Mimii “ortodoxiei”. Dan Puric, membru al IPID, afiliat Clubului de la Roma: “Vedeti-va de ortodoxia voastra!”. VIDEO / DOC. Dupa “crestinarea” PSD si un PS de la un cititor


Distinsul actor Dan Puric, altfel bun in ceea ce face, pe scena, vrea sa fie mai mult decat atat. Precum broasca zburatoare (sau broasca si scorpionul?). Realitatea lui Vintu l-a proiectat chiar presedinte… Din nefericire pentru el, propriul nume-i sta in calea propasirii pe culmile “ortodoxiei” multilateral dezvoltate. Si, pe langa nume, si caracterul. Mi se pare lamentabil cum isi permite sa calomnieze in public o maica, fara ca aceasta sa se poata apara, vreodata. O fi o caracteristica a mimului. Conform DEX: “Scurtă comedie populară antică, alcătuită din scene comice simple, grosolane, cu glume vulgare; Actor care interpreteaza un mim; Un celebru pantomim, la circ”. Bietul mim se pare ca nu stie ca Dumnezeu nu bate cu parul. Dar sa vorbeasca actele si faptele, caci rasplata ii va veni oricum:

Dan Puric este membru al Consiliului Director al Institutului de Proiecte pentru Inovatie si Dezvoltare (IPID). Alaturi de nume ca: Daniel Daianu si Sergiu Celac (fosti ofiteri DIE, ambii suspectati de legaturi cu alte servicii secrete straine anti-Romania), Ecaterina Andronescu (fost ministru PSD), Mircea Malita si Mugur Isarescu (apologet si membru de onoare al Clubului de la Roma respectiv membru plin al Clubului de la Roma si al Grupului Bilderberg si Comisiei Trilaterala – singurul roman), Calin Georgescu (fotoSecretarul General al Asociaţiei Romane pentru Clubul de la Roma, ales în Consiliul Director al Centrului European de Suport al Clubului de la Roma), promovatorul personal al lui Puric, etc, etc. IPID este de altfel partener al Asociatiei Romane pentru Clubul de la Roma (ARCOR), care ii are ca membri de onoare pe Ion Iliescu si Emil Constantinescu.

Dan Puric este si membru al unui alte creatii a IPID, respectiv Alianta Profesionistilor pentru Progres, alaturi de personaje ca Cristian Pirvulescu, cel mai vocal activist pro-homosexuali, anti-familie si anti-ortodoxie din sanul “societatii civile” finantate de George Soros, alaturi de surata sa Alina Tatiana Mungiu Pippidi. Ca membru fondator al APP si invitat special al IPID, Cristian Pirvulescu, ca si Dan Puric, a participat la realizarea Raportului IPID  Sansa Romaniei – oamenii. Reprofesionalizarea Romaniei II.

In Raportul semnat si asumat si de Dan Puric, seful Pro Democratia, Cristian Pirvulescu, care a sustinut vehement eliminarea icoanelor si a orelor de religie din scoli, afirma: ” Problema raportului dintre ştiinţă şi religie dezvăluie în context românesc o altă dilemă : Este posibilă societatea civilă într-o comunitate dominată de ortodoxie? Societatea civilă s-a constituit, ca şi statul, în raport de contradicţie cu biserica. Nu întâmplător noţiunea şi practicile având ca fundament societatea civilă au fost facilitate de pluralismul religios şi de cel politic. În societăţile protestante a fost stimulată participarea pe când în cele catolice contestaţia, ceea ce nu este cazul în societăţile ortodoxe. Ceea ce dă consistenţă societăţii civile este tocmai spaţiul gândirii critice pe care doar laicitatea şi procesele consecvente de secularizare o permit.

Postcomunismul a pus noţiunea societăţii civile la o nouă încercare teoretică. Privită ca un fundament în favoarea democratizării societatea civilă s-a izbit însă de o realitate socială şi politică aparte determinată de conjugarea comunismului cu tradiţionalismul. Aşa că societatea civilă a fost obligată să funcţioneze nu în societăţi liberale moderne ori în societăţi democratice la confluenţa dintre modernitate şi postmodernitate, ci într-un fel de postdemocraţie. (…)
Dar, ca tot ceea ce este „post-”, şi postdemocraţia nu exprimă emergenţa unei noi forme de organizare politică, ci criza valorilor aşa-zis tradiţionale.”

