PROIECT DE LEGE: Proclamarea Zilei Nationale a Martirilor Romani Anticomunisti. Un cadou de Sf. Nicolae binemeritat si indelung asteptat de fostii detinuti politic si mucenicii inchisorilor comuniste. Felicitari initiatorilor condusi de Profesorul Dinu C. Giurescu! FOTO/DOC

Legea Martirilor 1 Initiativa Legislativa Foto Doc via Roncea RoUn grup de deputati condus de Profesorul Academician Dinu C. Giurescu a depus luni, 3 decembrie 2013, o initiativa legislativa asteptata de 23 de ani: Legea de instituire a Zilei Nationale a Martirilor Romani Anticomunisti, data comemorarii la nivel national a eroilor rezistentei din munti si a mucenilor din inchisorile comuniste – cativa dintre ei fiind enumerati in Expunerea de Motive – fiind propusa de Buna Vestire, 25 Martie. Felicitari si multumiri tuturor semnatarilor! Cinste lor! Batranii detinuti politic si urmasii lor au primit un cadou binemeritat de Sfantul Nicolae. Sa speram ca proiectul va fi votat cat de curand, pana la finalul acestui an. Doamne, ajuta!

Legea Martirilor 2 Initiativa Legislativa Foto Doc via Roncea RoLegea Martirilor 3 Initiativa Legislativa Foto Doc via Roncea RoLegea Martirilor 4 Initiativa Legislativa Foto Doc via Roncea Ro

În expunerea de motive se arată că în temnițele sistemului comunist au fost încarcerați peste 500.000 de deţinuţi pentru care nicio persoană nu a fost trasă la răspundere, semnaleaza ActiveNews.

Este necesar să cunoaştem atrocităţile la care au fost supuşi martirii anticomunişti. (foto), Petre Țuţea, sau Mircea Vulcănescu reprezintă adevărate simboluri ale acestor martiri. Condamnarea comunismului este astăzi o obligaţie morală a statului român. Considerăm că prin instituirea unei Zile Naţionale a Martirilor români anticomunişti şi prin înfiinţarea unui monument naţional al luptei împotriva comunismului se va sedimenta un sentiment de profund respect faţă de martirii aflaţi în închisorile din perioada comunistă’, se arată în expunerea de motive.

Unul din inițiatori, deputatul Dinu C.Giurescu, a declarat într-o conferință de presă că suferința celor din temnițele comuniste nu a fost niciodată compensată sau alinată.

Când s-au îndreptat lucrurile, a revenit democraţia pluralistă, domnii care făceau legile au zis, da, le dăm o compensaţie celor care au petrecut trei, patru, zece, doisprezece ani în închisoare un fel de pensie cam amărâtă, dar nu s-au gândit niciodată la suferinţa lor. Suferinţa a fost factorul comun. Ea a cuprins întreaga ţară şi asta nu a fost niciodată, nu compensată, dar măcar alinată – Academician , citat de ActiveNews.

Print Friendly, PDF & Email
You can leave a response, or trackback from your own site.

6 Responses to “PROIECT DE LEGE: Proclamarea Zilei Nationale a Martirilor Romani Anticomunisti. Un cadou de Sf. Nicolae binemeritat si indelung asteptat de fostii detinuti politic si mucenicii inchisorilor comuniste. Felicitari initiatorilor condusi de Profesorul Dinu C. Giurescu! FOTO/DOC”

  1. gaf says:

    Domnule Victor Roncea,
    as sugera sa propuneti si o zi a victimelor romanesti a sovinismului unguresc.

  2. VR says:

    E o idee foarte buna!
    O voi inainte Victimelor Refugiatilor din ’40
    https://muzeulrefugiatilor.eu/
    Multumim pentru sugestie!

Leave a Reply

Powered by WordPress

toateBlogurile.ro

customizable counter
Blog din Moldova