Parintele Justin a primit toate cele 160 de maici de la Paltin – Petru Voda, cu lacrimi in ochi

Parintele Justin Parvu, Manastirea Petru VodaSîmbătă, 25 Mai 2013, ora 21:25:

Astăzi Părintele Justin a primit întreaga obşte de 160 de maici şi surori a Mănăstirii Paltin. Deşi foarte slăbit şi fără putinţa de a vorbi tare, s-a bucurat de fiecare dintre cei ce l-au cercetat.

În vizită la părintele stareţ a fost astăzi şi doctorul Dan Tudor Eniu, medicul care l-a operat în săptămînile din urmă, şi care ne-a declarat că, medical vorbind, nu poate să explice cum analizele Părintelui Justin sînt de două ori mai bune decît în ziua externării, şi cum se poate ca un organism atît de slăbit să aibă o vitalitate atît de puternică. “E limpede că ceea ce se întîmplă acum cu Părintele Justin este lucrarea şi puterea lui Dumnezeu”, a spus domnia sa. Privitor la acuzele nefondate ce i-au fost aduse, dr. Dan Tudor Eniu ne-a confirmat că în absolut toate aspectele clinice (intervenţiile chirurgicale, tratamentul, etc), deciziile i-au aparţinut Părintelui Arhimandrit Justin Pârvu, şi nu domniei sale, şi că afirmaţiile sînt documentate şi semnate de Părintele Justin şi se pot găsi în arhiva spitalului.

Medical vorbind, părintele stareţ acuză de cîteva ori pe zi insuficienţe respiratorii (pentru care a început să primească tratament), este foarte slăbit şi are nevoie de rugăciuni şi de înţelegere. Cu toţii aşteptăm să treacă efectele post-operatorii şi nădăjduim că puterea rugăciunii smerite şi cu pocăinţă, împreunată cu aceea a Sfintelor Liturghii şi a Sfintelor Masluri vor aduce însănătoşirea pe care şi Părintele Justin şi-o doreşte.

Primind pe fiii şi fiicele sale duhovniceşti, părintele stareţ a refuzat să se despartă de sufletele mai slabe care au venit să-şi ia rămas bun. Neputînd să le vorbească şi să le explice că alta este voia şi dorinţa sa, s-a întors dinspre cei ce veniseră pentru aceasta, dar s-a bucurat, de multe ori cu lacrimi, împreună cu cei ce i-au urat sănătate şi viaţă îndelungată.

Obştile Mănăstirilor Petru Vodă şi Paltin

Mai multe detalii la PetruVoda.Ro: Pentru adevăr: starea sănătăţii Părintelui Justin Pârvu este stabilă

Fotografie de Cristina Nichitus Roncea de la: Ziua Parintelui Justin Parvu, la Manastirea Petru Voda

 

Print Friendly, PDF & Email
You can leave a response, or trackback from your own site.

One Response to “Parintele Justin a primit toate cele 160 de maici de la Paltin – Petru Voda, cu lacrimi in ochi”

  1. Tata Ben says:

    Domnul să-i mai numere mulți ani cu sănătate pentru luminarea sufletelor setoase de adevăr.Binecuvântări.

Leave a Reply

Powered by WordPress

toateBlogurile.ro

customizable counter
Blog din Moldova