Asociatiile Noi Romanii si Civic Media ii cer presedintelui Traian Basescu si premierului Emil Boc “indepartarea neintarziata” a lui Kelemen Hunor. “Speram ca motul Boc nu este gluga la cocenii UDMR!”

Asociaţia „NOI ROMÂNII”

Autorizaţie nr. 13/25.11.2003;40-2/22848

Adresa de corespondenţă: Str. Unirii, nr. 3, bl.9, sc.G,  ap.10, oraş Covasna, 525200,

Jud. Covasna, tel.0743150500,

e-mail: [email protected]

Comunicat de presă

Asociaţia „Noi Românii” a transmis o scrisoare de mulţumire şi felicitare domnului Sorin Apostu, primarul municipiului Cluj-Napoca, pentru modul cum a rezolvat, în scurt timp, afirmarea adevărului istoric cu privire la statuia regelui Matei Corvin. În aceeaşi scrisoare, l-am rugat pe domnul Sorin Apostu să nu ţină seama de comunicatul Ministerului Culturii şi Patrimoniului Naţional în care, conform presei, se scrie: „Grupul statuar Matei Corvin, o creaţie a sculptorului Fadrusz Janos, este un monument istoric de categorie A şi prin recenta restaurare s-a dorit readucerea sa la forma care a fost iniţial proiectată de artist. Ministrul Culturii şi Patrimoniului Naţional, Kelemen Hunor, cere Primăriei Cluj-Napoca şi domnului primar Sorin Apostu, să îndepărteze neîntârziat acea inscripţie, care se află în zona de protecţie a monumentului şi care nu face decât să provoace artificial tensiuni între comunităţile română şi maghiară”.

Să explicăm de ce am adus această rugăminte domnului primar al municipiului Cluj-Napoca.

Pentru că domnul Hunor Kelemen, preşedinte UDMR şi vremelnic ministru în Guvernul României, face uz de o stratagemă deja ştiută şi inacceptabilă într-un stat de drept. Când ceva nu-i convine lui ori acoliţilor lui, ameninţă cu tensiuni interetnice societatea românească, autorităţile locale sau centrale. Dumnealui nu-şi respectă statutul de ministru al Ministerului Culturii şi Patrimoniului Naţional din România, ducând o activitate de marginalizare a istoriei românilor, de promovare a ideilor iredentist-şovine potrivit cărora Ardealul nu ar fi al României. Nu am citit niciun comunicat al domniei sale cu privire la manifestările ce au avut loc, recent, în municipiul Sfântu-Gheorghe, autorizate de udemeriştii ce îi conduce şi care au jignit profund toţi membrii comunităţii şi au fost vădit anticonstituţionale.

Fiind un comunicat de presă şi nu un rechizitoriu, nu continuăm cu activităţile antiromâneşti ale preşedintelui UDMR, actualmente ministru al Culturii şi Patrimoniului Naţional, care, la timpul lor, au fost relevate de mass-media şi de multe organizaţii civice din România.

Pentru atitudinea obstrucţionistă cu privire la afirmarea adevărului istoric al românilor, făcând uz de calitatea de membru al Guvernului României pentru a impune, de fapt, dorinţele unor cercuri iredentiste cu care domnia sa, probabil, simpatizează, Asociaţia „Noi Românii” îi solicită demisia.

Totodată, dacă această demisie nu se produce în maxim 7 (şapte) zile, noi, ca reprezentanţi ai societăţii civile româneşti, cerem domnului prim-ministru Emil Boc demiterea acestuia la pachet cu viceprim-ministrul Bela Marko, care a afirmat recent că: „Nu se prăbuşeşte lumea dacă limba maghiară stă deasupra limbii române”. Prin similitudine cu afirmaţiile apreciatului Bela Marko, vă garantăm, stimate domnule prim-ministru Emil Boc şi stimate domnule preşedinte Traian Băsescu, că lumea nu se prăbuşeşte dacă aceste două personalităţi nu mai sunt în Guvernul României.

Pentru spălarea păcatelor lor, dacă domnii Boc şi Băsescu nu ne vor asculta, atunci cerem cu toată responsabilitatea şi fermitatea noastră, ca aceşti udemerişti să fie puşi la treabă şi să întreprindă, în tandem, toate demersurile necesare pentru:

– Obţinerea aprobărilor necesare pentru amplasarea la Gyula, pe terenul din apropierea Catedralei Eparhiale, aflat în proprietatea Episcopiei Ortodoxe Române din Ungaria, a unei Troiţe de lemn, după modelul celor din Maramureş

– Obţinerea aprobărilor necesare pentru amplasarea la Gyula, pe acelasi teren, a statuii Mitropolitului Andrei Şaguna al Ardealului, alături de Sfânta Troiţă fiind simboluri importante pentru afirmarea identităţii naţionale româneşti şi a spiritualităţii ortodoxe,

până la sfârşitul semestrului I al anului 2011, deoarece autorităţile statului Ungaria şi partidul Jobikk se opun constant şi fără motive acceptabile.

Domnilor, aţi primit aceste funcţii pentru a face bine României! După cum se vede, nu faceţi altceva decât să o sabotaţi. Din acest motiv, solicităm, imperios, să demisionaţi, ori să fiţi demişi.

Director executiv, 25 mai 2011

Ioan Mugur Topolniţchi

Asociatia Civic Media s-a alaturat “neintarziat” acestui demers si a comunicat oficial:

“Asteptam reactia premierului si presedintelui Romaniei

“Nu credem ca Hunor isi va da vreo demisie. Mai mult, ca sef al UDMR se bazeaza pe santajarea necontenita a PDL in complicitate cu PSD, al carui tartor, Ion Iliescu, este, de altfel, creatorul organizatiei etnice cu valente extremiste si anticonstitutionale. In schimb, insa, asteptam cu incredere reactia motului Emil Boc de “indepartare neintarziata” a ministrului culturii maghiare din Romania prin demitere irevocabila. Ca doar n-o fi gluga la cocenii UDMR!?

