Dan Puric despre “nationalismul masonic diferit de nationalismul comunist” si “atacul la intimitate” savarsit prin stenogramele borfasilor de presa ai lui Vintu si Voiculescu

Dan Puric: “Pana in 1989, destinul profesionalismului si al valorii era cel al monopolului ideologic. Puterea politica, fiind monocefala, intretinea valorile pentru a se legitima prin ele, le instrumenta in scopuri ideologice, propagandistice, pe ideea de nationalism comunist sau de comunism pur si simplu.

Rep: Nationalismul comunist nu e cumva o aberatie, o struto-camila? Comunismul este in esenta cosmopolit, internationalist, iar nationalismul tine mai mult de doctrinele de dreapta…

Dan Puric: Cei care au inventat comunismul l-au facut initial internationalist. Pe parcurs, li s-a stricat jucaria si s-a ajuns la nationalismul de tip comunist, care este diferit de nationalismul crestin-ortodox sau cel de tip masonic. ”

Integral in… Saptamana Financiara a domnului turnator Felix Voiculescu

Si in apararea borfasilor de presa ai turnatorului SoriNus Vintu in… Jurnalul National, tot al domnului turnator la Securitate Felix Voiculescu

Dan Puric: “Repet, dacă s-ar întâmpla asta ar fi comentariul meu, că este un atac la intimitate. Şi ar fi ceva ilegal. Neconstituţional. Iar ce se întâmplă acum în România, cu stenograme şi alte cele. Astea ţin nu de siguranţa naţională, ci de NE-siguranţa naţională”

Despre “nationalism comunism”

Laszlo Tokes:Exerciţiul românizării erei naţionalist-comuniste, scos la iveală în Raportul Tismăneanu, care se referea, în perioada aceea, la localităţile mai mari din Secuime, se petrece şi în zilele noastre, la o scară mai mică şi cu o intensitate mai redusă. Vor fi interesante de urmărit datele relevate de recensămîntul din 2011, în primul rînd în judeţul Covasna şi în special în Sfîntu Gheorghe.”

Interviu in publicatia Catavencu a turnatorului SoriNus Vintu

Vladimir Tismaneanu: “Comunismul national romanesc s-a convertit, din ratiuni ce pot fi discutate cu alt prilej, in neostalinism radical, imbratisand obsesiile nationalismului integral interbelic.”

“Sociologia comunismului” – Revista “22” a GDS, centrala ne0kominternului din Romania

Mircea Platon: O fantomă bîntuie România: Vladimir Tismăneanu

Schimbarea la fată a României – sustine Tismaneanu – … a fost „una dintre principalele manifeste ale fascismului european în versiunea «national bolsevică»”.
Asadar, dacă Iliescu e „fascist”, Cioran e „national bolsevic”. Ceea ce urmărea în acest fel dl Tismăneanu era să poată spune că între „nationalismul” românesc si comunism există o continuitate, că dictatura comunistă e o consecintă a nationalismului-legionar si că, de exemplu, cartea lui Cioran apartine „impetusului care a ajutat la edificarea unei dictaturi fasciste în România, sîngeros preludiu al celeilalte, nu mai putin sîngeroase, tiranii comuniste.” Un „preludiu”, asadar o miscare de deschidere, o miscare care anunta comunismul, care a adus comunismul.

Integral in  Convorbiri literare

NO COMMENT

Print Friendly, PDF & Email
You can leave a response, or trackback from your own site.

6 Responses to “Dan Puric despre “nationalismul masonic diferit de nationalismul comunist” si “atacul la intimitate” savarsit prin stenogramele borfasilor de presa ai lui Vintu si Voiculescu”

 1. 0rt0d0x says:

  Aşa se explică cum de-a ajuns Puricele mare vedetă : prin reţeaua masonico-oligarhică…

 2. cineva says:

  “Nationalism masonic” ?? E ca si cum ai spune “Sf. Satana” …. 😀
  Mai Purice, “bloodsucker insect”, ia nu mai beli tu creierele tinerilor naivi cu aberatiile tale pseudofilosofale adapate de banul masonic din care te infrupti.
  Orice imbecil roman stie ca ADEVARATUL nationalism a sfarsit TRAGIC si prin MARTIRIU tot timpul in Romania. Sa-i luam cronologic?
  – Mihai Viteazul
  – Tudor Vladimirescu
  – Eminescu
  – Cuza ( a scapat viu ca era si el mason…)
  – C.Z Codreanu
  – Maresalul Antonescu
  – Nicolae + Elena Ceausescu

  Cand va fi timpul sa ne scriem ADEVARATA istorie ? Nu aia pe care o invata studentii la “facultatile” de istorie de unde esti exmatriculat daca ai “tendinte nationaliste” 😉

 3. Iustina says:

  purice=insecta abjecta atinsa de toxoplasma la creier. Dati cu insecticid ca nu se mai poate! e de-a dreptul enervant. pe bune.

 4. Iustina says:

  Puric e o victima si ca el sunt multi. Dumnezeu sa ne trezeasca si intareasca!

 5. cineva says:

  Victima ?? Victima cui ? A Clubului de la Roma ? 😀

Leave a Reply

Powered by WordPress

toateBlogurile.ro

customizable counter
Blog din Moldova