EXCLUSIV. In atentia lui Traian Basescu, a SRI si SPP. Documente CIA care probeaza ca sistemul de securitate american nu l-a luat in seama pe agentul sovietic Ion Mihai Pacepa. Un indemn catre presedintele suspendat sa nu devina complice la fraudele informative ale agentilor GDS si ICR

Sunteti printre primii romani din lume care veti vedea si citi mai jos mai multe materiale ale CIA legate indirect de agentul sovietic Ion Mihai Pacepa, aflate in trecut sub ochii presedintelui SUA si extrase din documente desecretizate ale Agentiei americane de intelligence. Fostele documente strict secrete sunt publicate acum in exclusivitate de Roncea Ro in sprijinul edificarii presedintelui suspendat Traian Basescu asupra greselilor neindreptate in care se complace, generatoare de grave erori de ordin strategic, pentru intreaga Romanie. Poate greseste el, poate greseste eu. Errare humanum est, perseverare diabolicum. Daca se dovedeste ca am gresit eu, ii promit solemn ca ma voi lasa definitiv de presa. Dar dupa 29. Dar daca greseste el ar fi bine sa ia in seama dictonul latin de mai sus. Aspectele de mai jos, veti vedea, par doar de istorie. Sunt de o istorie putrezita, viermanoasa, care insa, prin prezenta ei in organismul viu al securitatii nationale, inclusiv in saloanele Cotroceniului, poate declansa, si azi, o cangrena fatala. Specialistii sa o spuna.

Asadar, mai intai sa intram in context:

Domnul Traian Basescu, presedinte ales si suspendat, s-a aflat saptamana trecuta intr-o vizita la sediul GDS, unde a tinut si o conferinta interactiva. Consilierii sai, care se pare ca nu sunt mai inteligenti si, probabil, nici mai loiali decat predecesorii lor, l-au indemnat pe fostul sef al statului sa mearga la localul Grupului pentru Dialog Social (voi reveni asupra acestui aspect pentru ca presedintele suspendat sa fie constient de toate greselile pe care le face, in lant, spre propria-i pierzanie).

La masa instalata pe un podium, in fata unei audiente pretins selecte, domnul presedinte suspendat a fost plasat intre Sorin Ionita de la SAR, prim-adjunctul Alinei Mungiu Pippidi, Magda Carneci, fosta presedinta ICR – Paris, si Andrei Cornea, ideolog GDS, cel care tocmai il facuse “mahalagiul de care au avut nevoie intelectualii”, in revista “22” (finantata fara jena de fostul Guvern Boc in ciuda mult trambitatei crize planetare). In fata sa, pe bancute, ienicerii Andreea Pora si Armand Gosu si spahii Andrei Oisteanu, Horia Roman Patapievici si Gabriel Liiceanu, printre alti spectatori-animatori. Patronul Humanitas, desi nu foarte demult se “lepadase” de Basescu ca de satana (literlamente!) impreuna cu tovarasul sau, Andrei Plesu, a tinut sa-si arate acum sprijinul fata de “lepadat”, in schimbul mentinerii lui Patapievici ca presedinte al ICR. In cursul zilei de ieri a reluat textul sau din curtea GDS pe postul Realitatea TV, televiziunea detinuta de puscariasul Sorin Ovidiu Vintu si de cercetatul penal Elan Swartzenberg dar, in mod paradoxal, favorabila presedintelui suspendat Traian Basescu.

Dl Liiceanu, ca si Vladimir Tismaneanu, un alt aparator de complezenta al dlui presedinte ales si suspendat, s-au remarcat, impreuna cu dna Lucia Hossu Longin si Sorin Rosca Stanescu (iar paradoxal?) drept unii dintre cei mai infocati sustinatori din Romania ai agentului sovietic Ion Mihai Pacepa. Dl Liiceanu, ca si dl Rosca-Stanescu in trecut, a si publicat, de altfel, la Editura Humanitas, un volum de propaganda si dezinformare a la Pacepa, semnat de Lucia Hossu Longin, secretar al PCR in TVR in perioada regimului de trista amintire. Un menaj grobian de falsificatori ai Istoriei si Adevarului.

