Patapievici, victima unui complot al unor “legionari” ca Fanus Neagu – VIDEO. Protest anti-Patapievici la Timisoara – FOTO. Doctor Honoris Causa al Universitatii de Vest – titlu fraudulos

Un grup de intelectuali si revolutionari timisoreni au protestat azi in fata Universitatii de Vest din Timisoara fata de oroarea de a i se acorda “doctorului” Horia Roman Patapievici titlul de “Doctor Honoris Causa”. Protestatarii purtau pancarde pe care se putea citi: „Jos mafia culturală şi politică!”, „Jos clica impostorilor!”, „Nu mai tolerăm selecţia negativă în politică şi cultură”. “Îi reproşăm lui Patapievici că a călcat în picioare istoria României. Nu există vreo persoană care să-i urască atât pe români şi valorile noastre ca Patapievici”, a declarat profesoara Viorica Bălteanu, inițiatoarea protestului. „Protestăm împotriva lui Patapievici pentru că acesta este un personaj ce a insultat grav România, valorile noastre, istoria şi pe Eminescu. Acum face o mişcare de conjunctură foarte interesată. Ţine prelegeri despre Eminescu şi vorbeşte frumos despre acesta, după ce l-a insultat ca nimeni altul. Patapievici ia astăzi la Timişoara un titlu fraudulos”, a mai spus profesorul universitar Viorica Bălteanu. “Nu ați citit textul meu. Ați citit alți antisemiți, legionari sau naționaliști, care au complotat acest lucru.” s-a repezit Patapievici in protestatari cu garda sa de corp Mircea Mihaiesi pe la spate. In fata extraselor din lucrarea sa “Politice” in care acesta injura poporul roman, Patapievici a sustinut ca sunt “citate scoase din context”. Dar ce altceva este un citat?! Si, daca le-am avea “in context” cu ce s-ar putea schimba, in bine, “opera” sa. Cam ce e atat de greu de inteles de oricine din aceste fraze care ii releva natura genetica de “pui de kominternist”, vorba lui Fanus Neagu (vedeti si video mai jos)? Ia sa le revedem:

“Românii nu pot alcătui un popor pentru că valorează cît o turmă: după grămadă, la semnul fierului roşu. Toată istoria, mereu, peste noi a urinat cine a vrut. Cînd i-au lăsat romanii pe daci în forma hibridă strămoşească, ne-au luat în urină slavii: se cheamă că ne-am plămădit din această clisă, daco-romano-slavă, mă rog. Apoi ne-au luat la urinat la gard turcii: era să ne înecăm, aşa temeinic au făcut-o. Demnitatea noastră consta în a ridica mereu gura zvîntată iar ei reîncepeau: ne zvîntam gura la Călugăreni, ne-o umpleau iar la Războieni, şi aşa mai departe, la nesfîrşit. Apoi ne-au luat la urină ruşii, care timp de un secol şi-au încrucişat jetul cu turcii, pe care, în cele din urmă, avînd o băşică a udului mai mare (de, beţiile…) i-au dovedit.”

„Puturoșenia abisală a stătutului suflet românesc… spirocheta românească își urmează cursul pînă la erupția terțiară, subreptice, tropăind vesel într-un trup inconștient, pînă ce mintea va fi în sfîrșit scobită: inima devine piftie, iar creierul un amestec apos”.

„Românii nu pot alcătui un popor fiindcă valorează cât o turmă”… „un popor cu substanța tarată. Oriunde te uiți, vezi fețe patibulare… guri vulgare, trăsături rudimentare”,

“Numai violenţa, numai sîngele mai pot trezi acest popor de grobieni din enorma-i nesimţire. Mă simt personal jignit de prostia băşcălioasă, de acreala invidioasă, de stridenţa de ţoapă a acestei populaţii ignare. […] Privit la raze X, trupul poporului român abia dacă este o umbră: el nu are cheag, radiografia plaiului mioritic este ca a fecalei: o umbră fără schelet, o inimă ca un cur, fără şira spinării.”

Mai multe detalii la: Ziua de Vest: Patapievici, laş şi penibil la Timişoara

Fanus Neagu despre Patapievici:

Fanus Neagu – Patapievici si ai lui, niste oameni care urasc Romania de ZiaristiOnlineTV
PS: Si Fanus Neagu este printre “alți complotisti antisemiți, legionari sau naționaliști”?

Cititi si: A fi sau a nu fi Doctor (Honoris Causa). Horia Roman Patapievici, doctorat dupa modelul Sorin Antohi?

Patapievici sarbatorit de ziua lui ca Ceauseasca, cu un titlu de Doctor Honoris Causa al Universitatii de Vest din Timisoara. Protest al intelectualilor timisoreni fata de impietatea ca Patapievici sa maculeze memoria Universitatii de Vest – UVT

FOTO de la Protest:

 

Print Friendly, PDF & Email
You can leave a response, or trackback from your own site.

