În apărarea mult hulitei Americi – creştine în profunzimea ei. Ruşii, un neam stricat, probabil iremediabil

Troita de la Manastirea fondata de Maica Alexandra - Principesa Ileana in SUA

Troiţa de la Mănăstirea ortodoxă ctitorită în SUA de Maica Alexandra – Principesa Ileana a României

Când este acuzată in corpore America – creştină, în procent de cel puţin 73%– de toate crimele pământului, de la invadarea unor state la conjuraţia planetară a sodomiştilor, se gândeşte oare, cel slobod la gură, că este o ţară sub ocupaţie? Reprezintă cei cinci judecători  – numiţi, nu aleşi – ai Curţii Constituţionale a SUA, care au legalizat “căsătoriile” homosexuale, America? Reprezintă, cumva, cei care vor să facă acelaşi lucru şi la noi – ca Monica Macovei, Alina Mungiu Pipidi, Renate Weber, Mircea Toma sau Cristian Pîrvulescu – România? Să mai urcăm puţin: reprezintă cumva, acest adevărat Obama sas ajuns în vârful dealului, România? America nu este Obama, aşa cum nu este nici Tismăneanu, nici actualul Departament de Stat, ocupat de “Pink Mafia”, după cum o spun chiar americanii. Desigur, propaganda rusească care se infiltrează profesionist, ca un şarpe “pravoslavnic”, se foloseşte abitir de toate găurile găsite, pentru a-şi face culcuş călduţ în minţile mai uşor manipulabile. KGB-ul a înlocuit cu succes secera şi ciocanul cu crucea şi tunul. Aceeaşi schemă mizerabilă e folosită şi de agenţii Rusiei de la Chişinău, care acuză românii şi România de toate relele pământului, doar pentru că este în UE şi NATO şi nu în CSI. Înainte de a inculpa o ţară supusă unei adevărat experiment Piteşti, la scara continentală, cum este SUA, devenind la rându-ţi un cobai benevol cu steagul rusesc în gură, ar fi bine să vedem mai întâi cum stăm cu credinţa în tabără căreia îi facem propagandă, de cele mai multe ori gratuit, dacă nu chiar pe banii noştri. Păi, la 25 de ani de la “căderea comunismului”, Rusia se zbate într-un dramatic procent de creştini de vreo 43-44 %, dacă îi punem la socoteală şi pe catolici, plus Savatie Baştovoi…

Adevărul este că, de la 1917 încoace ruşii au devenit un neam stricat, probabil iremediabil. Şi asta se vede din modul criminal în care-şi “blagoslovesc” verii mai stupizi chiar şi decât ei, ucrainenii. De unde, de fapt, muscalii şi-au luat numele de ruşi. La fel de criminal i-au tratat şi pe fraţii noştri basarabeni, în urmă cu 23 de ani, în timpul războiului din Transnistria şi la fel şi în urmă cu 75 de ani, când, pe 28 iunie 1940, hoardele bolşevice s-au năpustit ca lăcustele asupra pământului sfânt al Basarabiei. Păcat că sfinţii lor nu îi ajută suficient ca să se lase de crime şi de invadarea de pământuri străine. Probabil trebuie să plătească pentru păcatele lor, executarea sau contribuirea directă la uciderea a circa 100.000.000 de oameni. Părerea mea este că nu or să se schimbe niciodată, decât poate în mai rău. E valabil si pentru unguri, mai ales când se încumetresc cu netrebnicii galiţieni. În acelaşi sens, o copertă despre “corectitudinea politică” ar trebui să-l portretizeze mai curând pe tovarăşul György Lukács, fondatorul Şcolii de la Frankfurt, muma corectitudinii politice, mentorul spiritual al gurului găştii Humanitas, Vladimir Ilici Tismăneanu, decât Statuia Libertăţii (cu sau fără voce). Ori, în lipsă de altceva, chiar mecla ta de slujnicuţă în casa la Monica Macovei şi, în timpul liber, lustragiu tuciuriu al pleşilor, patapievicilor, baconskyilor, lavricilor, boilor şi liichelelor, ahtiaţi cum îi ştim după co-rect-i-tu-di-ne, chiar şi politică.

