HotNews face propaganda revizionista maghiara cu si fara “P”, pe banii companiei unguresti Apemin Tusnad, detinuta de Arpad Kurko si Gyarfas Kurko. “Think outside the box”, un proiect de promovare mascata a “Tinutului secuiesc”

Dupa ce opinionistul Hoţnews Dan Tapalaga i-a explicat Elenei Basescu, “deontologic” desigur, ca este tampa ca o martoaga chioara, acum, pe acelasi portal “independent”, o fatuca abia iesita din gaoace il cam face pe Traian Basescu bou si considera Romania o proasta, alaturi de Grecia, Cipru, Spania si Slovacia, pentru ca refuza recunoasterea independentei provinciei sarbe Kosovo, albanizata fortat de teroristii UCK. Cu un aer cel putin de Madeline Albright, daca nu chiar de Zoe Petre, opinionista de la Hoţnews explica si ea, mergand pe urmele sefului ei, ca prin demersul lor aceste state “altereaza credibilitatea si coeziunea UE in politica externa” si ca “tinand seama de reglementarile juridice si realitatile politice, Romania nu are nici un motiv de ingrijorare in ceea ce priveste ambitiile de autodeterminare a Tinutului Secuiesc”. Argumentele insirate sub titlul “doct” “De ce ar trebui Romania sa recunosca independenta Kosovo” sunt atat de stupide incat nu merita sa continui. Ah, poate ar trebui sa-i dau, totusi, si numele fenomenalei analisde: Claudia… Silaghi. (Iar astazi, o colega de aceeasi teapa, pe numele ei… Dollores Benezic, ne invata cum “Impozitarea bisericii este o forma de respect fata de societate”!)

Cu un actionariat real inca nelamurit, portalul Hoţnews, sub aparenţa “independentei” si a “deontologiei”, pe langa faptul ca poarta amprenta grea si murdara a MO-ului lui SOV, se dovedeste zi de zi un vector plin de paraziti media cu tinte clare anti-romanesti. Partea proasta, pentru ei, este ca o fac deja cu nesimtire, pentru ca s-au obisnuit deja, si atunci a inceput sa le cam scape treaba cu acoperitul urmelor si invaluirea boborului cititor. De ce sa se mai oboseasca?… “Romanii e prosti”.  Exemplul ilustrativ de azi: proiectul cu un nume pretentios de tembelism elitist “Think outside the box”. Lansat la sfarsitul anului trecut de un unguras care a cochetat cu PNL-ul si postura de europarlamentar, pe numele lui Magar Csibi, “proiectul” de tip comunistoido-ecologist a fost sponsorizat de la bun inceput de Apemin Tusnad, companie detinuta de familia Kurko, Arpad, tatal si Gyarfas, fiul, in prezent milionari, dupa ce au reusit sa invate cum sa bage apa romaneasca in sticle. Complicat, nu?, mai ales cand curge, gratis, din pamantul boilor de romani. Dupa cum sustin PR-isti patronilor unguri, Apemin Tusnad “s-a asociat conceptului “Think Outside the Box” pentru ca si noi promovam personal social responsibility si ne implicam activ in actiuni de promovare a unui stil de viata sanatos, in armonie cu mediul inconjurator“. Printre actiunile de “social responsability” ale firmei in cauza se numara si un asa-zis Szekelyfold Kerekparos Korversenye, adica, dupa cum apare pe afis cu scrisul mai mic, Turul Ciclist al Tinutului Secuiesc, ajuns deja la a patra editiei. Banner-ul de pe Hoţews ne trimite la site-ul  Tusnad.com, unde aflam ca la editia de anul acesta, la care s-a dat startul chiar ieri, “participa 130 de ciclisti din 20 de tari (Ucraina, Moldova, Muntenegru, Slovacia, Bulgaria, Grecia, Rusia, Japonia, Germania, Belgia, Norvegia, Turcia, Ungaria, Romania etc)”.

Tot aici ni se mai spune ca “Apemin Tusnad se implica activ in actiuni de promovare a unui stil de viata sanatos, in armonie cu mediul inconjurator. Compania este sustinatorul unor echipe sportive profesioniste din zona Harghita (Tusnad Cycling Team, Hockey Club Csikszereda, Asociatia Turbulencia) si al unor manifestari sportive de anvergura internationala (Supermaratonul Secuiesc, Turul Ciclist al Tinutului Secuiesc).

