FARA PRECEDENT: Stelian Tanase a intrerupt transmisia TVRi pentru a cenzura episodul din Mostenirea Clandestina cu specialistul american Larry Watts vorbind despre agentul sovietic Ion Mihai Pacepa si colonelul Ryszard Kuklinski

Eduard Mezincescu si Silviu Brucan cu Stelica P Ulica Tanase sub masa

“Parintii fondatori” ai TVR ca Sectie a Directiei de Agitatie si Propaganda, Eduard Mezincescu si Silviu Brucan

Stelian TanaseCa si cum nu era de ajuns cate nereguli si ilegalitati se petrec in TVR, ieri, vineri, 7 februarie 2014, pe la orele 14.00, a mai explodat o bomba la TVR, de data aceasta pe calea undelor. Insa cei din tara – deci si CNA? – nu au avut cum sa vada nici macar fumul, pentru ca detunatura s-a produs pe TVR International, in fata romanilor din lumea-ntreaga. Noul PDG al TVR, Stelica Tanase, un adevarat Vasilica Roaita al PNL, a tras de sirena uzinelor din Dorobanti pana a ramas cu ea in mana. Precum bravul sau inaintas Eduard Mezincescu la sefia Directiei de Propaganda si Agitatie, sau un mai proaspat coleg de manivela, din iunie 1990, Stelica-fara-frica, poreclit si Tanase-patru clase, a hotarat cu de la sine putere sa intrerupa transmisia unei emisiuni intr-un timp record: 8 (opt) minute de la inceperea ei. Fara precedent, cel putin de la cea mai celebra vizita a minerilor in Capitala. Ghiciti despre ce emisiune e vorba? Sigur ca cititorii mei stiu: Mostenirea Clandestina, normal, serialul fascinant realizat de Monica Ghiurco. Este vorba de ultimul episod (la propriu din cate se pare), al X-lea, in care specialistul american in informatii si istorie secreta Larry Watts intareste diferentele dintre colonelul polonez Ryszard Kuklinski si agentul sovietic I.M. Pacepa. Si-asa se dovedeste ca primul sefuletz al foii “22” a GDS si-a meritat solda de “deontolog” al lui SOV. Si se mai demonstreaza ceva: ca Adevarul – deconspirarile si devoalarile istorice facute de Larry Watts – chiar ustura!

Nota: Acest articol nu este un pamflet. Cititi mai jos stirea Ziaristi Online:

Mostenirea clandestina - Monica Ghiurco - Larry Watts - Stelian Tanase -TVR anti-romani KGB

EXCLUSIV: Guvernul Ponta nu l-a invitat niciodata pe Pacepa in Romania. Culisele unui act de cenzura in TVR: Mostenitorul clandestin Stelian Tanase contra lui Larry Watts

Corespondentul portalului Ziaristi Online din Republica Moldova ne-a sesizat ieri, vineri, 7 februarie a.c., asupra unei ciudatenii nemaintalnite: transmisia pe TVR International a episodului al X-lea din serialul Mostenirea Clandestina, realizat de Monica Ghiurco cu istoricul american Larry Watts – difuzat, de altfel, pe TVR 1, pe 29 ianuarie a.c. -, a fost intrerupta la 8 minute de la inceperea ei, fara nici o explicatie ulterioara.

Faptul fara precedent a ramas, pana acum, fara vreo motivatie oficiala din partea TVR, desi noi am solicitat-o, conform Legii si deontologiei profesionale. Mai asteptam. Banuim ca si CNA-ul va fi interesat de aceasta explicatie. Cert este ca, interesandu-ne asupra situatiei din TVR, am aflat ca, intr-adevar, dupa venirea lui Stelian Tanase “la butoane”, dupa cum se spune, realizatoarea Monica Ghiurco a fost inclusa pe o “lista neagra”, conform site-ului Reporter Virtual. Iar faimoasa si urmarita emisiune in serial, Mostenirea Clandestina, a fost suspendata din noua grila, cu incepere din luna martie, in ciuda audientei ridicate si a recentului premiu primit din partea Asociatiei Profesionistilor de Televiziune din Romania (APTR).

