Sfarsitul erei Basescu. Cine l-a ingropat, ce il poate invia

Astazi, Traian Basescu isi petrece, probabil, ultimele sale clipe la Cotroceni. Cel putin cele de presedinte legitim. O stie si el, altfel nu ar fi trebaluit tot week-end-ul pe la Presedintie cotrobaind de ramas bun prin t0ate cotloanele Palatului, cu resturi pe la colturi din umbrele lui Iliescu si Constantinescu, caci Ceausescu nu a mai apucat sa-l foloseasca. O stie cu siguranta, caci altfel nu ar fi invocat “precedentul Bush” in ultimul sau discurs de presedinte votat, primul de presedinte resuspendant.

Timp de doua zile, de la suspendarea din Parlament si pana azi, cand Basescu ii preda cheile Romaniei lui Antonescu, statul nu a avut un presedinte. Nu-i nimic. Moldova a stat fara sef de raspublica 917 zile. Ce se va intampla, oare, cu Romania, de aici incolo?, se intreaba multi prosti sub acoperire de ziaristi prin fosta presa romana. Parca au stiut, vreunul, ce s-a intamplat cu Romania pana acum. “Mai grav decât faptul că România a ajuns colonie, lucru pe care eu îl spun de ani de zile, nu pot să apreciez că ar fi altceva”, afirma amar analistul economic Ilie Serbanescu, cu privire la situatia de azi, de dupa lovitura de palat (expresia cea mai corecta, dupa parerea mea). Daca insa in ceea ce priveste Moldova stim cam a cui colonie este, lucrurile nu stau foarte clar in privinta Romaniei. Industria strategica, multe zacaminte minerale, gazele si petrolul sunt, ce-i drept, in labele rusilor, cu mici exceptii. Vorbim de Rusia, tovarasa Germaniei (si nu de azi de ieri). Iar prin intermediul bancilor, fostul imperiu austro-ungar a atins pentru prima oara malurile Marii Negre. Ce ne-a mai ramas? Pamantul? E de vanzare! Padurile? Se rad! A cui colonie este, deci, Romania, si cine l-a suspendat, de fapt, pe Basescu?

Daca ar fi sa privim la politica, ca sa ne lamurim, am vedea cum se da cu fundul de pamant cand la Bruxelles, cand la Washington, cand la Moscova. Dupa care, asa cum zic unii, se fac bai de sezut direct la Marea Moarta.  Ce simplu era totul la suspendarea din 2007, cand puteam folosi cerneala presei ca turnesol. Atunci, urmand logica presedintelui, ne puteam raspunde foarte simplu la intrebarea despre cine e “baiatul bun” si cine sunt “baietii rai”: mogulii, evident! Mogulii Voiculescu, Vintu si Patriciu – vanzatorul Rompetrolului nostru – erau oamenii Moscovei. Implicit, Basescu reprezenta politica SUA si atunci aveam de a face cu o batalie geopolitica, cam aceeasi de secole, legata de controlul Gurilor Dunarii si Marii Negre, ceea ce inseamna controlul Europei. Si totusi, ce s-a schimbat de atunci?

Acum, Voiculescu pare singurul care a ramas tare pe pozitie. Dar pana cand? Vintu mangaie prin unde telepatice butoanele Realitatii, plimbata de la un SRI-ist la un Mossad-ist si inapoi la KGB-ist, iar Adevarul-KGB a devenit mai servil decat organul lui Silberstein, Evenimentul Zilei, in timp ce Patriciu, “mogulul cel rau”, Patriciu, tipul care scrasnea din dinti cand vorbea de “presedintele-bataus”, ei bine, miliardarul Patriciu, nasul Nasului Rosca Stanescu, e mai “basist” decat Basescu insusi! Un “bubico” desavarsit, pus “mumos” cu botul pe labe; pe labele din spate chiar! Ce sa mai intelegem din asta?

Pai, daca pastram logica anti-moguliana din 2007 inseamna ca Basescu este aparat de… Tel Aviv si Moscova/respectiv Berlin impotriva…. cui? A Washington-ului? Si care Washington? Ala de la Casa Alba-Neagra, care deja se zgaltaie in fata propriului electorat? Sau, de fapt, e o “babardeala” generala, o lupta acerba pentru resurse in care nu mai conteaza nici steagul, nici prohabul?

