CATAVENCU sparge buba: Adevaratul sef al lui Alistar si al Transparency este un milionar cu conectii in vechiul regim si Secu: Mihai "Mike" Popa

Iata cine este seful Transparency Romania si seful “anti-coruptului” corupt Alistar, sprijinit de Coalitia Romania Curata, Coalitia Opriti Codurile, Asociatia lui Mircea Toma, Societatea lui Mungiu si intreaga clasa muncitoreasca a societatii in civil:

Milionar si “corporatist”

Dupa 20 de ani in care a fost manager la multinationale, Mike Popa a ales sa se ocupe de propriile afaceri si sa se implice in activitati sociale.

1. COMERT EXTERIOR. Imediat dupa terminarea liceului, in 1973, Mike Popa, s-a angajat ca translator la Camera de Comert si Industrie, pentru a evita repartitia in tara, inscriindu-se la Facultatea de Comert din cadrul ASE. Trei ani mai tarziu era transferat la Publicom, agentia de publicitate a Romaniei pentru comertul exterior. Este locul in care s-a intalnit pentru prima data cu oamenii de la Rank Xerox.

2. PERIOADA XEROX. Pana la sfarsitul anilor ’70 a lucrat cu Rank Xerox la mai multe proiecte, pentru ca dupa cativa ani firma sa ii faca o oferta. Popa spune ca nu a simtit mult vehiculata „presiune“ a Securitatii si ca de-a lungul activitatii sale la oficiul Argus al Camerei de Comert, care se ocupa de reprezentantele straine, nu a fost nevoit sa raporteze nimic. Dupa ’90 devine CEO la Xerox, iar apoi la ICL-Fujitsu.

3. ANTREPRENOR. In 2004 se alatura firmei Brains Direct Ltd. cu ajutorul careia pune pe picioare Endava. Firma are birouri la Londra, Chisinau, Bucuresti, Iasi, Cluj si intentioneaza sa deschida birouri la Galati, Targu-Mures, Balti si Craiova. In 2007, omul de afaceri intra in actionariatul restaurantului gastronomic Heritage, cunoscut ca restaurantul bancherilor.

4. AFACERI ADIACENTE. Tot in 2007 a ajuns la circa 53% din capitalul firmei Aquamold, o societate de apa minerala, activitate in care a intrat dupa ce un partener de afaceri nu a putut sa-i returneze un imprumut si i-a dat actiuni ale companiei in schimb. In plus, are detineri mai mici la publicatii financiare media, precum Finmedia (24%), efinance, „Ghidul de Bani“ sau „Piata Financiara“.

5. IMPLICARE SOCIALA. Mike Popa – care este membru fondator, printre altele, in Asociatia Oamenilor de Afaceri, Camera de Comert Americana, Camera de Comert Romano-Britanica si Transparency International Romania – finanteaza proiecte ale unor ONG-uri, cea mai importanta dintre ele fiind Fundatia de Arta Medievala Sighisoara, infiintata de el impreuna cu un antropolog la inceputul anilor ’90 (organizatoarea Festivalului de Arta Medievala Sighisoara).
Sursa: Money Express

Catavencu: Preşedintele Transparency România, şef de multinaţională înainte de ’89
22 Iun 2009 – Biroul de Investigatii

La o simplă căutare pe Goagăl, cum ar zice Vanghelie, după numele „Victor Alistar”, toate rezultatele care se afişează sînt de următoarele tipuri: „Victor Alistar, preşedintele Transparency International” sau „preşedintele Transparency România, Victor Alistar”. Totuşi, de data asta, Goagăl se înşală. Nu Victor Alistar este preşedintele Transparency International România, el este doar director executiv. Adevăratul preşedinte al TI România este un domn pe care-l cheamă Marian Victor Popa.