Monica Ghiurco, o profesionista cu o indelungata si reputata activitate jurnalistica, a fost deja inlaturata de pe ecran de Claudiu Lucaci, seful Stirilor TVR, inca din luna octombrie a anului trecut, noteaza Reporter Virtual. Jurnalista a fost “restructurata” de fostul director TVR si fost sef al SIE, Claudiu Saftoiu, iar Claudiu Lucaci, desi este numit in acelasi timp consul la New York, a persecutat-o in ceea ce a parut a fi o veritabila vendetta intre servicii secrete, respectiv intre aripa pacepista din SIE si aripa romaneasca din SRI.

Iata ca actiunile fara precedent ale lui Stelian Tanase, un simpatizant “echidistant” al agentului sovietic Ion Mihai Pacepa, confirma faptul ca Monica Ghiurco este o victima a razbunarii aripii tradatoare din servicii in urma dezvaluirilor extraordinare, facute in premiera de specialistul american Larry Watts despre actiunile KGB si GRU in Romania, pe parcursul episoadelor din “Mostenirea Clandestina”. Concret, dupa cum ne-au confirmat surse din TVR, Stelian Tanase a dispus “din turn” intreruperea imediata a transmisiei serialului documentar pe TVRi si inlocuirea emisiunii. Presiuni din sfera mafiei politice cu radacini cominterniste au existat inca de la inceputul serialului, daca este sa ne amintim de oftica si basica bloggerului Vladimir Tismaneanu, exprimata in scris, catre “forurile de partid si de stat”, fata de faptul ca Larry Watts este prezent pe TVR 1. Ulterior sicanele s-au rasfrant direct asupra realizatoarei, care a inceput sa intampine piedici “tehnice” in interiorul TVR, in acelasi timp fiind hartuita incontinuu din punct de vedere profesional.

Mircea Dinescu KGB la TVR cu Stelica Pulica TanaseFaptul ca Stelian Tanase a decis sa inlocuiasca deja celebrul documentar de dezvaluiri – realizat cu concursul autorului aclamatelor volume Fereste-ma, Doamne, de prieteni si Cei dintai vor fi cei din urma – cu o susana a cunoscutului agent de influenta al KGB Mircea Dinescu (si magarul sau), spune totul despre nivelul de cedare al institutiilor statului responsabile in fata avansului  agresiv al ocupatiei institutionale a Romaniei.

Dar ce a deranjat, oare, atat de tare, la ultimul episod al serialului cu Larry Watts, incat sa genereze furia din turn sau/si din gaura de sobolan de unde a primit Stelian Tanase telefonul de avertisment?

Pe scurt, dupa cum puteti constata si singuri, in acest episod este prezentata esenta cazului Pacepa comparativ cu cel al polonezului Kuklinski (comparatie careia i s-a dedicat si o binevenita si bineintocmita lucrare de specialitate: “Cazul Ryszard Kuklinski: un Pacepa al Poloniei?“, de dr. Ion Constantin). Larry Watts si Monica Ghiurco demonstreaza in cateva puncte ca invocata comparatie nu se sustine, fie si numai prin simplul fapt ca polonezul nostru anticomunist a primit cetatenie americana prin dispensa prezidentiala, la cererea CIA, intr-un singur an, pe cand pentru agentul sovietic antiroman s-au scuuurs 10 ani, cetatenia fiindu-i conferita ca urmare a aceleasi strategme folosite si de Tismaneanu (clasica de altfel, scoasa probabil din manualul micului KGB-ist): bagatul pe sub fuste, respectiv casatoria cu cate o americanca naiva.