E drept, Gututenstein, asa-zisul reprezentant al Americii in Romania, oricat de vocal-instrumental ar fi, pentru ochii si urechile presei, ramane, nu-i asa?, “cel mai bun prieten al lui Mircea Geoana”! Motiv pentru care Basescu nici nu i-a onorat vreodata gazonul. Pe deasupra, Victoras Ponta, concurentul lui Plagiiceanu, vrea sa ne faca sa credem ca aducerea lui Wesley Clark la Palatul Victoria – cu o zi inainte de votul din Parlament si “pro-bono”, ca doar e pensionar american! – ar insemna ca PSD-ul, recte USL-ul, are vreun sprijin al SUA. Sa fim seriosi. Omul a batut in retragere din armata SUA. In schimb, e foarte activ in armata de militari in civil ai verosului George Soros, pe care specialistii il considera un “front-man” al familiei Rothschild, de ale carei afaceri in Romania nu e strain nici un sponsor cunoscut al fostului premier roman, unul cu nume mai ungurean parca… Sa mai amintim ca din armata lui Soros face parte si europarlamentara lui Crin Antonescu, Renata Weber, tovarasa de arme a ayatollahei societatii civile, Alina Tatiana Mungiu Pipidi, ambele salvatoare din gura ale Rosiei Montana?

Dar ce ne facem ca din aceasta armata mai face parte – si inca cu multe victorii si decoratii la activ, precum un transeist sovietic – insasi colonaleasa brigazilor rosii din PDL, Monica Macovei, impreuna cu toata gasca ei de pionieri GDS si “felousi” de-ai rectorianului Andrei Plesu: “brandul”  fatalailor Teodor Anatol Baconschi, retardul de la 1 Toader Paleologu, oligofrenul cu staif Cristi Preda, tampitelul cu acnee Mihaita Neamtu, MC-ul transpirat Traian Razvan Ungureanu, si cu voia dvs, ultimul pe lista, “salvatorul neamului” – doar “daca e nevoie”, bineinteles – greu-asudatul Muc cel mic al gradintei de UTC-isti si soimi ai patriei ungurene, Mihaita Razvan Ungureanu, bursier si al Fundatiei Soros si al unui individ ceva mai special pe plan international, ca infractor de talie mondiala, unu’, parca Mark Rich ii spune…

Carvasazica e o bataie intre gasti, cum mai vezi pe dupa blocuri sau pentru suprematia tarabelor din piata, disputate intre clanurile tiganesti. Numai ca acum tarlaua se numeste colonia Romania. Au sutit-o hotomanii USL, pusi pe chestii dilimandroase. Dar “si-o vor inapoi” hutanii din PDL. E “Țara lor, băi, țara lor“, ca sa citez un jurnalist harsait. Nu a noastra, a simplilor romani, ci a lor, a celor 0,01% din populatia Romaniei, recte Udrea, MRU & Co. Cum ar spune Valter Roman: “Dupa noi, vom veni tot noi!“. Sau, mai pe romaneste: “Pleaca ai nostri, vin ai nostri, noi ramanem tot ca prostii. Aia hoti, astia hoti, mama lor la toti!”.

Dar sa ne intoarcem la presedinte, care isi petrece azi, cel mai probabil, ultimele sale clipe legitime la Cotroceni. Dar nu atat pentru ca USL-istii vor sa jefuiasca ce a mai ramas din tara si sa o imparta cu cine mai stiu ei – o puteau face linistiti dupa alegerile din toamna – cat in mare parte din cauza tupeului si arogantei incomensurabile ale “asasinilor platiti” ai culturii si istoriografiei romane, care si-au gasit culcusul cald la sanul lui Basescu. Recte dublurile lui Pacepa din fruntea Coloanei a V-a, sinecuristii Patapievici & Tismaneanu, tata si mama-omidele cooperativei neo-kominterniste, cu para-protectii si pluri identitati si biografii, de dublu si triplu stipendiati, chiar si de la Romania pe care o sapa, zilnic, cu sadism.