La lansarea acestui Raport au participat atat Attila Korodi cat si presedintele Senatului, Mircea Geoana, pe atunci seful PSD. Cu putin timp inainte de Congresul PSD, CURS, la comanda aceluiasi IPID, a realizat un simpatic sondaj de opinie din care reiesea – cum altfel? – ca “Mircea Geoana pare a fi favoritul celor mai multi votanti PSD pentru functia de Presedinte al partidului”, cu un procentaj zdrobitor. Ponta se scofalcea la un penibil 8% (vezi mai jos).

De altfel, dupa cum a relatat presa la data respectiva, Geoana a fost si preferatul mimului Puric (si invers), care l-a deservit artistic de ziua lui. Ultima ca presedinte al PSD. Gandul : De ziua lui, Geoană a închiriat Teatrul Bulandra şi pe Dan Puric , Național : Creştinul Puric, comandă de la creştinul Geoană, Video : Mircea Geoană a închiriat foaierul Teatrului Bulandra pentru sărbătorirea zilei sale de naştere, Gandul : Mazare a plecat de la ziua lui Geoana plictisit de piesa, Dinescu si Tanase au ramas, etc, etc

Ar mai fi multe de spus, cum ar fi ca, dupa un an de tergiversari privind inaltarea Manastirii Sfintilor Inchisorilor, transformata de mimii ortodoxiei in “Memorial” – IPS Andrei promitea inceperea constructiei anul trecut – s-a ajuns la inaugurarea unei amarate de “camere memoriale” la Aiud. Dar o lasam pe alta data…

PS: De la un cititor: Dan Puric si-a lansat la Sinagoga cartea ‘Cine suntem’

Print Friendly, PDF & Email
You can leave a response, or trackback from your own site.

15 Responses to “Mimii “ortodoxiei”. Dan Puric, membru al IPID, afiliat Clubului de la Roma: “Vedeti-va de ortodoxia voastra!”. VIDEO / DOC. Dupa “crestinarea” PSD si un PS de la un cititor”

  1. uniristu' says:

    Bai? stiti cati bani am strans? vreo 6000 si cu inca 1000 ca am renuntat la publicitate, 7000 si cu inca ….. vreo 30000 eu tovarasul Dan Puric. Deci EU! EU! Domnu’ Puric cu 30.000 de Euro am senzatia ca faceti doar fundatia la ce vrei sa faceti acolo :)) pana la 1 milion sau cat e necesar mai e cale lunga. Asa ca nu va mai laudati atat. Pe unde puteti, hop cu lauda!
    -Eu cu Parintele Iustin Parvu? Cei mai buni prieteni domle.
    -Pai uitati ce scrie in Atitudini …
    -Pai articolul e scris de Maica Fotini, o securista ce sa mai …
    SI ETC ETC…
    Domnu Puric Daca sunteti asa dedicat de ce nu dati si Dumneavoastra mai multi bani? ca la cati bani luati pe spectacole ati putea … mai ales ca v-ati facut imagine pe seama credinciosilor.
    Sunteti ceva de genu: Fa-te frate cu Domnul pana treci puntea …
    Cred ca de d-voastra zicea in film nu? De “ala mic de la Adevarul”? Cred ca vroia sa zica de ala mic cu adevarul 🙂
    Abia astept si palma cealalta pt puric 🙂

  2. uniristu' says:

    am omis cateva ghilimele, dar sper sa se inteleaga ideea 🙂
    Felicitari!
    Doamne ajuta!

  3. uniristu' says:

    asa 🙂 asta cu sinagoga. Puric “Marele Crestin” – Ii cheama pe crestini la o predica in sinagoga. Vai, vai. Asta e cu misiune …
    Si nici nu prea vorbeste de credinta bag de seama. Si mai e ceva, ca nu oricine vb in sinagoga, asa-i?

