Nationalisti pentru Rosia Montana. Vor reusi 33 de ONG-uri crestine din Romania sa preia “revolutia” din Piata de la cele 27 de ONG-uri ale Ungariei?

Nationalisti Pro Rosia Montana via Mihai Tociu

Mihai Tociu si ONG-urile lui Soros cu Rosia Montana in Piata Universitatii sept 2013Alianta pentru Demnitate Nationala a transmis ieri, 15 septembrie, un comunicat semnat de 33 de ONG-uri crestine despre situatia generata in Romania de razboiul mogulilor din SUA, Canada, Israel si Ungaria pentru Rosia Montana. Spre deosebire de miorlaiala celor 27 de ONG-uri ale lui Soros, mesajul organizatiilor nationaliste sau traditionaliste nu a primit nici un “ecou” in presa. In ianuarie 2012, cand aceleasi ONG-uri sorosiste si de extrema stanga, ca Militia “spiritualului” Mircea Toma, faceau repetitii prin Piata Universitatii (si) pentru “revolutia Rosia Montana”, Parintele Justin avertiza: “Cetăţeanul, înainte de a ieşi la o manifestaţie sau revoltă, trebuie să îşi pună mai întâi întrebarea: Cine pune la cale această revoltă? Cine o conduce? Că spontană e o naivitate să crezi că e. Dacă se va informa va vedea că în spatele acestor mişcări sunt oameni ai sistemului, nişte criminali care se folosesc de mulţime spre a-şi câştiga ei autoritate şi putere. Împotriva cui te revolţi? Se ştie măcar cine e de vină pentru această criză? Nu e limpede că ea este provocată tocmai de bancherii şi oamenii sistemului în scopuri murdare? Aşadar cine se va face părtaş la astfel de revoluţie îşi va periclita şi libertatea pe care o mai are şi răspunde şi pentru întreaga omenire care se va afunda într-o dictatură nemaiîntâlnită până acum. Nu vă încredeţi în manipulările mass-mediei. Şi chiar de ar avea un scop bun o revoluţie, cine să mai dirijeze o societate în zilele noastre? Toţi stăpânii netrebnici s-au făcut, nu mai este niciun drept care să poată dori binele omenirii. Numai Dumnezeu ne poate scăpa de urgia care vine. De abia aici este justificată cuminţenia. Deci să avem cuminţenia cea bună şi să nu cădem în laţurile unei politici nefaste.”

Mihai Tociu Rosia Montana Piata Universitatii sept 2013Intrebarea este: vor reusi aceste organizatii crestine ale Romaniei sa preia si sa indrepte pe calea cea buna manifestatia stimulata cu mijloace si tehnici profesioniste de agentii Ungariei? Au ele aceasta forta? Vor reusi sa sparga jocurile informativo-financiaro-politicianiste desfasurate concomitent, pe multiple planuri si cu multiple mize? Sa le ajute Dumnezeu! Mai ales ca internationalistii lui Soros, Tismaneanu si Iliescu (dupa cum vedeti, a tunat si… “s-au demascat”!) deja sunt speriati ca “legionarii au preluat Piata”… 🙂 Iata comunicatul ONG-urilor crestine impreuna cu un fragment dintr-o predica a “Leului Ardealului”, IPS Bartolomeu Anania, despre Rosia Montana:

Ziua solidarității naționale

În contextul evenimentelor din ultimele săptămâni, societatea civilă creștină va ieși în stradă și duminică 15 septembrie. Uniți sub semnul Sfintei Cruci, vom protesta împotriva dezastrului ecologic care este pe punctul de a fi dezlănţuit asupra României, cu acordul unor importanți factori politici de decizie din țara noastră.

Transformarea Roşiei Montane – cu munţii şi patrimoniul său cultural nepreţuit – într-un imens lac de cianură constituie un act împotriva poporului român. Pentru că niciodată o investiție industrială nu a avut un asemenea impact nu numai asupra zonei respective, pline de frumuseți naturale și de semne ale istoriei încă din perioada antică, dar și asupra întregii țării și a cetățenilor ei. Răul s-a întins să înghită România!