Iata ca Basescu a pierdut dupa cum am prezis, in avertismentele mele zadarnice: pe mana “intelectualilor” de mucava, a agentilor antiromani din armata de civili ai lui Soros, care au facut insuportabila respirarea aceluiasi aer cu ei, chiar si de catre tipi obisnuiti cu putoarea, ca USL-istii care-i dau jos din copac acum. Dovada ca au si fost primii pe lista! Jaful asupra averii nationale, catre care se indreapta, avid, la randul lui, USL-ul, poate fi suportat – e un sport practicat asupra acestui pamant de peste doua mii de ani -, dar atentatul la identitatea nationala, nu.

Ce n-a indraznit nici macar o “carpa kaghebista” ca Iliescu sau un “invins al sistemului” ca Constantinescu – sa atace filonul national prin otravire, zagaduire si secare -, s-a petrecut, iata, din nefericire, sub presedintele-luptator Basescu, un aparator al cauzei romanesti in Basarabia, cum n-au fost ambii sai predecesori la un loc. Averea tarii se mai poate reface, societatea se mai poate curata, chiar si singura, dar cine si in cati ani va putea repara multiplele fracturi provocate coloanei vertebrale a natiunii, identitatea nationala, si gaurile lasate in cultura romana de sobolanii ICR?

Desigur, suspendarea presedintelui poate fi considerata ilegitima si, mai ales, amorala. Dar cum altfel a fost si este atacul la fiinta nationala realizat de locotenentii lui Soros prin insesi mult disputatele “institutii ale statului roman”, in care s-au incotopenit si din care nu se mai dau dusi? Sa speram, desigur, ca patapievicii si tismanenii, lepadatii liichenii si cacartarestii – toata greco-bulgarimea care se dadea nepoata lui Traian -, nu vor fi schimbati cu alte capuse ale politicii dambovitene ca mungioaiele si webaresele de pe tarlaua puterii. Sa speram ca cei insarcinati cu apararea securitatii nationale isi vor face, macar acum, datoria.

Asadar, daca Basescu vrea sa se intoarca la Cotroceni, peste 20 de zile, va trebui mai intai de toate sa se debaraseze de aceste deseuri ideopolitice, care il trag in jos, iremediabil, spre haul de unde nimeni nu mai are scapare. Numai apelul sincer la oamenii simpli dar care imbratiseaza valorile autentice ale natiunii – atat de batjocorite de “alesii” ICR, cu o ura viscerala fata de poporul roman si tot ce-i romanesc -, il mai poate salva pe capitanul Basescu, comandantul de cursa lunga al politicii romanesti. Daca nu se va elibera din mrejele intelectoaloizilor – si va alege sa sprijine si sa se lase sustinut de toate mutrele acestea pretinse de romani – isi va face un rau imens nu numai lui, ci intregii Romanii.

Dar, sa nu uitam, deasupra noastra Dumnezeu vegheaza…

Pentru documentare cititi si:

Suspendare / Duminicală

Ziaristi Online: Victor Roncea: Cine l-a rapus pe capitanul Traian Basescu si cine il poate invia. De la Pacepa si dublurile lui, Patapievici si Tismaneanu, inapoi la popor »

Print Friendly, PDF & Email
You can leave a response, or trackback from your own site.

28 Responses to “Sfarsitul erei Basescu. Cine l-a ingropat, ce il poate invia”

  1. porumb says:

    Ffff adevarat, dar si adevarul ii doare pe pdl-ustii ,astia!!!!

  2. Vasile Ilarie says:

    Domnule Victor Roncea, ar trebui sa acordam, noi toti, mai multa atentie aromânilor din Balcani. Lucrurile au inceput sa se miste, insa timid. Poate ca ar fi bine daca am vorbi cu toti prietenii nostri pentru a genera un curent de opinie in acest sens. Acolo lucrurile se desfasoara lent, insa cale de intoarcere nu va mai fi, unele localitati ale lor mor incet, multi aromâni pleaca pentru a nu se mai intoarce niciodata. Situatia aromânilor din Grecia este dramatica, acolo nu au niciun fel de drepturi, cum sunt convins ca stiti.

