Într-un comentariu pentru revista Q Magazine, academicianul Dinu Giurescu este de părere că rezultatul referendumului din Marea Britanie reprezintă „decizia unui stat suveran care ascultă nu de ceea ce i se impune, ci de ceea ce cred oamenii că e mai bine pentru țara lor”.
„Marea Britanie a fost o putere colosală care are în gena ei sentimentul național, mândria națională.
Ceee ce s-a întâmplat ieri reprezintă decizia unui stat suveran, a unui stat care nu vrea să mai asculte de deciziile de la Bruxelles, ci ascultă de ceea ce cred propriii cetățeni că e mai bine pentru țara lor.
Deciziile, directivele europene sunt un corset care nu te lasă să respiri.
La noi, a existat în învățământ o tendință de suprimare a orelor de istorie în favoarea unor scheme teoretice pentru ceea ce va fi Uniunea Europeană în viitor. Este un exemplu de slugărnicie a decidenților noștri politici.
Britanicii au sentimentul că amestecul devine extrem de nociv pentru ei. Acea cotă nesuferită de imigranți musulmani pe care fiecare țară ar trebui s-o accepte este, în fapt, inacceptabilă.
Ca istoric, ca profesionist al acestui domeniu, vă spun că noi românii am avut 500 de ani de dominație a Imperiului Otoman, dar niciodată musulmanii nu au avut dreptul să aibă proprietăți, să-și ridice moschei. Iar acum ar trebui să fie invers.
În ce privește efectele negative pe care ieșirea Marii Britanii din UE le-ar avea asupra românilor, sunt de părere că nu vom avea de suferit din punct de vedere economic pentru că noi nu mai suntem stăpâni pe resursele noastre, pe țara noastră.
Sunt convins că Anglia, care are în continuare nevoie de forță de muncă, va găsi modalitățile cele mai bune de a reglementa această situație.”, a declarat Dinu Giurescu pentru Q Magazine.
Preluare: Ziaristi Online
Brexit DA pentru ca economia lor produce si sunt curajosi. Romexit NU pentru ca nu mai producem nimic in proprietatea noastra si suntem lasi, masochisti, slugoi la straini, doar consumatori.
Un dastept (monstru politic) sustine ca Brexit nu are un plan B. Ei si ? Parca Revolutia franceza a avut un plan B ? Dar
1989 la noi ? Afara de planul de salvare si imbogatire a fostei nomenclaturi ? Da, UE a avut un plan B : supunerea si jecmanirea tarilor rasaritene, amagite ca se vor plimba in Europa. Acum sunt salahorii occidentalilor.
EU ? este fructul ideologului Altiero Spinelli, membru al PC Italian. La ce puteam sa ne asteptam de la un comunist?
Comparati EU cu CAER . In CAER am fost “bagati” cu forta dar puteam refuza ordinele si chiar sa ne opunem. In UE ne-am milogit slugarnic si am acceptat orice conditie. Planul Valev a fost infierat si respins. Dictatul UE nu indrazneste nimeni sa-l conteste. Am suportat tirania comunista ca sa construim o economie productiva. EU ne-a obligat sa inchidem fabricile, sa cedam flota oceanica facuta in santierele noastre ca sa pluteasca sub alte pavilioane. Am suportat teroarea comunista care a distrus elita romaneasca, caci nu aveam incotro.
Desigur nu putem iesi din stransoare. Dar trebue renegociate relatiilevv cu UE. Fonduri UE legate de conditii pe care nu le putem indeplini. Dar cotizatie platim. Prima cerinta restituirea cotizatiilor platite care nu au echivalent in prestatiile UE. Astfel evitam imprumutul pe care-l pregateste ocult salariata FMI aflata in concediu. Etc.
Regret ca nu am mailul lui Dinu ca sa scriu mai mult.
Brexit e rezultatul votului unei majoritati. Noi nu putem iesi. Nu avem economie pruductiva in maini romanesti.Suntem doar consumatori si salariati salahori. Dar ar trebui renegociate relatiile cu UE. Fondurile E. suntj
legate de conditii drastice pe care nu le putem indeplini. Solutie restituirea cotizatiilor care nu au corespondent in prestatiile UE.
Dar cine sa ceara ? Nu avem “cine”,
Regret ca nu am mailul lui Dinu, asi avea ceva de adaugat.
O sa vi-l trimit pe e-mail. Numai bine!
Bravo, D-le Brudariu ! Mai sunt romani in tara asta. Tot ce spuneti este adevar. Mai trebuie adaugat ca UE seamana al naibii de mult cu URSS. Faceti o analiza, mai cercetati si pe dezidentul rus Bukovsky. Mult tam-tam despre democratie. Care democratie? Cine i-a ales pe birocratii de la Bruxelles? Interesele urate care au initiat URSS sunt aceleasi si in cazul UE. Nimeni drac si nimeni sfant, doar schimbarea unei dominatii cu alta, doar o lupta de dominare a unora de catre altii. Bine ca are Dumnezeu grija si ii imbarliga pe pofticiosii stapanitori si-i face sa se manance intre ei. Incurca-i drace, incurca-i! Nu e bine ca romanii se carcotesc intre ei si se denigreaza. Vecinii nostri sunt mai grijulii cu interesele lor nationale, pentru tara lor sar la “beregata”. Ai nostri, ce sa mai zicem? Se cam mananca intre ei si se inghesuie care sa linga mai mult laba stapanului. Demnitarii romani se fac de zambetul targului pretand-u-se la linsul clantelor pe la ambasadele alea ce ne conduc cu zaharelu. Halal demnitate! Iata unul din motivele pentru care romanii afirma ca le este rusine cu semenii lor. Prea multi alogeni in functiile cheie ale statului Roman. Mai este statul nostru sau a fost confiscat? Nu se mai gasesc romani in tara noastra? Iliescu tigan, Constantinescu evreu, Basescu gagauz, Iohannes neamts. Pana unde si pana cand? Romanii nu sunt in stare sa puna piciorul in prag si sa-i spuna lui Mos Agrafa (clema)sa-si vada de atributiunile lui de ambasador si sa-i atraga atentia ca aici nu este Honduras sau Panama? Budapesta, Varsovia, Sofia, Belgrad pot si Bucurestii nu? Nimeni nu-i poate spune sa se mai potoleasca? Am scapat de dracu si am dat peste fra-su.