Operatiunea propagandistica de popularizare si legitimare a asa-zisului  “tinut secuiesc” de catre si prin intermediul Hoţnews este completata de manipulari la tava, bine platite de sponsorul “proiectului ecologist”.

Astfel, Magar Csibi, ne “informeaza”, la un prim articol fara “P”, ca un tanar, Eduard Novak, a luat “locul 1 cu echipa continentala in Turul Tinutului Secuiesc, probabil cea mai tare cursa din Sud-Estul Europei”. Tare, nu?! 🙂

Articolul urmator de acelasi tip, intitulat “Despre Tusnad. Locuri in care se respira aer curat”, publicat in decembrie 2009, desi apare ca introdus de Csibi este semnat, totusi “de Tusnad (articol publicitar)”. Bun asa. In el aflam din nou despre fantasticul tur ciclist al “Tinutului Secuiesc” dar si ca “Un alt mare avantaj il reprezinta padurile, care acopera cca. 40% din Harghita. Cred ca foarte putina lume stie ca in judetul Harghita, din 1990 pana azi, au fost impadurite peste 15.000 de hectare (conform datelor INSSE), ceea ce il situeaza pe locul al doilea in tara ca volum de zone replantate cu arbori.” Un cititor taxeaza la obiect: “Suprafetele despadurite abuziv din padurile predate la Legea 1/2000 totalizeaza 4.060 ha, cele mai mari aflandu-se in judetele Harghita (306 ha), Neamt (1.497 ha), Dolj (248 ha), Mehedinti (384 ha) si Valcea (102 ha).”

Seria continua in avalansa. Aflam din alte articole de acelasi gen despre “un fel de teatru popular specific Tinutului Secuiesc, care se numeste Teatrul din Betleem” (?!) apoi despre Tinutul izvoarelor de ape minerale”, care este, evident… “Tinutul Secuiesc”. Articolul, care poarta, totusi “P”-ul, incepe “la obiect”: “Renumitul geolog Banyai Janos(1885-1971) spunea ca Tinutul Secuiesc este, din acest punct de vedere, unic in lume si ca nicaieri pe glob nu exista un loc atat de mic, in care sa existe o gama atat de larga si variata de ape minerale.” Si continua tot asa. E, dar pentru ca se apropia momentul 15 martie, cu pana sa de “eco-jurnalist responsabil” Magor Csibi ne explica si el, a la Tapalaga & Szilagi (sau invers): “Noi, cei de la Think Outside the Box credem ca trebuie sa invatam din istorie…”. Si mi-o prezinta pe agenta Smaranda Enache-Szobotka, adica exact cea care a propagat minciuna planetara ca Mihai Cofar, batut cu salbaticie de ungur, era… “maghiar asuprit de hoardele de romani”. Care ce-mi zice, “inside the box”: “Consecinta lucrarii neostoite a acestor forte oculte este inabusirea in fasa a oricarei dezbateri publice normale privind un eventual statut special al Tinutului Secuiesc, statutul de limba regionala a limbii maghiare in judetele cu majoritate maghiara, o universitate de stat maghiara, acceptarea spatiului simbolic maghiar, oficializarea unor sarbatori sau traditii maghiare, etc.” A invatat din istorie Csibi, nu gluma… Iarasi fara “P” si tot scris de manuta lui, Csibi scrie despre “Tinutul Secuiesc” la sectiune “Legende urbane” – “Nu pot cumpara paine in secuime” si da cuvantul unor “romani”: Dan Manolachescu, laureatul premiului Julianus alaturi de cunoscuta agitatoare Eva Maria Barki, si Madalin Guruianu, ambii amici apropiati ai primarului UDMR  de Sfantu Gheorghe Antal Arpad, binecunoscut opiniei publice pentru actiunile sale iredentist-sovine – dupa cum informeaza pe larg Dan Tanasa, chiar din Sfantu Gheorghe. Dupa un alt articol despre Turul ciclist al Tinutului Secuiesc – 2010″, ajungand la cea mai recenta “sponsorizare” pe tema “tinutului secuiesc”, din 5.07.2010, ce observam?

