Cioroianu presteaza la Pu(b)lika Tv a lui Vintu pentru ca trupele de la Chisinau sa marsaluiasca la Moscova. Esecul crescatoriei de papagali a lui Plesu. Cooperativa antiromaneasca


Secventa video de mai sus te lasa aproape fara comentarii. Ce sa mai zici?! Mi-am amintit ca in urma cu trei ani l-am inscris pe Cioroianu in filmul din care este extras cliseului de mai sus. Redau mai jos un editorial aparut in 2007 in defuncta Ziua (nu fara reprosurile lui Sorin Rosca Stanescu fata de anumite remarci legate de mafiotul Mark Rich), care il caracterizeaza si azi pe acest personaj lamentabil, un produs din seria lui Plesu gen Mandruta 1.0 sau Turcescu 2.0. Cu o mica corectie, fata de cele de atunci. Mihai Razvan Ungureanu promite mai multe…

Esecul cooperativei antiromanesti – Crescatoria de papagali

Comentariile neavizate ale sefului diplomatiei romane au fost privite drept o trecere a Romaniei cu arme si bagaje in tabara satelitilor Federatiei Ruse.

Domnul ministru de Externe al Romaniei Adrian Mihai Cioroianu s-a facut remarcat in mod deosebit pe plan international in timpul conferintei de presa sustinuta impreuna cu sefa Departamentului de Stat al SUA, Condoleezza Rice. “Da”, “da, da, desigur”, “bineinteles” si “va multumesc foarte mult” au fost onomatopeele reproduse de Cioroianu parca dupa o alta pasare, exotica, de talie medie sau mica, cu cioc incovoiat si cu penaj viu colorat. Ce este important, oricum, este ca a fost remarcat. Drept un yesman desavarsit. Aceasta merita insa Romania?

Cioroianu a reprezentat inca de la numirea sa drept cea mai proasta alegere pentru politica externa a Romaniei. Din mai multe motive. Primul, pentru faptul ca a fost si este contestat de presedintele Traian Basescu, in conditiile in care intre conducerea MAE si seful statului trebuie sa existe o coeziune care merge pana la simbioza, pentru a se promova coerent, pe plan international, linia diplomatiei Romaniei. Premierul Calin Popescu Tariceanu s-a ambitionat si Adrian Mihai Cioroianu i-a succedat lui Mihai Razvan Ungureanu. Or, la prima iesire europeana a lui Basescu de dupa Referendum – reuniunea la nivel inalt a tarilor central-europene de la Brno, Cehia – presedintia a transmis MAE ca domnul Cioroianu nu este admis in avionul delegatiei oficiale. Relatia inexistenta intre cei doi vectori ai diplomatiei afecteaza asadar Romania.

Apoi, ministrul roman de Externe a tulburat din prima apele Prutului si ale Nistrului si tarile preocupate de zona Transnistriei, in special Statele Unite, care fac presiuni pentru eliminarea trupelor rusesti din zona. Printr-o exprimare ambigua el si-a aratat ingrijorarea fata de o eventuala retragere a militarilor rusi din Republica Moldova. Comentariile neavizate ale sefului diplomatiei romane au fost privite drept o trecere a Romaniei cu arme si bagaje in tabara satelitilor Federatiei Ruse. Apoi, Cioroianu a ales, precum pe vremurile Tratatului de la Varsovia, ca prima intalnire bilaterala sa fie cu ministrul de Externe al Rusiei, experimentatul Serghei Lavrov. Care l-a facut sa repete, tot ca acea pasare viu colorata despre care v-am mai spus, ca Romania ar avea nevoie de o relatie “profitabila” cu Rusia. Adevarul, va dati seama, este total pe dos.

La scurt timp dupa ce Lavrov l-a mangaiat pe frunte, din prostia aparatului directiei de comunicare a ministerului s-a aflat ca secretarul american de Stat, Condoleezza Rice, refuzase solicitarea lui Cioroianu pentru o intalnire bilaterala la reuniunea ministrilor de externe ai tarilor NATO, de la Oslo.