14 Responses to “Patapievici, victima unui complot al unor “legionari” ca Fanus Neagu – VIDEO. Protest anti-Patapievici la Timisoara – FOTO. Doctor Honoris Causa al Universitatii de Vest – titlu fraudulos”

 1. Josika says:

  E firesc ca Patapievici să scrie aşa: este atitudinea celui care nu are habar de istoria naţională (Cu cât eşti mai ignorant într-un domeniu, cu atât eşti mai plictisit sau iritat de acea temă. Poate acesta e şi scopul absenţei unei învăţări temeinice a istoriei în şcoală): Patapievici nici nu ştie exact cronologia evenimentelor: Războieni a fost întâi (1476), apoi Călugăreni (1595). Dincolo de toate astea, trăieşte pe seama contribuabililor români şi îşi difuzează cărţile în acelaşi spaţiu românesc. Curat ipocrizie!

  Ce departe e punctul său de vedere (al celui care nu are niciun doctorat şi nici cunoştinţe de istorie) de cel al pr. Ilie Moldovan, care vorbea despre “paradisul etnic românesc”, în care omul trăieşte nu departe de rai: “sus la poarta Raiului” (sau, mai explicit, în alt colind, raiul e situat pe un plai). Nu trebuie să fii nici foarte inteligent şi nici naţionalist pt. a înţelege miracolul acesta care se cheamă românitate. Presupune doar cunoaşterea izvorului românităţii.

 2. Dorin Suciu says:

  Acestea sunt odioasele consecinţe ale promovării ca „societari civili” a urmaşilor unor foşti politruci cominternişti, indivizi care ne îndoctrinează cu „corectitudinea politică”, „disciminarea pozitivă”. Sunt consecințele tiraniei minorităţilor de tot felul care se promovează între ele și care, în final, vizeză pervers distrugerea spiritului naţional identitar. Apropo, ştiţi de ce nu îmi place Patapievici? Nu din cauză că vrea să inducă o nevroză identitară românilor lucrând la dărâmarea respectului lor faţă de ei înşişi ca naţiune, nici pe departe, nu va reuși, ci pentru că are figură aceea de onanist surprins în timpul acţiunii…

 3. observatie says:

  Ce au in comun toti acesti neocomunisti care au acaparat structural Romania? Nerusinarea, lipsa de barbatie, atacul in banda asupra valorilor nationale, lupta prin orice mijloace si metode pentru destructurarea Romania, distrugerea reperelor morale, selectia inversa a valorilor, sustinerea reciproca, de tip fir de paianjen samd.

  Astfel incat, astazi, la mai bine de 20 de ani de la lovitura de stat din 89, avem o Romanie total ocupata si un numar consistent de intelectuali de mucava, incotopeniti in functii prin sustinere rasariteana, asadar indivizi(in fapt agenti) care nu sunt de partea Romaniei si a romanilor, si care prin dehnici din cele mai perverse au subminat si continua sa submineze fibra morala a acestui popor.

  Acesti tovarasi, GDS-isti, foarte vocali atunci cand au ordin sa desfiinteze persoane si cariere, devin muti atunci cand trebuie sa ofere explicatii in legatura cu apartenenta lor la Securitate, Servicii, PCR, sau in raport cu impostura morala si raptul la care s-au dedat ca ocupanti ai unor functii publice, ca beneficiari ai unor sinecuri, burse, bursisoare, masini si tractorase, donatii, vile si vilute.

  Credeti ca nu mai erau oameni capabili sa ocupe un post in Colegiul CNSAS cu exceptia acestor fosti membri PCR: PLESU, DINESCU, PATAPIEVICI? In toata Romania ramasesera doar agentul pcr-isto-KGB-ist Dinescu Mircea (la pachet cu Plesu, defunctul Dumitrescu, revolutionarul Cazimir si maghiarul Csendes)? Sa fim seriosi!

 4. Ionut says:

  Aceste scrieri ale unui doctor honoris causa pot deranja o anumita parte a cititorului roman. CITITOR ROMAN… nu manelist, otvist sau alta categorie de frustrati fara carte si cu un impuls nationalist orb.
  Acesta este adevarul istoric, domnilor… adevarul zilelor noastre.
  Natia romana este la pamant si nimeni nu face nimic…
  Istoria este istorie… Patapievici scrie despre prezent, fara a judeca sau ataca trecutul nostru.

 5. Iustina Bacosca says:

  NU-l iertati pe patapievici! Ce sa-i faci unui pervers care promoveaza picturi porno? El vede poporul roman ca o umbra, ca un cur, ca fecalele….atat poate el vedea, mai mult nu, saracul de el. Asa este el de fapt si de drept. In nimicnicia lui, se proiecteaza perfect in aceasta descriere scabroasa. Pofta mare, patapievici!! Poti sa iei si polonicul, numai sa taci din gura. Iar daca faci depresie ia PROZAC!