    Stiu ca acest comm nu are legatura cu subiectul tratat, stiu cat conteaza lupta cu nenorocitii pe care ii plezniti in articole. Daca reusiti sa faceti ceva in sensul a ceea ce am spus mai sus …

  3. VR says:

    Doamne ajuta!

  4. Florina says:

    Obiectiv articolul, domnule Victor Roncea. Dar totusi indraznesc sa spun ca nu putem sa ne punem speranta in acesti romani simpli ce mai dau buna ziua pe ulitele Romaniei fara sa le ceara nimeni si pentru asa s-au obisnuit de la strabuni.Acesti oameni, care au bataturi in palme si inca se mai gandesc la pamantul lor, deja s-au obisnuit cu galeata electorala, cu sapca rosie, verde, portocolie sau ce culoare o mai fi si alte pomeni de la preotul din sat sau de la paharnicul localitatii.Sunt in stare sa se bata pentru pamantul lor, dar nu vor avea niciodata imaginea de ansamblu a Romaniei si a pericolelor care o inconjoara. Asadar, Presedintele nu se poate baza pe ei. Imi pare rau sa o spun, dar chiar nu mai avem nici o sansa.

  5. Iustina Bacosca says:

    De ce presedintele Basescu nu s-a debarasat de acesti antiromani mult mai devreme? De ce? De ce? De ce? Mereu m-am intrebat. Ce l-a impiedicat sa o faca? Un om rational stie sa discearna intre BINE si rau! De ce?….Este intrebarea pe care i-as pune-o domnului Basescu.

  6. ndumiritu says:

    sugerez fluturilor sa citeasca acest material.ca-si zic ,liberi.

  7. VR says:

    Multumesc. Tocmai, eu cred ca mai avem (cel putin) o sansa.
    Doamne ajuta!

  8. Andra says:

    Florina, romanul are mult mai mult bun-simt decat isi imagineaza inteligentia ICR-ista. Romania profunda s-a saturat de circ electoral si demagogie populista.

  9. cineva says:

    Americanii au o expresie: “if it looks like a duck, swims like a duck, and quacks like a duck, then it probably is a duck.” Până când o să mai continuati cu neinfricatul capitan basescu lucrat de dregatorii vicleni? Cum de lucrurile astea care nu s-au intâmplat nici pe vremuri se întâmplă sub Băsescu? Cum de se înconjoară perseverent de personaje sinistre gen Patapievici sau Macovei? Poate că lucrurile astea rele care s-au întâmplat sub Băsescu şi băieţii ăştia răi pe care i-a promovat totuşi îl reprezintă. Astăzi avem dovada că Băsescu e sluga colonială cea mai apreciată de Germania, altfel nemţii nu ar trata guvernul român, oricâte i s-ar putea reproşa, mai rău decât pe Gadafi când mitralia civili. Grosolănia lui frau Merkel cu al sau “Inacceptabil!” este trufia iuncherului prusac ocărându-şi argaţii obraznici, iar campania internaţională împotriva guvernului este o tradare, chiar dacă nu în sensul penal.

  10. mark says:

    Domnule Roncea,de aceasta data nu va recunosc!Spuneti multe si nimic!De fapt CINE ESTE CEL BUN IN ROMANIA?Pe ce se mai bazeaza romanul?Pe cine?Unde ii pot fi sperantele?Este simplu,este usor sa arunci in aer niste legitime sperante,care aparent sustin ALTCEVA!Este simplu sa treci la vidanja tot ce poate romanul sa mai creada sau sa spere!
    DAR,Alternativa,solutia CARE ESTE,domnule Roncea?Ca nu o dai nicicum!Ar fi oare PSD-ul despre care nu sufli un cuvint? Ar fi oare PNL puturosului national ajuns la virf precum un paduche?Sau poate esenta trucarii trucarilor adevarului numit FELIX?
    UNDE SUNT SOLUTIILE?CARE NE ESTE DRUMUL?UNDE SUNT LIDERII?
    Raspundeti domnule Roncea ca sa pot sa va respect si in continuare…