Din nefericire, toate iesirile ciudate ale lui Cioroianu par sa aiba legatura cu o linie politica prestabilita deja. In favoarea Rusiei. Actiunile desfasurate din sediul MAE in defavoarea Romaniei nu sunt de ieri de azi. Daca in cazul lui Cioroianu, aceastea sunt stravezii, dintr-o inabilitate de amator, in cazul predecesorului sau acestea au fost destul de bine mascate. Adrian Mihai Cioroianu nu are insa numai patronimul in comun cu Razvan Mihai Ungureanu. Ambii reprezinta, inainte de vreo forta politica (Ungureanu a devenit membru PNL cu o zi inaintea numirii sale), produse ale unei retele bine infipte in toate sferele importante ale statului. Putina lume stie ca, pe langa functia de conducere din cadrul Fundatiei Soros, Ungureanu a fost atat bursier al Colegiului Noua Europa patronat de Andrei Plesu cat si al lui Marc Rich, cunoscut drept infractor de talie mondiala si inventator al oligarhilor rusi Oleg Deripaska si Igor Ziuzin. Cioroianu a fost atins si el cu ceva fonduri ale Soros, fiind bursier si scrib dilematic al Colegiului si Trustului lui Plesu, dar si membru al Grupului pentru Dialog Social. Ca si mentorul sau, de altfel, cunoscut drept, curios!, si ca oficial in toate guvernele Romaniei, de la Iliescu-KGB pana astazi. In esenta, cele doua pseudo-mandate ale ungro-cioroienilor, dovedesc cred eu, cu prisosinta, esecul cooperativei antiromanesti.

Print Friendly, PDF & Email
You can leave a response, or trackback from your own site.

6 Responses to “Cioroianu presteaza la Pu(b)lika Tv a lui Vintu pentru ca trupele de la Chisinau sa marsaluiasca la Moscova. Esecul crescatoriei de papagali a lui Plesu. Cooperativa antiromaneasca”

 1. Tony Orlando says:

  Adevărat membru PNL,la fel ca președintele de onoare al PNL Mircea Ionescu Quintus cu 188 note informative date la securitate cum declara un membru al CNSAS,oameni fără de rușine la fel alias “Laurențiu” al turnător ordinar în PNL președintele de etica și morala Constantin Balaceanu Stolnici!
  Alta informatoare a regimului criminal comunist Mona Musca,care se pare dorește sa scape ca Bivolaru de la MISA prin prescripția faptelor,domnia sa la fel,fără de rușine a declarat scris ca nu a colaborat cu securitatea comunista nimeni nu a mai,auzit de când un domn din Județul Olt anticomunist a făcut plângere împotriva ei!
  PNL din păcate astăzi este acaparat de securiști,informator,politruci se folosesc de titulatura lui ca partid istoric!
  La fel făcea acum aproape 60 de ani Gheorghe Tatarascu fost prim-ministru liberal a trădat, a trecut de partea trădătorilor de neam și țară comuniști!
  In PNL astăzi sunt ca furnicile informatori ai securități,dacă ar vota Legea Lustrației,organizați întregi ar fi “decapitate” sunt cu miile,zecilor de mii în teritoriu acești viermi roșii!

 2. Tony Orlando says:

  Blestemu lui Ernest Maftei pentru trădători
  Blestem

  Înghiți-v-ar pământul, Gloabe!
  Ce-ați legănat țara pe dric.
  Şi mi-ați pus neamu-n patru labe,
  Ajungă-v-ar blestemul biblic!

  Pe cel ce-i încă bolșevic,
  L-aș vinde-n lanțuri la tarabe.
  Ei! Care ai nevoi de gloabe!
  Să le-înhămați la cîte un dric?

  Vreți iar să ne târâm şoltîc?
  Cu gândul șters și priviri oarbe?
  Orbecăind ca niște zoabe?
  Abia cerșind un firfiric?
  Fire-ați ai dracului de Gloabe!

 3. Bacauanul says:

  cioroianu continua sa fie un penibil

 4. goprescu says:

  sint stupefiat …. !!!!

  cum, Doamne, e posibil ?????????

 5. Earl Turner says:

  Ei bine, e foarte posibil , dragi cititori. E posibil pentru Cioroianu.

  Va mai amintiti de concursul Mari Romani? Acolo, Cioroianu a luat 3.000 de euro pentru a fi avocatul Maresalului Ion Antonescu si a-l promova pentru castigarea competitiei. Inca de la inceputul reportajului acesta a fost in acuzator bolsevic la adresa Maresalului, dar banii i-a luat in calitate de avocat/promotor al Maresalului. (A avut acelasi rol cu avocatul Ceausestilor din celebrul proces)

  Un ipocrit nenorocit si un tradator al intereselor romanesti, asta este Ciroianul.

Leave a Reply

Powered by WordPress

toateBlogurile.ro

customizable counter
Blog din Moldova