Romanii din SUA reclama: Corina Dragotescu a “emigrat” in America pe banii cetatenilor Romaniei, printr-o sinecura la Consulatul General de la Los Angeles, dupa modelul fiului adoptiv al lui Iliescu, Bujor Sion

COSTURILE DE EMIGRARE ÎN SUA ALE JURNALISTEI CORINA DRĂGOTESCU VOR FI PLATITE DE CETĂŢENII ROMÂNIEI

de Simona Botezan

Iliescu-si-Dragotescu-egal-Love-adica-Liublu-tibia

Corina Dragotescu, de profesie sinecurista

Consulul General al României la Los Angeles, Eugen Chivu, a declarat pentru ziarul Mioriţa USA, că jurnalista Corina Drăgotescu va fi ataşat de presă al Consulatului, începând de la 1 septembrie 2013. Din discuţia cu domnul Consul General reiese că postul este nou creat, iar salariul jurnalistei va fi plătit din bani publici. Corina Drăgotescu va începe munca direct cu o pauză, pentru că urmează Labor Day weekend.

Ce datorii au de achitat contribuabilii şi statul român faţă de Corina Drăgotescu, o jurnalistă controversată, care şi-a anunţat intenţia de emigrare în octombrie 2012, într-un reality show lacrimogen la TV? Potrivit declaraţiilor ei din 2012, soţul a caştigat la DV Lottery, iar motivul emigrării este fiica lor, care studiază fashion & modeling la UC Riverside din Long Beach, CA. Dar despe facultăţile de ”maioneză cu ciuperci” din SUA discutăm altadată. ” Plec pentru un viitor mai bun pentru fata mea. M-am dus în America foarte des, de 12 ani merg de două ori pe an, cel puţin. Am văzut cum este să trăieşti într-o ţară în care vin oameni din toate locurile şi în care toleranţa înseamnă ceva. Aveam nişte vise, am trăit 20 de ani să-mi ating acele vise. După 30 de ani de muncă mă aşteaptă un anunţ al unui alt ‘domn Boc’ care să-mi spună: nu avem bani să vă plătim pensia. Prefer să te duci în afară, unde munceşti 10 – 15 ani, dacă Dumnezeu îmi dă sănătate, îţi depui bani de pensie său pentru viitorul copilului şi reuşeşti să-i oferi o viaţă normală familiei pe care o ai. Pornesc la un alt drum”, a declarat ziarista în 5 octombrie 2012, la RTV.

Este normal ca familia Drăgotescu să-şi susţină unicul copil. Nu este normal să uzeze de metode de parvenire dâmboviţene pentru a obţine o sursă de venit în SUA. Românii din America şi-au câştigat respectul pentru că s-au integrat în societetate prin forţe proprii (fără proptele de la Bucureşti), respectând legislaţia şi valorile ţării adoptive. Drăgotescu vine in SUA cu balcanisme, a renunţat deja la obiectivele declarate anul trecut (corespondent RTV; şcoală de nutriţie în California), iar acum are ambiţia “să aibă grijă de românii-americani”. Numai că românii-americani nu au nevoie de grija dumneaei pentru că se descurcă foarte bine singuri, unii de zeci de ani, alţii de 3-4 generaţii.

În calitate de angajată MAE, Corina Drăgotescu nu va presta servicii pentru SUA, deci nu va avea dreptul la ajutor social sau pensie din partea statului american, ci va depinde tot de “un domn Boc”.

Cititi despre toata afacerea “Sinecurista” la Ziaristi Online

Print Friendly, PDF & Email
You can leave a response, or trackback from your own site.

4 Responses to “Romanii din SUA reclama: Corina Dragotescu a “emigrat” in America pe banii cetatenilor Romaniei, printr-o sinecura la Consulatul General de la Los Angeles, dupa modelul fiului adoptiv al lui Iliescu, Bujor Sion”

 1. diaconul Eusebiu says:

  Împuţitul de Tăpălagă sub pseudonim în Hotnews:

  https://www.hotnews.ro/stiri-esential-15503039-institutul-elie-wiesel-protesteaza-fata-acordarea-titlului-cetatean-onoare-pentru-parintele-iustin-parvu-catre-consiliul-local-baia-sprie-fost-negationist-holocaustului.htm

  Şo pe el!
  JOS TTRAIAN BĂSESCU, JOS MONICA MACOVEI, JOS MAFIA SOROŞISTO-MACOVISTĂ!