  11. VR says:

    @ Dle Mark (Mark who? Sper ca nu Gitenstein! 🙂 ), aveti orbul gainilor (stiti expresia asta?)? N-am scris negru pe alb ca USL-ul (din care, daca nu stiti, fac parte PSD si PNL) reprezinta o (alta) gasca de jefuitori, un (alt) clan tiganesc?
    Nu sunt “oracolul din Damaroia” ca sa dau solutii deja aranjate dinainte de diverse servicii. Solutia trebuie sa apara singura, clara, pentru toti cei carora le pasa de Romania. Daca nu apare insa, nu trebuie sa ne prostituam alegand intre doua papusi Chucky, cu sau fara ochelari, Made in USSR sau alta locatie… “exotica”. 🙂

  12. Ionel says:

    frate Roncea,

    Daca te dau afara pe usa,intra pe geam ca jurnalist la Cotroceni!

    Gasesti tu o solutie sa lucrezi in continuare,sau chiar sa avansezi.Nu conteaza cine vine la putere!

    Casatoreste-te fa 5 copii frumosi ca tine,si lupta tot pe aceasta cale pe care ai inceput-o,alaturi de Sfantul Justin Parvu!

    Pentru ca lupta ta este sustinuta de ingeri,nu doar de pamanteni,si nu poate sa piara niciodata,este eterna pe veci.

    Daca am gresit vreodata trebuie sa ne iertam.SI sa luptam!

    Dupa parerea mea in Romania ar trebui sa fie o intrunire a Fundatiei George Manu,pentru toti care mai sunt legionari.Sau macar de la PTPT fost PPP.Nu exista Mantuire pentru neam de unul singur,ci cu ajutorul arhangelului Mihail,prin urmarea Carticicii Sefului de cuib.

    Poporul acesta indobitocit de ani de comunism trebuie sa se trezeasca,sa inceapa din nou o agricultura,si sa se ridice spiritual.

    Chiar articolul acesta e recomandat,despre spiritualitatea neamului romanesc:

    https://fgmanu.ro/sentinela.php#s54

  13. Horea says:

    Multumesc pentru expunerea situatie de azi a Romaniei.In complectare doresc sa relevez faptul ca Basescu nu e mai mult decit un agent strain infiltrat la pupitrul de comanda cu ajutorul unor alegeri fraudate. De aici mai departe, el a urmarit cu strictete ordinele primite din afara si a reusit sa ia sub comanda lui institutiile Statului dupa metodele de coruptie aplicate. Nu observati ca dupa fiecare eveniment nefavorabil lui tace vreo 2-3 saptamani, dupa care trece la actiune ?. Pauza e folosita minutios la inregistrarea instructiunilor si la transmiterea lor agentilor in subordine, dupa care incepe in ordine cronologica, si cistiga intotdeuna din cauza tehnicalitatii. A avut nevoie de un vot, a aminat decizia CCR si a lamurit-o pe Aspazia Cojocaru. Astfel a lichidat voturile a 8.5 mil. votanti. Intotdeuna e necinstit, e gata de orice, nu poate fi invinuit de inteligenta, si daca e indreptatit sa fie timpit, el abuza acest privilegiu.Ponta si Antonescu, pe linga faptul ca se prezinta incomparabil fata de bufonul prezidential, ne ofera sansa de revenire de la perspectiva unui colaps total. Daca ei se vor dovedi a fi trisori, vor zbura si ei la fel ca si Basescu. Uni spun ca sunt paridul de comunisti ai lui Iliescu. Dar cine nu e comunist,acolo?. Nu va opreste nimeni sa gasiti opozanti mai buni, si sunt sigur ca timpul va produce politicieni mai prolifici, dar pina atunci eu sunt mai mult de fericit cu Ponta si Antonescu.

  14. Alex says:

    Uite ca nu a picat ti-ar fi placut asta nu ? Ponta si Antonescu au facut ceva ? De aia o duc Romanasii cei saraci ca o …. de smecheri ce sunt astia mai rau ca acum doi an. Cine a votat USL sa va spalati cu ei pe cap fraierilor.

  15. VR says:

    La fel si cu PDL! 🙂

Leave a Reply

Powered by WordPress

toateBlogurile.ro

customizable counter
Blog din Moldova