Mircea Vulcănescu, Cetăţean de Onoare la Cornova, prigonit la Bucureşti. Primaria Sectorului 4 vrea desfiinţarea Liceului “Mircea Vulcănescu”. DREPTUL LA ADEVĂR

Mircea Vulcanescu in uniforma de ofiter al Armatei Romane

În urmă cu o lună, de ziua martiriului lui Eminescu, 15 iunie, celebrul sat Cornova din Basarabia i-a desemnat pe patru iluştri monografişti ai lui Dimitrie Gusti drept Cetăţeni de Onoare post-mortem. Este vorba de prigonitul martir şi filosof Mircea Vulcănescu, academicianul Henri Stahl, unul dintre fondatorii Muzeului Naţional al Satului “Dimitrie Gusti”, sociologul-martir Anton Golopenţia, recent numit şi membru post-mortem al Academiei Române, şi de renumitul fotograf evreu-român Iosif Berman, supranumit “Omul cu o mie de ochi”.  Mircea Vulcănescu este şi Cetăţean de Onoare post-mortem la Aiud, alături de preotul-martir Ilarion Felea şi de marele duhovnic Părintele Justin Pârvu.

Reamintim că la Bucureşti, un Institut dubios încearcă prin mai multe acţiuni desfăşurate simultan demolarea din spaţiul public a Marelui Român Mircea Vulcănescu, peste 3000 de români reacţionând prin mai multe proteste faţă de aceste încercări staliniste, soldate până în prezent cu schimbarea abuzivă a denumirii Liceului “Mircea Vulcănescu”. Marţi, la ora 17, la Primăria Sectorului 4, aflată în prezent cu sediul provizoriu la Mall Grand Arena, urmează să aibă loc o şedinţă extraordinară a Consiliului Local, pentru a se abroga această propunere venită din partea Primarului PSD Daniel Băluţă.

Spre deosebire de Primăria Sectorului 4 al Capitalei, Primăria din Cornova şi-a anunţat astfel Propunerea sa:

Citiţi:

Cetăţeni de Onoare la Cornova: Mircea Vulcănescu, Henri Stahl, Anton Golopenţia şi Iosif Berman, monografiştii lui Dimitrie Gusti. MÂNDRIE ÎN BASARABIA

“Revendic dreptul de a pătimi şi de a muri pentru Adevăr!” – Mircea Vulcănescu, Ultimul Cuvânt către “Tribunalul Poporului” (SCRIBD)

Mii de români, academicieni, istorici, profesori, scriitori, regizori, actori, artişti şi jurnalişti PENTRU MIRCEA VULCĂNESCU! 

Print Friendly, PDF & Email
You can leave a response, or trackback from your own site.

One Response to “Mircea Vulcănescu, Cetăţean de Onoare la Cornova, prigonit la Bucureşti. Primaria Sectorului 4 vrea desfiinţarea Liceului “Mircea Vulcănescu”. DREPTUL LA ADEVĂR”

  1. mircea. says:

    Se pare ca falsul institut a ajuns obiect de repulsie generala. Nu ar fi de mirare daca am afla ca nu e decat o filiala a unui serviciu secret advers Romaniei.

Leave a Reply

Powered by WordPress

toateBlogurile.ro

customizable counter
Blog din Moldova