Smintita-i lumea. Predicatorul-vedeta Klaus Kenneth invitat de gala la Arhiepiscopia şi Facultatea de Teologie Ortodoxă Alba Iulia. Parintele Rafail Noica “binecuvanteaza” in lipsa. Are nevoie Romania de “evanghelizatori” pierduti cu duhul?

Invitat de către Arhiepiscopia Alba Iulia şi Facultatea de Teologie Ortodoxă la Simpozionul Internaţional Invazia nonvalorilor într-o lume multimedia. Criza spirituală şi discreditarea sacrului, Klaus Kenneth s-a aflat, vreme de trei zile (6-8 mai, a. c.), la Alba Iulia.

Cu această ocazie, în seara zilei de 07 mai, începând cu ora 18:00, autorul celor Două milioane de kilometri în căutarea Adevărului a fost provocat la o întâlnire cu credincioşii de pe lângă Centrul catehetic Sf. Ioan de Kronstandt al Bisericii Memoriale Mihai Viteazul din Alba.În cuvântul său din cadrul vecerniei, Pr. Florin Botezan (profesor la Facultatea de Teologie din Alba Iulia) şi-a exprimat bucuria prezenţei lui Klaus Kenneth în România, mărturisindu-şi, totodată, uimirea de excursul acestuia, cu totul neobişnuit, înspre Ortodoxie. Mai mult, Pr. Florin Botezan face şi o mică dezvăluire, potrivit căreia, după citirea cărţii, s-a dus la Părintele Rafael Noica să îl întrebe cât e de adevărat ceea ce Klaus povesteşte în volumul său biografic. Părintele Rafael îi certifică mărturia, spunându-i că îl cunoaşte foarte bine pe Kenneth şi tot ceea ce e scris în acea carte e doar adevărul întoarcerii lui Klaus la Hristos.

După slujba vecerniei, de la ora 20:00, urmează întâlnirea cu Klaus Kenneth, în sala Centrului catehetic Sf. Ioan de Kronstandt. Câteva zeci de credincioşi, într-o atmosferă de firească părtăşie, au avut prilejul să asculte drumul întoarcerii la Dumnezeu a lui Klaus Kenneth, într-o seducătoare expunere.

După o scurtă agapă, pregătită cu generozitate de credincioşii de aici, are loc partea a doua a întâlnirii cu Kenneth, cea rezervată întrebărilor, dialogului.

Pr. Lect. Univ. Dr. Jean Nicolae (Facultatea de Teologie Alba Iulia) deschide cea de-a doua parte a acestei manifestări cu prezentarea noului volum purtând semnătura lui Klaus Kenneth (Călător pe pământ românesc. Convorbiri. File de jurnal), după care, în întrebări şi răspunsuri, întâlnirea continuă până după ora 24…

Un grup de credincioşi din Timişoara, ajuns la Alba Iulia special pentru a-l reîntâlni pe Klaus, îl mai răpeşte pentru o vreme…

Până în 14 mai, Klaus Kenneth se va afla la Mănăstirea Lupşa şi în împrejurimi (Albac, Pr. Rafael). Următoarea conferinţă va avea loc joi, 13 mai, ora 18:00, la Casa de Cultură din Deva.

Editura Agnos

10 mai 2010
Romeo Petrasciuc

Nota mea: Fara comentarii. Doar o intrebare-sondaj: Ce credeti ca primeaza in acest caz, asemanator cu altele doua, la moda: smintirea romanilor sau Afacerea “ortodoxiei”?

Vezi si: Predicatorii-vedete, proorocii proorociti. Azi, cazul Klaus Kenneth in viziunea Parintelui Arhimandrit Mihail Stanciu de la Manastirea Antim: După două milioane de kilometri, încă în înșelare…

Parintele Arhimandrit Mihail Stanciu

Comentariile altor creștini ortodocși: Concluziile conferintei de la Pireu despre primatul papalcomentariul 27 mai ales, precum si mai multe trimiteri

Print Friendly, PDF & Email
You can leave a response, or trackback from your own site.

5 Responses to “Smintita-i lumea. Predicatorul-vedeta Klaus Kenneth invitat de gala la Arhiepiscopia şi Facultatea de Teologie Ortodoxă Alba Iulia. Parintele Rafail Noica “binecuvanteaza” in lipsa. Are nevoie Romania de “evanghelizatori” pierduti cu duhul?”

  1. D00dZ23 says:

    Crestinismul european a prins radacini prima data in zona dobrogei pe pamant romanesc . sincer , ar trebui sa ne pupe in fund restu

  2. Camelia says:

    Înainte să judeci ar trebui să-i citeşti cartea, nu să vorbeşti despre ce nu cunoşti. Când nu ştii despre ce e vorba trebuie să taci, că s-ar putea să greşeşti. Chiar Hristos zice că cine judecă va fi aspru judecat.

  3. Florinel cel lucid says:

    Pai, daca ortodoxia nu are nevoie de evanghelizatori, de ce foloseste 95% idei protestante americane cand apara creationismul? daca spuneti protestantismul “are drac” cum de Satana vorbeste prin ei sa argumenteze creationismul? se faulteaza singur diavolul? Si daca societatile protestante sunt mai departe de D-zeu si cele ortodoxe mai aproape de El, cum se face ca cele protestante sunt infinit mai putin corupte. Sa ne imaginam ca pe glob tarile avansate ar fi fost foarte corupte, cat i-ar fi trebuit Romaniei sa ajunga fara exemplul lor la prosperitate si o justitie functionala? Ba chiar am putea spune ca mii de lucruri bune le-am imitat de la protestanti si nu invers, uneori chiar indirect pe filiera catolica. Legi, organizarea invatamantului, administratie, capitalism, finante, sistem medical, organizarea armatei, infrastructura, tehnologie etc.

  4. VR says:

    Nu-i chiar asa…

  5. Pr Timotei says:

    Ce spune Parintele Iustin Parvu despre Keneth:

    INTREBARE: Preacuvioase, ce ne puteti spune despre Danion in legatura cu discutiile care au fost inainte de internarea Sfintiei Voastre la Cluj? Dar despre K.Kenneth, care conferentiaza acum prin tara dupa parerea unora intr-un duh cam protestant si ecumenist?

    RASPUNSUL PARINTELUI IUSTIN:
    Nimeni sa nu mearga dupa ei. Ramaneti in Biserica noastra Ortodoxa. In spatele lor sunt duhurile necurate. Ca daca nu i-ar ajuta aceste duhuri si slujitorii satanei, nu ar putea tine mai mult de doua-trei conferinte, ca oamenii nu i-ar asculta.
    (fragment preluat de pe blogul un roman ortodox in Franta, citeste aici tot articolul)

Leave a Reply

Powered by WordPress

toateBlogurile.ro

customizable counter
Blog din Moldova