O veste proasta: se dizolva Noua Dreapta. O veste buna: exista sanse pentru o Miscare Nationalista autentica. Avocatul Mihai Rapcea desfiinteaza ND si Partidul Nationalist ca urmare a tendintelor “national-bolsevice” ale actualei conduceri

La 12 ani de la infiintare, Asociatia Noua Dreapta are aceeasi soarta cu Miscarea Legionara, spre finalul ei, pastrand proportiile desigur, ca de la elefant la soricel. In sensul ca metoda cea mai buna de a distruge o idee politica este ori “capcanarea” ei, prin infiltrare, preluare si deturnare – cum s-a reusit pana la urma cu forma organizationala a tinerilor nationalisti din perioada interbelica -, ori chiar cladirea unui cadru (tarc) in care sa se manifeste, pentru a avea controlul asupra aderentilor ei. Clasica metoda a fluturilor (si altor insecte) atrase la becul lampii: se aduna fluturand vivace din aripi apoi ori se ard si cad de la sine ori se stinge lampa si gazele noastre orbecaie prin intuneric pana gasesc alta lumina; sau nu.

Treptat, organizatiile respective, daca nu au fost chiar create de serviciile secrete nationale, pentru “a se gestiona” anumite sentimente firesti, cad sub riscul de fi confiscate de alte servicii, mai inteligente, in sensul perfid dar si profesionist, si mai… internationaliste, sa spunem. In ce priveste spatiul istoric romanesc, confruntarea eterna ramane cu cele rusesti. Conform avocatului Mihai Rapcea, fondator al Asociatiei Noua Dreapta si al Partidului Nationalist, in cazul de fata avem de a face cu cate putin mai mult din fiecare. De aceea are de gand sa dizolve Asociatia. Partea proasta: tot dusmanii Romaniei se bucura si castiga.

Concret, Mihai Rapcea acuza directiile rusesti pe care le inoculeaza actuala conducere a Noii Drepte organizatiei, prin afilierea la curente si organizatii national-bolsevice din Rusia si Republica Moldova, a caror “lideri spirituali” sunt doi “national-bolsevici” ca Jean Thiriart sau Aleksandr Dughin, personaj pe care l-am studiat si noi si care a fost contrazis din perspectiva romaneasca de profesorul Ilie Badescu.Vezi Dughin, Ilie Badescu si Bazele Geopoliticii. Cea mai importanta analiza scrisa in ultimii 20 de ani asupra Rusiei trecute, prezente si viitoare. Ortodoxia nu graviteaza spre Moscova. Naţionalismul românesc va fi creştin sau nu va exista de loc.

Se pare ca acesta este si cazul: nationalismul romanesc risca sa nu se manifeste intr-o forma concreta din lipsa increstinarii lui si al patrunderii in profunzimea fiintei romanesti, in contextul in care deja rus-ortodocsi “moldoveni” ataca concertat ortodoxia romaneasca rupand prin inselare smintiti si smintite de la Biserica stramoseasca. Nu poti, ca fiu al pamantului tau romanesc crestin-ortodox, pentru care au murit milioane de suflete aparandu-l de ciuma bolsevica, sa subsemnezi prin cardasie la utopiile agresive ale “rusului universal” si ale “spatiului geografic sacru”, “eurasiatic”, al “celei de-a Treia Rome”, Moscova “ortodoxa” dar cu stea rosie cat casa in varful Kremlinului, care ne “salveaza” de mana cu Biserica KGB (ruso-moldo-ucraineana) de monstrii “euro-atlantidei”. Salvarea este una singura. Nici in Vest, nici, mai ales, in Est. Salvarea inseamana izbavire, inseamna mantuire. Nu o sa o gasim daca acasa, in sanul Bisericii noastre nationale, apeland nu la fantosele momentului, fie ca poarta papioane sau diagonale, ci la sfintii si martirii neamului, cu care trebuie, macar sa incercam, sa fim intr-un gand.

