Dan Voiculescu s-a ales cu plangere penala dupa modelul Mona Musca

Asociaţia Adevar şi Dreptate
Str. Batiştei nr.11, sect.2, Bucureşti, România.
Tel/fax: 021.310.73.32/0766.482.999
17.09.2008

Către:
Ministerul Public
Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie
In atenţia
Doamnei Procuror General Laura Codruţa Kovesi

PLÂNGERE PENALĂ

Asociaţia “Adevar şi Dreptate”, prin vicepreşedintele acesteia, domnul Viorel Ene, vă sesizeaza falsul in acte publice comis in repetate randuri de catre Presedintele fondator al Partidului Conservator Voiculescu Dan, si solicita anchetarea acestuia, stabilirea imprejurarilor in care s-au comis faptele precum şi a vinovaţiei.

Concret, Colegiul Consiliului National al Studierii Arhivelor Securitatii (CNSAS) a stabilit ca Voiculescu Dan a facut politie politica prin colaborarea sa cu Securitatea. Chiar daca acesta a contestat decizia CNSAS, in cursul audierilor din cadrul Colegiului CNSAS, a caror transcriere a fost depusa la Tribunalul Bucuresti, Voiculescu Dan a recunoscut singur ca a colaborat cu Securitatea: “Lucrând în comerţ exterior eram obligat să-mi câştig şi eu o pâine când mă întrebau de un cetăţean străin ce e cu el să spun ce ştiu despre el”.