Sub titlul “neutru” “S-a lansat noul site al echipei Tusnad Cycling Team” si fara nici o semnatura sau alte “P”-uri din dotare, aflam din nou despre  “Turul Tinutului Secuiesc 2009 si Cupa FRC la Junori 2008 (cea mai importanta intrecere nationala la juniori). Sponsorul principal al echipei este Apemin Tusnad SA.” Hop si-asa, iata si reclama, fara “P”, de fapt “PP”, de la Publicitate si Propaganda anti-nationala. Dar, la urma-urmei, nu-i normal?! Daca ungurii platesc si Csibi canta, Hoţnews nu trebuie sa danseze, acolo, un ceardas deontologic, ceva? E placerea lui Tapalaga doar… Trebuie sa manance si gura lui un gulas ceva, ca sa-i mearga rahatul mai usor, in jos, pe “deep throat”, atunci cand nu e impins direct de Vintu, prin “mijloace specifice”…

PS: “By the way”, ca sa zic asa: Apemin Tusnad a sponsorizat si “tabara” autonomistilor lui Tokes. Ca sa stiti ce sa boicotati. Vedeti mai jos:

Print Friendly, PDF & Email
You can leave a response, or trackback from your own site.

19 Responses to “HotNews face propaganda revizionista maghiara cu si fara “P”, pe banii companiei unguresti Apemin Tusnad, detinuta de Arpad Kurko si Gyarfas Kurko. “Think outside the box”, un proiect de promovare mascata a “Tinutului secuiesc””

 1. ozzy says:

  D-le Roncea,
  Fara suparare – un articol sovin, de care ar trebui sa va fie rusine.

 2. VR says:

  Multumesc! 🙂

 3. Un evreu sărac says:

  Tot zilele trecute, pe Hotnews.ro, o împuțită, Claudia Silaghi, postase un articol în care afirma că recunoașterea independenței regiunii Kosovo nu ar afecta cu nimic România. Este absolut fascinant cât de multe voci manipulatoare au acces la ochii și urechile românilor.

 4. ca says:

  Kosovo-kosovari = mafia iar acum am să vă spun de ce.Între 1991-1997 am trecut ilegal frontiera dintre Serbia şi Macedonia de cel puţin 10 ori pentru a ajunge în Grecia ,uneori însoţit ,altădată singur …De cel puţin 5 ori am avut de a face cu aşa-numitele formaţiuni paramilitare care stăjuiau ţinutul kosovarilor.Traficanţi,bişniţari şi jefuitori …am întâlnit români lăsaţi desculţ fără o leţcaie ,am auzit de femei de origine română sau basarabeană sechestrate care veneau apoi răscumpărate de la mafia kosovară contra unor importante sume de bani sau chiar de mame ajunse tragic în cercul traficanţilor kosovari de carne vie care stăpâneau piaţa prostituţiei din Grecia şi Italia.Ultima oară m-am salvat numai datorită cunoştinţelor mele de arte marţiale …puteam sfârşi tragic pentru câteva sute de dolari …puteam fi împuşcat.Aşa s-a finanţat armata kosovară : trafic,jaf,prostituţie ,droguri …mă întreb unde era Europa în acele vremuri ? Apoi am ajuns în Italia …aceleaşi formaţiuni au scandalizat Italia datorită nenumăratelor jafuri cu mână armată ….în numele Kosovolui liber …unde era din nou Europa? Cred că România are motive întemeiate de a nu recunoaşte acest ţinut ca stat .Poate serviciile noastre ştiu deja că sute ,poate mii de români au fost jefuiţi şi deposedaţi de bunuri ,răscumpăraţi sau chiar vânduţi pentru Kosovul liber…Românii nu pot colabora cu un astfel de Kosovo recunoscut sau nu de restul Europei .

 5. VR says:

  Pentru bozgorasul cu IP 213.233.88.103.
  Raspunsul este: Exact, cum ati ghicit?! 🙂

 6. Dan Tanasa says:

  @Ozzy: Roncea sovin….:)) Ascunde-te bine sobolanule, ascunde-te si fa-ne sovini!

 7. vali says:

  Oare de ce este atât de greu de trăit în liniște si pace ? Război în adevăratul sens al cuvântul nu este dar există tensiuni care se tot alimentează ba de unul ba de altul. Ba de unguri , ba de români sau invers : ba de români , ba de unguri. Mi-e indiferent ordinea când este vorba de încăpățâneală !!!!!!!!!!
  Eu sunt jumate româncă , jumate unguroaică si sunt sătulă până peste cap de ACEI unguri si de ACEI români care nu au loc unul de altul !!!!! punct.

Leave a Reply

Powered by WordPress

toateBlogurile.ro

customizable counter
Blog din Moldova