Cand Traian Basescu are dreptate: Mesajul bolşevic al regelui Mihai I. DOC

Mihai I,

Prin graţia lui Dumnezeu şi voinţa naţională (sic.), Rege al României, la toţi de faţă şi viitori, sănătate.

Asupra raportului ministrului nostru secretar de stat la Departamentul Războiului cu nr.20906 din 15 August 1945; văzând jurnalul Consiliului de Miniştri nr.1210 din 1945; am decretat şi decretăm:

Decret-lege

pentru reintegrarea diviziilor de voluntari

„Tudor Vladimirescu” şi „Horia, Cloşca şi Crişan”

în compunerea forţelor armate române.

(Dat în Bucureşti la 15 August 1945, Nr.2625 Mihai; MO, partea I, an CXIII, nr.185, 16 August 1945).

Numai în anul 1945 au fost constituite sub „patronajul” regelui 9 loturi de „criminali de război”. Din primul lot în care erau incluşi marii generali Leoveanu, Macici, Calotescu, Trestioreanu, Ghineraru, Calafeteanu, Pătrăşcoiu şi personalităţi de talia lui Ion Haţieganu, Ion Năstase, N. Melinescu, Stere Marinescu, 29 de personalităţi şi generali au fost condamnaţi la moarte, dar clemenţa regală i-a salvat oferindu-le munca silnică pe viaţă. (AMApN, Fond „Memorii Bătrâni”. „Generali”, Litera M., Dosar nr.3:ASB. „Voinţa Armatei!”, nr.10 / 1941; Preşedinţia Consiliului de Miniştri, Dosar 103 /1941).

Să ne întoarcem la discursul din 15 octombrie 1947 :

„  Doamnelor şi domnilor deputaţi,

Ratificarea Tratatului de pace şi politica de afirmare a independenţei şi suveranităţii naţionale aşează România în rândul ţărilor care merg pe drumul păcii şi colaborării sincere între popoare. (n.a. – pe drumul tovărăşesc al sovietizării, desigur.)

Astfel, în domeniul politicii externe, România va avea un rol activ în consolidarea păcii, prin colaborarea strânsă şi sinceră cu naţiunile care respectă independenţa, suveranitatea şi libertatea popoarelor. (n.a. – Care naţiuni?)

România va continua să desăvârşească colaborarea cu Uniunea Republicilor Sovietice Socialiste, a cărei armată şi-a dat sângele pentru eliberarea pământului nostru şi a cărei susţinere s-a manifestat în continuu în atâtea ceasuri grele pe care le-am străbătut de la terminarea războiului şi până azi.

Prietenia şi colaborarea în toate domeniile cu Uniunea Republicilor Sovietice Socialiste, apărătoare constantă a păcii, a democraţiei şi independenţei popoarelor rămân baza însăşi a politicii noastre externe.

Dimpotrivă, guvernul meu va continua politica de întărire a raporturilor cu ţările amice, încheind cu ele tratate de prietenie, colaborare şi asistenţă mutuală.

Doamnelor şi domnilor deputaţi,

Convins de sentimentele domniilor voastre de dragoste şi devotament pentru popor, sunt încredinţat că veţi da guvernului meu acelaşi sprijin preţios pe care l-aţi dat până acum.

Vă urez spor la muncă, rugând pe cel atotputernic să reverse binecuvântarea asupra lucrărilor domniilor voastre.

Eu declar deschisă sesiunea ordinară.

Mihai I

(Dezbaterile Adunării Deputaţilor”, nr.1, şedinţa din 15 Octombrie 1947)

Continuarea istoricului la Ziaristi Online

Vezi si: Traian Basescu lanseaza o noua dezbatere nationala: Cum a salvat Ion Antonescu evreii din Regatul Romaniei. Declaratia lui Wilhelm Filderman, presedintele Uniunii Evreilor

Print Friendly, PDF & Email
You can leave a response, or trackback from your own site.

4 Responses to “Cand Traian Basescu are dreptate: Mesajul bolşevic al regelui Mihai I. DOC”

 1. jan dinu says:

  EX…..
  Sa-ti iei in groapa medalia tradarii
  Putrezind cu EA departe de pamintul tzarii
  Minciuna te-a ajuns mereu ascunsa’n gind…
  Numele sa-ti puta vesnic pe mormint !

  Demascat esti de TRAIANUL patriot
  Adevarul nu te iarta nemernic fost despot
  Romanii acum cu totii au aflat
  EX rege mizerabil pieri – blestemat !

  JD-USA

 2. Cristian says:

  Asadar, Romaniei nu-i mai apartin doua judete: Harghita si Covasna.Practic, Basescu da aceste doua judete udmr-ului ca doar, nu-i asa, ele nu pot fi duse in spate in Ungaria…Avem doua judete cu statut special in cadrul statului nostru national unitar.O autonomie mascata, deocamdata…S-a implinit Har-Cov-ul, Victore…Avem, in mijlocul tarii noastre, doua judete care nu ne mai apartin. Asata zice si face Basescu. Mare roman, Basescu asta! Si tu, Victore, da-i inainte cu mutarea atentiei publice, ca nu stiu ce a zis presedintele nostru.Fa-ti treaba pana la capat…Ce a ajuns si tara asta…

 3. yahoo says:

  @Criatian, mergi pe Ziare.com si munceste acolo. Te bagi ca musca in koorul regelui ca sa ai tupeu de USLas. Aici se vorbeste de alceva.

 4. radu cioran says:

  As recomanda să citiți parte din traducerea memoriilor lui Pavel Sudoplatov, spion sovietic, care deconspiră faptul că Vâșinski personal, a dus tratativele cu regele Mihai și i-a garantat cu parte din pensid abdicarea!!! Cartea a aparut la NY si in revista Historia pe mai, la pag. 67 se relateaza acest fapt revoltator!!!

Leave a Reply

Powered by WordPress

Stiri

customizable counter
toateBlogurile.ro Blog din Moldova