Strategia Nationala de Securitate a Romaniei a identificat aceleasi vulnerabilitati cu cele semnalate in analizele Roncea.ro: atacuri externe prin intermediul trusturilor de media cu filiatii rusesti. VEZI DOCUMENTUL CSAT

În zona apărării şi securităţii naţionale, riscul este definit drept probabilitatea de a se produce o pagubă semnificativă la adresa intereselor, valorilor sau obiectivelor naţionale de securitate. În contextul acestei strategii, ameninţările sunt factori cu origine externă prin care sunt afectate grav interesele, valorile şi obiectivele naţionale de securitate. Factorii din interiorul societăţii care potentează acţiunea ameninţărilor sunt denumite vulnerabilităţi. Scopul Strategiei naiţonale de apărare este de a asigura un management modern şi eficent al riscurilor, ameninţărilor şi vulnerabilităţiilor, urmărind, într-o primă fază, inventarierea, prevenirea sau reducerea lor şi, ulterior, combaterea acestora“, se arată în textul Strategiei Naţionale de Apărare a Ţării, discutată marţi în CSAT şi înaintată Legislativului.

CSAT identifică, în document, principalele vulnerabilităţi ale României, printre acestea regăsindu-se şi “fenomenul campaniilor de presă la comandă cu scopul de a denigra instituţii ale statului, prin răspândirea de informaţii false despre activitatea acestora“, dar şi  “presiunile exercitate de trusturi de presă asupra deciziei politice în vederea obţinerii de avantaje de natură economică sau în relaţia cu instituţii ale statului“. Crima organizată, presiunile şi influenţa pe care aceasta încearcă să le exercite asupra instituţilor statului, asupra mass media şi asupra unor reprezentanţi ai clasei politice este, de asemenea, un punct care poate afecta securitatea statului român.

Este vorba de trusturile de presa ale lui Vintu, Voiculescu si Patriciu, toate interconectate la grupuri de interese din zona afacerilor si serviciilor secrete rusesti, ale caror legaturi externe au fost semnalate in repetate randuri in analizele lui George Roncea si cele de pe Roncea.ro

Cititi aici integral

Strategia Nationala de Securitate a Romaniei

In imagine sediul KGB (FSB) din Piata Lubyanka

Print Friendly, PDF & Email
You can leave a response, or trackback from your own site.

2 Responses to “Strategia Nationala de Securitate a Romaniei a identificat aceleasi vulnerabilitati cu cele semnalate in analizele Roncea.ro: atacuri externe prin intermediul trusturilor de media cu filiatii rusesti. VEZI DOCUMENTUL CSAT”

  1. calin says:

    Domnu’ Roncea, dar de situatia din Hargita si Covasna,ce parere aveti? Nu ar fi trebuit inclusa la vulnerabilitati. In “analizele” de pe blog,nu ati identificat si chestia asta?
    Nu cumva nu le-ati indentificat pt.ca ungurasii sunt in guvern,si basescu le permite absolut orice?Nu imi aduc aminte sa fi vazut o “analiza” despre legea care nu demult a fost trecuta prin parlament, in care s-a hotarat studierea istoriei si geografiei in maghiara(ghici ce partid a votat pentru?).
    Degeaba mai publici din cand in cand un articol despre tokes, ca stim toti cu sprijinul cu a ajuns in Parlamentul European.Ca tot veni vorba de tokes, cum o fi votat Elena Basescu la alegerea lui ca si vicepresedinte?

Leave a Reply

Powered by WordPress

Stiri

customizable counter
toateBlogurile.ro Blog din Moldova