Fostul general nomenclaturist comunist Ion Mihai Pacepa, considerat vinovat de crime comise ca sef adjunct al compartimentului Securitatii responsabil de spionajul extern (DIE), a fost dovedit deja de istoricul american Larry L Watts drept agent sovietic, atat in lucrarea sa monumentala lansata anul trecut, “Fereste-ma, Doamne, de prieteni” – care stim ca a intrat in posesia presedintelui Romaniei – cat si in conferinte stiintifice publice, in care a aratat ca insusi Pacepa a recunoscut acest lucru in fata fostului director CIA, James Woolsely, si a cunoscutului scriitor anticomunist Vladimir Bukovski, cu care autorul acestor randuri a colaborat indeaproape.

Insusi directorul Serviciului Roman de Informatii, ambasadorul George Cristian Maior, a afirmat despre cartea lui Pacepa, atat de laudata de Liiceanu, ca de fapt contine “mult neadevar, minciuna si propaganda”.

Cu toate acestea, Gabriel Liiceanu, in calitate de PR-ist al agentului sovietic Pacepa, se incapataneaza, ca si Vladimir Tismaneanu – mai nou, “speechwriter”, pe engleza, “negrisor” pe romaneste –  , sa raspandeasca sub forma de promovare a acestuia dezinformarile sale crase, cum ar fi “abolirea mitului disidentei Romaniei comuniste inauntrul lagarului socialist” si “cum „disidentul“ Ceausescu si-a pus Securitatea sa lucreze pentru sovietici pana in ultima clipa”.

Documentele pe care le public aici in premiera, special pentru ochii presedintelui ales si suspendat – pentru a stii cu cine se insoteste, ca sa stie cine risca sa fie definit ca este – dovedesc ca, dupa “defectarea” lui Ion Mihai Pacepa in SUA, CIA nu a luat in considerare nici una dintre dezinformarile sale privind “mitul disidentei anti-sovietice a lui Ceausescu” tratandu-l pe seful statului roman cu cea mai mare consideratie si atentie, ca pe un lider politic care infrunta sistemul sovietic, asa cum speram ca o face cu succesorii acestuia si actualul presedinte suspendat al Romaniei. Nu stand cu ei la masa si apreciind mieroasa lor aparare rostita cu o jumatate de gura si din varful buzelor. Pentru ca atunci te faci complice la fraudele lor, intelectuale, morale si informative, in numele intereselor lor de grup, indreptate sistematic impotriva Romaniei!

Ce punem la dispozitie mai jos si istoricilor “razboiului rece” dar si specialistilor in apararea Constitutiei “la zi”, in special din SRI si SPP, sunt Rapoarte ale CIA care au circulat catre si intre presedintele Statelor Unite si principalii responsabili pe probleme de securitate din Senatul si Congresul SUA, transmise in perioada 1978 – 1979, la sase luni deja de la “defectarea” lui Pacepa. Dupa cum vedeti, nici una dintre alegatiile lui Pacepa despre Romania si Ceausescu nu au fost luate in serios de expertii CIA, dimpotriva, documentele de mai jos le dezavueaza practic in totalitate. Daca asa sta situatia, cum se numeste activitatea dusa de “aparatorii” sai Liiceanu si Tismaneanu, apologetii lui Pacepa-KGB? Si cum ii sta unui presedinte sa se asocieze cu aceasta activitate, mai ales cand este  foarte probabil ca scopul infractorilor culturali si informativi sa fie penetrarea totala a sistemului si mentinerea unui teren propice pentru un eventual nou trafic de influenta la nivel inalt?

