Mircea Cartarescu “acoperit” de SRI in fata CNSAS? DOCUMENT privind cercetarea relatiei cu Securitatea a numitilor Mircea Cartarescu, Lilian Zamfiroiu, Gyorgy Frunda si, cu voia Dvs, ultimul pe lista, Sorin Ovidiu Vantu

Locotenentul de Securitate Mircea Cartarescu cercetat de CNSAS

Cartarescu si alti cacanari cu epoletiIn baza dezvaluirilor unui fost coleg de-al sau de Unitate privind relatia lui Mircea Cartarescu cu Securitatea (cititi de la ZiaristiOnline.Ro: Cartarescu, sublocotenent la Securitate, instruit cu activisti, militieni si ofiteri DIE pentru a deveni politruc. VIDEO EXCLUSIV) in data de 17.10.2012, Asociatia Civic Media a adresat o cerere fireasca Consiliului National pentru Studierea Arhivelor Securitatii, pentru lamurirea alegatiilor (vedeti documentul mai sus). Dupa un an si doua luni de la aceasta data, conducerea CNSAS ne confirma faptul ca cercetarile continua si in privinta altor persoane – respectiv Lilian Zamfiroiu, presedinte ICR de sase luni (!), Gyorgy Frunda, consilier personal al primului-ministru Victor Ponta de un an de zile (!), cat si, cu voia Dvs, a domnului Sorin Ovidiu Vantu, care este deja un personaj de legenda dar si de “siguranta nationala”, comunicarea CNSAS fiindu-ne necesara pentru definitivarea unei lucrari complexe despre presa post-decembrista si patronii ei. Ei bine, in ce-l priveste pe fostul sublocotenent la Securitate Mircea Cartarescu, care in aproape un sfert de secol de la evenimentele din 1989 nu a vorbit niciodata despre aceasta experienta intima si, probabil, orbitoare, a vietii lui, preferand sa scrie mai mult despre relatiile si pozitiile sexuale ale parintilor sai, CNSAS ne informeaza negru pe alb (documentul mai jos) ca ar fi dorit sa ne dea un raspuns la termen, potrivit Legii. Insa… “fostii detinatori ai arhivei Securitatii” – respectiv Serviciul Roman de Informatii – intarzie sa transmita institutiei “un ultim raspuns”, “in pofida faptului ca am revenit in rastimpul scurs de la anterioara noastra corespondenta cu o noua adresa de solicitare a clarificarii situatiei cazului respectiv” pentru a se putea “permite emiterea concluziei investigatiilor”. Pai se poate asa ceva? SRI pune bete-n roate CNSAS si opiniei publice interesate sa stie daca candidatul la premiul “Ciresica” a dat sau nu cu subsemnatul? Zau ca nu-i frumos! Sa rugam conducerea SRI sa-i zoreasca pe domnii de la Arhive, nu?! Sau poate ii cauta mai temeinic toate dosarele si atunci sa-i felicitam anticipat!?

Mircea Cartarescu, Sorin Ovidiu Vantu, Gyorgy Frunda si Lilian Zamfiroiu cercetati de CNSAS - Civic Media 2013

Print Friendly, PDF & Email
You can leave a response, or trackback from your own site.

6 Responses to “Mircea Cartarescu “acoperit” de SRI in fata CNSAS? DOCUMENT privind cercetarea relatiei cu Securitatea a numitilor Mircea Cartarescu, Lilian Zamfiroiu, Gyorgy Frunda si, cu voia Dvs, ultimul pe lista, Sorin Ovidiu Vantu”

  1. Raluca says:

    Foarte intersant articol, nu stiam de existenta acestor detalii. Multumesc!

Leave a Reply

Powered by WordPress

toateBlogurile.ro

customizable counter
Blog din Moldova