Aşadar, când îi auziţi pe câte unii că înjură de mama focului America în numele a te miri ce, să vă amintiţi că la fel o fac agenţii Rusiei din Basarabia, înjurând România. Adică pe noi, românii, ortodocşi şi atât de toleranţi încât cred că, uneori, ar trebui să ne amintim motto-ul unei reviste din anii ’40: „Iar când la Patria Română / Râvnește hidra bolșevică / Nesățioasă și păgână, / Ia și o armă, că nu strică!”


Parintele Adrian Fageteanu: Cand veti auzi ca in Rusia s-a ales vreun Mitropolit ortodox sa-mi spuneti si mie… de ZiaristiOnlineTV

Print Friendly, PDF & Email
You can leave a response, or trackback from your own site.

13 Responses to “În apărarea mult hulitei Americi – creştine în profunzimea ei. Ruşii, un neam stricat, probabil iremediabil”

  1. Ghanima says:

    Foarte buna analogia. Din perspectiva “pink”, America sta mult mai prost decat Romania, totusi. Nu stiu cum vor accepta statele mai conservatoare gogoasa legislativa bagata mai ieri cu forta pe gat numai pentru ca o alta mandela (oare tot moscovei?) are nevoie de voturi sigure la anul. Cat despre un altfel de influenta ruseasca (business) pe taramul unchiului Sam, de vazut filmul John Wick (2014)!

  2. Ioan C. says:

    I.

    Mihai Eminescu: „Onoarea” Rusiei

    „Drepturile noastre asupra întregii Basarabii sunt prea vechi şi prea bine întemeiate, pentru a ni se putea vorbi cu umbră de cuvînt de onoarea Rusiei angajată prin tratatul de Paris. Basarabia intreagă a fost a noastră, pe cînd Rusia nici nu se megieşa (învecina n.n.) cu noi, Basarabia intreagă ni se cuvine, căci e pămînt drept al nostru şi cucerit cu plugul, apărat cu arma a fost de la inceputul veacului al patrusprezecelea încă şi pînă in veacul al nouăsprezecelea.
    Mandatarul Europei vine să mîntue popoarele creştine de sub jugul turcesc şi începe prin a-şi anexa o parte a unui pămînt, stăpînit de creştini, în care nu-i vorba de jug turcesc. Ciudată mîntuire într-adevăr.”
    (Mihai Eminescu, art. „O parte din vatra strămoşilor noştri” în Publicistică, Chişinău, 1990, p. 91)

    „Puternicul împărat Alexandru II (al Rusiei n.n.) stăruieşte să cîştige cu orice preţ stăpînirea asupra acestei părţi din cea mai preţioasă parte a vetrei noastre strămoşeşti.”
    (Mihai Eminescu, art. „Credinţa în trăinicia poporului român” în Publicistică, Chişinău, 1990, p. 92)

    II.

    Corneliu Zelea Codreanu: De vor intra trupele ruseşti pe la noi

    „De vor intra trupele ruseşti pe la noi si vor ieşi învingătoare, în numele Diavolului, cine poate să creadă, unde este mintea care să susţină, că ele vor pleca de la noi, înainte de a ne sataniza, adică bolşeviza? Consecinţele? Inutil a le discuta.

    Cei ce poartă răspunderea viitorului României, în ceasul de fată, sa ia aminte!”
    (Din luptele tineretului român 1919-1939 (culegere de texte), Ediţia a treia, Ed. Fundaţiei Buna Vestire, 1993, p. 112)

    III.