Sobolanul KGB Ion Mihai Pacepa la Mostenirea ClandestinaIn acelasi timp este de notat incercarea disperata a Grupului Pacepa de a reintra pe piata (dez)informatiilor, ca o bresa spre piata economica si politica a Romaniei. De la inventiile colportate si brevetate la B1 Tv, unde asistam la un nou tip de “jurnalism” care ar trebui – de asemenea – sa intre in atentia CNA, ca o frauda de presa, respectiv interviul “play back” simulat ca fiind “live”, la minciunile colportate in Statele Unite, Pacepa si mostenitorii lui se dau peste cap ca niste vertiabili Hopa-Mitica (Cazul agentului Badin este elocvent: de la monarhist vehement la sustinator al “Noii Republici”, de la “legionar” infocat la Campul Romanesc la bataus cu copii “fascisti” si calugari “extremisti”, de la antibasist cu spume – “Bai, caraghiosul” lui Voiculescu, Basescu dixit – la probasistul cu limbi al fratelui Paunescu-DIE-KGB-Mossad, dupa cum i-au dictat Uly si Tismanenii).

La ultima iesire damboviteana de acest gen pacepistii de serviciu au dat-o pe fata direct in slujba KGB, singura afirmatie pentru care s-a ocupat o ora de transmisie “la B1”, tip “play back”, fiind cea care deserveste dezinformarea strategica a  Rusiei din 1989 incoace, si anume ca in timpul evenimentelor din decembrie 1989 nu au actionat pe teritoriul Romaniei nici picior de trupe speciale sovietice, i.e. “teroristi” (spre bucuria lui Marius Mioc, care se incapataneaza obsesiv sa conteste zecile de rapoarte si marturii consemnate de Comisia speciala senatoriala de cercetare a evenimentelor). De data aceasta o spune, chipurile, un “agent CIA”: fostul nomenklaturist ceausist Ion Mihai Pacepa. Afirmatia ar fi ramas demna de “Arici Pogonici” daca nu ar fi fost rostogolita, i.e. “exploatata”, inabil si penibil, de “Vocea Rusiei”. Dar nici “Vocea Rusiei” nici “la B1” nu ne lamuresc de unde ar fi putut sti cu atat precizie relicva comunista securista ce s-a intamplat in Romania pe teren cand singurele butoane la care a avut acces dupa 1978 au fost cele ale telecomenzii?!

Pentru a demonstra pana la capat pana unde merge minciuna acestei grupari o sa prezentam azi un document ce poarta antetul Guvernului Romaniei. “The Romanian government officially has commended former spy chief Lt. Gen. Ion Mihai Pacepa for breaking with the former communist regime and has invited him to visit the country as an honored guest” – “Guvernul Romaniei a apreciat bla, bla, bla, si l-a invitat oficial pe fostul spion sef (corect adjunct – nota red,) sa viziteze tara ca un oaspete de onoare”, trambita una dintre masinutele online de propaganda si diversiune pacepiste care-si face de cap in SUA sfidand bunul simt si cetatenii americani platitori de taxe. Guvernul Romaniei, din cate stim, este reprezentat de seful Guvernului, dl. Victor Viorel Ponta. Si daca Guvernul condus de prim-ministrul Victor Viorel Ponta nu l-a invitat niciodata pe Ion Mihai Pacepa in Romania, Guvernul cui l-a invitat, ca “oaspete de onoare”?

Guvernul Romaniei Victor Ponta nu l-a invitat niciodata pe Ion Mihai Pacepa in Romania - Document Ziaristi OnlineIata cum am anihiliat o dezinformare crasa, singura tehnica in care e specialist agentul sovietic Ion Mihai Pacepa (caruia ii merge de-a busilea pe urme mostenitorul lui clandestin, Vladimir Ilici Tismaneanu).

Si care a fost, este si va fi replica gruparii antiromanesti care si-a intins tentaculele pana in alcovurile Cotrocenilor? Atacul la persoana. Fuga de argument. Ignorarea faptelor si documentelor. Diversiunea. Dupa cum sintetizeaza colonelul Kuklinski: “Mi se pare ca discutiile despre probleme sunt inlocuite mult prea usor cu discutii despre oameni, iar cel mai bun argument este epitetul”.

