ROGOZANU a aflat cine a facut schimbarile la Cotidianul: MIRCEA BADEA si RONCEA. Avertismenul lui NISTORESCU

Rogozanu protesteaza gen Ajutor, putin viol la Patrasconiu! si se pliaza prin cateva limbi (date tot pe jumatate) – ca si Vintilescu – la adresa lui Nistorescu:

ei, prima zi de muncă… abia acu apuc sa spun si io citeva chestii:
– e o nedreptate ca pleaca asa, dupa un simplu anunt in sedinta, Cristi Patrasconiu – nu e normal ce s-a intimplat azi, am discutat-o cu noul director care a tinut sa-si asume responsabilitatea fara sa ofere explicatii. Sînt oameni pe care nu-i poţi înlătura aşa după o muncă de ani de zile. E mare pacat ca pleaca si Liviu Antonesei. O mare lecţie a acestor zile este fragilitatea incredibila a meseriei – jurnalistul corect a pierdut si bruma de incredere pe care o avea in sine. El este prins intre capricii manageriale şi ceilalţi jurnalişti vînduţi care acum chirăie de fericire de pe margine

– e mare pacat ca ziarul isi ia lovituri de la presa fara coloana, gen Mircea Badea & Roncea, dupa gesturi necugetate facute de Cornel Nistorescu. Tot incerc sa descopar omul care a facut atita bine la EVZ, care ne-a tinut spatele in multe situatii nasoale si care a facut posibila una dintre cele mai tari echipe jurnalistice din ultimii 20 de ani. E si motivul pentru care nu judec pina nu aud macar niste incercari de explicatii din partea d-sale, asta daca un jurnalist (fie el tembel sau fara putere) mai merita sa primeasca vreo explicatie atunci cind intreaba ceva…

– toată chestia cu scandalul Romosan a luat proportii aiuristice. Nistorescu a deschis azi ziarul cu fetele unor ziaristi care au lucrat la Coti şi care i-au criticat deciziile. ma rog, pina la urma le-a dat opiniile criticilor în ziar, e o chestie. Problema e că redacţia nu mai contează în ecuaţia asta. Sînt deciziile unui om şi atît.
– restul se discută în redacţie, după aia pe bloguri.
Singurul articol care analizeaza atent un destin de jurnalist si care chiar mi-a placut e acela al lui Dan Tapalaga. Măruţă a fost echilibrat şi, ca de obicei, interesat sincer de fostii colegi din ziar. restul, bîrfă şi isterie.

Tare! 🙂

ITM-UTC continua spumele (cat mai are blog): Un redactor şef de ocazie
Nistorescu ar fi bun de redactor şef în Coreea de Nord. Ar fi o ocazie pentru el!
Cornele, sper sa nu parafrazezi titlul ăsta, mîine, la tine în ziar!

Cornel NISTORESCU: O vorbă pentru doi ciumeţi

Nu poţi sări peste garagaţa făcută pe net de două personaje neîmplinite. Este vorba despre Mihnea Măruţă şi Cristian Grosu. Amândoi au lucrat la Cotidianul şi amândoi, fără să se poarte ca nişte ziarişti (adică să verifice), s-au băgat în zarva cu cenzura! Ba guralivul de Grosu mai zice că ar fi necesare comitete de sprijin pentru apărarea ziarelor abuzate psihic. Cine vorbeşte! Coane, vezi că ai condus acest ziar şi l-ai făcut praf! Şi tu, şi Mihnea Măruţă aveţi în cont eşecuri răsunătoare şi pe la alte instituţii. I-aţi vrăjit pe mulţi şi aţi lăsat găuri importante. Două dintre publicaţiile conduse de M. Măruţă s-au şi închis. Aşa că faceţi bine şi mergeţi la biserică şi rugaţi-vă pentru mine şi pentru reuşita acestei încercări. Nu de alta, dar s-ar putea ca Realitatea-Caţavencu să vă dea în judecată şi să vă ceară despăgubiri. Şi aveţi pe conştiinţă experimente jurnalistice cu care intraţi direct pe lista rateurilor costisitoare.

In rest, noul Cotidianul preia modelul mei de mai jos si face o Revista a e-isteriei ziaristilor cu fusta si femeilor cu barba din subpresa de pi shentru:
Înjurătura nu moare şi nici nu se predă
Azi – 19:14 0 comentarii
„Vai de banii patronilor!“
Azi – 19:35 0 comentariiComentariile „tehnice“ au înţesat blogurile şi site-urile care au scris despre schimbările de la Cotidianul.
Apocalipsa după Romoşan
Azi – 19:31 0 comentariiMihnea Măruţă, mihneamaruta.ro: Prima decizie importantă a lui Cornel Nistorescu în calitate de director editorial la Cotidianul a fost să scoată de pe site articolul intitulat „Petru Romoşan, turnătorul lui Horia Bernea şi al lui Ion Negoiţescu“, care fusese postat cu mai puţin de o oră înainte, ca material de deschidere, adică subiectul numărul 1 al zilei (de sâmbătă).
„Cenzorul“ Nistorescu şi procurorii presei
Azi – 20:13 0 comentariiCotidianul a inventariat reacţiile stârnite de instalarea noului director editorial, Cornel Nistorescu, precum şi de către decizia acestuia de a retrage de la deschiderea site-ului cotidianul.ro articolul referitor la relaţia lui Petru Romoşan cu Securitatea. Startul a fost dat de blogurile jurnaliştilor.
Blogosfera, moare de grija Cotidianului
Azi – 19:29 0 comentariiComentariile internauţilor la postările de pe blogurile jurnaliştilor care au relatat venirea lui Cornel Nistorescu la Cotidianul, precum şi retragerea articolului despre relaţia lui Petru Romoşan cu Securitatea.

PS: Multumesc Devis Grebu pentru caricatura!

Print Friendly, PDF & Email
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

Powered by WordPress

toateBlogurile.ro

customizable counter
Blog din Moldova