Mogulul Sorin Ovidiu Vintu disperat de controlul de la Realitatea Media il ameninta pe seful ANAF. Agentia se explica oficial

AGENTIA NATIONALA DE ADMINISTRARE FISCALA

Nr.1090198/ 23 februarie 2010

PRECIZĂRI

privind inspecţia fiscală la S.C.REALITATEA MEDIA SA

Inspecţia fiscală parţială la S.C. Realitatea Media SA s-a declanşat în 28 septembrie 2009, urmare solicitării societăţii de rambursare a taxei pe valoare adaugată, înscrisă în decontul aferent lunii iunie 2009, depus în 22 iulie 2009.

Din datele existente la Oficiul Naţional al Registrului Comerţului, în luna august 2009, societatea figura în procedura de deschidere a insolvenţei, fapt ce constituie potrivit OMFP nr.1857/2007 cap. 3, pct.4, lit. b), element de risc fiscal ridicat, iar pe cale de consecinţă rambursarea TVA se realizează după efectuarea inspecţiei fiscale.

Ca urmare a următoarelor constatări din timpul inspecţiei fiscale parţiale declanşata în 28 septembrie 2009:

– societatea înregistra la sfârşitul anului 2008 pierdere fiscală semnificativă;

– cuantumul redus al obligaţiilor fiscale reprezentând impozite şi taxe datorate bugetului general consolidat declarate de societate;

– volumul semnificativ al tranzacţiilor economico–financiare derulate cu persoane afiliate constând în cumpărări şi vânzări de bunuri şi prestări de servicii,

inspecţia fiscală parţială s-a transformat în inspecţie fiscală generală, conform OG nr.92/2003 privind Codul de procedură fiscală.

De asemenea, în cazul marilor contribuabili, Codul de procedură fiscală prevede că termenul de efectuare a verificărilor este de până la 6 luni, astfel că, inspecţia fiscală generală la S.C. REALITATEA MEDIA SA, care este încadrată în categoria marilor contribuabili, este în termenul legal de desfăşurare.

De mentionat că în perioada 27.10.2009 – 10.12.2009, inspecţia fiscală a fost suspendată în baza art.104 alin. (4) din OG nr.92/2003 privind Codul de procedură fiscală şi a art. 2, litera (a) din Ordinul nr.708/2006 privind condiţiile şi modalităţile de suspendare a inspecţiei fiscale, urmare solicitării unor controale încrucişate la principalii furnizori de servicii ai societăţii.

DIRECŢIA DE COMUNICARE, RELAŢII PUBLICE ŞI MASS-MEDIA

Atacul lui Vintu la ANAF

Controlul făcut de ANAF la Realitatea Media i-a adus la disperare pe angajaţii lui Vîntu, care nu mai ştiu, se pare, pe unde să scoată cămaşa. Astfel, ieri spre seară, la buletinul de ştiri de la ora 18.00, prima ştire a jurnalului se referea chiar la controlul pe care inspectorii ANAF îl fac la Realitatea, încă din luna noiembrie. Probabil că se ştiu cu musca pe căciulă, pentru că altfel controlul făcut de o instituţie a statului la o instituţie de presă nu reprezintă un subiect de interes public pentru nimeni. Şi cum nu aveau mare lucru de comentat, „deontologii“ lui Vîntu s-au lansat în diferite supoziţii hrănite probabil de frica stårnită de controlul ANAF. Ba că acest control durează de trei luni, lucru nemaiîntålnit la nimeni în opinia „specialiştilor“ de la Realitatea, ba că totul e comandă politică pentru că Boc le-a cerut miniştrilor săi să nu mai apară la oficina TV a lui Vîntu. Mai mult, aşa-zişii ziarişti ai Realităţii au afirmat că acele contracte pe care le cerecetează inspectorii ANAF în cadrul controlului de fond au mai fost verificate odată în aprilie 2009 şi că atunci n-au descoperit nicio neregulă. Informaţia deontologilor lui Vîntu trebuie luată cu un semn de întrebare långă ea, deoarece un control de fond se face doar de la data de la care a fost încheiat alt control de fond, aşa că inspectorii ANAF n-ar fi putut verifica aceleaşi contracte în două controale succesive în acelaşi an. Marii specialişti ai lui SOV n-au nici măcar habar cåt poate dura un control de fond la un contribuabil de talia Realitatea Media, acuzånd durata prea mare a controlului. Deşi nu suntem experţi în afacereză, îi informăm noi că, potrivit Codului de procedură fiscală, o inspecţie fiscală generală la o companie din sfera marilor contribuabili poate dura pånă la şase luni. Inspectorii fiscali au stat pånă acum doar vreo patru luni pe la Realitatea Media şi, în mod legal, mai au la dispoziţie două luni pentru a se apleca asupra contractelor companiei care se pare că le dau mari bătăi de cap oamenilor lui Vîntu. Panica s-ar fi instalat la Realitatea Media atunci cånd inspectorii ANAF au luat firul unor comisioane fictive plătite în conturi bancare din alte ţări, despre care se bănuieşte că ar aparţine chiar firmelor lui Vîntu, neidentificate pånă acum de autorităţi.

Ameninţare directă la şeful ANAF

Campania de victimizare desfăşurată de Realitatea a început după ce oamenii lui Vîntu au făcut ce ştiu ei mai bine: l-au ameninţat pe şeful ANAF că-l „rezolvă“ dacă nu încetează controalele la Realitatea Media. Potrivit informaţiilor noastre, cel care l-a ameninţat direct pe şeful ANAF a fost Dragoş Nedelcu, director executiv la The Money Channel, care l-a vizitat la birou pe Sorin Blejnar. Într-un interviu acordat ziarului „Curentul“ , şeful ANAF nu a dorit să comenteze pe marginea întålnirii cu Dragoş Nedelcu, dar a dezavuat campania de dezinformare făcută de Realitatea TV în legătură cu el şi familia sa, precizånd că încercările de intimidare au la bază decizia de a bloca conturile Realitatea Media, pentru o datorie de aproximativ 5 milioane de lei şi verificarea în curs la SC Realitatea Media. „O tentativă jalnică de intimidare“, a precizat şeful ANAF, referindu-se la manipulările jurnalistice practicate de deontologii lui Vîntu.

Curentul / Dana Iliescu

You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

Powered by WordPress

toateBlogurile.ro

customizable counter
Blog din Moldova