Interdictia lui Eminescu functioneaza si azi, la 163 de ani de la naştere si 123 de ani de la moartea “Romanului Absolut”. A.C. Cuza, Corneliu Vlad si Gh. Buzatu despre suprimarea cotidiana a lui Eminescu. Primul film documentar. VIDEO

Ziaristi Online:

Misterele vietii si mortii lui Eminescu. A.C. Cuza acuza: Lui Eminescu i-au fost cenzurate din timpul vietii “versurile cari redau conceptia sa adanc nationala”

A. C. Cuza

“În această ordine de idei, d. prof A.C. Cuza a semnalat faptul că o casă de editură din Capitală, care-şi zice „naţională”, a suprimat, în toate ediţiile, anumite versuri cari redau în mod caracteristic şi categoric concepţia adânc naţională a lui Eminescu.”

Cui ii e frica de o Zi Nationala Mihai Eminescu sau cum a fugit statul actual de numele lui Eminescu

Eminescu si Nae Georgescu - foto Cristina Nichitus Roncea

Are cumva ţara, la Bucureşti sau din străinătate, o stăpânire pe care o supăra sau o deranjează Eminescu? Ne interzice vreo lege internaţională, vreun aquis comunitar sau vreo datină a pământului să-l preacinstim pe unul dintre cei mai înzestraţi şi mai încercaţi români? De ce nu Ziua Eminescu?

VIDEO: Primul film documentar despre Eminescu, realizat de Octav Minar, in 1914

Inmormantarea lui Eminescu

Are titlul “Eminescu, Veronica, Creanga” si este primul film documentar despre Eminescu. A fost realizat de Octav Minar in 1914. Filmul a fost descoperit la Arhiva Naţională de Filme de către Ion Rogojanu…

Cititi si descarcati cartea Profesorului Nae Georgescu

“Boala si moartea lui Eminescu” la Mihai-Eminescu.Ro

VIDEO: Istoricul Gh. Buzatu despre istoricul M. Eminescu si C.Z. Codreanu 

 de ZiaristiOnlineTV

Print Friendly, PDF & Email
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

Powered by WordPress

toateBlogurile.ro

customizable counter
Blog din Moldova