    Petre Ţuţea: Ruşii sînt la fel de imperialişti ca Germania lui Hitler

    „Ruşii sînt la fel de imperialişti ca Germania lui Hitler. Dar ei nu spun asta. Ruşii sînt mai perfizi. Cînd te ocupă si te declari de acord, spun că eşti progresist, iar cînd le rupi fălcile, că eşti fascist şi reacţionar. Ruşii sînt mai abili politic decît germanii. Dovadă că au reusit să facă din braşoava asta roşie, din ruşinea asta care e bolşevismul, o supraputere mondială, să impună Statelor Unite situarea bolşevismului la rang de supraputere.”
    (322 de vorbe memorabile ale lui PETRE ŢUŢEA, Ed. Humanitas, Bucureşti, 2000, pag. 94-95)

  3. Un om care iubește dreptatea says:

    Bun articolul. Este incredibil cât de mult este infectat mediul ortodox românesc de către propaganda rusească. KGB-ul, sau cum s-o mai fi numind el azi, nu doarme.
    Rușii folosesc Ortodoxia ca pe o armă pentru a-și atinge scopurile lor expansioniste total anticreștine.
    Se folosesc cu alte cuvinte de Dumnezeu ca să înrobească și să distrugă popoare. Și unul dintre popoarele vizate este poporul român.
    Creștinul ortodox român căzut în plasa acestei propagande KGB-iste și ajungând să urască de moarte America, uită un simplu și elementar lucru. Anume că dacă nu era America, așa cu relele și cu bunele ei, noi astăzi trăiam într-un imens lagăr de muncă forțată, vorbeam limba rusă și ne închinam la dumnezeul Stalin. Căci nu mai respectau rușii nici granițe, nici nimic.
    Organizațiile anticreștine, masoneria, sunt mici copii față de perfidia rusească. Să te folosești de Ortodoxie, să te folosești de Dumnezeu ca să distrugi popoare, inclusiv creștin și ortodoxe precum poporul român ….

    PS Avertizez și cu această ocazie că există bloguri așa-zis creștin ortodoxe care sunt manipulate de către serviciile secrete rusești. Sccsiv , Apologeticum, sunt doar două dintre ele. Scopul nu este greu de ghicit, având în vedere că suntem o țară membră NATO.
    Exemplu acest saccsiv, care este îndrumat și plătit de KGB, se folosește de Dumnezeu, se folosește de Sfinții Părinți pentru a-și atinge scopurile murdare. Unul dintre ele: denigrarea și discreditarea totală a Părintelui Arsenie Boca. De ce? Pentru că românii nu trebuie să aibă sfinți care să le trezească conștiința națională. Românii trebuie să fie adormiți așa cum sunt acum, asta vrea rusul distrugător de neamuri și popoare.

  4. Un om care iubește dreptatea says:

    Toți marii cărturari români, toți marii intelectuali, toți marii patrioți români, fără excepție, au avertizat împotriva pericolului rusesc, ca pericol de moarte pentru această națiune.
    Citez doar pe marele Eminescu. Mihai Eminescu în Timpul, în iunie 1878, la puţină vreme după ce România rupsese legăturile cu Rusia din cauza anexării a celor 3 judeţe din sudul Basarabiei (articolul se numeşte: România în luptă cu panslavismul şi este un fel de semnal de alarmă pentru ceea ce avea să se întâmple în secolul următor):
    “Rusia nu se mulţumeşte de a fi luat o parte mare şi frumoasă din vatra Moldovei, nu se mulţumeşte de a fi călcat peste graniţa firească a pământului românesc, ci voieşte să-şi ia şi sufletele ce se află pe acest pământ şi să mistuiască o parte din poporul român.

    De atunci şi până acum măsurile silnice pentru stârpirea românismului se iau fără de curmare. Administraţia, biserica şi şcoala sunt cu desăvârşire ruseşti, încât este oprit a cânta în ziua de Paşti “Hristos a înviat” în româneşte.

    Sute de ani, românii au fost cel puţin indirect stăpâniţi de turci: niciodată însă în curgerea veacurilor, turcii nu au pus în discuţie limba şi naţionalitatea română. Oriunde însă românii au căzut sub stăpânirea directă ori indirectă a slavilor, dezvoltarea lor firească s-a curmat prin mijloace silnice.
    Un stat român înconjurat de state slave poate să fie pentru vrăjmaşii poporului român o iluziune plăcută; pentru români însă el este o nenorocire, care ne prevesteşte un nou şir de lupte, o nenorocire, pentru care nu ne mângâie decât conştiinţa trăiniciei poporului român şi nădejdea de izbândă.”