Fin cunoscător de engleză, M. V. Popa ar spune despre el însuşi că este un personaj low profile. Ceea ce şi e: în presă nu prea apare, în acţiunile TI nu se vede, nu a auzit prea multă lume de el. Publicitate

Nici măcar Goagăl, de care am pomenit. Totuşi, la o căutare dupa „Marian Victor Popa”, motorul de căutare ne oferă un CVal personajului (de pe pagina Asociaţiei Oamenilor de Afaceri din România; s-ar putea să aveţi probleme cu acest link însă noi am reuşit să facem o captură pe care am asociat-o în arhiva foto). Din care reţinem doar o parte, la capitolul „Professional and civic activity”: „1976 – 1983: Head of Department – Foreign Relations – Chamber of Commerce of Romania” şi „1988 – 1992: Operations Manager – Rank Xerox Romania”. Aha… Adică, pe româneşte, domnul M. V. Popa, şeful ăl mare al Transparency International România, a fost între 1976 şi 1983 şeful Departamentului de relaţii externe al Camerei de Comerţ a României. Iar apoi, din 88 pînă în 92, şeful unei multinaţionale în România.

Cum s-a întîlnit Mike Popa cu „tovarăşa” Elena Ceauşescu

Într-un articol din Money Express, din aprilie 2008. Intitulat „Mike Popa, managerul fără şabloane”. Din care spicuim: „COMERŢ EXTERIOR. Imediat după terminarea liceului, în 1973, Mike Popa s-a angajat ca translator la Camera de Comerţ şi Industrie, pentru a evita repartiţia în ţară, înscriindu-se la Facultatea de Comerţ din cadrul ASE. Trei ani mai tîrziu era transferat la Publicom, agenţia de publicitate a României pentru comerţul exterior”.

Dar să mai dăm un pasaj din acelaşi articol: „PERIOADA XEROX. Pînă la sfîrşitul anilor 70 a lucrat cu Rank Xerox la mai multe proiecte, pentru ca după cîţiva ani firma să îi facă o ofertă. Popa spune că nu a simţit mult vehiculata a Securităţii şi că de-a lungul activităţii sale la oficiul Argus al Camerei de Comerţ, care se ocupa de reprezentanţele străine, nu a fost nevoit să raporteze nimic”.

Într-o altă revistă de business, Marian a povestit de o întîlnire cu tovarăşa Elena Ceauşescu. Iată un scurt pasaj (din Business Magazin): „Marian Popa îşi aminteşte şi acum de singura întrevedere pe care a avut-o cu tovarăşa. Elena Ceauşescu l-a convocat într-o zi din iarna anului 1987, deoarece era acuzat de iredentism”. Cum a scăpat Mike de acuzaţie, citiţi voi singuri în articol. Unde mai puteţi citi şi cum a scăpat, zice el, de propunerile de colaborare cu Securitatea.

În prezent, printre multele firme la care e acţionar (majoritar sau minoritar), una atrage atenţia. E vorba de Heritage Restaurant SA, în care Mike Popa deţine 5,69% din acţiuni. Deşi minoritar, Popa e unul din cei mai mari minoritari din firmă. Dar nu mai mare decît Patriciu, Dinu Patriciu, care deţine 30%, prin intermediul SC Rompetrol Holding SA Elveţia.
Administrator al firmei este, printre alţii, un domn Radu Boroianu, preşedinte. Pe lîngă el, tot ca preşedinte (al Consiliului de Administraţie al firmei) este şi Mike Popa. Dar cine este Boroianu? Conform unui articol publicat în 2006 de Academia Caţavencu, Boroianu este un personaj important: „în 2001, dl Boroianu a intrat într-o firmă elveţiană – Consulting Evia – în care a funcţionat ca director; administrator a fost un elveţian pe nume Beat Corpataux (…). Anul următor, firma îşi schimbă numele în B and B Consulting SA. Ce să însemne B? Dar B? Păi, unul ar putea fi Boroianu, celălalt Buzăianu”. Despre toate acestea, AICI.

Vezi si un interviu de senzatie cu Mike, seful lui Alistar, AICI.

You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

Powered by WordPress

toateBlogurile.ro

customizable counter
Blog din Moldova