Basescu, slujnicuta ungurilor extremisti si Tokes, urmasul fantomelor ucigasilor de romani. De ce nu sunt expulzati agitatorii maghiari de la Targu Mures, de la UDMR, PPMT si PCM la Jobbik, HVIM si Garda Maghiara. UPDATE: Analiza lui Dan Tanasa

Tokes Sandor Arpad Autonomia Targu Mures UDMRIn sfarsit, in conferinta de presa de ieri de la Cotroceni, cand cucul a cantat, cum ne-a obisnuit, de trei ori, au putut afla si romanii de ce presedintele lor (?) Traian Basescu nu il deposedeaza pe extremistul maghiar Laszlo Tokes de Steaua Romaniei, pe care tot el i-a infipt-o-n piept. Cica asteapta decizia Justitiei, caci Tokes a atacat in instanta hotararea Consiliului de Onoare al Ordinului Steaua Romaniei. Pana mai ieri astepta Raportul Consiliului, cu cererea expresa “sa fie bine intocmit!”. Acum asteapta Justitia! Ceea ce nu s-a intamplat in cazul eroilor din Grupul Trosca, pe care i-a “demartirizat” pe loc, desi familiile lor se aflau cu procese de contestare pe rol (!).

Eh, la cum merge biata Justitie in Romania intelegem ca Basescu isi va termina mandatul bine-mersi spalandu-se pe maini de acest caz ca Pilat din Pont, cum, iarasi, ne-a obisnuit, atunci cand e vorba de poporul pe care, in acte, se presupune ca-l serveste. Iar Tokes va ramane cu Steaua Romaniei, spre intinarea Ordinului National, pe veci. Pentru ca, dupa cum stim din “precedentul Vadim”, urmatorul presedinte nu va mai putea revoca decretul dat de antecesorul sau (Explicatie: “Curtea de Apel Bucureşti i-a dat câştig de cauză liderului PRM, pe motiv că o decoraţie sau distincţie nu poate fi anulată decât de cel care a conferit-o, în acest caz, fostul preşedinte Ion Iliescu. (…) Precedentul cu Vadim nu s-ar putea repeta – in acest moment – şi în cazul europarlamentarului Laszlo Tokes pentru că acesta a fost decorat de preşedintele Traian Băsescu, iar retragerea distincţiei s-ar face de preşedintele în exerciţiu, care este tot Traian Băsescu.” Sursa: Adevarul). E priceput marinarul in ticalosii, nu-i asa?!

Dar asta a fost treaba cea mica facuta de Basescu ieri, in direct, in fata natiunii. Treaba mare, trantita cu stropi populisti in ochii televiziunilor si a fraierilor de romani care se mai uita, inca, la televizor, a fost aia cu cum va vorbi el cu Parlamentul si Guvernul si CSAT-ul ca sa interzica extremistii maghiari din partidul Jobbik. La o asemenea golaneala mai ca vine sa-i raspunzi pe masura “omului cu o mie de fetze” de la Cotroceni. Dar sa incercam sa ramanem oameni.

Ideea avansata de domnul presedinte Traian Basescu este o mare gogorita. Parlamentul si Guvernul nu pot interzice prezenta in Romania a tuturor membrilor Jobbik. Cum vor fi reperati acestia la intrarea in tara? Dupa IQ-ul redus? Si, in plus, aceasta ar fi o discriminare fata de celalalte partide si grupari extremiste: HVIM, Garda Maghiara, PPMT-ul lui Tokes si PCM-ul mosit de Basescu si, evident, UDMR-ul, tovarasul de drum al tuturor tradatorilor de tara, formatiune ilegala care are inscris in statut si program desfiintarea Articolului I al Constitutiei Romaniei, statul national unitar roman, si unde majoritatea membrilor sunt si cetateni ai Ungariei. Cu astia cum faci?

Un raspuns la fel de tupeist ca si gogorita lui Basescu a dat Ministerul de Externe anul trecut, la o cerere de declarare drept persona non grata a liderului Jobbik, Vona Gabor. Tupeist dar bazat pe Convenţia ONU de la Viena in care se arata ca de non grata “beneficiaza” doar diplomatii. Bun, si daca cei care au cerut gresit – tot PSD-isti de-ai tai – sunt neinformati, de ce nu ii luminezi tu, Corlatene, explicand ca, in schimb, orice cetatean strain de care nu-i place statului roman poate fi expulzat in orice secunda, de oriunde s-ar afla el pe teritoriul Romaniei. Ceea ce este si cazul de azi. Sau poate s-a pierdut lista data de SRI pe la MAE, pe la Cotroceni… Cine stie, poate, din greseala, a ajuns, intr-un “schimb de experienta”, chiar pe la Budapesta?…

La sfarsitul anului trecut, opt suporteri romani asteptau sa fie expulzati din Grecia dupa ce fusesera inchisi pentru ca se prezentasera la un meci cu… fumigene. Ce credeti, bozgorii ungurii de la Targu Mures, care au participat la un miting violent neautorizat cerand autonomia unui teritoriu al Romaniei, se ridica la nivelul… fumigenelor de pe stadioane?

Sau: anul trecut numarul romanilor declarati “non-grata” in Ucraina, practic expulzati sau posesori de interdictie, se ridica la 16, conform unei stiri din Adevarul. Dintre acestia, cel putin sase sunt jurnalisti profesionisti. MAE-ul lui Corlatan i-a trimis sa negocieze cu SBU-ul (Securitatea) ucrainean. Vedeti aici, aici si aici. Jurnalisti, nu membri ai unor grupari extremiste!

Dar ce ziceti ca chiar unul dintre agitatorii de la Targu Mures, lider al HVIM, ce sa vezi, e declarat “non-grata” in Slovacia si Serbia si…expulzat din Canada! Update: Toroczkai Laszlo, liderul grupării extremiste HVIM, întors de la punctul de trecere a frontierei Salonta (oct. 2013). Deci, se poate! Dar de ce nu s-a intamplat acest lucru si cu liderul Jobbik! Caci este clar ca nicaieri in lume nu poate fi interzisa intrarea in tara a tuturor membrilor unui partid (mai ales cand frontirele UE sunt libere!). Numai la noi trebuie sa manance rahat un presedinte la televizor. Si sa mai dea cateva portii si Guvernului si Parlamentului Coalitiei UDMR-USD. Ce gluma buna! Ca doar maine-i 15 martie. Sunt sigur ca UDMR-istii din Guvern si Parlament si slujnicutele lor se vor intruni de urgenta pentru a interzice pana pe 15 toti extremistii fara ghivent din Romania, aia impreuna cu care au iesit la incalzire chiar ei, pe 10 martie, la Targu Mures (foto sus). Si cu aia cu ghivent ce-or sa faca? Pentru aia asteptam decizia Justitiei! Sa nu cumva sa gresim…

Buna, nu? Ha, ha, ha, ha, ha!…

Basescu si Tokes

Pentru documentare:

Martie: cand fantomele iredentiste maghiare ies din cavourile istoriei. Un serial documentar de Corneliu Florea special pentru Ziaristi Online (I) »

UPDATE: EXCLUSIV. ANALIZĂ. UDMR se delimitează de extremiștii din Ungaria, pe cei din România îi finanțează și îi încurajează

Print Friendly, PDF & Email
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

Powered by WordPress

toateBlogurile.ro

customizable counter
Blog din Moldova