Rosca Stanescu vroia sa vanda rusilor de la ALRO 30 de hectare de teren si padure la lacul Sangov. Valeriu Stoica, avocatul lor, folosit ca paravan politic si pentru trafic de influenta (Art 257, Cp). Rusii de la MARCO despre Curtea de Conturi: “Sa-i trimiteti la dracu’ cu semnatura lui Stoica”

Stenograma unei discuţii purtate pe data de 20 aprilie 2006 de Vitaly Maschitskiy cu Valery Krasnov, oficialii grupului rusesc Marco, arată cum Sorin Roşca Stănescu urma să-i transforme pe aceştia în latifundiari de Snagov. Contra sumei de 10 milioane de euro, fostul director al ziarului Ziua se oferea să le vândă celor doi un teren de 30 de hectare situat chiar în pădurea Snagov, în zona restaurantului El Capitan, pe malul lacului, transmite EvZ, preluat de RomaniaPress.ro. Contactat de EVZ, Sorin Roşca Stănescu confirmă teoria din dialogul purtat de ruşi, dar susţine că afacerea nu s-a finalizat.

“Eu nu am vorbit cu cei doi, ci cu purtătoarea lor de cuvânt din România. Pe doamna am cunoscut-o şi ea m-a întrebat dacă terenul pe care îl avea o firmă (n.r. – Captain Port Service Product SRL) în care eu eram acţionar e de vânzare. I-am spus un preţ orientativ, dar nu am vândut. Totul a rămas la nivelul de intenţie exprimată de purtătoarea de cuvânt”, mărturiseşte astăzi Roşca Stănescu. Terenul scos la mezat de acesta a fost miza unei afaceri devoalate de EVZ în urmă cu doi ani, când a fost scos la lumină mecanismul prin care SRS însuşi a devenit moşier în comuna de la periferia Bucureştiului. Printr-o inginerie la care a pus umărul edilul localităţii, Apostol Muşat, Roşca –  alături de asociaţii săi, senatorul PDL Mircea Andrei şi fostul deputat PSD Viorel Gheorghiu, ginerele lui Bebe Ivanovici, ex-preşedinte social-democrat al Consiliului Judeţean Ilfov – a cumpărat la un preţ subevaluat una dintre cele mai râvnite bucăţi de teren din Snagov, aflată pe malul lacului din localitate. Ziarul de Investigatii dezvaluia ca printr-o afacere similara Rosca Stanescu (foto sus) a pus mana ilegal pe o insula de pe Snagov.

Stenograma rusi despre Rosca – 20.04.2006, intre Valery Krasnov si Vitaly Maschitsky

Maschitskiy: Alo!
Krasnov: Vitali Lvovici!
Maschitskiy: Da, ascult.
Krasnov: Salut! Ascultă a apărut o idee interesantă. Deci, domnul Sorin Roşca Stănescu, cel pe care noi l-am numit…care deţine un trust mass-media.
Maschitskiy: Se luptă cu toţi.
Krasnov: Da. Se luptă cu toţi. Deci, el propune să analizăm posibilitatea achiziţionării a 30 de hectare pe un teren, la lacul Snagov. Este o zonă cu ieşire mare la apă. Prima lui ofertă este de zece milioane euro. 30 de hectare. Acolo este şi o pădure şi nu numai, şi tot restul.
Maschitskiy: E proprietate privată?
Krasnov: Este proprietatea companiei. Se află unde are el, cum să spun, ce are el acolo…
Maschitskiy: Tu ai văzut?
Krasnov: O porţiune. Eu nu am văzut. Pur şi simplu acum am primit această informaţie şi te-am sunat. El ne invită după Paşte să ne întâlnim şi să mergem să ne prezinte.
Maschitskiy: Trebuie văzut?
Krasnov: Este în zona…cum se numeşte restaurantul ăsta…El Capitan. Restaurantul ăsta ţărănesc. Îţi aminteşti tu.
Maschitskiy: Să-l vedem.
Krasnov: Da, e frumos. Cu pădure şi cu infrastructură şi aşa mai departe.
Maschitskiy: Trebuie să vedem actele.
Krasnov: Da. Îi spun că în principiu am deschis discuţia.
Maschitskiy: Da, desigur.
Krasnov: Iar restul le lăsăm până la întoarcerea ta, poate putem vedea.
Maschitskiy: Da, ne uităm, desigur.
Krasnov: Bine.
Maschitskyi: Ok?
Krasnov: Bine. Deocamdată nu mai sunt noutăţi. De aceea îţi urez Zbor plăcut! Fără opriri!
Maschitskyi: Mulţumesc, Nikolaevici.
Krasnov: Bine. Te îmbrăţişez!

Din acelasi Dosar ALRO voluminos, din care tot apar stenogramela kilogram, Lumea Justitiei, portalul dezvoltat de Adina Anghelescu si Razvan Savaliuc de la fosta Ziua, publica in exclusivitate un fragment cel putin la fel de interesant, despre avocatul GDS si ALRO, Valeriu Stoica, mare stramba-dreptaci PCR-ist si PDL-ist. Iata-l:


Stenograma rusi despre Stoica – 20.06.2006, ora 20:06, intre Valery Krasnov si Vitaly Maschitsky.

V.K.: Pe scurt, azi am primit la Slatina o instiintare de la Curtea de Conturi a Romaniei , care vrea sa clarifice legalitatea sttutului terenurilor, in cadrul procesului de privatizare.
V.M.: Nu au decat. Pe cine preocupa asta?
V.K.: Asculta-ma. Apoi vrea sa verifice contractul de privatizare care nu este la Slatina si nici nu pate sa fie.
V.M.: Care Curte de Conturi? Cea locala?
V.K.: Tocmai vroiam sa-ti spun. E curtea de Conturi a Romaniei, insa sucursala din Slatina.
V.M.: Trimiteti-l la Stoica, baieti!
V.K.: Da, i-am trimis deja.
V.M.: Si cu asta basta!
V.K. Si Stoica a luat legatura cu prietenii lui si a spus trimiteti-i la dracu. Nu le aratati nimic pentru ca nu au nici o baza pentru…
V.M.: Si nici imputerniciri.
V.K.: Da.
V.M.: Au trimis in scris?
V.K.: Da.
V.M: Da, Stoica trebuie sa le pregateasca un raspuns.
V.K.: Corect.
V.M.: Si sa-i trimiteti la dracu’ cu semnatura lui Stoica in calitate de birou de avocatura al ALRO.
V.K.: Asa si planificam sa facem.

Foto/Video cu bolidomanul Stoica: RTV

Print Friendly, PDF & Email
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

Powered by WordPress

toateBlogurile.ro

customizable counter
Blog din Moldova