Cu o Romanie lipsita de orice miscare politica autentic romaneasca dar cu creatii ale neo-kominternului intinse pe tot spectrul politic, de la stanga la “dreapta”, de la vechiul FSN la “Noua Republica” a GDS, sperantele puse de zeci de mii de tineri, care si-au daruit din viata lor pentru a munci la consolidarea Noii Drepte, par acum naruite de dezvaluirile pe care le face fondatorul ei, avocatul Mihai Rapcea. Voi reveni asupra acestui subiect greu. Stau la dispozitie, cu spatiu publicistic, oricui va dori sa contribuie la lamurirea opiniei publice si a tinerilor nationalisti, de la Tudor Ionescu la simpli membri ai organizatiei. Pana atunci, are cuvantul Mihai Rapcea, in doua articole lamuritoare.

Despre anormalitatea liderului ND Tudor Ionescu, la Marșul Normalității

Anual, Noua Dreaptă organizează marșul normalității, ca o replică dată Paradei Homosexualilor. În fiecare an am fost nelipsit de la aceste acțiuni.

Un răspuns pe care îl datorez camarazilor de la Noua Dreaptă

Foarte mulți camarazi – în special cei din străinătate sau din provincie, mă întreabă ce se întâmplă în conducerea Noii Drepte și a Partidului Naționalist ? De ce această tăcere “asurzitoare” ? Pentru a înlătura orice fel de presupuneri fanteziste sau confuzii, sunt dator cu un răspuns onest, în calitatea mea de membru fondator al al celor două organizații – prima civică – cea de-a doua – politică.

Documentare: Uniunea fascista romano-rusa

Print Friendly, PDF & Email
You can leave a response, or trackback from your own site.

7 Responses to “O veste proasta: se dizolva Noua Dreapta. O veste buna: exista sanse pentru o Miscare Nationalista autentica. Avocatul Mihai Rapcea desfiinteaza ND si Partidul Nationalist ca urmare a tendintelor “national-bolsevice” ale actualei conduceri”

  1. Adrian Ratiu says:

    ” sperantele puse de zeci de mii de tineri, care si-au daruit din viata lor pentru a munci la consolidarea Noii Drepte”

    E o exagerare evidenta. Sustinerea ND e mai mult decat minora in randul tinerilor (sa nu mai amintim de varstnici). Nu e nicio paguba. Poate acum va lua nastere o miscarea sanatoasa. Si ND a pornit bine in primii ani. A reunit oameni de valoare, apoi ceva s-a intamplat. Oamenii de valoare au fost fugariti de liderul Tudor Ionescu, prea ambitios pentru a pemite orice perspectiva pentru o concurenta la conducerea organizatiei. Cei capabili au fost napaditi de slugile lui Tudor Ionescu, nulitati, dar, agresivi verbal si activi 101% in spatiul online. Tudor Ionescu a adunat aceste capete seci cu limbi lungi. Acum, firesc, sandramaua se darama.

  2. Nicu says:

    Acestia sunt oamenii care au cladit Noua Dreapta, dintre care au mai ramas astazi in organizatie doar 2-3.
    https://www.nouadreapta.org/actiuni_prezentare.php?idx=34
    Incepand din 2006, majoritatea au fost exclusi, marginalizati sau indepartati de nesimtirea si incompetenta “liderului” Tudor Ionescu.

  3. romanian ryder says:

