Kelemen Hunor insista pe schimbarea Constitutiei Romaniei in primul rand pentru eliminarea sintagmei de “stat national”

Kelemen Hunor, preşedintele UDMR, susţine că este nevoie de o amendare foarte “serioasă şi profundă” a Constituţiei. Kelemen Hunor a declarat, luni, la Sfântu Gheorghe, că scopul Uniunii este de a avea o reprezentare puternică în viitorul Parlament, deoarece în următorul mandat se vor aborda mai multe teme majore, printre care şi modificarea Constituţiei.

În acest context, Kelemen Hunor a afirmat, într-o conferinţă de presă, că UDMR nu vizează doar modificarea sintagmei de “stat naţional”, ci şi modificarea altor articole ale Constituţiei pe care le consideră “a fi depăşite”.

“Noi vrem să modernizăm statul român. În Constituţie sunt multe, multe probleme, iar prima dată trebuie modificat articolul care interzice modificarea primului articol, care este un nonsens. Până la urmă, Constituţia României a fost făcută şi a fost votată de oameni, deci nu e dată de Dumnezeu. Eu înţeleg că în Biblie nu se poate modifica Apocalipsa de om, dar să interzici în Constituţie să modifici un anumit articol şi să nu ţii cont de realităţile, de evoluţia societăţii, de evoluţia Uniunii Europene eu cred că este o gândire cam îngustă şi dintr-un alt secol. În continuare noi suntem interesaţi să modernizăm Constituţia, inclusiv în ceea ce priveşte primul articol şi când vorbim de articolul unu vorbim doar de sintagma de «stat naţional», nu şi de celelalte sintagme. Această propunere a existat, există şi va fi susţinută în continuare”, a explicat preşedintele UDMR.

“Deci eu spun că sunt foarte, foarte multe probleme în Constituţia României care deja au fost depăşite de situaţie şi de evoluţia societăţii şi trebuie o amendare foarte serioasă şi profundă. Deci, când vă gândiţi la UDMR, să nu vă gândiţi doar la articolul unu, avem idei şi în alte zone, la fel de importante, dar nu renunţăm nici la această idee”, a conchis extremistul maghiar din capul la UDMR.

Sursa: Q Magazine

Print Friendly, PDF & Email
You can leave a response, or trackback from your own site.

3 Responses to “Kelemen Hunor insista pe schimbarea Constitutiei Romaniei in primul rand pentru eliminarea sintagmei de “stat national””

 1. Sergiu says:

  Acest articol se termina foarte frumos. Dati mai sus si recititi ultimele cuvinte ” din capulla UDMR”

  Suntem de acord, e ok…..

 2. Costin Serban says:

  Draghe kelemeno hunory,

  Io doreste la tine se schimbe mei antai constitutie maghiaro la buda si pista si dupe ceea vii la noi sa dam apro-bare ca ai fecut lucru bun.
  In rest dute la stremosii tei colo in mongologhe, la Asiia.

  Plimba pestii bai ….ne-Romanule!

Leave a Reply

Powered by WordPress

toateBlogurile.ro

customizable counter
Blog din Moldova