Larry Watts: “România nu trebuie să se teamă de Putin”. Premiile Fundatiei Culturale “Magazin Istoric” 2014 la BNR. Sorin Rosca Stanescu in Iran

Lary-Watts-la-Institutul-de-Sociologie-al-Academiei-Romane-Foto-Victor-Roncea

Ziaristi Online:

“România nu trebuie să se teamă de Putin”. Un interviu fulminant cu Larry Watts

Catalin Moraru - Monitorul de Botosani si Larry Watts Aprilie 2014

“Şi eu am trăit aici. Din 1982 până în 1984. Şi era groaznic. Am stat în căminul 14 din Cluj, probabil eram singurul străin care nu era din lumea a treia. Nu aveam căldură, nu aveam curent şi dacă vroiai chestii ca lapte trebuia să te aşezi la coadă cu o noapte înainte. Era o mizerie. (…) In 1993 scriam pentru corporația RAND un scenariu de război cu conflict etnic în Tansilvania, așa că…”

Premiile Fundatiei Magazin Istoric 2014 la BNR si Simpozionul Cristian Popisteanu cu Mugur Isarescu, Radu Varia, Cristian Paunescu, Dan Berindei, Larry Watts si alti istorici. FOTO/VIDEO/INFO

Simpozionul Cristian Popisteanu Magazin Istoric Ziaristi Online_6 Larry Watts si Mugur Isarescu

Pe 7 mai 2014, Banca Nationala a Romaniei a gazduit traditionalul Simpozion anual de istorie bancară “Cristian Popişteanu” si ceremonia de decernare a Premiilor Fundatiei Culturale “Magazin Istoric”. Tema celei de-a XXII-a editie a Simpozionului a fost “Cristian Popișteanu – ziarist și istoric”.

Sorin Rosca Stanescu a discutat la Teheran despre capacitatile nucleare ale Iranului. FOTO

Sorin Rosca Stanescu si Ali Larijani in Iran la Teheran 29 apr 2014

Presedintele grupului de prietenie Romania-Iran din Senatul Romaniei, ziaristul si omul politic Sorin Rosca Stanescu, a efectuat la finalul lunii trecute o vizita in Iran, impreuna cu mai multi demnitari si jurnalisti, printre care si autorul lucrarii Iranul, la rece, reputatul comentator de politica internationala Corneliu Vlad.

Print Friendly, PDF & Email
You can leave a response, or trackback from your own site.

4 Responses to “Larry Watts: “România nu trebuie să se teamă de Putin”. Premiile Fundatiei Culturale “Magazin Istoric” 2014 la BNR. Sorin Rosca Stanescu in Iran”

 1. geo says:

  Parchetul de pe lângă Tribunalul Cluj a dispus urmărirea penală faţă de mai mulţi angajaţi ai TVR, suspectaţi de săvârşirea infracţiunii de incitare la ură sau discriminare. Dosarul a fost deschis în baza sesizării Ministerului român de Externe şi a Ambasadei Israelului, după ce în data de 6 decembrie 2013, într-o emisiune, a fost interpretat un colind considerat antisemit. Purtătorul de cuvânt al Parchetului Tribunalului Cluj, Theodor Pavelescu, a declarat, marţi, că mai mulţi angajaţi ai TVR vor fi chemaţi la audieri. „Parchetul de pe lângă Tribunalul Cluj a dispus urmărirea penală faţă de mai multe persoane, suspectate de săvârşirea infracţiunii de incitare la ură sau discriminare, conform art. 369 din Codul Penal, în urma difuzării unui colind pe postul de televiziune TVR 3. Cercetarea are la bază sesizări ale Ministerului român de Externe şi a Ambasadei Israelului. Persoanele respective vor fi chemate la audieri“, a spus Pavelescu, citat de Medifax. Potrivit acestuia, iniţial, a fost sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, care ulterior a transmis dosarul către Parchetul Tribunalului Cluj. Este cercetată întreaga echipă Potrivit Codului Penal, „incitarea publicului, prin orice mijloace, la ură sau discriminare împotriva unei categorii de persoane se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă“. Surse judiciare au declarat pentru Mediafax, marţi, că audierile vizează întreaga echipă de producţie care a realizat emisiunea în care a fost difuzat colindul cu tentă antisemită, cu angajaţi atât de la TVR Cluj, cât şi de la TVR 3. „Trebuie să se stabilească de către procurorul de caz cine a selectat colindul respectiv, dacă acest colind a fost ascultat anterior difuzării, cine a aprobat difuzarea pe post“, au subliniat sursele citate. Postul public TVR 3 a difuzat, în 6 decembrie 2013, în cadrul emisiunii de relansare a canalului, un colind considerat antisemit, interpretat de grupul de colindători Ansamblul „Dor transilvan“, în colind fiind folosit de mai multe ori termenul „jidov“. „A născut un fiu frumos / Anume Iisus Hristos / Toată lumea i se-nchină, / Numai jidovii-l îngână. / Jidovan afuristit / Nu l-ar răbda Domnul sfânt / Nici în cer, nici pe pământ.. Numai la corlan (horn), la fum, / Acolo-i jidovul bun, / Să iasă şfară (fum) în drum“, potrivit unui fragment din colind, publicat de Revista 22.

