LumeaJustitie.ro dezvaluie: Monica Macovei implicata pana in gat in spalarea MISA. Fostul ministru al Justitiei a facut presiuni directe pentru achitarea lui “Guru” Bivolaru. INTERVIU

Fostul procuror general al Parchetului Curţii de Apel Bucureşti, George Bălan, în prezent procuror la acelaşi Parchet, a declarat, într-un interviu, pentru LumeaJustitiei.ro, că Monica Macovei, pe vremea când era ministru, a intervenit în dosarul legat de liderul MISA, Gregorian Bivolaru. Este pentru prima dată când un magistrat care a lucrat în dosarele de crimă organizată legate de membrii Mişcării de Integrare Spirituală în Absolut (MISA) vorbeşte de ceea ce s-a întâmplat în perioada 2005, când anchetele erau în toi.

LumeaJustitiei.ro, un portal creat de fostii mei colegi profesionisti de la Ziua, Adina Anghelescu si Razvan Savaliuc, publica, in exclusivitate, un interviu cu procurorul George Balan despre ingerenta fostului ministru al Justitiei, ciudata Monica Macovei, in cazul “Guru” Bivolaru:

PCAB a fost parchetul care a generat super-mediatizata ancheta privind secta MISA, care s-a finalizat cu mai multe trimiteri in judecata, pe fapte de crima organizata si coruptie sexuala. Anchete care au culminat cu fuga gurului Gregorian Bivolaru in Suedia. Luni in sir, adeptii MISA au protestat sub geamurile voastre. De ce nu s-a finalizat anchetele cu condamnari?

Am lucrat la aceste dosare impreuna cu un grup de procurori si ofiteri de politie judiciara. Pot sa spun ca toti colegii care au lucrat in acest dosar si-au facut datoria si a fost o onoare pentru mine sa pot lucra cu dansii. Cauza a prezentat o complexitate deosebita, iar derularea anchetei a relevat ca pe langa aspectele procesuale specifice unui astfel de dosar, si-au facut aparitia si aspecte ce au tinut de forme de presiune asupra magistratilor. Ma refer la demonstratii zgomotoase, controale numeroase efectuate de Inspectia CSM si Parchetul Inaltei Curti, la foarte multe sesizari, plangeri ce curgeau in cascada de la persoanele cercetate impotriva procurorilor si ofiterilor de caz, dar si declaratii publice ale ministrului Justitiei de atunci.

Va referiti la Monica Macovei, cea care a ordonat inspectiile CSM in acea vreme? A facut presiuni directe sau prin interpusi asupra colectivului dvs. de anchetatori?

Fostul ministrul Monica Macovei a avut mai multe interventii publice prin care a solicitat pe de o parte cercetarea, anchetarea si sanctionarea magistratilor care au lucrat la acest dosar, dar si achitarea inculpatului Gregorian Bivolaru – afirmatii facute pe postul Antena 3 in data de 4.01.2005. Acest aspect a fost cuprins si de catre concluziile Inspectiei CSM, iar afirmatiile mele au acoperire deplina.

Din informatiile dvs. operative de la acea vreme, existau indicii ca Monica Macovei are conexiuni stranse cu secta MISA? Dar alti magistrati? Si sub ce forme?

Informatiile sunt deja publice privind sprijinul acordat acestei grupari prin APADOR-CH, iar cu privire la alti magistrati este de notorietate cazul judecatoarei Simona Lungu, cu toate ingredientele si picanteriile prestatiei domniei sale.

Care este parerea dvs. de specialist privitoare la refuzul Curtii Supreme din Suedia de a nu-l extrada pe Gregorian Bivolaru. A facut Ministerul Justitiei toate demersurile necesare in vederea extradarii si cum s-au simtit procurorii de caz, cand au constatat ca autoritatile politice sunt contra lor?

Continuarea la Lumea Justitiei.ro

Print Friendly, PDF & Email
You can leave a response, or trackback from your own site.

7 Responses to “LumeaJustitie.ro dezvaluie: Monica Macovei implicata pana in gat in spalarea MISA. Fostul ministru al Justitiei a facut presiuni directe pentru achitarea lui “Guru” Bivolaru. INTERVIU”

  1. Ovidiu Costin says:

    Doamne! si eu care o vedeam pe Monica Macovei cea mai corecta dintre toti ministrii-colegi ai vremii! Atunci ce sa mai cred de restul?