Amintim hotărârea Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, elaborată încă din anul 2003:

„Având în vedere, pe de o parte, temeiul biblic potrivit căruia pământul este creația lui Dumnezeu, iar pe de altă parte că proiectul minier al corporației canadiene Roșia Montană Gold Corporation urmează să desfigureze atât ecologic, cât și uman zona Roșia Montana și, prin extensie, întreaga regiune a Munților Apuseni, … Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române se pronunță împotriva realizării proiectului Rosia Montana Gold Corporation și speră ca această zonă să rămână intactă în sfințenia, puritatea și frumusețea ei.”

Suntem solidari cu decizia Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române. Suntem solidari cu românii din Roșia Montana care se opun proiectului de exploatare prin cianurare a aurului de aici. Suntem solidari cu frații români de pretutindeni ce protestează împotriva cianurării Roşiei Montane. Suntem, de asemenea, solidari cu românii de la Bârlad ce au ieșit în stradă strigând „Cu noi este Dumnezeu!”, în lupta împotriva crimei otrăvirii apelor prin explorarea şi exploatarea gazelor de şist.

Cerem respingerea imediată a proiectului de lege de către Parlament, interzicerea prin lege a utilizării cianurilor în industria minieră și deblocarea procedurilor de includere a Roșiei Montane pe lista UNESCO, precum și interzicerea exploatărilor gazelor de șist prin fracturare hidraulică.

Ne punem, în primul rând, nădejdea în Dumnezeu, și ne înarmăm cu rugăciunea şi cu puterea de nebiruit a Crucii, gata de a ne apăra ţara cu dragoste, dreaptă socotinţă şi fermitate.

Asteptam ca toți românii conștienti de gravitatea momentului să iasă în stradă, fiecare în localitatea sa, și să se opună ca pământul sfânt al țării să fie batjocorit doar pentru a îmbogăți câteva persoane, distrugând și cimitirele și bisericile, tot trecutul unei vechi colectivități de români. Ieșiți cu cruci și icoane, ca să fim întăriți de Dumnezeu, căci „Uniți in jurul Crucii, salvăm România!”

Semnează:

Alianţa pentru Demnitate Naţională
Asociația Basarabii
Alianța Familiilor din România
Asociaţia Pro-Vita, București
Liga Studenților de la Universitatea Bucureşti
Liga de Utilitate Publică
Asociația Civică a Tinerilor Creştin-Ortodocşi Români
Asociația Tinerii Creștin-Ortodocși
Asociaţia HRISDORIA
Asociația Tinerilor Ortodocși „Orthograffiti”
Asociația Predania
Asociația Rost
Asociația Artă și Tradiții Meșteșugărești din județul Alba
Asociaţia Meșterilor Populari din Moldova, Iaşi
Asociația pentru apărarea familiei și copilului
Asociația „Familia ortodoxă”
Asociația dascalilor din România
Asociația „Bucovina Profundă”, Suceava
Fundatia „Sfinții Martiri Brâncoveni”, Suceava
Cercul studențesc „Floarea de Foc”
Asociația „Ortodoxia Tinerilor”
Fundația „Sfânta Irina”
Asociația „Prietenii de Familie”
Grupul Ioan Alexandru
Asociatia pentru Cultură și Educație „Sfântul Daniil Sihastrul”
Fundația „Sfinții Martiri Brâncoveni”, Constanța
Liga Distributistă Română „Ion Mihalache”
Fundația Creștină „Părintele Arsenie Boca”
Fundația Sfinții Închisorilor
Asociația Prologos
Asociația „Copil dorit”
Asociația „Casa Gratis Pro Deo”
Asociația „Triada”
Asociația „Prietenii Sfântului Efrem cel Nou”

UPDATE: Florin Dobrescu informeaza: Se adauga si Fundația Ion Gavrilă Ogoranu prin președinte Coriolan Baciu.
De altfel, Fundația Ogoranu a figurat printre cei mai importanți organizatori și mobilizatori încă din 1 septembrie, de la primul miting de protest iar zilele trecute și un grup pe Facebook, Naționaliștii pentru Roșia Montană.