    Cum își dau arama pe față PATRI-”HOȚII”!
    Zilele trecute asistam pe ”ȘhouWul” grobian al lui Vadim la antene unde cei mai lua apărarea colegului de chefuri – Năstase, în urmă cu alte câteva luni alt ”patri-HOȚ” G. Becali era în negocieri cu PDL-ul și cu Madama Udrea, despre Șoricel DD ce să mai zic?
    Acum a venit rândul altui politician de carton să demonstreze , (încă o dată , de parcă mai era nevoie) că TOȚI POLITICIENII sunt PATRIOȚI DE CARTON, cu discursuri ” ÎNĂLȚĂTOARE” la tribună, în mass-media…după care după ce și-au spus ”rolul” ÎI DOARE-N DOS DE ROMÂNIA, DE ROMÂNI…DE TOT CE spuneau mai devreme cu 2 min.
    OMULE, REALIZEAZĂ CĂ NICI unul DINTRE POLITICIENII DE AZI NU-ȚI VREA BINELE, FAC DOAR PROPAGANDĂ pentru a MINȚI și FI VOTAT!
    NU ÎI EI, ÎN GURA ȘI SUFLETUL LOR SPURCAT STĂ VIITORUL TĂU!
    ÎN TINE! ÎN FIECARE DINTRE VOI! ÎN FIECARE OM CE GÂNDEȘTE OBIECTIV, ARE caracter, demnitate, UN COD PROPRIU DE MANIERE!
    Nu te mai lăsa PROSTIT DE MASS-MEDIA & discursurile și PROMISIUNILE POLITICIENILOR!
    INFORMEAZĂ-TE! IEȘI DIN TURMĂ! GÂNDEȘTE!ANALIZEAZĂ!
    TU ȘI NUMAI TU ÎȚI DECIZI VIITORUL!
    Eu ÎNCĂ MAI CRED ÎN TINE ÎN POPORUL ROMÂN și voi MURI LUPTÂND PENTRU DREPTATE, ADEVĂR ȘI PENTRU A TRĂI DECENT ÎN ȚARA NOASTRĂ!
    Ca un cuvânt de încheiere – respectele mele domnilor jurnaliști Mihai Roncea și Victor Roncea precum și lui Mihai Rapcea pentru activitatea depusă și un ÎNDEMN!
    LUPTAȚI! TOTUL SAU NIMIC!

  4. horia says:

    SUNTEȚI… IGNORANT DOMNULE?
    Mă uimeşte articolul, dar nu prin ineditul subiectului ci prin faptul că vă opriţi la stadiul de a scrijeli vârful aisbergului. Aşa este, domnule, Tudor s-a plimbat prin ţară cu ruşii de la Mişcarea Eurasianică, dar spuneţi doar aspectele de suprafaţă…
    Ştiţi dumneavoastră că Gintovt Andrei a scris pe blogul grupării că au semnat, cu ocazia vizitei,un pact cu Noua Dreaptă de luptă împotriva Ucrainei şi Republicii Moldova? Şi cam cui ar folosi un asemenea pact? Zarifulin şi Gintovt sunt oamenii lui Dughin care a fost consilierul lui Putin, nicidecum un om de dreapta, orientare care ar fi putut prin absurd justifica o apropiere a lui Tudor de ruşi. Este o subordonare neruşinată, făţişă. Ca singură explicaţie fantasmagorică ar putea fi o eventuală apartenenţă la loji masonice apropiate (încurcate pot fi căile domnului Ionescu).
    Dacă daţi căutare pe goagăle din Republica Moldova, ăla .md o să vedeţi o grămadă de articole despre prietenul lui Tudor, distinsul Serghei Laşcu, “românul” care habar nu are să vorbească limba română, pentru că în casa lui se vorbeşte limba rusă. Şi nu este întâmplător câtă vreme tacsu e mare miliţian (colonel conform propriei biografii publicate pe net!) care militează pentru achitarea poliţiştilor care au omorât oameni în evenimentele din aprilie 2009. Păi cum aşa, fiul e condamnat să plătească amenda pentru “dezordini” (nu-i problemă decontează SIS, echivalentul moldovenesc al SRI-ului), iar tăticului îi arde de liniştea miliţienilor? Proverbul românesc spune că “ce naşte din pisică şoareci mănâncă!” dar nu şi în casa Laşcu. Serghei este mare legionar şi să vezi atunci polemici ideologice la masa de duminică, confruntări doctrinare de mare anvergură…înţelegi mon cher.
    Să vedem file-ul audio domnul Gâdea, pardon Roncea. Pe youtube a apărut “Operaţiunea 7 aprilie”. No comment!
    Sau poate site-ul https://fortamoldovei.blogspot.ro, unde chiar dacă doar 5% ar fi adevărat şi tot ar trebui să ne punem întrebări. Cum dracu devii din filorus un mare legionar? Omul ăsta a luat la propriu zicala “Căpitane nu fi trist, Garda merge înainte prin partidul comunist”.
    Doar Tudor nu îşi pune întrebări, poate pentru că el ştie pe surse..!

Leave a Reply

Powered by WordPress

toateBlogurile.ro

customizable counter
Blog din Moldova