    Turcii, popor păgân, ne-au respectat ca națiune și ne-au respectat credința, însă ”frații ortodocși ruși” ne-au împiedicat să spunem Hristos a înviat în româneşte.
    Până acum nici americanii și nici alți occidentali nu ne-au împiedicat să spunem Hristos a înviat în româneşte. Și nu americanii au sfâșiat pământul românesc, ci rușii.
    Cu credință în Dumnezeu și cu hotărâre putem rezista americanilor și globalizării în general, dar nu avem nici o șansă să rezistăm în fața celui mai perfid popor care s-a născut pe fața pământului – rușii.

    Părintele Stăniloae despre perfidia rusească: „Atunci când citeşti un text slav, trebuie să vezi ce e dedesubtul rândurilor nu ce e în rânduri. Slavii au un sentiment de ceva neluminat, întunecat (cu alte cuvinte sunt un popor al întunericului – nn). Noi suntem un popor deosebit. La noi este o luminozitate în poporul nostru, e o cuviinţă, e o delicateţe, o blândeţe, o bunătate, o generozitate, o căldură, o curăţie, sunt nişte virtuţi… Noi vorbim foarte mult de lumină, noi zicem şi lumii lumină; lume de la lumină… noi avem nişte adâncimi foarte clare, nişte adâncimi luminoase, lumina e adâncimea noastră… basmele, iarăşi; e-atâta bunătate, atâta lumină în ele… avem colindele, doinele sau dorul, cuvinte fără echivalenţă la alte popoare.”

    Rușii au devenit cu adevărat un popor al satanei, mai periculos decât toate organizațiile antihristice la un loc. Pentru că diavolul s-a rafinat, nu mai stă la vedere acolo unde te-ai aștepta în mod firesc ca să-l găsești, ci s-a infiltrat la interior, la răsărit. Acolo unde creștinul ortodox român nu mai este capabil ca să îl vadă. Este atâta de întuneric acum la noi. De ce oare?

  5. Un om care iubește dreptatea says:

    Și pentru creștinul ortodox român căruia i s-a spălat creierul pe bloguri gen saccsiv, blog finanțat de către KGB

    I s-a spălat creierul și crede creștinul ortodox român că tot răul din lumea aceasta vine din apus. Iar tot binele îi vine lui acum de la răsărit. Adică actualmente de la fostul colonel KGB Putin și de la fostul colonel KGB Kiril patriarhul Moscovei.

    Invit creștinul ortodox român care mai are un pic de minte în cap să citească mai cu atenție Sfânta Scriptură. Și să vadă acolo cine va urma pe satana în vremurile de sfârșit ale Apocalipsei. Să vadă ce popor va urma mai cu seamă pe satana.
    Zice Apocalipsa Sfântului Ioan:

    „Şi când se vor sfârşi miile de ani, Satana va fi dezlegat din închisoarea lui.
    Şi va ieşi să amăgească neamurile care sunt în cele patru colţuri ale pământului, pe Gog şi pe Magog, şi să le adune la război; iar numărul lor este ca nisipul mării…
    Şi s’au suit pe faţa pământului şi au înconjurat tabăra sfinţilor şi cetatea cea iubită. Dar foc s’a coborât din cer şi i-a mistuit.” – Ap 20,7-9

    Iar despre Gog şi despre Magog vedem aici:
    „Fiul omului, îndreaptă-ţi faţa spre Gog şi spre ţara lui Magog, regele [ţinuturilor] Roos şi Mosoh şi Tubal, şi profeţeşte asupra lui.
    Şi spune-i: Aşa grăieşte Domnul Domn: Iată, Eu sunt împotriva ta, Gog, rege peste Roos şi Mosoh şi Tubal.” – Iz 38,2-3

    Zice Sfânta Scriptură: „Gog, rege peste Roos şi Mosoh”, rege care este împotriva lui Dumnezeu și se războiește cu sfinții Lui.
    „Roos şi Mosoh” tâlcuiește Mitropolitul Bartolomeu Anania în subsolul textului biblic că înseamnă în mod evident Rusia și Moscova.

