Reprezentanta “Tinutului Secuiesc” de la Bruxelles, un nou front deschis la adresa Romaniei. Baconschi, din nou sluj in fata Ungariei si a ambasadorului ei

Baconschi i-a mancat din nou din palma ambasadorului Ungariei la Bucuresti

Ambasadorul Ungariei în România, Fuzes Oskar, susţine că Guvernul României l-a asigurat că va studia chestiunea plăcuţei amplasată lângă statuia lui Matei Corvin. El a declarat că a avut „o întâlnire amicală şi constructivă la Ministerul român de Externe” şi că are „încredere că problema va fi rezolvată foarte curând, iar plăcuţa să fie îndepărtată”, transmite NapocaNews. Ciudatul ministru Baconschi are deja antecedente pe linia slujirii Ungariei impotriva intereselor Romaniei. La “sarbatoarea” maghiara de 15 martie – cand ar trebui sa comemoram 40.000 de romani ucisi de unguri in 1848 – Baconschi a aparat-o public pe sotia ambasadorului Ungariei dupa ce aceasta a citat din versurile criminalului de razboi antisemit si antiroman Wass Albert. Placa marelui istoric roman Nicolae Iorga „nu are nici un rost, ci doar un singur scop, umilirea maghiarilor. Am primit asigurări că Guvernul României va studia legalitatea amplasării plăcuţei”, a spus Fuzes Oskar dupa intalnirea cu Baconschi, care mai e si prim-vicepresedinte al PDL. Se pune asadar, si acum, intrebarea fireasca: in numele cui da ministrul Baconschi aceste garantii?

Vinerea trecuta, membrii UDMR în Consiliul Judeţean Cluj, precum şi vicepreşedintele Emoke Fekete, au părăsit şedinţa consiliului, dorind astfel să protesteze împotriva amplas dupa intalnrii citatului din Nicolae Iorga lângă statuia lui Matei Corvin. Consilierul judeţean Vakar Istvan consideră că a fost încălcată brutal autorizaţia de construire a proiectului statuii lui Matei Corvin şi a spus că în acelaşi fel vor protesta şi consilierii locali ai UDMR din Consiliul Local Cluj-Napoca. Protestul consilierilor judeţeni ai UDMR venea după ce primarul Sorin Apostu spunea că amplasarea plăcuţei plăcuţei respective s-a făcut legal.

În chestiune a intervenit şi Ministrul Culturii, Kelemen Hunor -preşedintele UDMR-, care a cerut “îndepărtarea neitarziata” a plăcuţei cu citatul lui Iorga, pe motiv că nu sunt respectate prevederile legale. La randul lor, mai multe organizatii ale romanilor le-au cerut presedintelui si premierului “indepartarea neintarziata” a lui Hunor din functia de ministru al Culturii maghiare din Romania.

Pe plăcuţa amplasată lângă statuia lui Matei Corvin este inscripţionat citatul din Nicolae Iorga –„Biruitor în războaie, învins numai la Baia de propriul său neam, când încerca să învingă Moldova nebiruită”-, plăcuţă care fusese amplastă pe monument în anul 1932, mai aminteste NapocaNews.

Presa din Ardeal comenteaza aprig pe marginea acestei noi batalii anti si pro-Romania, ignorata de “presa mare” de la Bucuresti. Directorul cotidianului “Cuvantul Liber” de la Targu Mures, reputatul jurnalist si om de cultura Lazar Ladariu, scrie un editorial lamuritor asupra problemei, pe care il reproducem mai jos:

Cine permite un fals istoric, sfidarea şi umilirea românilor în inima Ardealului?

Continuarea la Baconschi, din nou sluj in fata Ungariei si a ambasadorului ei. In numele cui promite Baconschi indepartarea placii lui Iorga de langa statuia lui Matei Corvin? »

Cititi si Curentul: Reprezentanta “Tinutului Secuiesc” de la Bruxelles, un nou front deschis la adresa Romaniei

Tinutul Secuiesc la Bruxelles

Politica paşilor mărunţi, multi şi siguri: Noi fronturi pentru dezideratul final – autonomia „Ţinutului Secuiesc“

Print Friendly, PDF & Email
You can leave a response, or trackback from your own site.

7 Responses to “Reprezentanta “Tinutului Secuiesc” de la Bruxelles, un nou front deschis la adresa Romaniei. Baconschi, din nou sluj in fata Ungariei si a ambasadorului ei”

 1. florin tudor says:

  Domnule Basescu,Consider ca esti singurul care ma reprezinta.Te-am ales si vreau sa cred ca nu m-ai mintit si nu ma vei minti.Vreau sa-mi respunzi scurt la intrebare :esti roman? Atunci fa ceva pentru noi,sa” traim bine” macar din punctul acesta de vedere, ca sintem romani

 2. Fanu says:

  Io, dară atât aş vrea să întreb un istoric ROMÂN liber de orice legături cu ocultele discrete cu şorţ albastru sub buric care or ajuns să facă burtă în curtea ţării mele România dacă o mai fost în tătă istoria ţării mele România aşa trădători de neam şi ţară cum or fost, sunt şi se pare că vor mai fi – dacă le lăsăm – leprele astea în ultimii 21 de ani la conducerea ţării şi dacă o fost vreo perioadă mai critică la nivel de bătaie de joc a străinilor la adresea neamului românesc şi ţării mele România?

  exceptând perioada ocupaţiei de către jigodiile asasine de la Ip şi Trăznea ale căror urmaşi ne tot şicanează amu şi exceptând anii de instaurare a comunismului atunci când erau mai mulţi evrei de import decât român de export…

 3. Fanu says:

  Io, dară atât aş vrea să întreb un istoric ROMÂN liber de orice legături cu ocultele discrete cu şorţ albastru sub buric care or ajuns să facă burtă în curtea ţării mele România dacă o mai fost în tătă istoria ţării mele România aşa trădători de neam şi ţară cum or fost, sunt şi se pare că vor mai fi – dacă le lăsăm – leprele astea în ultimii 21 de ani la conducerea ţării şi dacă o fost vreo perioadă mai critică la nivel de bătaie de joc a străinilor la adresa neamului românesc şi ţării mele România?

  exceptând perioada ocupaţiei de către jigodiile asasine de la Ip şi Trăznea, ale căror urmaşi ne tot şicanează amu şi exceptând anii de instaurare a comunismului atunci când erau mai mulţi evrei de import decât români de export care s au incuibat ţării…

 4. bradut roman says:

  Vad ca ma filtrezi prietene!
  N-ai decat nu te mai citesc!!!!!!!!!

Leave a Reply

Powered by WordPress

toateBlogurile.ro

customizable counter
Blog din Moldova