 6. Cerber says:

  Piază rea şi suflet de spân, mă întreb cu cine a făcut actoria. Deşi, cred că au ieşit gata travestiţi din cazanele cu smoală.

 7. dina says:

  Daca-i pute atat de tare tarisoara asta de ce nu pleaca? Sa vedem si noi cate parale face pe piata libera!

 8. VR says:

  @ dina
  O interbare buna avand in vedere ca se da militant de “dreapta” (imprejur) si de vreo 10 ani suge de la stat din toate pozitiile si el si sotioara, “consultata” la BNR cu un salariu “confidential”…

 9. Absolvent UVT says:

  Ca produs/absolvent al Universitatii de Vest, ma simt profund jignit de aceasta ,,decernare” tocmai unui om atat de infect si toxic.
  E o mare gafa a fostului Rector (actualmente Presedinte al Senatului U.V.T.) si pot cataloga acest lucru ca fiind unul abject, infam si sfidator!

 10. geo says:

  Nu-i deloc simplu astazi, in Romania, sa scrii de bine despre o persoana publica. Chiar si atunci cand merita. Ai vreun interes ascuns? Vreo obligatie, sigur. Sau poate vanezi un post? Ceva necurat e intotdeauna la mijloc. Onestitatea e exclusa, invectiva obligatorie si argumentele un moft. Iar daca se intampla ca subiectul sa poarte numele Horia Roman Patapievici, vei fi urgent trimis la casa de nebuni: „Te-ai tampit dom’le! Omul e compromis”.

  Procesul prin care H.R.Patapievici a devenit unul dintre cei mai nepopulari romani in viata a fost rapid si simplu. Numit in 2005 de catre Traian Basescu intr-una dintre cele mai importante demnitati publice din cultura romaneasca, director al Institutului Cultural Roman (ICR), Patapievici si-a pastrat de-a lungul anilor consecventa editorialelor favorabile Presedintelui. De catre prieteni era etichetat ca „intelectual conservator de dreapta”, de catre dusmani „intelectualul lui Basescu”. Nimic neobisnuit pana la episodul „poneiului roz”, aparut cu putin timp inaintea alegerilor parlamentare din 2008.

  In acea vara, expozitia unor graficieni romani la New York, sustinuta de filiala de acolo a ICR-ului, a declansat un urias scandal mediatic, intretinut in special de catre Antena 3 (pentru reamintire si cateva argumente cititi aici). Simpatiile politice ale domnului Patapievici, combinate cu functia detinuta, calitatea de intelectual public si o expozitie de graffiti non-conformista au oferit materie de lucru excelenta pentru propagandistii profesionisti ai Antenelor lui Voiculescu.

  In ciuda sesizarilor adresate Consiliului National al Audiovizualului de catre H.R.Patapievici, imaginea sa a devenit sinonima cu anti-romanismul si moralitatea indoielnica. Urmele sunt prezente si astazi, fiind vizibil raspandite in intreg mediul online. Mi-am dat seama cat de eficienti au fost cei de la Antene abia cand, intalnindu-ma cu un prieten bun din studentie (om inteligent si deschis la minte) m-am gasit in fata unui discurs intens depreciativ, dar neargumentat, la adresa lui Patapievici. Se intampla la doi ani de la scandalul „poneiului roz”.

  Ajungem imediat si la fapte. Sambata trecuta, Universitatea de Vest i-a oferit lui H.R.Patapievici distinctia de doctor honoris causa. Titlurile mediatice aparute ulterior au variat de la blandul „Protest impotriva lui Patapievici la Timisoara” pana la „Patapievici las si penibil la Timisoara” sau „Patapievici atacat dur la Timisoara”. Atacul dur a fost savarsit de o armata de 7 protestatari (fotografii aici). Media a relatat fidel scandarile protestatarilor, cateva declaratii ale acestora, replica domnului Patapievici si a pus titlurile mai sus pomenite, consolidata in certitudini: Patapievici e oricum compromis.

  Straniu este ca acest personaj compromis conduce de sapte ani o institutie nicidecum compromisa, ba chiar pare-se eficienta. Asupra activitatii Institutului Cultural Roman mi-a atras atentia acordul parerilor a doi intelectuali tineri, Vasile Ernu si Cristian Ghinea, care foarte rar au opinii similare, date fiind preferintele lor ideologice antagonice. Ambii au vorbit pozitiv despre activitatea Institutului Cultural Roman in general, si a filialei de la Chisinau in particular.