    Așadar un popor al satanei condus de către Gog, rege peste Roos şi Mosoh, adică rege peste Rusia și Moscova, va purta în finalul Apocalipsei război cu sfinții lui Dumnezeu. Dar foc se va coborî din cer de la Dumnezeu și îi va mistui, precum ne spune Apocalipsa, capitolul 20, versetele 7-9.

    Iar acum în zilele noastre, ca într-un fel de prefigurare a ceea ce va veni, cei conduși de la Roos şi Mosoh adică din Rusia și de la Moscova, precum acest saccsiv, se luptă cu sfântul lui Dumnezeu Arsenie Boca.
    De luat aminte!

  6. VR says:

    Fostii! 🙂
    Multumim!
    Doamne ajuta!

  7. VR says:

    Tarziu si Codrescu nu sunt departe de ei.

  8. Name (required) says:

    @Un om care iubește dreptatea

    Ati facut o adevarat ciorba din toata argumentatia aia bazata pe Sfanta Scriptura, si plina de pasaje scoase din context:

    “„Şi când se vor sfârşi miile de ani, Satana va fi dezlegat din închisoarea lui.

    Dar foc s’a coborât din cer şi i-a mistuit.” – Ap 20,7-9”

    Domnule “care iubește dreptatea” te rog sa observi ca in Apocalipsa dupa Ioan scena asta pe care o descrieti dumneavoastra se intampla DUPA ciparea populatiei (Ap. 13,15-16), DUPA razboiul devastator in care Babilonul cel Mare cade (Ap. 16, 16-19), DUPA invierea mortilor CEA DINTAI (Ap. 20, 4-5), de fapt se intampla DUPA “miile de ani” de la A Doua Venire (Ap. 20, 6-7)

    Deci nu are legatura cu evenimente care or sa se intample in curand (caderea Babilonului, legarea lui Satan pentru mii de ani) ci cu ce are sa se intample “peste miile de ani” precursoare evenimentelor din zilele noastre.
    Deci prietene “om care iubește dreptatea” ori o faci intentionat ori din nestiinta.

    Mai sus vad ca citati pe parintele Staniloaie, in acelasi mod caracteristic dumneavoastra – adica scoateti lucrurile din context pentru a va atinge scopurile. Va rog din nou sa observati ca in acel text Staniloaie vorbea despre firea fiecarui popor si nu se referea la “perfidie” asa cum fin sugerati:

    “Grecii sunt mai rationalisti, mai reci, slavii sunt mai haotici asa. Cineva spunea ca atunci cand citesti un text slav, trebuie sa vezi ce e dedesubtul randurilor nu ce e in randuri.

    Crestinismul nu a putut sa prefaca asa de mult pe slavi in felul lor slav de a fi, mai haotic; si nici pe nemti: nemtii, ca si rusii, au tot astfel de adancimi intunecate, neclare, haotice; au ramas mai mult in ale lor, in miturile folclorului lor de dinainte de crestinism. La ei e ceva haotic asa; Tristan si Isolda si mai au ei lucruri de felul asta. Rusii, la fel: n-au un folclor ca al nostru.”

    Inca mai cred ca sunteti doar indus in eraore si nu rau intentionat.

    Ca sa inchei, v-as ruga si pe dumneavoastra si si pe autorul articolului sa imi explicati cine a adus comunismul in Rusia la 1917, si de cine a fost el finantat?
    Dupa ce imi explicati treaba asta v-as ruga sa ma lamuriti cine e acea forta care ocupa astazi SUA, pentru ca ati spus despre SUA “că este o ţară sub ocupaţie”.

    Oare nu cumva SUA – eceasta “ţară sub ocupaţie” – care fara voia ei promoveaza toate mizeriile pamantului, este “ocupată” de aceiasi indivizi care mai acum 100 de ani au ocupat Rusia tarista?

