Mitul Basescu – victima mogulilor, a rusilor si a “golanilor din presa”

Sunt de acord cu Basescu ca la Cotroceni este o paiata si la Palatul Victoria un plagiator. Si cu afirmatia privind clica de tradatori. Dar m-am saturat de dubla masura. Plagiatori si paiate sunt destule si in jurul lui. Ca sa nu mai vorbim de tradatori. Chestia cu “golanii din presa” care ataca “oamenii muncii intelectuale de la orase si sate” ma face sa privesc de-acum mult mai circumspect toate declaratiile presedintelui-suspendat. Si sa pun serios “sub semnul intrebarii” “dezvaluirile” coloneilor sai. Stiu ca in procesul de victimizare, pe langa mogulii cei rai si golanii cere biciuiesc intelectualii in piata publica, inevitabil trebuie sa apara, cand se “incinge” treaba, si rusii, pe post de sperietoare nationala. Dar nici pe-asta n-o mai cred. De ce? Pai din foarte multe motive, care tin de cumetriile politico-mafiote de care nu este strain deloc regimul ungro-pedelisto-gedesist. Un alt principalul motiv ar fi ca toata economia importanta a tarii este, oricum, in mainile lor. Iar altele sunt explicate mai jos. Sa citim in continuare.

Din pacate pentru tara, Traian Basescu nu reuseste sa inteleaga, nici acum, ca mizele unor batalii politice – chiar si demiterea unui presedinte sau chiar si iesirea Romaniei din UE – sunt infime pe langa cele ale apararii culturii nationale sub indiferent ce regim, totalitar sau democratic, cum se pretinde cel de acum. Repet ceea ce i-am scris in Sfarsitul erei Basescu. Cine l-a ingropat, ce il poate invia: “Ce n-a indraznit nici macar o “carpa kaghebista” ca Iliescu sau un “invins al sistemului” ca Constantinescu – sa atace filonul national prin otravire, zagaduire si secare -, s-a petrecut, iata, din nefericire, sub presedintele-luptator Basescu, un aparator al cauzei romanesti in Basarabia, cum n-au fost ambii sai predecesori la un loc. Averea tarii se mai poate reface, societatea se mai poate curata, chiar si singura, dar cine si in cati ani va putea repara multiplele fracturi provocate coloanei vertebrale a natiunii, identitatea nationala, si gaurile lasate in cultura romana de sobolanii ICR?”

Nu stiu ce sau daca a inteles ceva presedintele-suspendat din ce am vrut sa spun dar ma intreb de ce, daca “apara poporul si nu scaunul” nu a reactionat deloc cand, la sezatoarea de la GDS, filozofeanu’ Liiceanu a catalogat romanii, ca si prepusul sau Patapievici, drept un neam de imbecili. Iata ce i-a spus Liiceanu lui Basescu: “Suntem prizonieri ai unui clase politice (…) Poporul cade în groapă prin inconştienţa lui, noi cădem în groapă pe conştienţa noastră”. Definitie “Inconstient”: “Care nu are o atitudine conștientă față de realitatea înconjurătoare; fără minte, fără judecată”. Adica, intelegeti, “noi”, ghedesistii, vorba lui Brucan – fondatorul Grupului, alaturi de Soros si Iliescu-KGB -, suntem singurii care gandim in tara asta. Iar poporul cel tampit ne trage si pe noi in groapa. Desigur, a uitat sa specifice ca ei, GDS-istii, sapa la groapa acestui popor de 22 de ani.

Dar sa revin la povestea din titlu: Basescu victima presei. Hai sa cantarim cum sta afacerea asta. Cum? Cel mai simplu: comparand presa care conteaza in aceasta batalie (scrisa, online si TV) si mogulii pro Basescu (dintr-un motiv sau altul – de exemplu, lui Patriciu ii tatie curul ca intra-n puscarie 20 de ani) cu presa si mogulii anti Basescu. Plus cei si pro si contra, oarecum neutri. Ca sa ne lamurim. Cum stiu ca cei care citesc acest blog sunt oameni informati, de la CIA la STS, sunt convins ca vor sti sa puna in balanta si serviciile secrete care manevreaza armele media de mai jos. Restul cititorilor, la fel de inteligenti, pot sa le intuiasca. Iata ce-mi iese mie (daca gresesc, astept sa fiu corectat):

Presa si mogulii pro-Basescu:

Realitatea TV – Vintu-Schwartzenberg

B1 TV si Evenimentul Zilei – Paunescu-Silberstein (unde evolueaza cu dezinvoltura pe langa col. Turcescu si pol. Gusa, ca sa nu mai vorbim de Tismaneanu si ai lui)

