Despre ultima batalie a lui Mihai Viteazul. Lupta cu macaralele Apolodor si sacii cu 15 milioane de euroi

Francisc Vaida: “…istoria nu a consemnat batalia de la Universitate … dar in anno domini 2010 Mihai Viteazul a pierdut batalia cu parcarea subterana si cu macaralele de la APOLODOR, societate de constructii.

…nu l-au aparat nici cavalerii, nici arcasii si nici birocratia lui OPRESCU si KELEMEN… as zice ca mai degraba l-au tradat pentru niscai pungi cu euroi…!
asa se scrie istoria… pe Mihai Viteazu o sa-l mute cu cal si statuie unde-or vrea  miseii…..

Sursa: Despre… lumea mea

De celalata parte, Apolodor, constructorul parcarii de 15 milioane de euro, da urmatoarele asigurari:

Duminica, 5.09.2010, dimineata, a fost mutata prima statuie din Piata Universitatii, cea a lui Ion Heliade Radulescu, in Parcul Izvor. Statuia va fi readusa in locul initial dupa terminarea lucrarilor la parcarea subterana din Piata Universitatii, obligatie asumata de Apolodor prin contractul de lucrari:

“Obiectul acestui Contract il reprezinta executarea Serviciilor de catre Prestator, in conformitate cu instructiunile date din cand in cand de Municipiul Bucuresti Prestatorului conform Procesului verbal cu scopul de a atinge Obiectivele in deplina conformitate cu Legea Aplicabila.
«Obiective» inseamna relocarea statuilor in Parcul Izvor sau in orice alta locatie la instructiunile Municipiului Bucuresti si reasezarea lor in spatiul initial din Piata Universitatii la terminarea lucrarilor de constructii pentru Proiect.”

Sursa: Compania Apolodor

Vezi si: Lobotomizarea opiniei publice. Statuile de la Universitate au fost trimise pe autostrada suspendata a lui Oprescu

Print Friendly, PDF & Email
You can leave a response, or trackback from your own site.

7 Responses to “Despre ultima batalie a lui Mihai Viteazul. Lupta cu macaralele Apolodor si sacii cu 15 milioane de euroi”

 1. vaida francisc atila says:

  ..tema postarii era …

  1 cine trebuie sa obtina avizele …sunt peste 11
  2 cine a semnat pentru relocarea statuilor aflate pe lista monumentelor ocrotite categoria A si in baza a cui decizie …..?
  3 cind s-a organizat o licitatie pentru solutii tehnice si artistice de includere in PUZ…?
  4 cine si cind a organizat licitatie pentru solutia ,,parcarea subterana,
  cind parcarea de la Inter e goala …!
  5 cine este marele papushar din spatele statuilor…?

 2. VR says:

  Respunsul e simplu: Oprescu!

 3. Madalin says:

  Problema cu proiectul de la Universitate nu este ca se muta statuile, fiindca se vor muta temporar din cate stiu, urmand ca dupa terminarea parcarii sa se aduca inapoi unde au fost. Problema este alta: in subteran exista vestigiile arheologice ale manastirii Sf. Sava, centru cultural al Evului Mediu bucurestean – fundatiile bisericii facute de Brancoveanu sunt chiar in fata statuii lui Mihai Viteazul, apoi mai sunt si fundatiile chiliilor si altor dependinte, unde a functionat vestita scoala, Academia Domneasca de la Sf. Sava ! Toate aceste vestigii sunt incluse pe lista monumentelor istorice si, potrivit legii, este INTERZISA distrugerea lor ! Vor fi ele lasate in pace acolo, macar ? (Pt. ca despre punere in valoare si includere in circuitul turistic nici n-am curajul sa ma gandesc…). Dvs. ce stiti, dl. Roncea ?

 4. VR says:

  Asa este. Aveti dreptate! Mi-e teama ca nu vor fi lasate.

 5. Prioritatea fluidizarii circulatiei ne dicteaza ca sa fie dizlocate de pe Artera Est-Vest si statuile liberalilor Rosetti si Kogalniceanu. Plus Heliade, Mihai Viteazul, Lazar si Haret, atunci se aduna sase monumente, exact cat trebuie pentru a fi distribuite echitabil la Sectoare, in scopul omogenizarii culturii Capitalei, care e focusata mai mult prin Centru!

 6. VR says:

  Sunt in stare astia!

Leave a Reply

Powered by WordPress

toateBlogurile.ro

customizable counter
Blog din Moldova