CU JENĂ, SĂ PUNEM LUCRURILE LA PUNCT
Un adevăr spus pe jumătate devine minciună şi spus pe sfert e minciună cu tendinţă.
Pentru că domnul Târziu face nişte afirmaţii incorecte pe blogul său, asupra cărora i-am mai atras verbal atenţia, trebuie să facem nişte precizări.
O expoziţie documentară este o muncă de echipă care înseamnă specialişti care o gândesc şi o proiectează, oameni care o pun în practică şi cei care o itinerează.
Domnul Târziu spune aşa:
,,Expoziţia a fost iniţiată, în anul 2008, de Asociaţia ROST, materialele provin în special din arhivele fostei Securităţi, au fost puse la dispoziţie de CNSAS şi selectate şi aranjate de dr. Emilia Corbu, specialist al Muzeului Judeţean Ialomiţa.,,
E totuşi bine, altădată m-a prezentat în revistă ca ,,omul cu cârca,,.
Aşa că sunt nevoită, cu regret, să precizez:
Expoziţia nu a fost iniţiată în 2008 de Asociaţia Rost ci este un proiect expoziţional propus şi iniţiat de mine în cadrul muzeului în 2006 şi început cu expoziţia ,,Patru biografii de cărturari…”. Expoziţia ,,Destine…” este a doua. Practic sunt proiecte ale MJI. Prezenţa asociaţiei printre colaboratori era legată de partea de documentare şi promovare. Obişnuim să avem parteneri media sau asociaţii care se ocupă de un anumit domeniu. In cazul de faţă asociaţia în cauză nu s-a achitat aproape deloc de obiectivele ce îi reveneau.
Nu ştiu ce înseamnă “selectare şi aranjare” la o expoziţie. Eu am facut ceea ce fac la toate expoziţiile pe care le organizez:
1) M-am documentat serios cu privire la subiect. De ce am selectat doar zece personalitati din câteva zeci, cu siguranţă domnul Târziu, nu ştie.
2) Am propus şefilor mei acest ciclu expoziţional şi am obţinut acordul.
3) Am elaborat tematica necesara constituirii intr-un proiect expozitional.
4) Am cautat colaboratori printre care Mănăstirea Diaconeşti si CNSAS si m-am ocupat de toata corespondenta cu ei. Specialistii CNSAS, George Enache şi Silviu N. Petcu la răndul lor, autori de cărţi în domeniu, au fost la înălţime. Au selectat si scanat documentele necesare.
Mănăstirea Diaconesti mi-a trimis zeci de fotografii. Editura Christiana, cărţi.
5) Am scanat o parte din documentaţia fotografica.
6) Am prelucrat şi listat toate documentele.
7) Am elaborat şi listat, în sute de exemplare, mapa expoziţiei insemnând pliant, afiş, invitaţie.
8 ) Am plastifiat si machetat impreuna cu colega de birou toate panourile de expoziţie.
9) M-am ocupat de promovarea expoziţiei atat cât mi-a stat în putinţa, la Vaslui, Iaşi, Bucureşti. Acolo au muncit alţi oameni la expunerea ei.
10) Am luat atitudine atunci când au fost probleme.
11) Am avut proasta inspiraţie sa o dau Asociatiei Rost pentru a o itinera mai departe, pentru ca nu mai aveam timp sa ma ocup de ea. Am şi alte proiecte în lucru.
Toate acestea le-am facut din dragoste si respect pentru sfintii ucişi in inchisorile comuniste. Dau Slavă Domnului că le-am putut face! Mă bucur că expoziţia este în continuare deschisă. Dar domnul Târziu trebuie să înţeleagă că aportul lor concret, în cazul de faţă, este doar itinerarea. Care nu este lucru puţin. Şi, este şi foarte necesar. Implică timp, cheltuială, discuţii.
Nu spun acest lucru pentru imaginea şi activitatea mea. Nu am nevoie de laude. Am o carieră împlinită. Nu această expoziţie mă reprezintă pe mine ci cu totul alte lucrări şi proiecte. Ci, ca fiecare să îşi recunoască locul şi munca, multă sau puţină cât este. Aşa cum şi eu am apreciat de multe ori în public activitatea de promovare a personalităţilor creştine pe care revista ,,Rost,, o desfăşoară şi graţie căreia i-am considerat parteneri.
Nu este prima oară când munca nu îmi este recunoscută, dar când această atitudine vine din partea celor care spun că au acelaşi crez cu tine, devine dureros.
De aceea, aşa cum i-am spus şi personal domnului C.T. prefer să nu mai menţioneze nimic de mine decât să mă prezinte fie “cu cârca” fie cu “aranjarea”. Chiar nu am nevoie de aşa reclamă. Să fim serioşi!
Dr Emilia Corbu
Claudiu Tarziu este un cacanar! O recunoaste si bibi cucernicu! Hahahaha!!!