  2. toni says:

    Legatura cea mai puternica dintre APADOR-CH si MISA e Gabriel Andreescu. El nu a facut un secret din asta , ba chiar intr-un interviu pentru Yoga Magazin si-a declarat admiratia pentru Gregorian Bivolaru, avand totusi grija sa specifice ca il lauda in calitatea sa de profesor de hata-yoga.

    Cred ca oricine a urmarit scandalul privitor la acuzatie de coruptie de minori indreptata impotriva lui Bivolaru, a observat indarjirea cu care Gabriel Andreescu, folosindu-se de calitatea de activist APADOR-CH in probleme de religie , a aparat “drepturile omului” Gregorian Bivolaru dar a ignorat complet drepturile minorei pentru care el a fost acuzat.
    Si in jurnalul acelei minore erau chestii destul de grave , chiar scabroase, de ex. minora povestea cum fiind implicata in actiuni de sex in grup incerca sa-si reprime repulsia fata de alte femei. Totusi eu vreau sa aplic prezumtia de nevinovatie si sa astept verdictul justitiei.

    Pentru mine este evident ca Gabriel Andreescu desi afirma ca il lauda pe Bivolaru doar ca profesor de hata-yoga, s-a implicat de intr-un mod partinitor in acest scandal, in favoarea lui Bivolaru , depasind neutralitatea la care era obligat de calitatea de membru APADAOR-CH. La fel de partinitor s-a ocupat de diverse activitati ostile Bisericii Ortodoxe Romane, chiar ajungand ca dorita unui miting autorizat organizat la Cluj sa o acuze de extremism intr-o carte a sa sponsorizata de Soros.
    Alta activitate a lui G.A. a fost participarea ca membru fondator la infiintarea Socitatii pentru libertatea de constiinta care si-a facut obiect de activitate din ostilitatea fata de Biserica Ortodoxa Romana. In limbajul de lemn al corectitudinii politice aceasca ostilitate se numeste “discriminare”. Cred ca Romania este un caz unic prin aceasta situatie in care un activist pe probleme de religie al unui ONG pentru apararea drepturilor omului practica sistematic discriminarea fata de Biserica nationala.

    Dar de ce s-a bagat Monica Macovei in treaba asta? Sa fie vreun lant al slabiciunilor si a facut-o din prietenie pentru Mircea Toma care la randul lui este membru fondator al SLC alaturi de Gabriel Andreescu ? Daca facut asa ceva doar din prietenie pentru Mircea Toma sau pentru Gabriel Andreescu
    mi se pare stupid. Sau poate a fost convinsa sa-l ajute pe Gabriel Andreescu prin filiera Soros ? Nu m-as mira nici daca as afla ca Gabriel Andreescu insusi a fost stimulat prin filiera Soros sa ia apararea lui Bivolaru. Asteptam noi investigatii jurnalistice care sa clarifice aceste probleme.

  3. mariusmioc says:

    Acea minoră (de 17 ani) despre care se zice că a fost abuzată nu s-a declarat niciodată abuzată, nici măcar după ce a devenit majoră.
    Eu am o problemă cu Statul care doreşte să apere victime împotriva chiar a voinţei acestora.

    Pentru a înţelege ce spune tradiţia ortodoxă despre vîrsta minimă de la care relaţiile dintre bărbaţi şi femei sînt considerate acceptabile, recomand cartea “Îndreptarea legii” tipărită iniţial în 1652 şi retipărită la editura Pelerinul Român din Oradea în 2002. “Spunea părintele Cleopa că această carte ar trebui să stea pe masa tuturor românilor ortodocşi, fiind cea mai bună carte pentru mîntuirea oamenilor”.

    Orice cetăţean, inclusiv unul cu funcţii politice, are dreptul să critice public hotărîri judecătoreşti. Asta este parte din libertatea de exprimare. Singurul lucru condamnabil e încercarea de influenţare pe ascuns, cu telefoane, bileţele etc., ceea ce se pare că Monica Macovei sau cei care făceau demonstraţii lîngă sediul Parchetului n-au făcut.

  4. nick says:

    retea de prostitutie protejata de adjunctul SIE, protagonista fosta prezentatoare la postul Tv National
    https://identitydesign.ro/wp/index.php/2015/06/14/o-retea-de-prostitutie-cu-minore-ancorata-de-varfurile-puterii/

Leave a Reply

Powered by WordPress

toateBlogurile.ro

customizable counter
Blog din Moldova