  https://adevarul.ro/locale/cluj-napoca/angajati-tvr-urmariti-penal-colindul-considerat-antisemit-1_5371d6c00d133766a89be501/index.html

  “Toate rapoartele actuale arată că nu există un pericol pentru organismul uman să consume asemenea plante și că, lăsând la o parte că reprezintă poate singura soluție de a alimenta o planetă cu șase miliarde de cetățeni, toate temerile de până acum au fost risipite de studiile efectuate între timp”, a afirmat Irinel Popescu.

  Referindu-se la bolile care se transmit de la animal la om, Popescu a spus că sunt necesare ghiduri mai precise, mai consistente în acest domeniu.

  “În ce privește animalele, există aceste zoonoze — boli cu transmitere de la animal la om — care au creat în ultimii 10 ani destule epidemii cu un număr mare de morți și care au fost foarte greu de controlat. Este nevoie de ghiduri precise, mai consistente și de implicare mai mare atunci când vedem împreună sănătatea omului și a animalelor”, a susținut Irinel Popescu.

  https://www.agerpres.ro/sanatate/2014/05/12/prof-dr-irinel-popescu-studiile-efectuate-arata-ca-nu-exista-pericol-pentru-om-sa-consume-alimente-modificate-genetic-15-37-23

  Ce sa faca si unealta…mai sprijina transplanturile, mai oreganismele modificate genetic…bani sa iasa…

 2. Mihai elena says:

  Buna seara! Va scriu pentru Casa Verde din Bucurestii Noi. Dupa ce comunisti au dat-o CFR-ului, a fost data maternitatii Steaua care s-a mutat apoi pe Grivitei la Spitalul de arsi. Din 1971, 1 noiembrie, a fost casa noastra. Casa de Copii 1 a fost pana in 1978. Eu iubesc casa asta. Culmea, am invatat istorie dar nu am invatat ca locuiesc in casa lui Zelea Codreanu. Nu am reusit in istoria invatata sa inteleg exact ce au facut rau sau bun. La istorie cand i-am vazut poza am spus ca era frumos si era. Imi pare rau pentru profanare. Am sufletul curat si linistit ca simt ca spiritului lui a fost multumit ca am locuit, am crescut si am fost educata acolo. O sa aprind o lumanare in semn de multumire. Sincer imi pare rau ca nu au putut mostenitorii sa o obtina. Nu o stricau, cum e acum, cu arcadele din curte demolate, si nu faceau bar din gradinita cu flori. Asa-i viata. Casa lui a fost si a noastra, a 150 de fete. Majoritatea am reusit in viata. Am avut profesori buni, iar spiritele lor ne-au fost sigur apropiate. Ne-au scapat de belele… Multumesc pentru postarilie facute. Noi nu aveam aparate sa facem poze, dar stiu fiecare coltisor pana si cel prin care te strecurai pe burta sa te ascunzi in pod. Toate cele bune! Sunt fericita.

 3. Mihai elena says:

  Multumesc inca o data pentru articolul despre Casa Verde din Bucurestii Noi. A fost si casa mea. Din casa lor si a mea am plecat in societate cu fortă. Astazi am primit iarasi fortă, desi nu s-a specificat in istoric ca din 1971, 1 nov, a fost Casa de copii, de fete. Cele mai bune fete. Sanatate celor ce mai publica cate ceva bun.

 4. VR says:

  Multumesc, asemenea! Numai bine!

Leave a Reply

Powered by WordPress

toateBlogurile.ro

customizable counter
Blog din Moldova