Col Kuklinski vs Pacepa - Mostenirea Clandestina 1 Col Kuklinski vs Pacepa - Mostenirea Clandestina 2 Col Kuklinski vs Pacepa - Mostenirea Clandestina 3Mostenirea Clandestina - Larry Watts - Kuklinski vs Pacepa - Ep 10 Interzis de Stelian Tanase in MoldovaSursa: Ziaristi Online

Print Friendly, PDF & Email
You can leave a response, or trackback from your own site.

8 Responses to “FARA PRECEDENT: Stelian Tanase a intrerupt transmisia TVRi pentru a cenzura episodul din Mostenirea Clandestina cu specialistul american Larry Watts vorbind despre agentul sovietic Ion Mihai Pacepa si colonelul Ryszard Kuklinski”

  1. Nicolaie Silviu says:

    Mare-i gradina Lui Dumnezeu invadata si pangarita cu din ce in ce mai multe specimene degenerate din “Ferma Animalelor” !
    Se pare ca Stelica are “sarcini” foarte precise si exacte daca dupa 8 minute de emisiune in care era dezvaluit adevarul despre legatura ideologica, de tagma, etnica sau institutionala dintre Pacepa, Tismaneanu si restul Cominternietilor, a ordonat intreruperea ei !
    Aceasta emisiune putea sa faca lumina in mintea multora despre adevaratul rol, responsabilitati si vinovatii ale Cominternistilor evrei care au adus Bolsevismul, Indobitocirea, Dezumanizarea, Teroarea si Asasinatele politice in Romania !
    Putem intelege insa cu totii paienjenismul care leaga acele retele malefice Bolsevico-Iudee cu actualele structuri ale Noii Ordin Masone si Anticriste !
    Aceleasi intentii Demonice, Malefice si Imperialiste de a obtine controlul si stapanirea peste intreaga Planeta cu Popoare si Resurse pe care o gasim in 1917 la Guvernul Revolutionar Rus, compus din 85% etnici evrei dupa cum declara Putin, exista azi din nou in acest Plan de Globalizare sustinut dupa cum vedem de aceleasi persoane sau urmasi ai lor, de aceleasi structuri si de aceiasi etnie !
    ps. Pentruca am postat comentarii care exprimau realitatea despre rolul si vinovatiile unora dintre evrei, St.Tanase m-a deslistat din grupul sau de pe F.B. ! O alta Cezura Bolsevica, sau cum sa o mai numim astazi ?!

  2. VR says:

    Draga Diacone, nu public mesajul tau despre TB pentru ca sunt unele (prea multe) exagerari, cifre si date din burta si interpretari aberante ale autorului materialului care, se vede treaba, nu esti matale, altfel era cu mult mai bun.
    Sa traiesti!

  3. diaconul Eusebiu says:

    Fii liniştit că nu-i cu supărare!
    🙂
    Ai văzut daravela de la Cluj?

    Bătrânul de 85 de ani din Cluj-Napoca, evacuat de SPP în timpul discursului rostit duminică de Traian Băsescu, este un fost deținut politic si luptător anticomunist. El a fost dat afară cu forța de doi ofițeri SPP din clădirea în care președintele vorbea, pentru că a rostit lozinci împotriva șefului statului.
    Victor Maghiar a fost student la Facultatea de Istorie din Cluj. A fost arestat la 6 august 1959, pentru “instigație la răscoală armată a poporului român împotriva armatei sovietice și a naționalităților conlocuitoare și calomnii grave aduse la adresa lui Gheorghiu-Dej”.
    El a ajuns la Gherla din cauza unor poezii scrise împotriva regimului dictatorial, iar după scurt timp a fost transferat în lagărele din Delta Dunării și a muncit la construirea Canalului Dunăre-Marea Neagră.