Ca atare, declaratiile lui Voiculescu Dan, de necolaborare cu Securitatea, semnate obligatoriu la inceputul mandatului de parlamentar in cadrul legislativului 2000-2004 si a celui din 2004 pana la data demisiei sale, devin falsuri in acte publice şi atrag consecintele legii.
Biroul Permanent al Senatului este obligat sa constate nulitatea mandatului de parlamentar si sa treaca la retragerea prerogativelor de parlamentar ale lui Voiculescu Dan in acest caz care afecteaza grav imaginea Parlamentului Romaniei, atat in tara cat si in lume.
Va rugam in consecinta să dispuneţi cercetările în drept şi să luaţi măsurile juridice necesare având în vedere ca aceste falsuri in declaraţii se constituie si intr-un grav abuz savarsit contra interesului public, exact ca şi in cazul Mona Muscă.
Cu stima,
Vicepreşedinte Viorel Ene
Asociatia Adevar şi Dreptate
Justitia romana – pentru unii ciuma, pentru altii muma
Justitia este pe cale sa invinga in Romania, acum ca Mona Musca a incaput pe mainile procurorilor si este urmarita penal pentre fals in declaratii. Ea este acuzata ca ar fi mintit in declaratia pe proprie raspundere data la intrarea in Parlament, potrivit careia nu a colaborat cu politia politica, afirmatie infirmata de verdictul CNSAS. Daca fostul deputat va ajunge dupa gratii, putem sta linistiti, s-a facut dreptate!
Lasand gluma amara la o parte, sigur ca Mona Musca trebuie sa plateasca pentru o eventuala declaratie falsa, asa cum a platit pentru colaborarea cu Securitatea, tinuta intr-un pagubos secret atatia ani. Problema este insa ca, deocamdata, doar Mona Musca a platit si cu cariera politica si, cine stie, va plati chiar cu libertatea sau cel putin cu cazierul pentru greselile sale. Mona Musca si-a dat demisia din Parlament, tentativa de revenire a fost, pe buna dreptate, aspru taxata de presa si acum este urmarita penal. Ce ne facem insa cu toti puscariabilii, din aceleasi motive sau altele, chiar mai grave, care populeaza Palatul Parlamentului?
Dan Voiculescu, alias Felix, titularul unui verdict CNSAS identic cu al Monei Musca, insa cu circumstante mult mai grave ale colaborarii, este bine merci. Intai a reusit sa rastoarne legea CNSAS, dupa care i-a blocat pe judecatori care, pasamite, neavand luat testul ORNIS, nu se pot atinge de dosarele fostei Securitati pline ochi, vezi Doamne, cu chestiuni covarsitor de importante pentru siguranta nationala. Aiurea!
Potrivit lui Mircea Dinescu, dosarele care contin astfel de chestiuni nu au ajuns niciodata in arhiva CNSAS, fiind in continuare bine pazite de SRI. Asa ca judecatorii nu riscau sa-si incarce memoria cu date secrete. Intre timp, Dan Voiculescu se pregateste sa-si timita din nou partidul la guvernare.Nu-mi amintesc nici ca Rodica Stanoiu sa fi dat vreun raspuns la Parchet pentru vreun fals in declaratii, dupa ce a primit si ea verdict de colaborare cu politia politica.
Adrian Nastase, acuzat de fapte grave de coruptie, s-a agatat cu unghiile si dintii de imunitatea parlamentara si este intangibil pentru procurori carora, cu cinism si nerusinare, deputatii le cer probe noi desi le blocheaza urmarirea penala. Intre timp, Adrian Nastase se pregateste pentru un nou mandat si, implicit o noua imunitate, pe care le va cersi pe strazile din Mizil.
Rolul lui Ion Iliescu in mineriada din iunie 1990 nu va fi niciodata stabilit oficial si, eventual, pedepsit penal, pentru ca dosarul este ca si blocat dupa ce a fost luat de sub nasul procurorilor militari.
Marile tunuri ale anilor ‘90 au ramas si ele neatribuite, total sau partial. A platit cineva pentru devalizarea Bancorex? O fi Sorin Ovidiu Vantu strain de prabusirea FNI?Sunt doar cateva exemple dintr-o lista cu mult mai lunga. Lista celor imuni la justitie, indiferent cat de grave sunt acuzatiile impotriva lor.In aceste conditii, anchetarea Monei Musca este aproape o ironie. Asa cum o ironie s-a dovedit pana la urma si deconspirarea fostilor securisti.
In afara de Mona Musca si Carol Sebastian, nimeni n-a mai platit cu cariera colaborarea cu fosta Securitate, desi politica si presa sunt intesate de fosti turnatori sau ofiteri. In plus, cei doi sunt doar colaboratori minori, in vreme ce marii sacali ai politiei politice sunt in functii cheie si invart sume ametitoare. Deconspirarea nu i-a afectat. O fi Ilie Merce mai bun decat Mona Musca? O fi Sorin Rosca Stanescu mai bun decat Carol Sebastian? Si nu este vorba doar despre persoane publice. Daca ne uitam prin inchisori vom vedea ispasindu-si pedepsele sau in arest preventiv in mare majoritate amarati anonimi, acuzati pentru fapte minore, furtisaguri la care i-a impins saracia, in timp ce mafiotii liberi si ferice isi afiseaza sfidatori bogatia halucinanta, asa cum s-a intamplat recent la inmormantarea unui interlop din Craiova.
Aceasta dubla masura care-i anihileaza doar pe cei care s-au pus rau cu sistemul sau pe cei marunti este blestemul care ingroapa in frustrare orice tentativa de reforma morala a societatii romanesti.
Ioana Ene
Ziare.com
Mona Musca, urmarita penal
Mona Musca este urmarita penal, incepand din 14 august 2008, pentru fals si uz de fals in declaratii publice, in dosarul deschis de Parchetul General dupa ce fostul deputat liberal a primit verdict de politie politica din partea CNSAS.
“Procurori ai Sectiei de Urmarire Penala si Criminalistica au dispus, la data de 14 august 2008, inceperea urmaririi penale fata de Musca Monica Octavia, sub aspectul savarsirii infractiunii de fals in declaratii, prevazuta de art. 292 din Codul Penal. Infractiunea retinuta consta in aceea ca, in calitate de deputat in Parlamentul Romaniei, a completat, la data de 23.03.2006, declaratia pe propria raspundere privind apartenenta sau neapartenenta ca agent ori colaborator al politiei politice comuniste, in sensul ca nu a fost agent sau colaborator al politiei politice, aceasta declaratie nefiind corespunzatoare adevarului si producand consecinte juridice pana in luna martie 2007, cand susnumitei i-a incetat calitatea de deputat in Parlamentul Romaniei”, se arata in comunicatul remis presei marti de Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie.
Potrivit Codului Penal, falsul in declaratii se pedepseste cu inchisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amenda. Articolul 292 prevede ca “declararea necorespunzatoare adevarului, facuta unui organ sau institutii de stat ori unei alte unitati in vederea producerii unei consecinte juridice, pentru sine sau pentru altul, atunci cand, potrivit legii ori imprejurarilor, declaratia facuta serveste pentru producerea acelei consecinte se pedepseste cu inchisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amenda”.
Scandalul “Mona Musca – colaborator al Securitatii” a debutat in 8 august 2006, dupa ce Lavinia Sandru a lansat intr-o conferinta de presa informatia ca dosarul colegei sale de Parlament se afla pe masa de lucru a Colegiului CNSAS. Imediat, in presa scrisa au aparut date despre relatia cu Securitatea a Monei Musca, potrivit carora, actualul politician ar fi dat informari despre studentii straini, sub numele de cod “Eva” sau “Dana”, in a 1970, pe cand era cadru didactic la Institutul de Lingvistica al Universitatii din Timisoara.
Pe 19 septembrie 2006, cei 11 membri ai Colegiului CNSAS decis prin vot ca relatia Monei Musca cu Securitatea se defineste ca “politie politica”. Curtea de Apel a respins contestatia depusa ulterior de deputatul PLD Mona Musca impotriva deciziei CNSAS, astfel ca verdictul dat de Colegiul a ramas definitiv. Fostul ministru al Culturii si deputat PNL a recurs la o cale de atac extraordinara, prin care contesta hotararea judecatoreasca a Curtii de Apel.
Desi a sustinut in permanenta ca este nevinovata si ca nu a facut niciodata politie politica, Mona Musca a fost exclusa din PNL pe 2 septembrie 2006 si a demisionat din Camera Deputatilor in martie 2007.
Cazul Monei Musca a fost readus in atentia publica, dupa ce procurorii au solicitat recent Camerei Deputatilor date despre incetarea mandatului de parlamentar al acesteia, solicitarea fiind, insa, respinsa, luni, din cauza viciilor de procedura.
Astfel, Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie a solicitat Camerei Deputatilor, prin procurorul Marius Iacob, sa comunice data exacta in care a incetat calitatea de deputat a Monei Musca, in vederea solutionarii dosarului 745 pe 2007.
Mona Musca, insotita de avocatul sau, Valeriu Stoica, s-a prezentat, pe 22 septembrie anul trecut, la Parchetul General in legatura cu acuzatia de fals in declaratii, dupa decizia CNSAS potrivit careia a facut politie politica.Curtea de Apel Bucuresti a fixat pentru 2 octombrie primul termen al procesului in care Mona Musca cere revizuirea deciziei instantei din martie 2007, prin care i s-a respins solicitarea de desfiintare a verdictului de politie politica dat in cazul ei de CNSAS.
Pe 24 august 2008, la un an si jumatate de la disparitia din viata publica, Mona Musca a reaparut intr-o conferinta de presa in care a infirmat vehement zvonurile potrivit carora ar urma sa candideze la alegerile parlamentare din toamna.
Sursa: Ziare.com
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

Powered by WordPress

toateBlogurile.ro

customizable counter
Blog din Moldova