Marele Maestru Dan Puric fata cu un suflet de copil si spate cu Securitatea. Minciuna, violenta, abjectie. AUDIO/VIDEO


Vlad Palas: M-am intalnit cu Dan Puric. M-am lamurit!
Zilele trecute am participat la o conferinţă susţinută la Braşov de domnul Dan Puric şi intitulată „Suflet de copil”. Era vorba ca la conferinţa să fie şi o discuţie interactivă cu tinerii mobilizaţi prin Inspectoratul Şcolar (pe bază de tabele nominale, ca la înalte oficialităţi politice!), dar această discuţie nu a mai avut până la urmă loc, tema conferinţei fiind schimbată în „martiraj”.

Am avut toată încrederea în domnul Dan Puric, sperând că e un om care crede cu adevărat în ortodoxie şi în sfinţii ţării acesteia. Am muncit personal pentru domnul Dan Puric în anii trecuţi, am lipit afişe pe timp de iarnă, i-am promovat conferinţele sale mai vechi pe care le-a susţinut la Braşov, am participat la discuţii cu domnul Puric (având în vedere că, alături de familia mea, am organizat două conferinţe şi două spectacole ale sale şi încă două ale trupei sale de pantomimă). Prin urmare, după conferinţa din 7 decembrie am mers să vorbesc cu dânsul. Aflasem dinainte că ar fi declarat că a semnat un angajament cu Securitatea. M-am dus să mă lămuresc, pentru că pe internet se vehiculau mai multe variante: ba că nu ar fi ştiut de ce a semnat, ba că ar fi semnat „pentru Basarabia”. Ei bine, răspunsul domnului Puric la o întrebare relativ simplă m-a făcut să realizez cu adevărat că domnul Puric este doar un actor care, din când în când, îşi mai uită şi el replicile. Mai întâi domnul Puric mi-a spus că a fost căutat într-o zi de un securist, care l-ar fi pus să semneze „ceva” pentru că vrea să elibereze Basarabia (in 1976!) şi că va trebui să îi dea în scris domnul Puric „orice informaţie despre ţară”. Oare de cine voia ofiţerul de securitate să elibereze Basarabia? De comunişti?! Deci, securitatea era, în opinia domnului Puric, anticomunista şi naţionalistă… în vreme ce în aceeaşi perioadă luptători români anticomunişti înfundau încă temniţele comuniste.

Întrebându-l pe domnul Puric de ce colaborează cu oameni din organizaţii anticreştine, mi-a răspuns ofuscat că aceştia i-au spus că vor „să facă bine” şi că printre ei s-ar afla şi creştini. Eu ştiu, însă, că nu poţi să fii în acelaşi timp şi cu Dumnezeu, şi cu mamona.

Am avut o mare dezamăgire în ceea ce-l priveşte pe domnul Dan Puric. Am crezut până în ultima clipă că poate va încerca să se desprindă de aceşti oameni, dar din păcate nu a făcut-o. Mă întreb de ce niciun coleg dintre cei cu care am lipit afişe în Braşov, cu care am împărţit fluturaşi pentru spectacole, cu care am vândut şi citit cărţile actorului, nu mai este alături de domnul Dan Puric? De ce foşti susţinători au început să-l părăsească? Mă gândesc la faptul că domnul Dan Puric s-a îndepărtat de Părintele Justin Pârvu pentru oameni suspuşi, cu influenţă, care să îl poată ajuta să dobândească „Sala Rapsodia” sau emisiunea de duminică de la ora 16 pe televiziunea naţională.

În ceea ce priveşte atacurile nedemne aduse întâi de un discipol al domnului Puric, apoi chiar de dumnealui, la adresa părinţilor mei, nu cred că ar fi nimic de spus. S-or fi gândit, măcar o clipă, ce simte un „suflet de copil” când îi sunt jigniţi părinţii?

Din acest moment, domnul Puric pentru mine nu mai reprezintă nimic altceva decât un biet actor înnebunit după bani şi faimă, care dă la o parte pe oricine pe principiul „să ne meargă nouă bine”.

P.S.: Îmi cer scuze dacă modul în care am scris este cam dur, aşa cum mi-am cerut, de altfel, scuze şi domnului Puric pentru tonul meu cam obraznic, dar îmi este greu, deşi mă străduiesc, să fiu altfel având în vedere toată încrederea pe care personal am investit-o în acest om. Într-un moment de furie, pentru a-mi arăta dispreţul pe care mi-l poartă, domnul Puric a declarat că ceea ce i-am spus eu i-a zis şi Părintele Justin Pârvu. Acesta este un compliment pentru mine, domnule Puric! În rest, vă dorim toate cele bune.

Vlad Palas – Romania, Uneste-te

Print Friendly, PDF & Email
You can leave a response, or trackback from your own site.

8 Responses to “Marele Maestru Dan Puric fata cu un suflet de copil si spate cu Securitatea. Minciuna, violenta, abjectie. AUDIO/VIDEO”

 1. Skap says:

  Bravo Vlad! Jos pălăria!

 2. teofil mija says:

  ce s-a intamplat cu teofil mija, de ce era el invocat?

 3. VR says:

  Bietul dr Mija a fost hartuit de gruparea Puric pana la moarte!

 4. Iustina says:

  Bine ca se desteapta lumea in privinta domnului Puric. Asa , cu mic, cu mare pana la indreptare. Nici pentru domnul Puric nu e prea tarziu sa se indrepte chiar daca e “caldicel”…….Dumnezeu ne rabda pe toti. Si pe cei buni si pe cei rai. Jos cu puricii loviti de toxoplasmoza la creier!

 5. maria petrascu says:

  Ma bucur nespus Vlad ca i-ai dat domnului Puric o lectie de decenta si onoare asa cum merita demult. Sa ramai mereu drept, si in credinta, si nimic nu te va clinti din loc. Doamne ajuta!

 6. MariaCYP says:

  d-le Vlad cred ca gresiti in ceea ce il priveste pe Dan Puric.sa presupunem ca Dan Puric a gresit si o continua asa pana la capatul vietii sale dar in ultima clipa se indreapta se va duce la bine …
  eu cred in Dan Puric. eu cred ca dvs nu l-ati inteles.eu cred ca e o gresala.ganditi-va numai la urmatorul fapt.el v-a deschis ochii dvs si atatora romani spunandu-va de sfintii inchisorilor,de martiri,el vb mereu de Dumnezeu,de Iisus Hristos si de atatea lucruri pe intelesul tuturor,facandu-le mult ,mai accesibile de inteles noua.Nu stiu daca ati fost atent dar odata s-a intamplat sa stea langa Gigi(PNG)si apoi au inceput speculatii cum ca ar fi intrat in partidul lui si multe altele.dar Dan Puric a zis asa:eu ma duc oriunde si-l marturisesc pe Dumnezeu.numai bine.
  Doamne ajuta!

 7. doru1943 says:

  dan pulic un mason expirat,gunoi securist,i se acorda prea multa atentie,un mascarici,transformat peste noapte in mare ,,patriot,,
  Sa fim seriosi,avem DDT contra puliucilor ! Numai bine.

Leave a Reply

Powered by WordPress

toateBlogurile.ro

customizable counter
Blog din Moldova