  4. VR says:

    Sa le fie rusine!
    Ceausescu il chema la tribuna!

  5. V. M. says:

    Deci ce se spune aici e adevarat?

    BIOGRAFIA NEROMANTATA:

    Opera si (mai ales) Viata:

    Nascut la 17.02.1952, in Bucuresti. A absolvit Facultatea de Filosofie-Istorie din Bucuresti a Universitatii din Bucuresti în 1977.

    Publica, in 1982, la Cartea Romaneasca, romanul “Luxul melancoliei”. Sustine ca alte doua carti scrise inainte de 1989 “au fost interzise de regimul comunist”.

    Dintre acestea, “Corpuri de iluminat” apare in 1990, tot la Editura Cartea Romaneasca (ulterior fiind republicata la Polirom si Humanitas, edituri care ii publica de altfel majoritatea lucrarilor). In total a publicat, pana azi, 14 carti, multe bazate pe reproducerea de Dosare din Arhive. Printre acestea se remarca volumul de „spalare” a lui Silviu Brucan (Saul Bruckner), “Dosarul Brucan”, publicat de Editura Polirom – detinuta de familia lui Serghei „Serge” Moscovici – in seria “Istorii subterane”, prezentata de Stelian Tanase si Radu Ioanid, sub egida Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului în Romania condus de Marius Oprea.

    In 2002, Tanase se remarca prin publicarea, la Editura Compania detinuta de sotii Romosan – Kenneres, a lucrarii pseudo-memorialistice „Acasa se vorbeste in soapta”. Volumul pune fata in fata pagini dintr-un jurnalul tinut intre 1986 si ianuarie 1990 si o selecţie de documente din dosarul sau de urmarire de la Securitate (1984 – 20 decembrie 1989), in care purta numele de cod „Stefan”. Tanase sustine ca responsabil cu urmarirea sa era fostul ofiter de Militie si Securitate Gigi Netoiu.

    Familia si aventurile conjugale

    Tatal sau, Ion Tanase, a fost in tinerete Secretar II cu probleme organizatorice al Comitetului Regional UTM Bucuresti. Din aceasta pozitie a fost trimis la „Stefan Gheorghiu” pentru studii. In aceasta perioada a divortat de mama lui Stelian, din motive de infidelitate ale acesteia.

    Dupa „Stefan Gheorghiu”, Ion Tanase a fost repartizat la Ialomita, ca vice-presedinte al Consililului Popular Judetean cu probleme de comert si economice, in perioada in care prim secretar era Marin Vasile.

    Aici, pe perioada verii, erau adusi ambii sai fii (sunt doi frati Tanase), care erau angajati la restaurantul „Crama”, din Slobozia, pe post de cantareti.

    Mama lor ar fi fost, de asemenea, activista PCR. Dupa alte surse, mama, decedata dupa divortul de tatal sau, ar fi lucrat in DIE.

    Cea de a doua sotie a tatalui, mai tanara, fosta asistenta medicala luata de la Spitalul din Slobozia, a devenit la Bucuresti directoare a magazinului “Mistretul” din Piata Rosetti.

    Conform unor surse apropiate familiei, Ion Tanase a divortat si de aceasta sotie dupa ce a prins-o in pat cu fiul sau, Stelian Tanase. Conform acestora a fost vorba de fapt de un viol la care ar fi supus-o fiul vitreg, cazul fiind ulterior musamalizat la Militiei de catre organele de Partid.

    Activitatea comunista, „viata tainica” si reteaua kominternista/ securista:

    Stelian Tanase devine membru PCR in 1974, la 22 de ani. Sustine ca a fost exclus din PCR in anii ’80.

    Prima sa sotie, Nineta, a lucrat in perioada de dinainte de 1989 ca documentarista la Biblioteca Centrala de Stat. Venea adeseori la serviciu cu fata tumefiata, in urma unor batai violente aplicate de sot. Cei doi traiau separat, Stelian Tanase pretextand ca are nevoie de spatiu de creatie, drept pentru care acesta locuia intr-un apartament din zona 1 Mai.