 2. Jurnalistii din presa romano-americana isi castiga existenta cinstit, in domeniul lor de expertiza si practica jurnalismul in timpul liber, din pasiune, pentru pastrarea limbii romane in comunitatile din America de Nord. Participam la evenimente (inclusiv la cele organizate de Consulate si Ambasada); realizam interviuri; scriem articole de opinie; relatam evenimente din coumunitatile romanesti; evenimente de interes din SUA s.a.m.d. – ca jurnalisti independenti, fara sa fim platiti “cu ora” sau sub alte forme din bani publici. Pretindem respect fata de banii contribuabililor si de la d-na Dragotescu, mai ales daca nu este diplomat trimis in in SUA in misiune de catre Centrala MAE.

  Cateva exemple: Ziarul “New York Magazin” apare, de 16 ani, din initiativa privata si pe banii domului Grigore Culian; “Gandacul de Colorado” s-a tiparit timp de 11 ani din initiativa si pe banii jurnalistului Lucian Oprea. Ziarul “Miorita USA” se tipareste de 8 ani din initiativa si pe banii inginerului Viorel Nicula, care (in plus) organizeaza prin “Asociatia Culturala Miorita”, infiintata in urma cu 12 ani, evenimente culturale romanesti la Sacramento, CA, cu artisti de origine romana, tot din banii dumnealui, castigati cinstit la trei locuri de munca. Televiziunea romaneasca din Chicago RTN la fel s.a.m.d.

  Jurnalistii care scriu, colaboreaza, editeaza, tiparesc sau distribuie ziarele romanesti din SUA sunt voluntari, lucreaza gratuit in interesul comunitatii romano-americane.

  Exista in SUA si cativa corespondenti ai trusturilor de presa din Romania, platiti din banii acestor trusturi, nu din banii contribuabililor. Asa avem pretentia sa se comporte si d-na Dragotescu, in calitate de corespondent RTV. Pana la sosirea dumneaei in SUA, nimeni nu a cerut bani de la MAE, Consulate sau Ambasada, ca sa scrie articole despre romanii-americani. Ca urmare, jurnalistii romani din America nu au motive sa o agreeze pe d-na Dragotescu doar pentru ca vrea sa scrie articole pe banii Consulatului din LA. Deocamdata dumneaei nu a demonstrat nimic in SUA ca jurnalist, nu si-a castigat respectul comunitatii despre care vrea sa reflecteze.

  In calitate de jurnalist voluntar in presa diasporei am obtinut media credentials pentru Department of State (2010); NATO Summit Chicago (2012); US Senate Media Gallery (2013 – 2014); am primit un “golden ticket” pentru Inauguration Day (2013) si doua premii pentru reportaje (premiul I si premiul III) la Forumul Presei Romanesti din America de Nord (2012). Deplasarile le platesc din banii mei, iar articolele le public gratis in peste 20 de ziare si reviste din tara si din diaspora. Ca urmare, nu accept lectii despre cum se face jurnalism in SUA de la d-na Dragotescu si mi-as dori sa inteleaga aceste aspecte daca vrea sa faca parte din comunitatea romano-americana si din organizatiile jurnalistilor romani din America. Nu acceptam decat jurnalisti independenti, transparenti, curati, neafiliati.

  Cei care s-au apucat de comparat CV-ul dumneaei cu al meu, ar face mai bine sa-l compare pe al d-nei Corina cu CV-ul d-lui Consul General Eugen Chivu sau al d-nei Consul Mihaela Deaconu din LA, cu care d-na Dragotescu are pretentia sa fie “colega” in diplomatie.

  Salutari cordiale de la Washington si sa auzim numai de bine!

  Ing. Simona M. Botezan
  Senior Broker
  ___________________________________________________
  Deputy Manager “Miorita USA” Romanian American Newspaper
  Vice President Romanian Journalists without Borders (AJRP)
  Correspondent ACT NATO
  Member at North American Romanian Press Association
  LA Press Club
  US Senate Media Gallery

Leave a Reply

Powered by WordPress

toateBlogurile.ro

customizable counter
Blog din Moldova