Sursa: Facebook Iulian Capsali  via RazboiIntruCuvant

Foto sus: Mihai Tociu via Facebook

Foto jos: Victor Dogaru

Nota mea: Si cu reprezentarea Ungariei Mari si a culorilor ei din sigla “Salvati Rosia Montana” ce faceti?

Nationalisti Pro Rosia Montana via Victor Dogaru

Print Friendly, PDF & Email
You can leave a response, or trackback from your own site.

15 Responses to “Nationalisti pentru Rosia Montana. Vor reusi 33 de ONG-uri crestine din Romania sa preia “revolutia” din Piata de la cele 27 de ONG-uri ale Ungariei?”

 1. diaconul Eusebiu says:

  Victore nu mai lăsaţi “înţepătorii” lui Băsecu să să se infiltreze printre voi!

  Adunaţi-vă cu toţii şi luaţi măsurile necesare, altefl există riscul ca acest smintit bătrân să vă folosească în păruiala sa politică cu USL-ul!

  DAŢI AFARĂ DIN RÂNDUL VOSTRU COZILE DE TOPOR!
  FOTOGRAFIAŢI ACEŞTI PROVOCATORI ŞI UMPLEŢI VIRTUALUL CU MECLELE LOR!

 2. VR says:

  De acord. Dar care sunt aceia?

 3. diaconul Eusebiu says:

  Sunt foarte uşor de identificat.
  Puneţi mâna pe aparatele foto şi fotografiaţi-i pe cei ce sunt “agitaţi” – cei care vor să genereze focare de violenţă sau dezordine!
  Voi, în general vă cunoaşteţi!
  NU LĂSAŢI NECUNOSCUŢI ÎNTRE VOI!
  …..sunt multe metode.

  https://diaconuleusebiu.blogspot.ro/2013/09/atentie.html

 4. VR says:

  Multumiri! Mai bine i-ai poza chiar tu, ca ii stii mai bine!… 🙂 🙂 🙂

 5. diaconul Eusebiu says:

  Cea mai simplă şi eficace metodă împotriva infiltrărilor este să “să mitingiţi” plimbându-vă la braţ sau ţinându-vă de mâini!
  NU MERGEŢI PRECUM TURMA!
  ORGANIZAŢI-VĂ ÎN CELULE MICI ŞI COMPACTE!
  Fiţi organizaţi deoarece EI sunt organizaţi!

 6. diaconul Eusebiu says:

  Nu mai am cu ce deoarece javrele lui Băsescu mi-au furat aparatul de fotografiat! ….. woaliuuuuu şi câţi bani am dat pe el! ….woaliuuuuu cât m-a costat obiectivul! …… 🙂 🙂 🙂

 7. Victor, și Fundația Ion Gavrilă Ogoranu prin președinte Coriolan Baciu.
  De altfel, Fundația Ogoranu a figurat printre cei mai importanți organizatori și mobilizatori încă din 1 septembrie, de la primul miting de protest.
  De altfel, am facut zilele trecute și un grup pe Facebook, Naționaliștii pentru Roșia Montană.
  Nu pentru a face exclusivitate față de alte ONG-uri, eu cred că ideal este să se alăture cât mai multe, indiferent de orientare ideologică, dar am vrut să subliniem puternicul caracter național al protestelor.
  Iar prezența în număr f mare în Piață ieri a costumelor naționale demonstrează asta.
  Toate cele bune!
  TLC!

 8. fanu says:

  Am fo și eu la Cluj pe la miting și l-am văz pe ekstein ăla prin mulțime cu muierea și,no, am întrebat ca tăt omu ”ce caută politicienii la miting?”; după care ăla o cam luat viteză. Pe tokes nu l-am mai văzut. Susțin inițiativa ONG-urilor creștine și de aia am ieșit.

