Cat incaseaza de la Soros manipulatorii protestatarilor cu “Salvati Rosia Montana”. Sume, nume, dovezi. Editorialistul Vocea Rusiei: Afacerea Rosia Montana, un razboi intre miliardari evrei din America, Israel si Ungaria

Mihai Tociu in Piata Universitatii - 1.09.2013 - Democracy is a LieMilitanta anticrestina pentru o “Romanie murdara“, Tatiana Alina Mungiu Pipidi, contestatoare vehementa a proiectului Rosia Montana, a primit numai dintr-un singur fond de “premiere” administrat si de fundatia miliardarului George Soros, suma de 345.000 USD (dovezi aici, aici, aici si aici).  Terra Millenium III, un alt ONG pasionat de salvarea Rosiei Montane, a primit 280.000 USD (aici, aici si aici). Mircea Toma si ai lui au primit doar vreo 120.000 USD din acest fond (aici, aici si aici).  Cristian Pirvulescu cu Pro Democratia si APADOR CH, organizatii si anticrestine si “ecologiste”, au primit mai multe sute de mii de dolari pentru diverse proiecte fanteziste (aici, aici, aici, aici, aici, aici si aici). Centrul pentru Jurnalism “Independent”, ONG care militeaza pentru eliminarea religiei din scoli si pentru o “Romanie curata”, a primit si ea, prin manutele Ioanei Avadani, cateva sute de mii de dolari (aici, aici si aici). Un alt ONG de mucava, CeRe, dar prezent prin doi postaci in Piata Universitatii, pentru “salvarea Rosiei Montane”, a primit pentru “participare publica” vreo 125.000 USD. Macar au fost corecti: au cerut bani pentru “participare publica”, participa la demonstratii (aici si aici)! Militia Spirituala, organizatie extremista de stanga, declarat anticrestina, agitatoare in Piata Universitatii si infiltrata in organul guvernamental “post-anticomunist” IICCMER al lui Marius Oprea si Vladimir Tismaneanu, a primit, si ea, 105.000 USD de la “Soros Fund” (aici si aici). Mai exista si o lista de burse, cu dedicatie pentru minoritari “secui” si “romi”, mai putin consistenta. Adunarile le puteti face singuri aici, la CEETrust.org – Grant-uri Romania. Evident, aceasta este numai una dintre surse. Cei numiti mai sus au zeci de alte surse similare de finantare, dintre care majoritatea firelor duc tot la miliardarul George Soros. Cand o afacere ca Rosia Montana promite un castig de peste 10 miliarde de euro, ce mai conteaza cateva milioane aruncate in ograda de oratanii “civile”? Mai ales cand acestea contribuie si la distrugerea unei natiuni, din temelii.

Dar cine este George Soros si pentru cine lucreaza el, de fapt? Ne putem intreba cum un fost colaborator al SS-ului si Gestapo-ului in Ungaria horthysta – evreu pe deasupra -, cel mai probabil preluat apoi de NKVD dupa modelul Dionis Patapievici, a ajuns miliardar in “lumea capitalului”? Desigur. Tot asa cum nu putem sa nu observam ca toate operatiunile lui in zona “societatii civile” au servit si s-au cuplat pe interesele Rusiei, continuatoarea directiilor geopolitice ale URSS dar si ale lui Petru cel Mare, cat si, evident, a metodelor distructive “ex-sovietice”, pentru intarirea propriului imperiu. In acest spatiu, si nu numai.

Mihai Tociu (foto sus), cunoscut militant civic de dreapta, a scris o analiza pe aceasta tema: De ce Soroș le-a dat ”ecologiștilor” Roșia Montană.

Valentin Mandrasescu, pseudonimul ales de redactia Vocea Rusiei pentru Romania, s-a simtit lezat de unele referiri la “mama Rusia” si s-a burzuluit pe Facebook:

Integral la Ziaristi Online

Vedeti si: Parintele Justin Parvu despre cazul Rosia Montana

UPDATE: VIDEO Preoţii au ieşit la protestul la adresa proiectului Roşia Montană, la Sibiu, cântând ”Tu Ardeal, tu Ardeal” şi ”Treceţi batalioane române Carpaţii”

Print Friendly, PDF & Email
You can leave a response, or trackback from your own site.

11 Responses to “Cat incaseaza de la Soros manipulatorii protestatarilor cu “Salvati Rosia Montana”. Sume, nume, dovezi. Editorialistul Vocea Rusiei: Afacerea Rosia Montana, un razboi intre miliardari evrei din America, Israel si Ungaria”

 1. Se tot face misto de de popor, ca nu pricepe detaliile tehnice. Pentru orice eventualitate, trebuie atunci referendum si daca da sau nu, sa se acopere doar din averea clasei politice si intelectuale decidente, ori a urmasilor ei, improbabilele tehnic daune ecologice cauzate de extragerea aurului cu cianuri sau a gazului de sist cu apa multa si câteva ingrediente atât de slab cancerigene! Fani ai proiectului sau personalitati care tac se gasesc in toate mediile politice/intelectuale si au sanse 90% sa câstige. Postromânismul cum ca România e altfel si n-avem trecut, deci nici viitor, exclude orice opozitie civica notabila, deoarece nu ne mai putem baza pe patriotism, pe argumentul zdrobitor ca zacamântul nu e nici al localnicilor si nici al generatiei noastre incapabile de minerit.

 2. diaconul Eusebiu says:

  Am luat textul şi l-am postat fără a menţiona sursa pe DC News.
  Sper să nu te superi!
  😉

 3. VR says:

  🙂 Nicidecum. Sunt obisnuit. Multumesc. 🙂

 4. diaconul Eusebiu says:

  Dacă postez cu link se duce automat în spam, este o uzanţă normală pentru orice site.
  Dar îţi dai seama că cei interesaţi vor descoperi uşor sursa!
  Hai să trăim bine ca să moară Băsescu şi Macovei de oftică!
  🙂

 5. VR says:

  Sa traiesti!

 6. Andreea Rapciuc says:

  Ma scuzati, dar nu inteleg. Au primit acesti bani pentru a participa la mitinguri impotriva proiectului de la Rosia Montana? Stiam ca escrocii sunt cei care vor ca proiectul firmei canadiene sa se finalizeze, nu cei care protesteaza impotriva… Va rog sa ma lamuriti. Multumesc!

 7. VR says:

  Pai, mai cititi o data…

 8. Ramona says:

  Oare suntem manipulati din ambele parti, atat de RMGC cat si de ONG-uri(Soros)? Probabil ca da insa trebuie facut ceva, asa nu se mai poate, jaful din Romania a atins cote maxime. Trebuie sa recunoastem ca proiectul in sine este o catastrofa economica, culturala si ecologica. Romania nu castiga cine stie ce, se vor distruge vestigii istorice si ne vom alege cu 3 gropi si-un lac de cianura.

 9. […] doua randuri (aici si aici), si de evzionistul suparat Malin Bot (aici si aici), pornind, se pare de la un articol de pe Roncea.Ro (cel putin asa sustine empaticul George Damian), Mirciulica Toma, rezervistul pasiv de la […]

Leave a Reply

Powered by WordPress

Stiri

customizable counter
toateBlogurile.ro Blog din Moldova