Pentru documentare: Basescu si Cartitele: De la Pacepa – Homo Sovieticus si Tismaneanu – Talpa Europaea la Liiceanu – Eternul Liicheanu. Cu un apel la Butonul 0 – CIA si Butonul 3 – SRI

Iata documentele, care fac parte dintr-o lucrare mai ampla, in curs de elaborare si definitivare:

“Briefs” section of CIA’s National Intelligence Daily Cable, 30 October 1978, pp. 6-7:

 

p. 7:

 

 CIA’s National Intelligence Daily (Cable), 29 November 1978, pp. 1-3

 

p. 2:

 

[deleted paragraph]

 

p. 3:

 

“Overnight Reports” section of National Intelligence Daily, Friday, 19 January 1979, p. 15:

 

National Intelligence Daily, 14 January 1979, pp. 14-16:

 

…in “Special Analyses” section

p. 15:

p. 16:

Sursa: Roncea.Ro

Pentru detalii: Ziaristi Online

Print Friendly, PDF & Email
You can leave a response, or trackback from your own site.

12 Responses to “EXCLUSIV. In atentia lui Traian Basescu, a SRI si SPP. Documente CIA care probeaza ca sistemul de securitate american nu l-a luat in seama pe agentul sovietic Ion Mihai Pacepa. Un indemn catre presedintele suspendat sa nu devina complice la fraudele informative ale agentilor GDS si ICR”

  1. Marius D. says:

    Este primul an al Renasterii, Acela care tine palmele deasupra neamului nostru, datorita omeniei si credintei lui, vrea ca toti sa-i vada pe ticalosi asa cum sunt. Asa a fost intotdeauna.

  2. gigip1948 says:

    https://gigimarcu.wordpress.com-In articolul”Amintiri din ’89-jurnalul unui maior anonim,sunt breproduse intamplari inedite din decembriei 1989,traite personal de catre mine,inclusiv despre rolul lui Ioan Mihai Pacepa!

  3. gigip1948 says:

    Domnule Roncea,pentru ca va apreciez ca pe un ziarist onest,cel mai bun in domeniul investigatiei jurnalistice,va indrituiesc,in cazul ca doriti,sa folositi ,conform propriei decizii,datele si informatiile postate pe blogul meu!

  4. probase says:

    Te platesc porcii aia de ciaisti. Porcule!

  5. Andra says:

    Din pacate, Occidentul fie nu este interesat de Romania, fie nu accepta alte “retele intelecuale” in afara modelului Suzana Gadea-Elena Ceausescu”. De aceea, dupa “democratia populara” din 1947, respectiv Gogu Radulescu-Suzana, dupa instaurarea “democratiei” in 1989, Europa se orienteaza cu aceeasi fermitate spre activistii din cadrul Ligii ProEuropa, trecand cu vederea nevoia vitala a unui popor de a-si forma propriile elite.

  6. VOICAN MARIN says:

    BRAVO!

    UN TRĂDĂTOR, UN AGENT AL SOVIETICILOR CA JIGODIA DE MIHAI PACEPA A FOST LĂUDAT DE NIŞTE OAMENI CARE NU PUN LA ÎNDOIALĂ CĂ DACĂ LI S-AR FI DAT PRILEJUL NU FĂCEAU LA FEL, DAR AMERICANII (UNŞI CU TOATE ALIFIILE) N-AU PUS BAZĂ PE UN ŞOBOLAN ÎNFILTRAT, CEEA CE ESTE UN SEMNAL DE ALARMĂ PE CARE D-LE RONCEA ÎL TRAGEŢI, IAR DACĂ LIMBA CLOPOTULUI CARE VA DA SUNETELKE DE AVERTIZRE CELUI VIZAT VOR FI DESTUL DE ÎNLTE, SPERĂM SĂ AIBĂ MINTEA ROMÂNULUI “DE PE URMĂ” PREŞEDINTE.
    O MICĂ SUGESTIE:
    NU TOŢI CITITORII REVISTEI ŞTIU LIMBA ENGLEZĂ AMERICANĂ, CEEA CE AR FI NESPUS DE BINE DACĂ TEXTELE LE-AŢI SCRIE ŞI ÎN ROMÂNĂ.
    VĂ SALUT DRAG ROMÂN ŞI VĂ DORESC SUCCES”

Leave a Reply

Powered by WordPress

toateBlogurile.ro

customizable counter
Blog din Moldova