Adevarul si Dilema Veche – Patriciu, Plesu si rusii

Romania libera – Adamescu si nemtii

Curentul – Mihai Iacob si moldovenii 🙂

Hotnews/Contributors, Revista “22” – Soros, GDS si compania KGB

UPDATE: Un cititor imi atrage atentia ca am uitat de Nasul TV

Pro si contra / neutri

Radio Romania si TVR- poporul “inconstient”

RTV – Sebastian Ghita (mai mult contra dar si pro, vezi prestatia Sorinei Matei)

Trustul Media Pro – Lauder si Sarbu cu tot cu CTP

Trustul Ringier – Ringier

Ziare.com (si pro si contra)

Presa si mogulii anti-Basescu:

Jurnalul National si Antenele – Voiculescu

Cotidianul lui Nistorescu

Deci, victima cui? Care moguli? Aia rai sau aia buni?

Ca de Golani, ramane cum am stabilit:


Imnul Golanilor lui Basescu si Iliescu de VictoRoncea

Print Friendly, PDF & Email
You can leave a response, or trackback from your own site.

11 Responses to “Mitul Basescu – victima mogulilor, a rusilor si a “golanilor din presa””

  1. Un roman says:

    L-ati uitat pe Nasul!!!

  2. Mitza says:

    D-le Roncea, pana la un anumit punct aveti dreptate, cu mogulii pro si contra, cu ICR-ul, parerea mea. O singura completare, din cate am inteles eu, trustul Adevarul Patriciu l-a pierdut odata cu falimentul Mic.Ro, ziarele au scris ca l-ar fi cumparat avocata lui (!!). Unde n-aveti dreptate, pericolul rusesc nu cred ca e exagerat de presedintele Basescu, daca ne gandim ca in spatele PSD sta tatucul Iliescu, maestru in lovituri de stat, scolit la Moscova. Aduceti-va aminte ca Prostanacul s-a deplasat la Moscova inainte de alegerile din 2008, iar Constatinescu la Tiraspol inainte de alegerile din 1996, Basescu nu. Sigur ca Basescu nu e perfect, face si el parte din sistem, dar a reusit ceva ce n-a mai reusit nici un presedinte inaintea lui, o justitie si un DNA cat de cat functionabili, au fost arestati si inchisi atat nume mari de la propriul partid (primarul Cluj-ului, PDL, de exemplu), cat si de la opozitie (tatal si mama coruptiei, Adrian Nastase). Sub care regim s-a mai intamplat asa ceva?! Daca vedem cu cat dispret se comporta USL, in numai trei zile schimba comisii care nu le conveneau, isi subordoneaza direct institutii (Monitorul Oficial, etc), guverneaza prin nenumarate OUG, neaga evidente (plagiatul lui Ponta), etc, atunci suntem iar in situatia sa alegem raul mai mic: Basescu. Probabil ca va fi demis, ca atata intelege masa de alegatori, Basescu le-a “luat” 15 lei la pensie, dar daca ne gandim in perpectiva, probabil ca USL nu va castiga alegerile din noiembrie, cel putin nu fara frauda, ca la astea se pricep. Si nu le va castiga din simplul motiv ca nu mai au de unde face pomeni electorale, toata Europa e pe marginea prapastiei si nu se intrevede nmic bun, in continuare. Cu stima, Mihai

  3. VR says:

    Nimeni nu-i contesta meritele lui Basescu. Si nu il pun nicicum in balanta pe Basescu cu rahatii de la USL. Basescu e, neindoios, diferit de Iliescu si Constantinescu. Asta nu cred ca trebuie sa ma impiedice sa-i semnalez greselile. Ce remarc eu este ca rahatii de sub Basescu nu sunt mai prejos decat rahatii lui Ponta si Antonescu.
    Oricum, Basescu nu va fi demis. Va castiga prin neprezentare. Corect ar fi ca dupa aceea sa-si dea el demisia si sa anunte alegeri anticipate. Altfel vor urma inca doi ani de haos.

  4. VR says:

    PS: Asta cu Patriciu care a pierdut Adevarul in mana avocatei lui m-a dat gata! 🙂 🙂 🙂
    Iertati-ma!

  5. Ioana says:

    Si Digi24 e cu Basescu!
    Dar nu prea inteleg: voia ca toate televiziunile sa fie cu el?
    Ca sa fie ca-nainte?

  6. PECHEA says:

    Sper sa scapam odata de problema asta nationala: Basescu.

Leave a Reply

Powered by WordPress

toateBlogurile.ro

customizable counter
Blog din Moldova