    La data respectiva i s-a intocmit un dosar de verificare, fiind suspectat si de relatii inversioniste. Conform surselor din sistem, in aceeasi perioada Stelian Tanase a fost folosit ca „sursa” la SMB – Securitatea Municipiului Bucuresti.

    La vremea aceea tintea pozitia de membru plin al CC al UTC si lucra ca instructor cultural UTC la Casa de Cultura “Nicolae Balcescu”, din Parcul Bazilescu, organizand pe bani buni diverse concerte in Club T4, sau la Teatrul de Revista “Constantin Tanase” si Casa de Cultura “Infratirea intre popoare”.

    Cu toate acestea, cand se refera la aceasta perioada memoria sa este incetosata, refuzand sa explice cu ce s-a ocupat timp de 11 ani, din 1978 pana in 1989: „Dupa facultate am plecat la tara, unde am fost profesor timp de un an, apoi am devenit somer. Am avut o existenta foarte amestecata. Eram pe undeva pe la periferia societatii pentru ca nu aveam un dosar”.

    Conform unui material de presa despre cunoscutul spion ungar Rudas Ernö, fost partener de afaceri cu fostul premier Calin Popescu Tariceanu, la sfarsitul lui 1988, Rudas Ernö a primit ordinul sa întocmeasca un dosar despre activitatea lui Stelian Tanase, dupa ce acesta a redactat un protest anticomunist care a ajuns si la Ambasada Ungariei din Bucuresti.

    Misiunea lui Rudas ar fi fost aceea de a documenta gradul de credibilitate a lui Stelian Tanase, daca nu este cumva un provocator, precum si oportunitatea folosirii sale ca sursa pentru serviciile maghiare si rusesti.

    Informatia a fost facuta publica de un disident maghiar, Peter Banyai, odata cu lansarea uneia dintre cartile lui Stelian Tanase. Mai aflam ca în elaborarea dosarului despre Stelian Tanase cele mai multe informatii i-au fost furnizate lui Rudas Ernö de istoricul Lajos Demeny.

    Mare sef la GDS si fondator al „Societatii Civile”

    Imediat ce s-a fondat Grupul pentru Dialog Social, la initiativa lui Silviu Brucan si Andrei Plesu cu Mihnea Berindei pe post de organizator, Stelian Tanase devine redactor sef al publicatiei GDS, revista “22”, cu Dan Pavel redactor sef adjunct.

    GDS este creat ca pol ideologic al retelei neokominternului si Fundatia Soros ca executanta a directivelor. Presedinte al ambelor centrale antiromanesti este ales, simultan, agentul dublu Alin Teodorescu. Stelian Tanase este atat membru fondator al GDS cat si al Aliantei Civice. In 1991 este ales vicepresedinte al Partidului Aliantei Civice, în contextul in care presedintele formatiunii, Nicolae Apolzan Manolescu, un apropiat al lui Gheorghe „Gogu” Radulescu, era avizat chiar de B’nai Brith, unde fusese in vizita la recomandarea lui Zigu Ornea.

    In timpul demonstratiei din Piata Universitatii, Stelian Tanase era un intermediar intre GDS si Liga Studentilor, fiind respins de organizatorii manifestatiei si pentru ca milita ardent pentru „Glasnost” si „Perestroika”.

    In 1992 infiinteaza si Fundatia „Societatea Civila”, impreuna cu – printre altii – Alexandru Paleologu, Dan Pavel si Alexei Florescu, fost medic psihiatru la Spitalul de Urgenta si fiul fostului ministru Mihai Florescu (Iacobi Iancu), aflat in trecut in legatura fostului ambasador al Olandei in Romania, Stork Coenraad Frederik, si bun prieten cu Vladimir Tismaneanu.

