Casa Tuca Zbarcea & Asociatii a spulberat pretentiile lui Mihnea Berindei & Co, ca jurnalistul Victor Roncea si Asociatia Civic Media sa plateasca daune de 3 300.000.000 lei. Fondatorul GDS ramane “recunoscutul agent al Securitatii”. DOC




TRIBUNALUL

Dupa deliberare, in raport cu inscrisurile depuse la acest termen de judecata, tribunalul va mentine masura suspendarii judecarii cauzei dispusa prin incheierea pronuntata la data de 20.05.2010, motiv pentru care:

DISPUNE

Mentine masura suspendarii judecarii cauzei privind solutionarea cererii de apel formulata de apelantul Berindei Mihnea in contradictoriu cu intimatii parati SC Ziua SRL si Roncea Victor Alexandru, impotriva sentintei civile nr. 8437/22.06.2009 pronuntata de Judecatoria sectorului 1 Bucuresti, dispusa prin incheierea pronuntata la data de 20.05.2010.

Doamne ajuta!

Descarca PDF – Incheiere mentinere suspendare apel Tuca Zbarcea Roncea -Berindei

Editorialul din ZIUA pentru care urma sa fiu condamnat 🙂

Cand Minciuna sta cu presedintele la masa

“In societatea noastra socialista, o conditie primordiala a victoriei noului o reprezinta infaptuirea consecventa a politicii Partidului Comunist Roman.” – Vladimir Tismaneanu, 1981

Destinele intrepatrunse ale lui Vladimir-Volodea Tismaneanu si Horia-Roman Patapievici sunt legate chiar si prin indicativul unitatii DSS care ii avea in grija. Tismaneanu a parasit Romania socialista cu acordul si sprijinul oficial al Directiei a II-a a Securitatii. Patapievici a ramas. Dar ambele familii de “ex-patzi” sovietici se aflau in atentia aceleiasi unitati speciale: UM 0110, responsabila cu monitorizarea si contracararea activitatilor agentilor URSS din Romania. Sigur, nu ei erau agenti sovietici, ci doar parintii lor.

Regretatul opozant anticomunist, jurnalistul si scriitorul Victor Frunza, afirma in ultima editie a monumentalei sale lucrari “Istoria comunismului in Romania” ca propagandistul Vladimir Tismaneanu este urmasul direct al kominternistului Silviu Brucan, fiind insarcinat cu existenta in a doua sa ilegalitate a Partidului Comunist si a structurilor Internationalei a IV-a din Romania. Numele celulei de baza a PCR este astazi GDS – Grupul pentru Dialog Social, scrie Frunza, amintind ca acesta a fost infiintat de Brucan; prin intermediul recunoscutului agent al Securitatii Mihnea Berindei, membru de vaza al “Comisiei Tismaneanu”.

Victor Frunza explica: “In interesul puterii sale, PCR putea si poate sa imbrace orice haina, sa-si ia drept travesti orice chip, chiar si acela al adversarilor sai”. Ceea ce se si intampla astazi: Tismaneanu face pe anticomunistul, Patapievici pe preacucernicul. Ambii se pretind drept detinatori ai unui alt “adevar unic”, veritabili “gardieni ai democratiei”, pretinsi “intelectuali”, de loja, furtunari de cuvinte aruncate peste un imens pustiu de idei, ocupanti si manipulanti cu brevet ai opiniei publice.

Arma lor preferata este minciuna. Saptamana trecuta, Tismaneanu s-a apucat sa scrie, negru pe alb, ca nu a facut parte din nici o redactie comunista, ca altii – exemplificand cu Sorin Rosca Stanescu, Ion Cristoiu sau Cornel Nistorescu – si ca a scris doar “cateva texte de conjunctura”. “Profesorul” cu catedra platita in Maryland, din banii nostrii – prin intermediul retelei de profitori din Institutul Cultural Roman patronat de H.R. Patapievici -, are grave probleme de memorie. Neo-trotkistul uita ca suntem in 2007 si nu a apucat inca sa rescrie istoria din functia de Ministru al Gandirii si Implementarii cu Forta a Raportului Tismaneanu. Inca mai avem biblioteci, ne-”prelucrate”, in care inca se mai gasesc colectiile organelor de Partid in care-si facea slujul: “Tanarul leninist”, “Viata studenteasca”, “Amfiteatru”, “Scanteia tineretului”, “Convingeri comuniste” sau pana si lucrarea publicata sub bagheta lui Virgil Magureanu, in care il pupa in fund pe Ceausescu, la fel cum o face astazi cu Basescu sau cum a facut-o ieri cu Iliescu.

Autorul celui mai ticalos afront la adresa Bisericii Ortodoxe Romane si a Patriarhului Teoctist, in fond, a istoriei reale a Romaniei – mincinosul “Raport final” Tismaneanu – se doreste si inchipuie drept prim lustrationist si moralizator sef, acum pe santierul “anticomunist” al tarii. Si aceasta de la stanga presedintelui care i-a oferit Patriarhului cea mai inalta distinctie nationala oferita vreunui roman al lumii.

Daca insa Traian Basescu vrea ca gestul acesta chiar sa aiba o semnificatie pentru Romania si Patriarhului ei, pana dincolo de moarte, trebuie sa-i gaseasca Raportului si autorului lui locul cel mai potrivit, indicat fara gres de autentici militanti anticomunisti ca Ionel Cana si regretatul Victor Frunza: la cosul de gunoi al Cotrocenilor, al Romaniei. Altfel, Minciuna va sta mereu cu presedintele la masa.

Victor RONCEA

PS 17.10.2011: Imi mentin speranta ca asa se va intampla, in cele din urma 🙂

Chemarea in Judecata:

Continuarea la Roncea.ro

Cititi din timpul procesului: Informare cazul Mihnea Berindei contra Victor Roncea si adevarul. “Sandu” si “Mircea”, prin Valeriu Stoica, vor sa renunte la pretentiile fata de Ziua si sa ma atace doar pe mine. In atentia Conventiei Organizatiilor de Media din Romania

Despre un alt proces similar: Cum s-a terminat procesul Liiceanu-Liicheanu-Liigheanu, profitorul tuturor regimurilor, contra ziarului ZIUA, a lui Victor Roncea si a libertatii presei

Print Friendly, PDF & Email
You can leave a response, or trackback from your own site.

7 Responses to “Casa Tuca Zbarcea & Asociatii a spulberat pretentiile lui Mihnea Berindei & Co, ca jurnalistul Victor Roncea si Asociatia Civic Media sa plateasca daune de 3 300.000.000 lei. Fondatorul GDS ramane “recunoscutul agent al Securitatii”. DOC”

  1. Ioana says:

    Felicitari, Victor! Presa trebuie sa fie libera!

  2. Adam says:

    Bravo! Arde-i pe misei 🙂

  3. Un prieten says:

    Felicitari tie si baietilor de la Tuca si Zbarcea!
    Te citesc si sper sa pot sa fac mai mult in viitor.
    Continua!

    Un prieten

Leave a Reply

Powered by WordPress

toateBlogurile.ro

customizable counter
Blog din Moldova