 9. Petre says:

  Salut,

  nu tin sa postati mesajul asta insa:

  – puteti sa dati un link la comunicat, ar fi o pagina pe net https://adn-romania.org/, de ce nu pomeneste nimic de asta?
  – de ce nu l-ati postat aici mai inainte sau la ziaristionline.ro?
  – de ce ar trebui sa se bata/ caute dominatia 33 de ong-uri crestine peste 27 “unguresti” (sunt unguresti sau sorosiste?) daca au acelasi obiectiv – ca sa stopeze exploatarea ?
  – de ce s-ar bate moguli din afara, indirect si voalat in loc sa imparta prada?
  – in afara de un comunicat BOR si asociatiile crestine au facut si altceva?
  – din toate asociatiile crestine nu a venit nimeni cu un simbol crestin duminica (eu unu nu am vazut)?
  – cate tricouri/simboluri/chestii asociatii au facut “crestinii” pana acuma, “ungurii” vad ca stau bine.
  – de ce nu vin “crestinii” in fiecare seara – unde le sunt semnele? Nu am vazut la locul faptei decat oameni tineri motivati de ecologie?

  Eu unul nu inteleg de ce s-ar bate miliardarii, intre ei, indirect, in loc sa imparta prada. Mi se pare ca e vb de inducerea disensiunii intre protestatari, cu scop de sabotare a protestului si inceperea exploatarii.

  In cel mai rau caz alde Soros finanteaza opozitia impotriva lui tocmai ca sa o poata controla mai bine – daca asta, e atunci o face ff bine si “nationalistii-crestini” cam dorm pe ei.

  Dl. Roncea – faceti o diversiune sau gresesc eu?, daca gresesc unde, daca sunt maghiarii asha de smecherii – unde sunt “ai nostri”? – la spaga ?

  Simt nevoia sa le multumesc “serviciilor secrete maghiare” – au facut o treaba ff buna pana acum – si le tin pumnii, ca sa nu inceapa acum exploatarea.
  Pana la urma e vb de oprirea proiectului – asta e critic si imediat.

 10. VR says:

  @ Petre
  Nu prea inteleg ce vreti dar raspund si eu la ce pot:
  – Am dat link catre pagina de FB a presedintelui ADN. Nu stiu de ce au pus doar pe FB. Probabil pentru ca e mai facil si mai rapid.
  – Pai nu-l vedeti aici? Cand sa-l postez: inainte de a-l posta? 🙂
  – Ca sa scape de lepre
  – Nu stiu, intrebati-i pe ei. Probabil de hulpavi ce sunt.
  – Sunt convins ca da. Daca ar fi sa amintesc doar rugaciunea…
  – Destule
  – Deschideti ochii

  Aveti dreptul la opinie. Si eu la fel.

 11. VR says:

  @ Fanu
  Doamne ajuta! Cand ii mai vedeti, transmiteti-le si din partea mea “complimente” 🙂

 12. “Miscarea nu are lideri, are doar constiinta”. Avem un tineret cu adevarat liber! Asistam la acea deplina invatare a democratiei de care se temea stalinistul democrat Brucan. Nu mai e nevoie, ca la Piata Universitatii in 1990, sa-si adune unii cu portavocea publicitate, ca sa dispara apoi in ceata. Adâncirea democratiei nu se mai poate obtine rotind partidele la ciolan, ci doar organizându-ne civic. România si-a atins limitele cresterii posibile cu actualul sistem educativ si cu aceasta infrastructura intelectuala, care nu poate genera decât postromânismul ca RO e altfel, fara trecut si fara viitor. Hotarâtoare nu sunt legile noi, ci presiunea civica asupra demnitarilor sa le aplice pe cele care sunt.

 13. VR says:

  Sunteti naiv. Portavocea nu este in piata, ci la tv. Maine-poimaine o sa vedeti pe la tv “emanatii” pietei de en-gros “revolutionar” autointitulati drept liderici ai “miscarii”… 🙂

Leave a Reply

Powered by WordPress

toateBlogurile.ro

customizable counter
Blog din Moldova