    Fundatia editeaza revista „Sfera Politicii” – unde il regasim in functia de redactor sef adjunct pe Dan Pavel – si este finantata de organizatii de factura neokominternista din Statele Unite ale Americii si Europa.

    (Este de remarcat faptul ca Dan Pavel si Stelian Tanase se sustin reciproc in declaratii privind participarea lor la revolta din 21 decembrie 1989. Despre evenimentele din decembrie, Stelian Tanase sustine: ”Nu cred că regimul Ceausescu s-a prabusit in urma unei conspiratii a serviciilor secrete. Asta nu inseamnă ca in tara, atunci, nu au existat agenti de informatii straini”).

    Dintre temele revistei „Sfera Politica”: reforma in educatie, discriminarea etnica, politici sociale pentru romi, integrare europeana, negocierile de aderare, adoptarea acquis-ului comunitar, Pactul de Stabilitate in Balcani, independenta Kosovo, politica de securitate a Uniunii Europene, reforma institutionala, serviciile secrete.

    Dintre personajele promovate de Fundatia in cauza se detaseaza: Sabina Fati, Renate Weber, Valentin Stan, Gabriel Andreescu, Smaranda Enache, Mircea Toma, Andrei Oisteanu, Cristian Pirvulescu, Adrian Severin, Misa Ionescu, Anton Niculescu, Adrian Cioroianu.

    Deputat cu o singura initiativa legislativa in tot mandatul

    In 1992 devine si deputat în Parlamentul Romaniei, candidand pe listele Conventiei Democratice. Membru al grupului PAC-PL’93, devine liderul grupului parlamentar PAC în 1993, cand cele doua partide se separa. Tanase este atunci lider al unui asa-numit Grup Civic-Liberal, impreuna cu Crin Antonescu si Octavian Bot. Din acest grup politic ce milita pentru unificarea liberala, mai faceau parte, printre altii, Alexandru Paleologu, Calin Anastasiu, Dan Grigore, Alexandru Popovici si Ioan Ghise (majoritatea fosti informatori ai Securitatii).

    A urmat unificarea cu PL`93 absorbit in PNL in 1995. Tanase este vicepresedinte al Comisiei pentru relatii externe a Camerei Deputatilor pana in aprilie 1995. Intre 1993 si 1996 are o emisiune la Radio Contact, post patronat la vremea respectiva de Calin Popescu Tariceanu.

    In toata legislatura 1992 – 1996 este autorul unei singure Motiuni.

    Granturi de studii si concubinaj „prezidential”

    In aceasta perioada este beneficiarul unor granturi oferite de Scoala Woodrow Wilson (1993 si 1994). Obtine doctoratul în sociologie politica la SNSPA in 1996. Mai este beneficiarul unor burse oferite de: Universitatea din California la Los Angeles (UCLA) (1996 – obtinuta la catedra antiromancei notorii Gail Kligman – capusa a lui Mircea Eliade si fosta beneficiara a catedrei Ion Ratiu la Universitatea Georgetown); Fundatia Fulbright (1997 – la New School for Social Research, un fief al neo-marxistilor refugiati din Scoala de la Franfurt); Muzeul Memorial al Holocaustului, Washington DC (1998). In prezent, fiica sa, Roxana, este stabilita in Statele Unite unde si-a facut si studiile.

    A avut o relatie de concubinaj pe termen lung cu doctorita „prezidentiala” Daniela Rosca, care la randul ei a avut o relatie cu fostul presedinte Emil Constantinescu, motiv de mare raceala intre cei doi.

    Un film despre evrei si multe talk-show-uri pe la toti mogulii

    In 2000 realizeaza scenariul filmului „Struma”, produs de Intact – Antena 1 si regizat de Radu Bartholomeu Gabrea, despre vasul cu evrei originari din Romania, scufundat in 1942 in apele Bosforului, productie premiata la Festivalul International de la Ierusalim. Acelasi regizor este autorul filmului „Calatoria lui Gruber“, lansat anul acesta, despre „pogromul de la Iasi din 1941”.