  9. Un om care iubește dreptatea says:

    @ cel fără nume

    Serios!
    Praf m-ai făcut. Zici: „Deci nu are legatura cu evenimente care or sa se intample in curand (caderea Babilonului, legarea lui Satan pentru mii de ani) ci cu ce are sa se intample “peste miile de ani” precursoare evenimentelor din zilele noastre.”
    Tu însă nu ciorbă, pilaf, terci ai făcut limba română. Umilul meu sfat pentru tine este să studiezi mai întâi temeinic limba română și mai apoi să treci la sensurile subtile, ascunse, din textul Apocalipsei. Acolo planurile adeseori se suprapun, sunt întrepătrunse, nu se succed întotdeauna în ordine cronologică.
    Citim în Apocalipsă:
    6 „Fericit şi sfânt cel ce are parte de învierea cea dintâi! Peste aceştia moartea cea de-a doua nu are putere, ci ei vor fi preoţi ai lui Dumnezeu şi-ai lui Hristos şi vor împărăţi cu El de-a lungul miilor de ani.
    7 Şi când se vor sfârşi miile de ani, Satana va fi dezlegat din închisoarea lui.” Ap 20,6-7

    Miile de ani din versetul Ap 20,6 semnifică veșnicia. Cu alte cuvinte, vor fi cu Hristos pe vecie.
    Iar „miile de ani” din Ap 20,7 semnifică miile de ani socotite de la Adam și până la final, timpul rânduit de Dumnezeu omului, de la început și până la sfârșitul apocaliptic al acestei lumi. Căci Dumnezeu pe toate le-a știut, de la început și până la sfârșit.
    Și în nici un caz nu vor fi mii de ani de la A Doua Venire și până la final, până la „cerul cel nou și pământul cel nou”, până la Noul Ierusalim, așa cum zici tu.

    Sămânța comunismului a prins în Rusia pentru că acolo a găsit terenul fertil. Terenul a fost arat cu multă grijă de către țari, de lăcomia clasei stăpânitoare, de nepăsarea Bisericii Ortodoxe Ruse.
    Lenin a fost într-adevăr trimis de către germani în Rusia ca să o destabilizeze și să o scoată din război. Lenin doar s-a folosit de sprijinul german și nimic mai mult.
    Pentru cine a cunoscut sistemul totalitar sună a naivitate, ca să mă exprim elegant, a considera că Lenin, sau Stalin au primit ordine de la cineva.
    Circulă pe blogurile ortodoxe teza tâmpită că nu rușii au adus comunismul în lume, oculta mondială, păpușarii mondiali sunt vinovați, ei au condus și Uniunea Sovietică. Nu sunt vinovați rușii pentru comunism, oculta mondială este vinovată, America este vinovată – teza filorușilor, a agenților KGB care au infiltrat spațiul ortodox românesc și care ne iau drept un popor de tâmpiți.
    Lăcomia și prostia țarilor, blagoslovită de către Biserica Rusă, asta a adus comunismul în lume. Rusul barbar, distrugător de neamuri și popoare, inclusiv ortodoxe, a adus comunismul în lume. Pentru că în Rusia țarii au ținut propriul popor în mizerie cruntă.

    PS. Eu vorbesc acolo despre vremurile de sfârșit ale Apocalipsei, când este scris despre Gog, regele [ţinuturilor] Roos şi Mosoh. „Roos şi Mosoh”, adică Rusia și Moscova. Rușii n-au treabă cu antihristul, ei au treabă direct cu tatăl antihristului, cu satan în persoană, pentru că au devenit cu adevărat un popor al satanei.

  10. VR says:

    Tanarul fara nume vrea sa ne spuna ca Lenin era evreu. Dar poate mai important decat ca era evreu e faptul ca era sifilitic, homosexual, demonic. Zic si eu…
    In rest, sigur ca tovarasii KGB isi fac datoria. Dar tanarul fara nume ar putea sa observe ca si toti maharii KGB-istului Putin, “ortodoxul” care si-a abandonat sotia pentru o pizdulice de-o varsta cu fiicele lui, sunt tot… evrei! Vaaaiii…
    https://roncea.ro/2014/05/01/rotenberg-miliardarul-evreu-interzis-de-sua-putin-este-trimisul-lui-dumnezeu-pe-pamant/
    sau
    https://www.stormfront.org/forum/t926284/

  11. Name (required) says:

    @Un om care iubește dreptatea

    “Tu însă nu ciorbă, pilaf, terci ai făcut limba română” – Tovarase, nu am timp sa stau sa scriu cu diacritice doar ca sa va demonstrez cat de roman sunt. Profesia mea nu consta in postarea de mesaje frumos coafate pe bloguri.