  4. jan dinu says:

    >> – Rabdare – rabdare – rabdare – << – !!parintele Cleopa …
    ====
    "Rodul" nu trebuie privit in fiecare moment pina "iese " …fructul …!
    Dar pe multe cai trebui s-a umblam pentru a sti ce inseamna viatza
    ca un antrenament pentru cunoasterea de-a fi intarit pentru victorie …!
    Jan Dinu

    Trebuie meditat …mai indelungat

  5. maria says:

    tot ce scrieti aici demonstreaza doar incapacitatea voastra de a gandi in inima, si latrati cu mintea voastra searbada la putinile valori romanesti! cine credeti ca sunteti?

  6. Manfred says:

    Deci pana la urma la Aiud se va construi templul acela kabbalisto-masonic dorit de Puric si proiectat de Radu Mihailescu:

    https://apologeticum.files.wordpress.com/2009/02/plan-moschee-puric-aiud2.jpg

    Sau manastirea dorita de pr. Iustin Parvu?

    https://apologeticum.files.wordpress.com/2009/02/plan-manastire-aiud-rapa-robilor.jpg

    Lamuriti-ma si pe mine va rog.
    Multumesc

  7. VR says:

    Un limbaj de “ortodoxa” din secta Puric? V-a vrajit Puric la inimioara si nu mai puteti gandi?
    Si eu care credeam ca valorile romanesti nu sunt deloc putine…

  8. vlad says:

    nici macar publicarea comentariului? se poate sa fi asa stapanit de dispret? alt motiv nu vad pentru care nu ai publica o opinie decent exprimata.

    in fine, o Saptamana a Patimilor cat mai plina de pace si Sarbatori binecuvantate alaturi de cei dragi

  9. VR says:

    Draga Vlad, reformuleaza. Nu este nimic decent in a sustine acuza murdara la adresa unei maici. Mai ales, cand, da-mi voie sa stiu mai bine, situatia e exact invers. Mai bine te-ar preocupa cum un actor a ajuns privilegiatul Clubului de la Roma. Datorita “credintei” lui? Sau, la fel ca in cazul colegului sau Radu Duda, pentru ca joaca bine?!
    Mai gandeste-te!

  10. vlad says:

    Evident esti mai informat decat mine, Victor. Eu ma intrebam doar de ce nu ai dat drumul comentariului meu anterior, atat.

    Nu e razboiul meu, voi stiti. Cand il voi auzi ca insulta public Ortodoxia, smintind lumea voit in mod limpede, fara echivoc, n-am sa mai ascult un cuvant din conferintele sale. Pana atunci insa, eu stiu doar ca multi cunoscuti “intelectuali” si-au surpat zidurile prejudecatilor cu privire la Ortodoxie datorita acestui om, care prin cuvintele lui i-a apropiat de Biserica, mai mult, pe unii i-a dus pana sub epitrahil. Mai mult bine nu le putea face un muritor.

    In rest, Domnul stie, El vede, El sa judece.

    multumesc mult de raspuns

  11. VR says:

    Mai ai de invatat. Nu prin insulta e smintita lumea. Dimpotriva, prin vorbe mieroase. Stiu vorba cu maturatorul. Azi matura pe drumul de unde ii vin mai repede banii. Maine… Se pare ca n-ai bagat de seama PS-ul, venit de la un cititor mai atent ca tine.

  12. jan dinu says:

    Cind revine – onorabilul – DAN PURIC – la
    “matca” reala a neamului fara pirghii
    echilibristice – arlechine – ??
    Acum -cum se infatisheaza in prea multe
    ocazii publice in companii “organizatorice ”
    cu persoane arhicunoscute pe fundalul lor cameleonic
    trezesc intradevar suspuciuni destule shi nu intimplatoare
    ce-l poate posta pe viitor dintr-un bun -crestin – doar
    un constient interesat – ambulant – actor -cu “grad” de impostor !!
    Am sa-l urmaresc cu mai multa atentie si descifrare !

    Jan Dinu Portland – USA

Leave a Reply

Powered by WordPress

toateBlogurile.ro

customizable counter
Blog din Moldova