    Incepand cu 1999, Stelian Tanase este realizator al unor emisiuni si talk showuri pe teme politice sau culturale la posturile de televiziune Pro TV, Antena 1 si Realitatea TV dar si TVR 1, unde, conform unor surse din Televiziunea nationala, ar fi fost angajat la cererea expresa a prim-ministrului de atunci, Adrian Nastase.

    Colaborator la Muzeul Holocaustului si profesor la Universitatea Bucuresti

    In anii 2004 – 2005 colaboreaza cu Radu Ioanid, pentru Muzeul Holocaustului, la un proiect legat de victimele evreiesti din Transnistria si Romania in perioada celui de-al doilea razboi mondial.

    În prezent, este profesor la Facultatea de Stiinte Politice din cadrul Universitatii din Bucuresti. A sustinut conferinte la Roma, Paris, Oslo, Viena, Budapesta, Washington, precum si la universitati americane, preponderend de stanga marxista, cum ar fi Berkeley University, UCLA, Standford University, New York University, Columbia University, Maryland University Washington DC, The New School for Social Research, New York.

    Membru al Comisiei Tismaneanu

    A fost membru al „Comisiei Tismaneanu” si co-autor al asa-zisului „Raport Final” al Comisiei Prezidentiale Consultative pentru Analiza Dictaturii Comuniste din Romania. In 2006, intr-una din putinele sale critici la adresa Comisiei in cauza, presedintele Traian Basescu a afirmat, cu referire la Stelian Tanase, dar fara a-l nominaliza, ca unii istorici au profitat de accesul la Arhivele Nationale pentru a copia gratuit mii de documente care datau pana in secolul al XVIII-lea.

    Posesiuni: scaun de director la Vantu, firma, medalia Crucea Casei Regale, vila la Bucuresti si apartament la Paris

    Este angajat al concernului de presa apartinand lui Sorin Ovidiu Vantu. Inainte de a detine noua pozitie de director general al postului, avea doua emisiuni saptamanale la Realitatea TV („Tanase si Dinescu” si „3X 3”), si era platit cu circa 20.000 Euro/Lunar. Este si angajat al Trustului detinut de Dan Costache „Dinu” Patriciu, publicand editoriale in „Adevarul”. In acelasi timp continua sa publice articole si în revista „22”.

    In 1991 a infiintat Societatea Comericiala Standard SRL, cu o cota de participare de 51% si cu asociatii Barbu N. Valentin Florin (21%) si Ricci Michel Anton Angelo (28%). In 1999 a infiintat Orient Expres Media SRL cu o cota de participare de 100%.

    In 2008 a primit de la regele Mihai Crucea Casei Regale, pentru serialul in 21 de episoade “Monarhia”.

    Detine o vila de 250 mp, pe strada Gala Galaction din Bucuresti, achizitionata in 1999 si modernizata, pe un teren de circa 360 mp, si un apartament la bloc, cu o suprafata de 52 mp, dar si un apartament la Paris.

    De altfel, intr-un interviu din octombrie 2008, a declarat ca se va stabili definitiv la Paris „incepand cu anul viitor”.

    Sursa: Avant la Lepre
    https://www.badpolitics.ro/stelian-tanase/

  6. VR says:

    Eu stiu? Cred ca mai lipsesc cateva capitole… 🙂

  7. Dacus Malus says:

    Rusinea unor astfel de oameni trebuie sa apara doar in momentul cind vor afla sentinta irevocabila. Iar acolo, in spatele gratiilor pot sa traiasca ce rusine vor ei, in rest cine asteapta rusine din partea lor sa stie ca de sute de ani, rusi ne cam fac tot ce vor (am scris rusi si nu rusii sa se potriveasca in context). Doar noi ne rusinam sa dam de pamint cu guvernantii nostri prosovietici sau rusi, ca tot imperialisti sint!

Leave a Reply

Powered by WordPress

toateBlogurile.ro

customizable counter
Blog din Moldova