Ziaristi Online: Contre Udrea – Ungureanu. Cianura lui Tokes – Autonomia. Studiu: Comunitatea românească din Estul Serbiei. Dilema: Cand s-a nascut cu adevarat Mircea Eliade? “Noii golani” – figurantii romanismului vopsit. Alerta la UMF

Ziaristi Online:

Elena Udrea: Mihai Razvan Ungureanu vorbeste prostii. “Primul-ministru să nu aibă abordări de tipul unor jurnalişti de la Antena 3″

“Mă aştept ca membrii Guvernului, primul-ministru, să nu aibă abordări de tipul unor jurnalişti de la Antena 3. Trebuie să ştii foarte bine subiectul, altfel rişti să vorbeşti… (prostii – n.r.). Din ceea ce a spus (n.r. – Mihai Răzvan Ungureanu) reieşea că nu ştia foarte bine subiectul. Era normal, era de două săptămâni prim-ministru, dar tocmai de aceea trebuie mai multă rigoare, pentru că riscul este să ai abordările unor persoane care vorbesc cu rea credinţă”

Marius Ghilezan: László Tőkés, cianura şi autonomia Ardealului

De ce să exploateze aurul românii azi, când cine ştie mâine ce va fi cu “patria mamă” Ungaria? Poate aşa se gândesc ei. Cei care cunosc ideologia iredentismului maghiar ştiu că nu au renunţat niciodată la idea reunificării pe vechile frontiere ale Sfântului Ştefan.

DOC: Studiul “Comunitatea românească din Estul Serbiei”, integral, de la Institutul “Eudoxiu Hurmuzachi”. PDF

Varianta electronică a studiului care contine si mai multe harti etnografice, in format PDF, o puteţi găsi aici: “Comunitatea românească din estul Serbiei. Studiu geografic”

Cand s-a nascut cu adevarat Mircea Eliade si de ce si-a modificat data nasterii. 9 sau 13 martie?

Mult mai plauzibila ni se pare varianta ca Mircea Eliade si-a cunoscut data reala a nasterii (28 februarie 1907 stil vechi – 13 martie stil nou), însa a dorit sa continue o traditie începuta din copilarie, aceea de a-si sarbatori nasterea într-o zi cu semnificatii religioase profunde: în calendarul crestin-ortodox, 9 martie se sarbatoresc an de an Sfintii 40 de Mucenici din Sevastia.

DOCUMENT. Hotararea de Guvern care separa etnic UMF Targu Mures si Nota de Fundamentare a lui Marko Bela, viceprim-ministru. Plus Anexe

De observat cum un partid ilegal, maghiar – de facto o asociatie etnica “non-profit” -, votat de 6 % din alegatori, detine 22,7 % din Guvernul Romaniei dar controleaza 100 % si comanda soarta celorlalti 94 %, romani.

Controversa: “ACTIUNEA 2012″, lucratura ruseasca? Caz Penal: Doru Maries si “noul golan” George Simion au sechestrat si maltratat un student basarabean

Faptele s-au produs la sediul Asociaţiei 21 decembrie 1989, acolo unde un revoluţionar aflat în plină grevă a foamei, Doru Mărieş, alături de alți doi necunoscuți, au intervenit blocând uşa pentru ca tanarul basarabean Nicolae Ţibrigan să nu poată părăsi procesul de ”re-educare” si sa fie maltratat de “noul golan” George Simion si alti acoliti.

Print Friendly, PDF & Email
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

Powered by WordPress

Stiri

customizable counter
toateBlogurile.ro Blog din Moldova