencu isi asuma acest episod al campaniei pentru a se scoate in fata publicului si a incerca sa castige bunavointa taberei care a luptat cu Sorin Ovidiu Vintu. Aici iese insa la iveala impostura flagranta si nesimtirea unora care incearca sa-si faca un titlu de glorie nemeritat, pentru a “se scoate” drept luptatori ai cauzei adevarului jurnalistic, in timp ce ei se serveau din manuta patronului cu gologanii furati de la romani prin tzeapa FNI.

Celebra imagine cu Geoana acasa la Vintu realizata de fotoreporterul Ziarul

Fotografiile pe care si le asuma cei de la Catavencu au fost realizate, toate, de catre un fotoreporter al publicatiei Ziarul. Redactorul sef Viorel Sima, contactat telefonic si-a exprimat dezgustul si indignarea fata de repetata frauda morala savarsita de catre cei de la Catavencu, care isi asuma merite ce nu le apartin. “Celebra fotografie cu Geoana intrand pe sest la Vintu acasa nu apartine celor de la Catavencu, este o minciuna grosolana repetata public mai ales acum, cand vor sa se dea si ei basescieni, dupa ce l-au slujit pe Vintu cu devotament atatia ani. Este foarte usor de probat ceea ce afirm deoarece fotografiile digitale au un sir de proprietati si date ce servesc ca markeri, astfel ca furaciunea este mai simplu ca oricand de dovedit” .
La aceasta adresa de web se gasesc fotografiile originale ale momentului in care Geoana a fost surprins in vizita de seara la Vintu acasa: www.z-ziarul.ro/paparazzi/531-mai-multe-imagini-din-vizita-lui-mircea-geoana-acasa-la-sorin-ovidiu-Vintu
Probabil daca iesea Geoana presedinte, preferatul lui Vintu, Trustul Realitatea Catavencu nu ar fi intrat in faliment astfel ca veniturile ziaristilor/ tonomate ale mogulului eolian ar fi ramas la nivel inalt iar constiinta si “deontologia” catavencilor revoltati nu ar fi avut nimic de suferit…fara venituri substantiale, li s-au trezit brusc constiinta si principiile. Jenant…

–>

Print Friendly, PDF & Email
You can leave a response, or trackback from your own site.

5 Responses to “Schimbare de strategie. George Roncea scrie in continuare la “Curentul”, cu ochii pe acoperitii si descoperitii lui Vintu”

  1. marinmota says:

    acel fotograf de la Ziarul – Marius “Micu” Posa – care nu este la prima abatere ( a se citi “lovitura de succes”), nu e lasat sa isi declame proprietatea (de autor) asupra fotografiilor, de-aceea se bat catavencii cu pumnisorii in piept, ca “ei e deontologi” si-i dau in cap mogulului propriu cu pozili lor jmekere… Stii sigur ca nu le-a vandut Sima lui Buscu?

  2. VR says:

    Nu le-a vandut. Au ajuns la ei pentru ca HotNews nu a vrut sa le publice. Deontologul Tapalaga vroia sa “verifice” intai daca Geoana a fost la Vantu. Asta ca sa intelegeti al cui angajat e. Ulterior au fost trimise la Catavencu si “basescianul” 🙂 Cautis le-a pus intai pe site si abia dupa aceea l-a sunat pe Vantu. Ulterior le-a postat si Tapalaba… Din istoria nescrisa a presei si campaniei… 🙂

  3. marinmota says:

    Victor, te cred. Eu, oricum, am fost tare mandru cand am aflat ca le-a facut Micu. Tapalaba, bre??? Ce mai demnitate si probitate profesionala brusca! Si cum a verificat, l-a sunat pe Mircea Dan Ge? 😛

  4. VR says:

    L-a sunat pe seful lui, Vintu!

Leave a Reply

Powered by WordPress

toateBlogurile.ro

customizable counter
Blog din Moldova