Serviciul Special de Telecomunicatii (STS) il acuza pe revolutionarul foamei Teodor Maries de minciuna

Serviciul de Telecomunicaţii Speciale

Comunicat de presă – STS

În legătură cu unele afirmaţii publice ale preşedintelui Asociaţiei ’21 Decembrie 1989′, Teodor Mărieş, şi ale unor colaboratori ai săi referitoare la întârzierea, de către Serviciul de Telecomunicaţii Speciale, a declasificării respectiv a predării unor documente ce fac obiectul Dosarului 97 / P / 1990, cunoscut în spaţiul public ca Dosarul Revoluţiei, Purtătorul de cuvânt al STS este împuternicit să facă următoarele precizări:

Afirmaţiile preşedintelui Asociaţiei ’21 Decembrie 1989′, Teodor Mărieş, nu sunt adevărate.

În conformitate cu prevederile legale referitoare la circulaţia documentelor clasificate, Serviciul de Telecomunicaţii Speciale şi-a îndeplinit toate angajamentele stabilite, de comun acord, cu Asociaţia ’21 Decembrie 1989′ la întâlnirea din 24.02.2010 de la sediul STS. O confirmă mulţumirile publice adresate Directorului STS, Marcel Opriş, de către domnul Teodor Mărieş.
După 24.02.2010 a mai avut loc o întâlnire pe aceaşi temă, tot la sediul STS, stabilită de reprezentanţii Asociaţiei ’21 Decembrie 1989′ pentru 03.03.2010, zi în care s-a finalizat lista cu documentele de interes pentru Asociaţie aflate în Dosarul Revoluţiei.

Termenul scurs de pe 04.03.2010 până pe 17.03.2010, când au fost predate documentele declasificate de STS către Asociaţie, a fost dedicat parcurgerii procedurilor legale în conformitate cu HG 585 / 2002 privind regimul documentelor clasificate.

STS şi-a repectat întotdeauna angajamentele asumate, îşi manifestă, încă o dată, sprijinul pentru aflarea adevărului şi înţelege să repecte legea in spiritul şi litera ei.

Reproducem declaraţia publică a preşedintelui Asociaţiei ’21 Decembrie 1989′, Teodor Mărieş, făcută după predarea documentelor:

‘Azi am ridicat in premieră, şi de necrezut pentru unii, de la Serviciul de Telecomunicaţii Speciale dosarul cu documentele ce aparţin acestei instituţii şi care sunt parte componentă a Dosarului Revoluţiei. Deci cu STS-ul am încheiat, să zicem, conturile, celelalte documente care au fost găsite la STS au fost remise către Guvern pentru a fi declasificate, adică documentele care nu erau ale instituţiei Serviciului de Telecomunicaţii Speciale au fost îndreptate către instituţiile care le-au produs, mă refer aici la Ministerul de Interne, Ministerul Apărării şi respectiv Guvernul României pentru a fi declasificate şi acelea, nu foarte multe, dar, câte sunt, vor fi binevenite.’

Purtătorul de cuvânt al Serviciului de Telecomunicaţii Speciale

Colonel Adrian Fulea

AGERPRES

AHXJCXPT4D68

You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

Powered by WordPress

toateBlogurile.ro

customizable counter
Blog din Moldova