Mircea Toma: O excursie sub forma de mita cu ziaristi “Gold” in Noua Zeelanda a avut loc si anul trecut. Pe lista navetistilor domina deontologii lui Vintu: Ioan T. Morar, Turcescu, Hurezeanu, Tatulici, Nedelcu, Apostol, Freciu, Buscu-RAAPPS

Grupul navetistilor Gold Corporation ajunsese ieri seara in Aukland, unde ghida lor, Corina Vintan, i-a invitat la petrecerea de ziua ei (foto mai sus de la aniversarea de anul trecut).

Excursia in Noua Zeelanda in care au plecat mai multi sefi de presa la invitatia Rosia Montana Gold Corporation (RMGC) este “o forma de mita”, considera Mircea Toma, presedintele ONG-ului de monitorizare a presei ActiveWatch. Potrivit acestuia, deplasarea nu este o premiera, fiind organizata si anul trecut.

“O excursie in Noua Zeelanda cu ziaristi a avut loc si anul trecut, dar eu am refuzat sa particip. Ne plimbam pe banii lor (n.r.- Rosia Montana Gold Corporation) si vedem o mina intr-o tara in care statul controleaza strict exploatarile, nu ca la noi, iar apoi suntem convinsi ca este totul in regula. Daca in Noua Zeelanda ar exista vestigii cum este Acropole, nu cred ca ar accepta un proiect de exploatare acolo. Este o forma de a cumpara bunavointa presei”, a declarat pentru ”Green Report” presedintele ActiveWatch.

Interesant ca ziaristii “de top” ai presei “centrale” care au beneficiat deja, anul trecut, de acest tratament de circa 10.000 de euro de caciula, au tacut chitic, ca si cei de anul acesta (cu exceptia Florianei Jucan). Potrivit lui Ioan T Morar, anul trecut ar fi mers colegul sau, Liviu Mihaiu. Interesant ca desi afacerea circula de sambata pe net, HotNews, care se lauda cu stiri online non-stop, a relatat abia azi despre caz, citand o sursa externa. O fi si Tapalaga in Noua Zeelanda? 🙂

Potrivit mai multor surse, coroborate, lista, pana acum, cuprinde 13 persoane (mai lipsesc inca sapte 🙂 ):

Corina Vintan (ghida RMGC),

Vlad Macovei (EvZ),

Floriana Jucan (QM),

Ioan T. Morar (Vintu),

Emil Hurezeanu (Vintu),

Mihai Tatulici (Vintu),

Dragos Nedelcu (Vintu),

Dan Apostol (Vintu),

Sorin Freciu (Vintu),

Doru Buscu (Vintu),

Robert Turcescu (blogger cu site-ul la Vintu),

Roxana Voloseniuc (Elle),

Livia Dila (B1TV),

Rares Bogdan (Ziua de Cluj)

Lista ramane deschisa…

Print Friendly, PDF & Email
You can leave a response, or trackback from your own site.

5 Responses to “Mircea Toma: O excursie sub forma de mita cu ziaristi “Gold” in Noua Zeelanda a avut loc si anul trecut. Pe lista navetistilor domina deontologii lui Vintu: Ioan T. Morar, Turcescu, Hurezeanu, Tatulici, Nedelcu, Apostol, Freciu, Buscu-RAAPPS”

  1. Anonim says:

    zoso , cel putin asa spune la el pe blog , ca e in noua zeelanda. https://www.zoso.ro/afk-3

  2. fanel says:

    urmeaza executiile si atunci istoria o sa judece aspru moartea unora….s-a mai intamplat….o sa se mai intample, istoria e ciclica.

Leave a Reply

Powered by WordPress

toateBlogurile.ro

customizable counter
Blog din Moldova