    “Acolo planurile adeseori se suprapun, sunt întrepătrunse, nu se succed întotdeauna în ordine cronologică.” – Sunt foarte curios cum ati ajuns la o asemenea concluzie cum ca Apocalipsa nu e o succesiune de fapte cronologice. Aveti vreo referinta la cineva care a mai afirmat asta sau e doar din putul gandirii dumneavoastra?

    “Miile de ani din versetul Ap 20,6 semnifică veșnicia. Cu alte cuvinte, vor fi cu Hristos pe vecie.” – Foarte interesant dar apoi de ce se spune in in Ap 20,7 ca “Şi către sfârşitul miilor de ani, satana va fi dezlegat din închisoarea lui”? “Vesnicia” se termnina “către sfârşitul miilor de ani”? Dumneavoastra vi se pare logic ce spuneti?

    Dupa aceea vad o obsesie pentru interpretarea (lui Bartolomeu Ananina – aveti o referinta la aceasta talcuire?) legata de Gog si Magog, Roos si Mosoh, pe care ziceti ca Bartolomeu ii talcuieste ca fiind Rusia si Moscova.
    In Biblie se spune asa: “Magog, regele lui Roş, al lui Meşec şi al lui Tubal”. Trecand peste faptul ca e vorba de “Meşec” si nu de “Mosoh”, as vrea sa va intreb cine este Tubal?

    Inca niste intrebari si nu va mai plictisesc cu ignoranta mea. In Iezechiel 39,6 exista urmatorul verset: “Şi voi trimite foc în pămîntul lui Magog şi asupra locuitorilor insulelor, care trăiesc fără grijă şi vor şti că Eu sînt Domnul.” Daca Magog este conducatorul Rusiei si al Moscovei cum pretindeti, de ce Biblia spune ca acestia traiesc pe niste “insule”? Este cumva Rusia o “insula”?

    Apoi, in Apocalipsa, in Cap. 18 se vorbeste despre o mare cetate denumita “Babilonul cel mare” cu care “din vinul aprinderii desfrânării ei au băut toate neamurile şi împăraţii pământului s-au desfrânat cu ea şi neguţătorii lumii din mulţimea desfătărilor ei s-au îmbogăţit.” Ap. 18,3
    Apoi in versetele urmatoare este descrisa distrugerea acestei mari cetati si – un fapt interesant – sunt mentionati acei corabieri negustori care o privesc de pe mare arzand si care nu indraznesc sa se apropie:

    “17. Şi toţi cârmacii şi toţi cei ce plutesc pe mare şi corăbierii şi toţi câţi lucrează pe mare stăteau departe,
    18. Şi strigau, uitându-se la fumul focului în care ardea, zicând: Care cetate era asemenea cu cetatea cea mare!
    19. Şi îşi puneau ţărână pe capetele lor şi strigau plângând şi tânguindu-se şi zicând: Vai! Vai! Cetatea cea mare, în care s-au îmbogăţit din comorile ei toţi cei ce ţin corăbii pe mare, că într-un ceas s-a pustiit!”

    Sa fie vorba de Vladivostoc, Sochi sau Murmansk? Intreb pentru ca nici unul din orasele astea nu sunt mari centre comerciale. Este cumva Moscova langa mare?

    Care este acea tara cu care “au băut toate neamurile şi împăraţii pământului s-au desfrânat cu ea şi neguţătorii lumii din mulţimea desfătărilor ei s-au îmbogăţit.” Sa fie oare Rusia cea plina de prieteni si aliati la nivel mondial? Rusia e oare tara care prin moneda ei controleaza comertul la nivel mondial? Sa fie oare rubla moneda in care se tranzactioneaza toate comoditatile lumii?

Leave a Reply

Powered by WordPress

toateBlogurile.ro

customizable counter
Blog din Moldova