  Cum oamenii pot fi subiectivi, am apelat la statistici. Ce activitati a sustinut Institutul Cultural Roman in 2010, an in care bugetul (de aproape 11 milioane de euro) i-a fost diminuat cu 15%? Sa vorbim mai intai de film, cel mai de succes produs al culturii romanesti. Au fost proiectate filme romanesti in cinematografe din Berlin, Stockholm, Stuttgart, Bruxelles, Moscova, Bratislava, Varsovia, Nisa, Nijmegen, Stanford, Madison si ICR a sustinut financiar participarea la festivalul de la Cannes a mai multor regizori si actori romani cu filme incluse in programul de acolo.

  Principala acuza repetat adusa sub felurite forme directorului ICR este cea de „anti-romanism”. In 2010, prin intermediul ICR, Gheorghe Zamfir a cantat la Bruxelles, Tudor Gheorghe la Chisinau, iar ansamblul Raro (format din instrumentistii care compun nucleul festivalului Sonoro) au concertat la Carnegie Hall in New York si la Wigmore Hall in Londra. ICR Lisabona a gazduit o expozitie de icoane bizantine.

  Cat despre autorii romani tradusi in alta limba in 2010 prin intermediul programelor ICR, printre ei se numara atat Mircea Cartarescu, Filip Florian sau Dan Lungu, cat si Eugen Barbu, Varujan Vosganian sau Alina Mungiu-Pippidi (in 2010 au fost traduse 47 de carti). Judecati singuri.

  Unii ar putea crede ca acest Institut este doar un mijloc de impartit favoruri si onoruri in ograda culturala romaneasca. Daca privim spre state mai puternice decat Romania, vom vedea ca institutele culturale sunt acolo o piesa importanta in angrenajul politicii externe „soft”. „Soft power este abilitatea de a obtine ceea ce doresti prin persuasiune si prin generarea de atractie pozitiva”, scrie politologul american Joseph Nye, „si consta in cultura tarii, valorile ei politice si strategia externa.”

  China a infiintat in ultimii ani cateva sute de institute Confucius in lume, institute prin care isi promoveaza cultura si sondajele de opinie au aratat o crestere consecutiva a reputatiei internationale a Chinei. De altfel, Beijing-ul a alocat in 2009 – 2010 aproape 9 miliarde de dolari doar pentru aceasta zona.

  O strategie pe care americanii o aplica cu succes de cateva decenii: rezultatul programelor culturale americane de schimb de experienta (in care sunt implicati studenti si tineri lideri straini) este ca 46 actuali sefi de guverne si 165 fosti sefi de guverne din lume au participat la cel putin un astfel de program.

  „Intelepciunea conventionala spune ca statul cu cea mai mare armata prevaleaza”, mai scrie J. Nye, „dar intr-o epoca a informatiei s-ar putea ca statul cu cea mai buna poveste sa fie cel care castiga.” Si alaturi de media, Institutul Cultural Roman este cel care ne spune povestea in lume.

  Romania are in prezent doar 17 institute culturale deschise in diferite capitale, absentand notabil si ingrijorator de la Moscova, Beijing sau din Orientul Mijlociu. Desigur ca nu totul e roz: activitatea institutelor de la Istanbul si Tel Aviv a fost pana in 2011 foarte saraca. La Chisinau exista critici acerbe si argumentate ale localnicilor despre oportunitatea finantarii din bugetul ICR a unor reviste culturale in limba romana nu prea performante si cu o circulatie foarte discreta in Republica Moldova.

  Dar atunci cand il critica pe H.R.Patapievici, media nu vorbeste despre astfel de subiecte (care cer documentare si seriozitate), ci se rezuma la propaganda emanata in urma cu patru ani din „scandalul poneiului roz”. E mai comod asa. E mai spectaculos. Dar e si mai malign.

  Nu pentru lustruirea ego-ului lui H.R.Patapievici am scris acest text (l-am criticat atunci cand a fost cazul). Ci pentru a demonstra ca in Romania, chiar si atunci cand exista o institutie publica eficienta, o ignoram din cauza mormanelor de propaganda aruncate peste. Apoi deplangem lipsa modelelor de reusita in societatea romaneasca in care (vai!) „nimic nu functioneaza”.

  https://www.hotnews.ro/stiri-opinii-11792719-cum-devenit-patapievici-cel-mai-nepopular-roman-viata.htm

  gedesistii, sorosistii si alte scursuri se ajuta intre ei…

 11. Ing.Ion Vacaru says:

  Lui Horia-Roman Patapievici – preşedintele Institutului Cultural Român, care prin ce scrie îşi bate joc de Români:

  Parcă-i prins de nebunie
  În ce face şi-n ce scrie
  Şi te miri, e cu şcoala,
  Cum de a ajuns… fecală?

Leave a Reply

Powered by WordPress

toateBlogurile.ro

customizable counter
Blog din Moldova