Totodata, solicitarea noastra se indreapta si catre seful statului, Traian Basescu, tinand cont de faptul ca presedintele UDMR, Kelemen Hunor, profitand de pozitia sa de ministru al Culturii starneste potentiale conflicte interetnice si adanceste clivajul existent in societate intre romani si unguri. Ne intemeiem aceasta cerere pe faptul ca Preşedintele României reprezintă statul român şi este garantul independenţei nationale, al unităţii şi al integrităţii teritoriale a ţării. Conform rolului sau, Preşedintele României veghează la respectarea Constituţiei şi la buna funcţionare a autorităţilor publice. În acest scop, Preşedintele exercită funcţia de mediere între puterile statului, precum şi între stat şi societate. (Articolul 80 – Constituţia României).

Asteptam reactia premierului si presedintelui Romaniei.”

Ziaristi Online ii ofera presedintelui Romaniei si un bonus informativ: Kelemen Hunor despre “scandalagiul Basescu” si “problema UDMR cu Constitutia Romaniei: Articolul 1 – sintagma de stat national”

Conform informatilor Ziaristi Online, se preconizeaza alaturarea fireasca si a altor organizatii ale societatii civile romanesti.

Va asteptam mesajele pe aceasta tema la rubrica de comentarii sau la [email protected]

Cititi si scrisoarea transmisa primarului Cluj-Napoca la Ziaristi Online

Vezi si Iulia Nueleanu, redactor sef “Curentul”: Kelemen Hunor s-a descalificat definitiv si a confirmat ca e doar ministrul culturii maghiare din Romania »

Print Friendly, PDF & Email
You can leave a response, or trackback from your own site.

13 Responses to “Asociatiile Noi Romanii si Civic Media ii cer presedintelui Traian Basescu si premierului Emil Boc “indepartarea neintarziata” a lui Kelemen Hunor. “Speram ca motul Boc nu este gluga la cocenii UDMR!””

 1. paul bacosca says:

  Ma alatur si eu acestui demers. UDMR-ul si cei care sustin jocul murdar al acestei grupari iredentiste si sovine sunt ca un mar putred care se incapataneaza sa cada. Dar pana la urma se va face dreptate romanilor!

 2. roman din Tg. Mures says:

  ca si cadou pentru Basescu si pentru romani, as adauga ca Marko Bela este deranjat de bisericile ortodoxe deoarece au “turla in forma de ceapa”. Se simte in ton dezgustul sau fata de tot ce e romanesc! Uite ce oameni conduc Romania!

 3. roman din Tg. Mures says:

  Se pare ca maghiarii au multa treaba cu statuile romanesti! In noaptea de 23-24 mai a.c. a disparut bustul lui Gh. Sincai, patriot roman, reprezentant al Scolii Ardelene, autorul lucrarii ” Hronicul romanilor si a mai multor neamuri”, nascut in localitatea Sanmartinul de Campie, raciu, Mures. Ar trebui sa amintim aici si cele 600 de volume disparute din biblioteca Teleki din Tg. Mures, lucrari despre istoria Transilvaniei si Ungariei (oare ce scria acolo de au dorit ungurii sa nu ramana urme?), si romanii ce fac?!

 4. George says:

  Si eu va sustin. Asa ceva este inadmisibil. Romanii din Ungaria nu beneficiaza de acelasi drepturi ca maghiarii din Romania… Constitutia este doar asa ceva… cu care oricine se poate sterge undeva ?

 5. alex says:

  Kelemen ca Kelemen, da cu ăsta ce-ar merita să facem? Parcă e o ofensivă în rafale: https://www.buzznews.ro/2011/05/26/sfidarea-lui-tokes-laszlo-tinutul-secuiesc-va-avea-de-marti-reprezentanta-la-bruxelles/

 6. alex says:

  si cum va duce mafia maghiar de la Cluj, in frunte cu psd-istii Dancu si Ioan Rus la regionalizare

  https://www.napocanews.ro/2011/05/alexa-si-arpinews-ro-ultimul-episod.html

 7. Fanu says:

  da, ar fi ceva să îl scoată pe barbarul de la cultură dar şi pe flegma aia inumană de la sănătate…
  şi ar mai fi ceva să îl scoată pe Hunor şi apoi să adopte legea învăţământului şi statutul minorităţilor ca şi contrapondere…
  poate că şi demersul acesta se soldează cu un răspuns cam ca la propunerea de referendum pt actele biometrice la care marinelu o întors spatele la români, ca de obicei “clasa politică” în vreme de 21 de ani

  până una alta tokes îşi face jocul

  https://buletindecluj.wordpress.com/2011/05/26/secuimea-e-deja-stat-in-stat/

 8. Elena Andronache says:

  Si Grupul Independent pentru Democratie (GID) sustine acest demers.
  Presedintele Basescu si premierul Boc sa raspunda la intrebarea: cine conduce România ?

 9. Dumitru Stancu says:

  Dumitru Stancu

  Scriitor

 10. Iustina Bacosca says:

  Romania e condusa de unguri sau de romani? La toate cate ne fac ungurii, un simplu cetatean si-ar pune pe drept cuvant aceasta simpla si justificata intrebare: ce face clasa politica? Oare poporul roman chiar merita aceasta mare tradare?
  Semnez si eu.

Leave a Reply

Powered by WordPress

toateBlogurile.ro

customizable counter
Blog din Moldova